Toefuataiina o le solomuli pusa

Anonim

Faʻafefea ona faʻaalu se agavaa o le toe faʻaleleia o le auvae tuai. Faʻasaʻoina Meataoa ma Lou Lava Lima O le faʻagaioiga e matagofie ma manaia. O lea, ua iai le toe faʻaleleia o e ata tuai.

Toefuataiina o le solomuli pusa 15069_1

O le toe faʻatulagaina o pusa, faʻataʻitaʻiga, tusi tusitusiga, e masani lava ona faʻatupuina e pepa sili ona lanu ma mea taalo, pe a masani ona faʻatulagaina. E masani lava, latou te tele lava a latou laei. O avanoa ua aliali mai, o taiala ua talepe pepe, o puipui itu e malepelepe, ua toe tutu mai le pito i tua ma o lea. O lea, ua iai le toe faʻaleleia o e ata tuai.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Mai le faaiuga o le Xviiiv, o itu itu o le au drawers e masani ona faʻapipiʻiina "moomoo". O le pito i lalo o le pito i lalo o ata i totonu o le 'au o le foliga foliga. E tusa lava po o le a le aoga o pusa, aga a le fili, e tupu aʻe i le vevesi ma latou le maasiasi e oʻo ai i mea o loʻo i ai fesoʻotaʻiga vaega. O lea faasolosolo malie mai, o mea 'aina ua fai pea lava, ae amata loa ona fofoga ma, i le iuga, latou te mafaia e tau atu i le Paleloto o meaafale.

Tulaga mo le aoga aoga

A o le i amataina ma le galuega, e tatau ona e asiasia ma le le faʻaeteete pusa ia malamalama i le ata o le Taiala ma le Malamalamaga faapena, ma ia mautinoa foi e toe faʻaleleia foi i latou. E tele auala e atiaʻe e faʻatatau i le mafuaʻaga o meaafale ma tuʻuga o pusa.

Mo soo se galuega toe faaleleia, e sa matua lava le faaauau pea o le laau, o le faia lea o se puipuiga galuega: aveese ni tau, hungus, tupuaga o gaioiga.

Meafale faavae faavae

Muamua lava, e manaʻomia le faʻamautinoaina lea o le malosi ma le lava o meaʻomaga. Faatasi ai ma faʻatumu atoatoa pusa, siaki le faʻamaoniaina o le faʻapipiʻiina o taʻiala lea latou te faʻasolo ai. O le leai o se mea o le a le mafai ona faʻaaogaina le faʻavaʻa o le faʻavaʻa o le faʻavaʻa o le faʻavaʻa e faʻaaoga ai le plumm ma le tulaga. E oʻo i tamai ofu o le vae e faia ai le faʻavasegaina o le le mautu ma faʻaleagaina lona siʻomaga, e faigata ai ona tuʻu i luma ma sui pusa i luga o pusa. I nei taimi e manaʻomia ai le faʻafuaseʻi o meafale ma lona toe faʻaaogaina pe a maeʻa ona faʻamamafa le faaletonu o vaega taʻitasi. O le pito i lalo o le pusa ua faʻapipiʻi e aunoa ma le galugalu i togalaau, o ni nai fao i le puipui pito i tua.

I le aluga o taimi, o le pito i lalo o pusa e sili ona lautele ofuina. Suiga i le uluaʻi vaega e masani ai i le itu o le 'au o fafie e mafai ona oʻo atu i le 5%, o le iʻuga o fao i tua o le pusa ma le pito i tua. O le mea lea, o loʻo iai le tagata o loʻo iai se mea masani o le tuua o se tamai laina i le pito i tua o le pito i lalo. I lea ma lenei tulaga, ua lava le tosoina o ona fao, faʻalauiloa le vaega pito i lalo o le pusa i luma, ona tuu lea i totonu o maʻila e suʻe ai o fao. Afai o le pito i lalo o loʻo aofia ai ni laupapa se toʻalua, e tatau ona e mautinoa le faʻatuatuaina o lo latou galugalu aʻo leʻi faʻapipiʻi le pito i lalo. Afai o le faʻasoa e leʻi muamua saunia, o se tamai laupapa laupapa o loʻo faʻaaogaina e faʻateʻa ai le avanoa.

Spikes: Sootaga "Spit" e faigofie ona faʻatele, ae o le spikes e seasea lava ona faʻaleagaina. Na vavaeina lemu i latou i le fesoasoani a se tina ma o se masiofo. Mo le fesoʻotaʻiga, kalama poʻo ni meaʻai tau pisinisi e masani ona faʻaaogaina. O mea e totoe o le kulimi tuai e faigofie ona aveese e le vai vevela ma pulumu. Ina ua maeʻa tapenaga ma faʻamagoina vaega, ma toe faʻaaoga e faʻaaoga ai le fautuaga fautuaina Gelu ituaiga.

Itu puipui: O le i ai o Grooves faia le pito i lalo o le itu o itu o le pusa sili ona faigofie ona ofuina. O iinei e masani ona e vaʻaia ni palu, ma leaga tele nai lo chips. Ina ia mafai ona faʻasao le fafie muamua, o le malologa e mafai ona faʻapipiʻiina ma le malosi malosi polyvinyl actate (Pva). O lona faʻaaogaina ua fautuaina naʻo ni vaega faʻapipiʻi e le tatau ona malamalama i ai. Ina ia faasao le lanu o le pamu o fafie, pv kuli o mafai ona folaina ma puni. Faamalosia le toe faafoi mai o auiliiliga ma tamai pamboo. E le manaʻomia le faʻaaogaina o fao: O lona iʻuga o le ofuina o le laʻau, e mafai ona o mai o latou pulou ma faʻaleagaina le tiʻetiʻe faila.

Afai ua leiloa le fasi laupapa, o le faʻatonutonuina lelei o le nofoaga o le tipiina ma se tamai hacksaw ma pipii i ai o le fou, faʻapitoa tipi ma le tele o le fasi.

O pito pito i lalo o puipui i autafa o le pito i tua o le pusatoso e masani ona ofuina. E mafai ona latou mimilo pe gagau foi. I lenei tulaga, e tatau ona tao i latou ona vilu tupito talafeagai, oti ese mai fafie, manifinifi kesi. A faʻagaioia le pito i fafo o le itu itu, e le mafai ona faʻaaogaina le soʻotaga soʻotaga, e aveese ai le maualalo vaega o fafie ma le gataifale , ma le ata tipi o ata o le ata i luma i le mea faigaluega.

Mo le toe faafouina o le itu itu o le puipui o le pusa, tipi ese le le gaoia manifinifi o laupapa talafeagai ma se tamai laina mo le fetaui. Ona faapipii lea, ma pe a uma ona mago le kelu, maliina le vaega o le sosolo.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le laina, fai se laina i le pito i autafa o le pusa i se auala e pei ona tausia le tuai o fafie. Mo le faigofie, faapipii le pusa i luga o le galuega i le tulaga agai i le tulaga tulaga.

Taiala: O loʻo faʻapipiʻi i luga o le itu i autafa o meaafale ma aofia ai ma nisi faʻamatalaga. O le taiala o le laupapa o loʻo faʻapipiʻiina i le ulaga o fata poʻo meaafale o meafale ma avea o se kapoti mo le pusa. E masani ona gaoioi ana pati.

O le taiala o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻalu i luga o le matata ma pe a o le alu ese ai le pusa tutusa i totonu. O le umi o le pa e tatau ona tutusa pe tutusa le lua vaetolu o le umi o le pusa. O le faʻavae mai le atigipusa e faia i se tulimanu o 45 e faʻafaigofie ai le faʻagaioiga o le vaalele pe a faʻapipiʻi i luga o le ata puʻe.

Ma le mea mulimuli, o le taui o loʻo nofo i luga o le pito i luga o puipui o puipui ma puipuia o le kapeti o loʻo taufetuli pe a matala atoatoa. O se tamai laupapa laupapa o loʻo i luma o le fata, faʻatapulaʻaina le gaoioi o le kapoti i le loloto.

Faʻafefea ona faʻaleleia?

I le avea ai ma tulafono, o taiala na faia o le malu o le laupapa laupapa na fai saofaga i lavalava o meaafale. Pe a maeʻa le faʻaletonu, e mafai ona e liliu i latou ma faʻaaoga. O lea ua mou atu le manaʻoga mo le tipiina ma le fiafiaina o le kesi, ma e sili ona sefe le meafale.

Afai e le mafai ona aveese le taʻiala, e tatau ona e taulimaina le kapeti luga ma faʻapipiʻi le kesi. Ae o le faʻaaogaina o se uafu i autafa o nofoaga e vaʻai ai e faigata, ma o nisi taimi e le mafai ai. I lea tulaga, e mafai ona fautuaina i le fufuluina o le togafiti ma le faaletonu, faʻaaoga se polymer resin (ed-5 pe o le 20) i ai ma glu o le laupapa laupapa laupapa.

O se tamai faaopoopoga: Fetuunai le taiala e faʻaalu teisi atu i luga aʻe o le laina o le pito i luma o le pito i luma, pe a fai o le maualuga. O lea, e le faʻaleagaina pe a tatalaina le pusa tusia. E tatau ona suia ni taʻiala poʻo ni taʻiala e tatau ona suia, e pei ona matua talafeagai mo le faʻatinoina masani o meaafale. O le taofi e tatau foi ona faamautu foi i le nofoaga pe suia.

Aua le galo e uiga i Casles

Malepelepe pe leiloa le fao, gaogao stating pu e uiga i le leaga galuega o loka o pusa. Faʻasusu loka i le faʻaaogaina o le tele o fagota fou ma faia le faʻailoaina o le faʻamamaina ma le faʻamalosi.

Toefuataiina o le solomuli pusa

E masani lava o le fibre o le laʻau i lalo, o le itu faʻasaga o le pusa e faʻasino i le itu tutusa i ona foliga. O le pito i lalo o le pusa ua nonoa i fao i le puipui pito i tua.

Toefuataiina o le solomuli pusa

E masani lava ona le faigofie ona toso ese i latou. O le faʻamamafa ia i latou i le hacksbaw, ona aveese lea o le pito i lalo, faʻapipiʻi i le fuaitau o scats ma puipui ai le tele o fao.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Sootaga "Spit" e masani ona tatala. A o le i alu e aveese mea o totoe o le tuai o le kulimi ma vai vevela, aveese le itu itu o le kapoti. Ina ia aveese se numera tele o le gluue gluue, e mafai ona e faʻaogaina se naifi poʻo le kilo.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Mo faapipiiina o soʻoga "i le spike", sili atu le faʻaaogaina o afutaves o manu o manu faʻaola (kapeta poʻo iʻa). Ina ia sili ona lelei le galugalu, mafanafana i luga ma se fulufulu manu mo le vali ese atu pe i luga o le eletise eletise, ae o le matauina o tulafono o le saogalemu afi ma le faaeteete.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Fuliina vaega o loʻo iai le clamps, e faʻatatauina ai le faʻaaogaina lelei le faʻapipiʻi o tulimanu. Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina ni auala se lua: faʻatusatusa le umi o le tafaometoa, ia e tatau ona tutusa lava.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Pusa i le Vaega:

1. Tau totogi.

2. Kelu le ki.

3. Faatonutonu taiala.

4. Pea itu o le pusa o le kapoti.

5. Lalo vaega (lalo) o le kapoti.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Aveese le eletise eletise i se pupuu maualalo le saoasaoa mo bamboo spikes. O ia sipai ma se tamaʻi lapoa lava e lava le malosi, o lea e matua faʻaititia ai le puipui o le kapoti, aua le vaeluaina.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Mo sili ona lelei le fiafia, expode faaleagaina vaega. Afai e tatau, suia atoa le faʻafesoʻotaʻiga vaega ma faʻamautu i latou ma le bamboo spikes.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Sina sima o itu o itu o le puipui o le kapoti mafai ona malamalama teisi i luga o latou togafiti. Ina ia taui mo le eseʻesega i tulaga, tuu se tamaʻi taulaʻi i le pito i tua o le itu itu o le itu, ona taofi lea i luga.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Liliu le pusa ma faʻaaoga le pule i le tutusa o le pito i luga ma lalo ifo o laina o ona puipui. Faatasi ai ma se mea pupuʻu foliga foliga foliga, o se taunuuga o le ofuina, o se mea vaʻaia e ono aliali mai ia i latou, o ifo i le puipui pito i tua o le pusa.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Faʻamuta atoa le faʻaaogaina o le Scop e faʻaaoga le vaalele, o loʻo maua ai le faalava o le vaalele.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Oti le Jigsaw na vaaia talafeagai o le taina i luga o le laau lalaga. Ae le i vaʻaia, o loʻo taofia lelei le paʻu i luga o le vaalele, talu ai ma se tamai mafiafia o le taoto e le mafai ona fetuutuunai i le mea e sui ai.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Faʻaaoga ma le faʻaeteete le pv glue i luga o luga o luga o luga. Kelu, e masani ona paʻepaʻe, i lenei tulaga e faʻailoa ai ma nini. Ina ua uma ona mago le kelu ma gaosi, o le a le tumau le laina o le a le mafai ona vaaia.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Mo le saʻo faʻapipiʻi, o le kesi e faia ma se tamaʻi laina i le maualuga, lautele ma le umi.

Toefuataiina o le solomuli pusa

E faʻagaoioia le galugani galugalu, faʻaaoga se faʻapitoa faʻapitoa. Aveese le vaega o le faʻapopoleina, o le taumafai e aua neʻi faʻaleagaina le laupapa.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Faatasi ai ma le fesoasoani a le laina, fai se laina i le pito i autafa o le pusa i se auala e pei ona tausia le tuai o fafie. Mo le faigofie, faapipii le pusa i luga o le galuega i le tulaga agai i le tulaga tulaga.

Toefuataiina o le solomuli pusa

I le aluga o taimi, o le ki moli, faia i fafie malu, faalauteleina ma faateleina le maualuga. O lea, Ua tele ua atili ona fananau, lulu ua fausia, puipuia le kapoti.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Afai e le mafai ona tuʻuʻese ai taiala, togafitia i luga o le vaalele i luga o le nofoaga e aveese ai ituaiga tetele. E mafai na o le Slidic taiala, ma le itu taiala e tautua ai o se lagolago o se lagolagoina.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Fetuunai le kesi e oti ese mai fafie, mo se faʻataʻitaʻiga, mai Beek, luga o le pito i lalo o le vaega o le vaega. Ile auga lea, e leai se mea e te maua i le ulufale atu i le faʻatapulaʻaina o le kasa, faʻamafanafana lona tulaga i totonu ae o le a mulimuli ane ai.

Toefuataiina o le solomuli pusa

Talu ai le utiuti ulufale i le vaega gaosi, o le amoina o taga ma pa e aunoa ma le faʻaogaina o meafaitino e manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa, pei o le lala ma ni mea e lua e fesuiaʻi.

Toefuataiina o le solomuli pusa

O le vaega mulimuli o le toe faʻaleleia o le taʻiala o se fetuunaiga poʻo le suia o le taofi o le taofi. I lea tulaga, o le manatunatuga mai le laau o loʻo faʻapipiʻi i fao i le pito i tua o le kesi e aunoa ma le aveeseina o le pusa mai ai.

Faitau atili