O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Anonim

Ata Lipoti i luga o le Mauga o le ata degwall fausiaina i luga o le taualuga i totonu o le faletaele.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare 15342_1

Ua masani ai ona tatou masani ai i le le amanaiaina o le taualuga i le taualuga io tatou fale mautotogi. Ma o le mea moni o iina e ono iai se manaia: tusa lava pe, ma le matagā o loʻo valiina le paʻepaʻe paʻepaʻe. Ma le mafaufau o loʻo e ulufale atu i se fale mautotogi o le potu moe poʻo le faletaele ma lou mafaufau e tosina ai se laʻau manaia ma halopse. O sea taualuga e iloga ai tagata e ona o tagata o le fatufatu o le i ai o lo latou fale o le nofoaga o le faʻaaogaina o uluaʻi manatu. Na matou filifili e faʻaali le auala e fausia ai ia matou taualuga ma o matou lima feʻai ma le mea lena matou te faia.

Amata

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Ina ia tutoʻatasi o se sulugatiti, sa matou faʻaaogaina le fautuaga a le poto faʻapitoa tomai faʻapitoa. O le amataga o ana fale gaosi ua avea ma manino o lenei galuega o loʻo i lalo ifo o le malosi o tagata uma e tele ni faʻaletonu. O le tagata autu o le tagata o le lau o le laupepa. I tulaga o ana meatotino, ae suʻea ai le tele o manaʻoga o aso nei: Faigofie ile faiga, e lava tele, lamolemole le mafolafola, lamolemole le lamolemole. I le tutusa auala, pe a faʻaaoga le "tau-tau" forlala, ona faʻaʻaisa ma paʻepaʻe ma paʻepaʻe le taualuga e le toe kopiina ai le susu.

Ina ia faʻatino lenei manatu, matou te manaʻomia le tele o paʻu paʻu paʻu ma le koluse o le 4050mm ma le umi i le umi o le itu o le taofiga, o le faletupe ", faʻapea foi uumi o le tui ma se fasi o maʻi (le faʻatekinisi). Mai mea faigaluega e te manaʻomia se hacksaw, carll, samala, chisel, sikulukalaitu, lua spatulas (uʻamea ma le paʻu o filo. Mo le malamalama, o nisi o vaetagi tusi, ma mo le uau, o le lua-fale tino uaea. O le foliga ma le maualuga o le tuaoi e mafai ona eseʻese, o le mea autu o loʻo latou ogatasi ma totonu. E taua foʻi ona ola pea i le manatua o lea vala faʻataʻitaʻia e tutusa auala e ono talafeagai ai ma le ono faʻatagaina le maualuga o le tulaga, o laʻau ma le tele-lapoʻa. E ui o ni nofoaga laiti-fua, o umukuka uma ma faletaele, mafai ona teuteuina lelei ma se matagofie masani. O la matou faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi faʻamaonia ai le saʻo o ia fofo.

O le faletaele, susulu atu i moli o le kapeti, maua ai ni vaalele ma le mamalu. Arc-foliga o le tufaina o nofoaafi mai Martwall faia se potu sili atu le ola mama ma paie. Smisee Afai e te fausia se mimiti i totonu o lou fale mautotogi, ona e talosaga ai lea, o le ae vave "fasioti le lua hares hares.

Talu ai o le a faia se taimi e ia e amanaia ai se manatu, e ono onosai ina ia onosaʻi ma valaʻauina i le fesoasoani a sau uo.

Faailoga

Pei o isi galuega, e tatau ona e amata i le Markup. O le a saʻo le i ai o se faʻamalologa-faia o le faʻamalosi tino i le lima, ave i le fua o lou potu poʻo se alavai. A leai se mea faapea, o le a tatau ona e fuaina le viiluga ma tuu a tuaoi o le lumanaʻi mamanu. O le faʻailoga o loʻo faia i le tolu tapulaʻa: i le maualuga, o le umi o le mamanu ma le faʻaputuga. O le faia lea o lenei mea, o le faʻaseʻe o le faʻamalologa o loʻo faʻaaogaina i se pepa atoa o le laupepa. Tulouna se laina manino, tipi ma le faaeteete le taualuga o le laʻau e ala i se laʻau vaapō ma se laʻau. Ona faʻapipiʻi saʻo lea i le nofoaga o faʻapipiʻi i luga o le faʻataʻoto i luga o le faʻataʻoto ma siaki le nofoaga o le talosaga.

Mo lenei ma le gaioiga mulimuli ane o le a manaʻomia se fesoasoani. I le fau o le ata o le faʻamalologa ma tapena lelei le nofoaga o faʻapipiʻi (scraples tuai pepa, faamamaina le mamafa i luga o le puipui). E talafeagai le fai ma le maea, filo ma le penitala. Faʻatulaga le pito o le maea i le Geometric Center o le lio, fuaina o le fuafuaina o le puʻeina umi ma faʻapipiʻi se penitala i le filo, tusi le auivi manaʻomia. Mo laina tuusaʻo, o se pule umi o loʻo faʻaogaina pe o se auala laupapa laupapa taumatau. Laina e tatau ona manino ma lamolemole. I luga o puipui ma le taualuga, maka le nofoaga o faʻapipiʻi o pa, o le a fai i le mea moni o latou pito i lalo o le a avea ma tuaoi tuaoi.

Faapipiiina le taualuga

Drill crill pu mo fusi pa. E tatau ona matua loloto le avanoa (35-40mm) ma lapoa lapoa (10-12) ina ia mafai ona latou aveina laupapa po o lipine palasitika. E tatau ona faʻamaulafulafula i pu, pei o le ola aʻe o le totonugalemu o le masima.

O Brucks mo le faapipiiina o mamagos e manaʻomia foi ona ologia i le lapoʻa ma faʻatino i latou i nofoaga o le a latou faʻapipiʻi ai i le taualuga ma pa.

Ina ia tuʻuina le uaea mo lamepa, e manaʻomia le faia o le loloto i le puipui, lava mo le faʻataʻoto atu o le uaea i se laina mo le fola (pe tusa o le 10mm). Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina Chize ma samala. Faaofi le uaea mai le ki i le ogatotonu o moli ma tapuni i le sima sima.

O le isi faʻagaioiga o le fusiina o pa i le taualuga. Muai faʻapopoleina ma faʻagaioia uila ua manino manino i le faʻapipiʻiina o nofoaga faʻapipiʻi ma faʻaseʻe ai le auupega a le Agodzed. O le auala o loʻo faia ai le faʻamatalaga o le auala i luga o le fesoasoani o pupuʻu pupuʻu i itu eseese, ma manatu i le punou. Mo le faʻatuatuaina sili atu le faʻatuatuaina o le faʻapipiʻi, o le faʻafesoʻotaʻi o luga o pa ma pa o pa e mafai ona faʻaseʻe i se laʻititi o kelisi. O lenei e mafai ona e alu i le faʻasalalauina i le digwall pu mo moli. O le soloiʻese o le manaʻomia faʻapitoa ua iloga i le aofaʻi o moli, toso ma se penitala i le faʻauma. Ona tutu ai lea o pu i le lapoa o le lapoa i le gaoioi. O latou taʻitasi na mulimuli ane faʻapipiʻiina e se tulaga moli.

E faʻapipiʻi le talaaga o le pito o le pito i luga o le taualuga, valaʻau mo le fesoasoani a se paga. E tatau ona tausisia se laupepa o mywall i le tulaga saʻo, ma i le taimi lenei e tatau ai ona tataina le vaalele ma, faʻasolosolo e le manifinifi silf crill ma laupapa laupapa. Ina ua uma lena, tamoe le eletise eletise i le aufana o moli o moli moli e ala i le laulau avanoa. O fesoʻotaʻiga eletise e tatau ona tututai ma le faʻaeteete, pei o le taualuga e le o se vaega o le toe fausiaina.

Fusiua lima luga

O se tasi o le sili ona faigata faiga o loʻo fetaui ma le itu faʻasologa, pei ona i ai se ARC-Configuration. Matou te ofoina atu ni auala e lua e faʻapipiʻi ai.

O le 1st metotia faʻaalia i ata o le gypsum o le laupepa. E faigata tele ona fai, pei ona faʻapipiʻiina mai i totonu o le dimedwalls o digwall, malaia i se tulimanu, o loʻo fuafuaina e le scrius o le punou apesa a le ANDS a le Aseta. O le numera o ia fasimea e tatau ona tutusa ma le numera o fusi fusi i luga o le taualuga. Lenei o le a mafai ai ona faia se toniga i luga o se toetoe lava o le umi o le lautele.

O le faʻafaigofie ma sili atu metotia masani o loʻo faʻaaogaina o se "auala savali" o le lau o totini (vaivai fiberboard ma le mafiafia o le 4mm). E faigofie ona e le ma faʻapipiʻi, faʻapea foʻi faigofie ai ona faʻatino. Faʻalauiloaina le fasi pepa, fetaui i le tele, malupuipuia ina ia o le pito i lalo o le pito i lalo o le pito i lalo o le pito i lalo o le faʻamaloloina o le taualuga. O le iʻuga o le pusa o loʻo togafitia ma le oneone ina ia atili ai ona sili atu ona lelei.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Ina ia maua se lio, faʻaaoga filo ma penitala. Puipuia le filo i luga o le penitala, o le isi itu e afaina i le ogatotonu o le lio, makaina o le avanoa talafeagai.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Fao le ata tusia ma se laʻau vaapiapi ma se laʻau vaapiapi ma le vaapō ma ave pu mo moli. Ave le laititi le lapoa e le eletise eletise.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

E ala i le faʻaaogaina o le faʻaiʻuga o le faʻataʻitaʻiga i le taualuga, siaki le nofoaga o lona faʻapipiʻi. E tusa ai ma le laina faailogaina, o le a e soli lemu le pa.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

E tusa ai ma igoa na faia, alu i le taualuga ma pa puipui o le pu i le loloto o le 40 mm ma tuu palati laupapa pe palasitika laupapa pe palasitika laupapa pe palasitika laupapa po o le palasitika solo po o lipine palasitika pe palasitika palaka pe palasitika peniti.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Faatasi ai ma le fesoasoani a le samala ma le kiki, fai i le pa o le stroke e tuu ai se uafu eletise. Maua le sasaina ma le sima sima.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

I le faia o le tausalaina talafeagai i Bruus, faʻapipiʻi latou ma fao uumi. Manatua o le pito i lalo o le pito i lalo o pa e tautua o le faʻavaeina o le faʻapipiʻiina o le laupepa o le laupepa o le laupepa o le laupapa, ma o se curved distras e aumaia i le tuai o ata.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Tusi i le seleselega o le pu mo le faapipiiina o fao ma taunuu i se pepa mago i le pito i lalo o pa.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

O le itu o le pito i luga o le talaaga o loʻo faia o ni fasi vavaeʻese o le laupepa o loʻo togafitia i se tulimanu. Ae e sili le faʻaaogaina mo le gaosiga o "auala savali" o se laʻau o se okeni.

Shpaklevka

O le faʻamalologa atoatoa o loʻo faʻatinoina atoa. Mo lenei mafuaʻaga, 2 sili ona lelei o metallic ma paʻu. Aemaise ai le faaeteete ma le faaeteete o soʻoga o le taofia o le faʻalumaina o elemene ma le faʻapipiʻiina o pu. Mai le pito i luga i tulimanu, o se fasi vaapiapi o le seleina ua faʻapipiʻiina ma pe a uma ona tapaa. O le mea mulimuli o le laualuga o le faʻamalologa o le faʻafefeteina o loʻo togafitia ma le vai-maualuga vali lanu e talafeagai.

Lamepa

I le maketi o le mea e moli ai le sili ona malosi o se filifiliga, o lea ua e maua le avanoa e filifili ai oe lava i le tele ma le mana. E taua le manatuaina o le vaega lilo o le moli (pulufana + fusi) e le tatau ona sili atu le loloto o le loloto o le le mautonu o le taualuga. O laapa ua faʻapipiʻiina (pei ona vaaia i le ata) e faigofie lava, e manaʻomia e taofia ai puipui i totonu o le pu, ma latou, o le a faʻamautinoaina ai le tumau faʻavae o faʻamaumauga.

Mo i latou e manaʻomia e fausia se laei o le tele o le tele o lapoʻa, o loʻo iai ni faʻapipiʻi faʻapitoa uʻamea puipui faʻapipiʻi. Na latou faia ni suʻesuʻega i luga o le maualuga o le faʻamalologa o siʻusiʻu ma le latou faʻapipiʻi ma le latou faʻaaogaina sili atu e fesoʻotaʻi ma tekinolosi faaonaponei. La tatou filifiliga ua fuafuaina mo fale laiti-umukuka e le o se tele ma le taumafaina o mea. O sea poloketi e mafai atoatoa ona faʻaalia ai se tagata o loʻo i ai lona tomai o fesoʻotaʻiga ma mea e fai fa 'i luga o le lima. Faamasinoina mai le galuega faia e le galuega o le a auai i taimi uma. I mea uma, o le mea sili ona taua o le taumafai lea, ma o le a le o le a ou faʻatali lava.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

I le faʻaaogaina o fasi mywall i luga o le seleta, faʻapipiʻi fao i le itu itu o le itu i le pito i luga o pa o loʻo i lalo o le laupepa.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Sagisagi lemu le oneone, ufiufi le toniga o toniga o tulimanu ma soofaatasi. E faia lenei mea, faʻaaoga se paʻu paʻu.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Faasaaina le line o tagata mamana i luga o le tulimanu o le itu itu. Tuu le mago ma pupuni atoa.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Ua faʻapipiʻiina Halonire Lumliares i luga o le tusi atoa. A e faʻafesoʻotaʻia uaea, maʻea maeʻa lelei.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Tape le itu "musika" i luga o lamepa, faʻaofi i latou i totonu o le au faʻauma i le faʻamaloloina o le taualuga.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

Mo le toe teuina o le malulu, o le uʻamea pito i luga o pisinisi gaosi oloa mafai foi ona faʻaogaina.

O le taofia o le taualuga ma le halogn luminare

O lenei foliga o se taimi sauni-faia faʻamaloloina o le faʻasologa o le faletaele. Tauvaga mautu ma le teuteuina o le ata autu.

Faitau atili