Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Anonim

Ua faʻaputu auro i le ki, aso anamua ae le o le taimi lea, e mafai ona toe faaluaina mai ni auala taugofie. Ma o lea sitepu, ua toe iloa mai ai le pupula o le grivate.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau 15206_1

O auro na, na faʻapipiʻi laau, e leʻi leva ae toe faʻafouina i ala eseese, ua tuai lava ona faʻa masani ai, ae tau le mafaia. O le faʻaaogaina o le au tauofoga faʻapipiʻi, atavali mo vali, tavi i atafale, ma vaneina i meaafale o le a toe maua mai ai o latou lava ala pupula.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

O auro auro na te avatua mea matagofie le manatu, ae le sili atu lelei i lo lo latou malosi, o le laualuga ua avea] ma maʻanu. Vnashy Day e masani ona masani ona ufitia ni ato ato mo faʻavaʻa, ae e foliga sili i luga o mea eseese: fasi teuteuga ma faʻatamala, oloa mai uʻamea. O le a ta le tala i le tala lea e uiga i le tatalaina o na o leo auro-uma, aua o le tele taimi o le taumafaina.

A o le i faia i galuega toe faʻaleleia, e tatau ona faʻamautu a latou tusi ma ia mautinoa o latou manaʻoga. O se mea lelei e maua ai i nisi taimi e maua ai le sili ona lelei nai lo le faʻaaogaina o se mafiafia vaega o va eseese o va eseese o va eseese.

I le Xvii ma Xviiiiiv. Na apalai auro i luga o le laupapa laupapa i luga o le Price. Mo iloiloga o le sefe mai le xix. Ma i lenei aso, o le auro na ufiufi i se maaataʻa, lafo i le ituaiga o lapoʻa faʻapipiʻi i luga o le laupapa laupapa. I le aluga o taimi, o le iʻuga o le deforeegation o le laʻau poʻo le matua, o le vanimonimo tele amata ona malepe. Na o le pau a le auala i fafo atu o nofoaga leiloa. O le moe mai le mea e mafai ona faia e se vaega masani o le tuufaatasiga e aofia ai le post, o le jonery poʻo le ponaivi (mo le sili atu, orgements pe darwi).

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

O le faʻavae o faʻagaioiga uma, o kapeta, ponaivi, po o iʻa o lo o faʻatau atu i papatusi poʻo le palu. I le tulaga muamua, o le kulimi, faʻapipiʻi i ni vaega laiti, e tatau ona mimilo i vai malulu mo le itiiti ifo ile 12 itula. E le manaʻomia le pulu i le palapala i le susu. O le vai e manava i luga o le vai taele ma faʻaoso ma faapipii ile fua ole 1: 7.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

A o le faʻamamaina o le auro-faʻapipiʻi luga, faʻaeteete e tatau ona faia. Ina ia faʻaaoga le fua tuai, pei o se fuamoa fuamoa fefiloi ma oxalic acid, poʻo pateta, e le mafai ona aveese le vaega lona lua, o le mea mulimuli lea e mafai ona faʻapipiʻi ai. E sili le faʻamamaina o le laufanua ma se fulufulu paʻu paʻu, o loʻo susu faʻatasi ai ma se fofo faʻapitoa o faʻamamafa, pei o le vaivaiga o le ava ma le digtoutor n4 (pinist). E aloese ai mai le mamanuina, faʻaopopo sina faʻamatalaga masani.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Sui le mea ua leiloa o le filo elemene amata mai le gaosia o lona palasitika lafo, piki i luga le tutusa o le mea.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

A o le i liligiina le palu i totonu o le palu i totonu o le lafo (vssint poʻo le formoplast), lubricate i totonu ma se vase. O le malupuipuia e sili le palasitika, o le a moni foi ona toe faataua uma laina uma a le mapusaga.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Ina ua uma ona liligiina le toe faʻaleleia, aveese le foliga ma, faʻamalamalamaina ma le suauʻu, faʻatumu le pito o pito (ae le tuʻufaʻatasia) ma le palu.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Ina ua maeʻa faʻamago, aveese le elemene mai le foliga, faʻamamaina le le mafai ona puipuia ma fufusi i le nofoaga o le nadfil. Moe mai le sipuni ma PVA e sili atu le maaleale ma o lea e manaʻomia ai se taufaʻafefe, ae o le tino o le 'aina, pe a uma ona avea o se' aisa ma e tumau. O le pipii o loʻo gaosia e ala i kamuta malulu, ivi po o le iʻa o loʻo i ai ma le faʻaopopoina o se laʻititi laiti o le tino.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

O le mumu-lanu eleele (polyments) o loʻo faʻaaogaina i le 2-3 vaega ma clogs o le pore o le pito i luma ae e te le i ufiufi ai ma wad i lalo o le galugalu

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Ina ua uma mago, o le wax e polesi ma se ie malu. Talu ai o le Wax ei ai le leaga o le faʻaaogaina i le taimi e fai ai le faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaogaina mo na o le faʻaaogaina o mea taua i luga o mea taua.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

I le tulaga o le leiloa laititi o le teuga, o le mea e mafai ona faia i fomolau. Faamaluluina o ia i ou lima ma tuu i se vaega atoa. Tuu se malulu laititi.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Ina ia maua se pulupulu, faʻafefiloi i le vaʻa mago poʻo le titoliva o loʻo i ai ma le mafanafana o le kulimi seʻia oʻo i le mafiafia o le tele, faʻaopopo sina vaega o le olia. O le iʻuga o loʻo i lalo o le maeʻa o le lima.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Tuʻu se putty i le 5 itula o loʻo afifi i le susu susu ma se taga palasitika e ausia ai lona atoatoa homogenevely. E tutusa lelei lelei mo le lafo uma o le lafoina ma le paofino, faʻapea foʻi ma le faʻavaeina o le mea teuteu.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

O le a le tele o uiga lelei. A o le mea o le ata e malu, e mafai ona aveʻesea e aunoa ma le faʻaleagaina o le ata ma faigofie ona faʻaofi i totonu o le nofoaga manaʻomia.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Laititi sui o loʻo i luga o le upega tafailagi o se pito i luga e le o tumu i kasts, e mafai ona latou latalata i ai ma se putty poʻo le formamplast. Ae le i faʻaaogaina le eleele i lalo o le auro, ufiufi nei fasipepa i le tele o taimi ma le vai o loʻo kuka mai se iʻa-vai pe mago. Ina ua uma ona mago vaega taitasi, pasi ma le faaeteete luga.

Susal Gold Coating

Talosaga i luga o le Papatiso Faʻaletupu, na "Faʻaiua muamua e Iseu Inoturi, sa manaʻomia le tutusa o le pese, pe a ma le leoa o le sefulu ma le sefululima. O le lelei ma le tele o le fetaui o le auro laupepa o le a faʻalagolago i le faʻatinoina o nei faiga.

Ina ua maeʻa tikeri i le laʻau ma faʻaaoga le vaega muamua o Kelu, tele vaega o Primer (KoneH, iʻa ma sina suauʻu link. Ma e tatau ona tuu le 6-8 vaega o Belil. Ina ia sili le laualuga, e tatau ona magoto ifo solomuli. O le eleele, faʻasino i lalo o le auro, maeʻa ai le tapenaina o le faʻavae.

O le fatu auro na mauaina e le rolling maua se mafiafia o le mafiafia o le4 i le 8micron, faʻatagaina latou e fetaui lelei i mea laiti.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

O laupepa o le falaoa o loʻo faʻatau atu i foliga o se tusi. Le mafai ona ootia i o latou lima. Feula mai luga, tuu se pepa i luga o se pad faʻapitoa ma se sesega sesega sima. Toso i luga o le vaalele. Ona tipiina lea o ni tamai sikuea. Ina ia pipii ia i latou, e tatau ona e faʻasusu teisi le eleele ma le alualu i luga ma le gringing i le gringe vaega (3 tusi o le vai mo le 1 ponaivi galue vil).

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Mo le faʻaosofia o se laupepa auro, o sina tamaʻi totogi o le pamu eletise o le a manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, ia ave se pulumu faapitoa i le ituaiga o se spalasu o se squirrel fur (e mafai ona fufulu se paʻepaʻe masani mo wagecour) ma lauulu. O le tosina atu o le tulaga o le amataga e malosi tele o le maneta pulumu e tatau ona faia le nofoaga sao mai le taimi muamua.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Tusi i lalo ma le matutu Squirrel Deal Young ma le mafolafola pito ma eseese le umi o le villi. O le tele o taliputi na aveese ai se ulagi swab, ae aua le tulia i latou i auro.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Faatali 3-4 itula aʻo leʻi faʻamamaina le palapala o le eleele, ona o le Amiotane (o le mama ma le Agavale na faʻaaogaina), o le Beani o le a e faʻatusatusa i le matt bent i le taliaina. Faʻamau le faʻamau ma le kulimi mo le gluiva, o loʻo faʻaaogaina i le itu taumatau i le itu taumatau o le tasi i le isi.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Pato auro ma gouache vali po o se amra. E tatau ona lava le malamalama o le malamalama e tuufaatasia ma tuputupu ae nofoaga lelei. Faʻaaoga se pulumu tele o sina vali ma aveese lona faasili. Ona faapipiiina lea o le lanu ma le isumu, o le vao i luga o le mama o pa.

Fautuaga talafeagai

I meaafale ma oloa laupapa ma mai fafo o le iʻuga o le laʻau o le laʻau poʻo le aofaʻiga, o fasi fasi mea e mafai ona fafagaina ma nutimomoia. O lenei mea e tupu tele tele nai lo le faaleagaina o le laupapa laupapa. O le Alii e mafai ona mauaina tupe mo le tausiga ma le faʻaleleia o luga o luga o luga luga o le kalama auro: eseese vale, masc, wax i totonu o pa. Tusa lava poʻo le toe faaleleia manaʻomia se vaega laʻititi o i luga o le itu luga o le itu, ua tatau lava ona amata galuega i se paʻu, ae lelei le faʻamamaina o le oloa atoa. E mafai ona manuia le faaletonu o mea laiti e ala i se penitala faʻapitoa, faʻataʻitaʻiina le gaʻoa, faʻatautaia ai pe fesoʻotaʻi. O nei tupe e tuu ai tamai toe fuatia, ae le o se matuia taufouina.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Wax mo le manava o loʻo i ai ni faʻailoga eseese. E apalai ma se luso (sili atu masani pe a maeʻa le faʻatagaina o le Primer Seam).

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

O le lanu o le lanu o le fale mumu, o le ata e pei o le pito i lalo, e maua ai le toe fuataina vaega muamua. Ina ua maeʻa faʻamamaina o Wax, Polani le laualuga ma se ie vaivai.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Nai lo le wax, e mafai ona e faʻaogaina faigofie tele i le faʻaaogaina o vale mo le gulupo. Ma le faʻaleleia o le teuteuga, latou te mafaia ona fatuina mea ofoofogia. Ina ua maeʻa tikeri o le lacquer o loʻo apalai i se tofo ma tuʻuina atu e mago.

Toefuatai o le Golang i luga o se laau

Ina ia vave toe faʻaleleia se mea na feololo i le vaega laititi e mafai ona avea ma faʻafefeteina mo le faʻatauvaʻa. Ave o latou tamatamailima se fasi fasi laau ma le faamaluluina. Faʻaiʻu le mea ua leiloa ma faʻapipiʻi i le nofoaga saʻo. Mastica, pei ole vai, e mafai ona potale.

O le Komiti Faʻatonu Faʻafetai mo le faʻatalanoaga a le Ulu o le Nofoaga mo le Toefuatai o Housem Taua, o le General Strastrawia, Strizhnovna.

Faitau atili