Lipea o nofoa

Anonim

Ae faʻapefea pe a fai e le o lona lima e togi ese le nofoa tuai o loʻo i ai i le tinamatua? O le toe faʻafouga o meaafale ma a latou lava lima e le faigata tele, e pei ona foliga mai i le taimi muamua lava.

Lipea o nofoa 15296_1

O le tekonolosi o le toe faaleleia o meafale, foliga mai, e le mafai ona toe tepino, aua e mafai ai ona e manavaina le foliga o nofoa, sofa ma nofoa. Ioe, ia faʻataugofie meafale e sili atu le faigofie, ae o le a se mea e tatau ona ou faia, pe a le tu i luga e togi se nofoa matagofie i le tele o augatupulaga o le aiga?

Faatusatusa i le toe faaleleia o le sfice o loʻo manaʻomia ai le poto ma le poto o se faʻapolofesa, faʻafouina le nofoa e le faigata tele. E moni, o le a tatau ona e faʻaalia le anoano o le faʻamaoni.

O le lavelave o faʻagaioiga mo le toe faʻaleleia o le nofoa o le nofoa, e taʻua o le fwolttery. O le aano o le autu autu o le galuega (tulia le brad, o le faʻapipiʻiina o le spring, faʻatumuina o le faila, etc.) e le faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga ma le ituaiga o?

Faapipii ma Faavaseina Springs

Lipea o nofoa

Afai e te filifili e toe faʻaleleia le nofoa i le tulaga masani, moli, ona tosoina lea o le Jint Braid i le pito i lalo o le nofoa i se vaega ua tapunia atoa.

Ona faatino lea o le faʻapipiʻiina o le Springs, I.e. Faʻapipiʻi i luga o se 'alo ese. Faafou mea faʻapipiʻi e faʻaaoga ai le sili ona faʻaletonu le tele o le tele. Afai o le a e faʻaogaina ni uʻamea laupapa, ona e tatau ona 2 cm i luga aʻe o latou pito. A toe faʻaleleia le nofoa e aunoa ma ni tina, piki i luga o ni vaipuna i se auala e fetaui lelei ma le nofoa fou o loʻo faia i le ogatotonu o le nofoa).

Tufatufa atu i mea manogi i le nofoaga o le nofoa ina ia mafai ai ona ofi i le ogatotonu o le ogatotonu o le nofoa. O node i luga o latou pito i luga o le pito i luga (poʻo liʻo) e tatau ona ofi agai i le nofoa nofoa. Spring Springs i le fili, ona nonoa lea o latou ma le lua masaga, aʻo le muamua faia se matasele, mai le lona lua (ua taʻua o le "NE"

Nonoa le Spring i le Twit i se auala e i ai i le pito i tua o le nofoa sa maualalo ae i luma. Ma le faʻaopoopo i latou ma se maea faʻatasi ma se ie puipui o le ie, suʻi ai i le tautotogo taʻitasi ma maua ai ni fao ma nofoa.

Faʻaaogaina le masini masini ma le maea, faʻaaoga le Soum muamua i le fulufulu sili i le 3 cm mai le pito o le nofoa, ona faatino ai lea o le lua pe tolu o loʻo i ai i le lua pe tolu o le tele o lapoa. USHNURURURUV FOLIGA FOLI I LE 3 CM MO LE FANAU O LE LOTO UIGA O LE PO OFISA NOFOAGA).

Lipea o nofoa

Faatasi ai ma le fesoasoani a se roulette, ave le ogatotonu o le pito i luma ma tua nofoa crossbar ma faamatala lona ogatotonu o le Axis. Fuafua le umi o le umi o le fili.

Lipea o nofoa

Tuu le puipui i luga o le Axis, tuua le pito o le 2 cm. Lafoga ma toso i ai, sii i fao (uma 14mm) i le pito i luma o le nofoa o le auala.

Lipea o nofoa

Oti le faiʻai ma le 2 cm Mati, piilima ma fetuunai i le pito i tua.

Lipea o nofoa

E faapena foi, faamaumau nisi vaega sili ona lelei na latou faia ai se ato lalagaina ma atoa ufiufi le pito i lalo o le nofoa.

Lipea o nofoa

I se tulaga faʻapitoa, faʻapipiʻi le springs, aʻo le a le tusi i luga o latou liʻo i luga e tatau ona ofi agai i le nofoa nofoa. Ona lio lea o le Springs ma se peni-mamafa.

Lipea o nofoa

Faatasi ai ma le fesoasoani a se 'ie faʻapitoa ma linon cord, ulufale i luga o le tautotogo uma i nofoaga e fa, amata i o latou vaega i tua. Uma manogi saogalemu i se tasi maea ma i le pito o le galuega, fai se nonoa.

Lipea o nofoa

Saunia ni masaga e lua mo laina e lua o Spy o Springs (Taitasi oi latou e tatau ona sili atu nai lo le vaovili o le tasi e tusa ma le tasi ma le afa taimi).

Lipea o nofoa

Liliu le vaipuna o laina taʻitasi o le masaga, e suia ai faʻailoga lua o le lio. O pito o le Twit o le a saogalemu malupuipuia.

Lipea o nofoa

Liua agai i le amataga amata mai le pito i luma. O vaipuna e saeia i se auala o loʻo ia i latou i le pito i tua o le nofoa (o le fetuunaiga o le faʻatulagaina o loʻo taofia ma le feteʻenaʻi tutusa o le filo).

Lipea o nofoa

O mea o totoe o le Twit e faia ai se node i luga o matapou taʻitasi pei ona faʻaalia i le ata. Faʻamau le node ma puipuia le Twne.

Lipea o nofoa

Mulimuli ane faʻasaʻo le tulaga o vaipuna i le tafailagi vaalele, o loʻo nonoa ai laina o le filogia o le filo. Matou te fautua atu le faʻamalosia o le mamanu ma faʻaopopoina ni maea o loʻo tuʻuina atu, faʻalautele ma nonoa i le va o laina o vaipuna.

Tumau i le Twit i lalo o le Springs

Lipea o nofoa
A.

Lipea o nofoa
B. Taofi le filo i luga o le lua o tuaoi (tua ma taumatau). I le koluse taʻitasi i luga o le axis o laina taʻitasi o springs, samala e lua fao i le tasi centimeter mai le tasi ma le isi (o le 16 paʻele o fao o fao). Ona tuu lea o le Twnew muamua e pei ona faʻaalia i ata a ma B). Tolu i pito e lua o le maea, nonoa. Ia faʻasaʻo le node, ua lava le sikoa atoa fao.

Fufulu ma lauulu lauulu

Lenei o le sili sili ona faigata taotoga - depler e tatau ona faia i se tulaga tutusa o le nofoa maua ai le pepa talafeagai. E faʻatagaina le mafiafia o le mafiafia, ma i luma o le Nofo, o le mafiafia o le faaputuga e tatau ona sili atu nai lo tua.

I le amataga o le filogia utupoto e tuu le nofoa o le nofoa. Ina ua uma ona ia mauaina ma aveese foi ma le mafiafia ma malo malosi, faʻatumuina o le Corrd Defiler. O Buini taitasi Buindle o loʻo fesoʻotaʻi ma le isi ina ia maua ai se toniga ma homogenous vaega. I le laina mulimuli, lolomi le vaega tutotonu o le nofoa, aloese mai le le maua ai le tele. O loʻo tatafu le paʻu ma le alofilima, ia mautinoa o le mafiafia mafiafia e le sili atu ma le 2 cm.

Lipea o nofoa

Faʻamaonia le faaputuga o lauulu o le lauulu i le tino atoa o le nofoa. Paʻu, mimilo ma faʻatumu i lalo o le filo. E fesoʻotaʻi ma bondle ma le tasi muamua, tuʻu le fiber ina ia avea ai ma se mea sili ma le toniga toʻese.

Lipea o nofoa

I le iʻuga o le "gasy" i le ogatotonu o le nofoa, tuʻu le moega ma le mafiafia o le 2-3 cm ma le palu. O le pito i luma o le nofoa e tatau ona avea ma sili atu le sili atu le sili atu le leaga nai lo tua.

Fausiaina o se atigi

O le vaega o le defileller e tatau ona "afifiina" i totonu o le auvae ie. O le faia lea o lenei mea, toso i fafo ma faapipii i pito i luga o 16mm uma. O le peseina o sea faʻafanua lapopoa ave se foliga latalata i le foliga o le nofoa.

O le atigi fatu o loʻo taofia e le o loʻo taʻua ai o le "autu autu" malosi i le 8-9cm mai le pito o le nofoa. Ina ia malupuipuia manatu i luga o le tapuni spries ie, faʻaaoga se nila ma se lua itu. Faatino se taotoga e amata faataamilo i le alatele ma uma i le ogatotonu.

O le faʻaauau pea ona faʻamalamalamaina le tele o taimi, o loʻo faʻamautu ai le faila ma le atigi. Ina ua mavae lena, fuli le ie i luga o tulimanu o le tina, ua vavae ese mai le mea e tasi, ma afifi i lalo o le mea leaga. Ia faʻasaʻo le le tumau le atigi pusa, faʻaaoga ni tau tele.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se filifiliga faʻapitoa, scam ma puʻupuʻu le lauulu lauulu. Ina ua maeʻa faia lenei taotoga, e mafai ona e filifilia le ituaiga lautele o oloa. I le taimi lea, e mafai foi ona e faʻaopopo pe aveese le faʻaopoopoga o le aʻili atu i le fatu manaʻomia fatu.

A maeʻa ona e nofo i lona nofoa, alu i luga o ona luga luga, i le faʻagasologa e le mafai ona suia le leo ma foliga o le nofoa.

Faateia ie

Oti ma se lapoʻa tele o le faʻailoga i luga o ie, tuʻu fua i luga o vaipuna ma ulufale i le tautotogo taʻitasi i togi e fa. I le lotoifale, ma faʻamautu ai ma fao e fa, ona tuʻu lea i luga o pito ma toe fesoʻotaʻi i luga uma 2 cm.

Faʻaliga i luga o le tissue manatu mo maea i se mamao o le 3 cm mai le pito. I le va o manatu e tatau ona avea ma 8-9 cm.

Lipea o nofoa

Ufiufi le vaega o le fula ma le hooty uthoty freshols ma luma o le anxial laina i luga.

Lipea o nofoa

Slip the le ie mautu ma se nila ma le lua episos (a o le nila e tatau ona latalata i le laupapa laupapa). I le 8-9 cm mai le nila, ave ni mea taua.

Mausali le ulu

O le mafuaʻaga o lenei gaioiga o le teuina o le atigi ma faia le foliga mulimuli. O le numera o maga o loʻo faʻalagolago i lona lapoʻa. E lua pe tolu le auala o le a maua ai le nofoa pito i tua, ma le lima i le valu e sili atu le fautuaina ma le faailo.

O le muamua o le faʻasolo o le 2 cm i luga o mea taua, ma mea nei o le 2cm mai le muamua. Faʻaaoga ni mataʻupu mataʻituina e eseese ituaiga tetele ma linon cards mo gaioiga. I le avea ai o se pulega, o le uluaʻi avanoa e taʻua o saʻo, ma le mulimuli, tuaoi o le nofoa o le nofoa, - faʻapipiʻi poʻo le fusiua. O fusi sao e tatau ona tosoina ma le feololo ma e tutusa, ma e sili atu le malosi o le proch

A uma ona e suʻi, tatalaina mea taua ma teisi i le ogatotonu o le aluga o le aluga. Faʻaogaina o le maea, faia se isi 2-3 SAMA o loʻo tutusa ma le tulaga lautele. Lenei o le a faʻatagaina oe e faʻaaoga le tagata mulimuli, agavaʻa, vaega o le telē o manu na manaʻomia ai manu amata ona sologa lelei ai.

O le iʻuga, o le a avea ma se laʻau teleteʻai, ae leʻo le nutimomoia ma faʻasao ai ona ituaiga. Tuu le faila i le faiga o le faapisimita, e lafoaia le faʻaeteete faapitoa i le faʻatumuina o talosaga na faʻatuina ina ua gauai atu. A maeʻa ona faʻavaivaia manatu autu i le ogatotonu, e tatau ona maʻoleʻole le vaega.

Lipea o nofoa

Matamata i le au nila nofoa faataamilo i le tino. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona tumau le 'olo i totonu o le nofoa i taimi uma. Pe a amata le taliga o le a le manaʻomia o le a le nila le a le nila O lea, ia faʻatulaga le atoa o le faʻavae ma le vaega tutotonu, ona faʻamalamalamaina manatu.

Lipea o nofoa

Lafo le mea i luga o pito ma puipui ai pine. Selo sunwed screching le matala ina ia suia ai le mafiafia ma le toniga sima.

Lipea o nofoa

Ina ua uma ona e mauaina le nofoaga manaʻomia, toso le tisu ma faʻapipiʻi malosi i le atoa o le lautele (i le ogatotonu).

Lipea o nofoa

Fai le tulaga muamua o le auupega i luga o le laina sikuea 2cm mai le mea autu. O le Seam e faatino i se tulimanu. Se nila faʻapipiʻi i totonu o le pito i luga o le nofoa, ma toso ese i fafo i le itu.

Lipea o nofoa

Fai ni faʻailoga tutusa e tuʻu mai le tasi le isi i le mamao o le 1.5 cm. Ona alu lea i le taimi mulimuli, leoleo. Nonoa ma faamaligiina latou, amata mai le muamua i le mulimuli.

Lipea o nofoa

E tatau ona lava le malosi o le puni. I le taimi lea, e mafai ona faʻafefe oe i le mea taua e aumaia ai se "faʻapologaina" o le vaega tutotonu o le nofoa.

Lipea o nofoa

Faʻatumuina o le au palota i luga o le 'ie, fulufulu lauulu ma faʻaalia le foliga mulimuli o le nofoa.

Fafo atu o ie

I le gasologa o le isi gaioiga, o le paʻepaʻe ie e tatau ona faʻaaoga, lea o le a tapunia ma faʻamautuina le tuʻufaʻatasia o manu. E le gata i lea, o le a aveʻesea faʻasasaʻo na tupu - mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻamalosia i le nofoaga o le faʻavaeina o Hump. Ave lenei ie i totonu o fale ma toso i luga o fata, ona faapipii lea i fao uma 6mm e mulimuli ane ai le nofoa.

Ufiufi lenei ie i le povi povi povi ma ave i luga i luga o pito, lalo ifo o le togalaau. O le a ia maua foi le avanoa e foia ai le laititi o le le masani ai.

Lipea o nofoa

Ufiufi le nofoa i luga ma se ie puipui o le tino ma puipui i le togavao. A o leʻi i ai ina ia toe faaleleia i fao, sologa lelei le mataupu.

Lipea o nofoa

Oomi le fulufulu fulufulu i luga. Ave i tafatafa o pito ma tapuni le iefua o le ie.

Upholstery teuteu ie

O le vaega mulimuli o le ulagia o le teuteu teuteu, tali tutusa ma le taotoga o le tini i le paʻepaʻe paʻepaʻe. O le ie teuteu o le mimiti o le feoti i le tele o lona mafai ona maua lona matagofie. Mo le olaola, naʻo meafale faʻapitoa o meaafale ua faʻaaogaina.

Tusa lava pe o loʻo iai se tusi i luga o le taʻiala, ma le ola tutotonu e iloa tonu le laina o filo. O le ie e mafai ona faʻasaʻoina ma kulu, fao pe fetuunai i luga o pito ma fasioti tagata ma teuteu teuteu teuteu. I le tulaga muamua, tuu le pauna poʻo se ie paʻu mai le pito i lalo o le nofoa e puipuia mai le pefu.

Lipea o nofoa

I le mataupu faavae, o le teuteuga o le tisaua e sili atu le paʻepaʻe, ae o lea e mafai ona e faia se mea sese. Ina ia iloa ai le itu a le fana o le ie poʻo le mamanu, e taulaʻi atu i laina faʻapitoa o le nofoa.

Lipea o nofoa

Ina ua uma ona e tosoina le ie, tipi ona tulimanu i le vaega o vae o vae o le nofoa. I le taimi lava lea, o faʻaiʻuga o le au selemã tatau ona faʻasino atu i le ogatotonu o le nofoa.

Lipea o nofoa

Tuu le ie ma mulimuli ane malupuipuia.

Lipea o nofoa

Gagau o iefale i le lafu, ona nonoa lea i fao. O lenei faʻauma e sili atu le uiga o nofoa ma tulimanu tulimanu. Afai e te manaʻo e toe maua se foliga sili, ona faia ai lea o se faʻalelei faigofie.

Faaleleia teuteuga teuteuga

Lipea o nofoa
Ina ua uma ona faʻaleleia le ie i luma o fao ma i totonu o le tino talafeagai, faʻaaoga se manifinifi manifinifi o kulue, mulimuli i ai e le inu ai se faiga e sili ona faʻaaogaina.

Amata ona faʻaaoga le lipine i le itu o le tulimanu o loʻo leai ai se pa puipui. Faʻapipiʻi faʻasolosolo, alu ese ma se tamaʻi pulumu pulumu ma kelu pei ona faʻaaoga le lipine. Uma le 5 CM o loʻo faʻamau i totonu o le uli e aveʻesea ai le gal ua mago. Maua pito o le mea teuteu teuteu.

Faitau atili