O mea e le mafai e laau ona fetilaili ash ma aisea

Anonim

Aisea 'aʻai ai laʻau' ai, aiseā e le faʻamaaʻolia ai o ia ma ni fualaʻau ma fugalaʻau, ma le a le manaʻomia ona faʻaogaina - matou te taʻuina foi i le tusitusiga.

O mea e le mafai e laau ona fetilaili ash ma aisea 15639_1

O mea e le mafai e laau ona fetilaili ash ma aisea

O le Ash o se mea e aoga tele, e masani ona faʻaaoga le faitotoʻa. E fesoasoani e faʻaleaogaina le palapala ma faʻateleina ai le tuputupu aʻe o aganuu. Ae peitai, e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaʻau uma ma lanu. Matou te faʻailoa ia mea e le mafai e laʻau ona fusia ai lefulefu i le togalaau.

Mea uma e uiga i fetilaisa ash

O le a le mea e masani ai

O a fualaauoga o loʻo 'eseʻese mai le fafaga

Mo ni lanu e le talafeagai oloa e le fetaui

A e sili atu le musu e faaaoga

O le a le mea o loʻo faʻaaogaina e le Ash

Fetilaisa e mafai ona mauaina e faʻaaoga le faiga o le pulega. Fuafua i le mea o le a susunuina, e suia mea totino a le atunuʻu. Peitai, o le Assh o le Ash e sili ona aoga, ae peitai, o le komisi oloa o faʻalapotopotoga eseese o loʻo faʻaaogaina foʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, meafaimea). E tele mea latou te maua e fesoasoani i aganuu tuputupu aʻe ma atiaʻe i le taimi. O le mea sili ona taua o mea nei.

  • Pasamium. O lenei elemene manaʻomia aganuu ina ia latou le atoatoa ma le teteʻe atu i faʻamaʻi eseʻese. Plutasi, fesoasoani e tetee mu i luga o lau.
  • Phosphorus. Manaʻomia aganuu mo faʻatauga ma fausia aʻa. Faʻamalosi ona nafa ma fatuga ma fualaʻau - A aunoa ma le a latou le lelei ona atiaʻe.
  • Magnesium. O se mea taua tele e aunoa ma lea o le a le tupu ai le ata. Afai e avea o laʻau ma laau ma le mimilo o lau, o lona uiga e leai se masoa.
  • Kalisiu. E fesoasoani e faaleaogaina le palapala, faʻapea foʻi ma le teteʻeina o faʻamaʻi e lamatia ai aganuu.

E mafai ona faʻaititia ai le aoga o le eleele o femalagaiga o feoaʻi i le eleele, faʻateleina le askali mataupu ma lautele faʻaleleia le lelei ma fausaga o le eleele. O loʻo siʻitia ai foi le le mautonu o le vai ma ea, e sili ona aoga i fugalaʻau. O le Coalal Consills o totoe i le 'aino e ese ai le eleele, aveese toxins ma tulaga mama. Ma le isi, latou te faʻafefeʻia le va o fomai, pei o le mea moni, nematides ma isi iniseti. O le fafagaina o faʻamaʻi o meaola o meaola i le eleele, lea, pe a maeʻa le faʻatauvaʻa, e sili atu i le faʻaleagaina o mea eseese ma fesoasoani i laʻau e mitiia ai.

E leai ni karine i oloa faipule, ona faʻaaoga lea o le fetilaisa mo parisizer mo pateta, strawberries, rapberries. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o pateta o loʻo faʻaititia i le 1.5 taimi, pe a fai o le 'apamemea faʻaopopo lefulefu aʻo leʻi totoina le eleele. Faafetai i lenei mea, o fualaʻau o le sili atu faʻavao.

Na fautuaina e le au faifaatoaga le lefulefu o le birch fafie. I Laʻau Faʻapopoleina, e tele lava faʻafouina, o lona uiga e le talafeagai. O le lefulefu na faia i le tautotogo ma le moega moe ae le i alu i luma. O oloa a le vaega o loʻo faʻamalosia ai le o loʻo iai poʻo le tala malie mo le sili atu lelei, ma fai foi ni faʻalavelave mo le sili atu le tumau i totonu o le eleele.

O mea e le mafai e laau ona fetilaili ash ma aisea 15639_3

  • O le a le fefiloi o fertisizers aumai i le tautotogo: o se auiliiliga muamua e ituaiga o fualaau

O mea e le mafai e laau ona fetinisina ash

Tele fualaʻau fualaʻau fiafia i Alkuvaiine eleele, o lea o le a aoga le ash e aoga mo i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai tala maimoa, amapesai, kuka, pepa, ma vine ma vine. Peitaʻi, e iai le lisi o laʻau e fusia ai lava lenei fetigatili. O le a afaina ai le tuputupu aʻe ma atinae o aganuu. Matou te lisiina i lalo ifo e le mafai ona felelei lefulefu.

Faanoanoaga

O SORREL o se mutiaulu umi mutia e fiafia i le eleele vaivai acidic eleele. O lea la, ua iai le sao o oloa i totonu ia te ia ua feteenai i le auala lava e tasi e pei o le tulaueleele i le eleele ma se naimia. Afai o lenei mea e fai, o le o le a afaina ai le agasala i Deerrel ma o le a le maua ni fatu lelei.

Radish

Radish, pei o Seserel, o se fualaʻau o loʻo faʻamalieina acid-lalolagi. A faʻamamaina laʻau ma le lefulefulefu ma le o le a Ia amataina pupula laʻau, ma o le tuputupu aʻe o le aʻa fugalaʻau o le a lemu lava. Ma afai o le eleele ua faʻaleagaina tele, o le a oʻo mai ai i le faʻamanatuina o aganuu. Ma pe a uma e le mafai ona e faatali mo le seleselega. Na iloa e tagata fai togalaʻau oloa e mafai ona faia i le eleele, ae e aoga i le tausaga ae e te leʻi fuafuaina e toto le ranusgish. Ile afa la, latou te manuia, e le afaina.

Suavai

Pe a faʻateleina lefulefu lefulefu, e le o le faʻaaogaina. E masani ona fautuaina o se auala mai le psys - o le ash compee lelei ma le bakhcheva riley. Peitai, e mafai ona afaina ai fua: ua amata ona e sasa. Aganuu manaomia ai faiga acidic eleele. Afai e leʻo o lea, o le a le o iai le laʻau o le laau e leai ni mea talafeagai: phosphoruss, uʻamea, ma isi O lona iʻuga, o le fesuiaiga o vai o le a solia ai, ma le manaʻoga manaʻomia o Soneage ma Parkala o le muta ai fua. Uma e oʻo atu ai i le booting ma faʻatoʻaga oti.

O mea e le mafai e laau ona fetilaili ash ma aisea 15639_5

  • 5 aoga malosi le malosi o le eleele mo fatu fatu

O a fugalaʻau e le mafai ona felelei lefulefu

O lanu e aofia ai tulafono tutusa e pei o fualaau faisua. E manaʻomia muamua le faitau e uiga i aiaiga mo le tuputupu aʻe o fanau. Afai e manaʻomia e fugalaʻau sili atu acidic le malosi, ona o le susulu ma le fesoasoani a le Ash o le a le aoga i latou.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fugalaʻau e masani ona manaʻomia se eleele maai. O lea, o le fafagaina o Ananoale, kamepeu, maydangea ma le tele o isi ituaiga.

Isi fugalaʻau, e pei o le la cyve, privala, kaleti, cyuse, e mafai ona tupu i lau togalaau. Latou te le manaʻomia foʻi Alkalune eleele, o lea e le aoga le fafagaina o le lefulefu o le laʻau. Ona o ia lava, o le a taofia ai, e pei foi o meatotino a le fou o mea e sili ona leaga.

E aoga foi i le manatuaina o nisi tulafono sili atu: e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lefulefu, pe a fai o le tele o uʻamea i totonu. Lenei e mafai ona fuafuaina e ala i lanu: Afai o iai se mumu, o lona uiga tele o elemene. Ma, e taua tele le mataituina o le lelei o fetilaisa. E le mafai ona faʻaoga 'oloa mai nusipepa tuai, ata tifaga ma lapisi eseese. Na o le lefulefu e talafeagai mai le mataupu faaletulafono: fafie, vao po o isi itu.

O mea e le mafai e laau ona fetilaili ash ma aisea 15639_7

  • 7 auala aoga o le vave oso i ai

A e le tatau ona faʻaogaina le fafaga

E taua le iloa e le gata e pei o lefufule pei o fetilaisa pei o fetilaisa, ae o a ni mataupu e le tatau ona faatatau i ai.

  • Afai e tele tagavai i le eleele, e mafai e le Fetinii ona aʻafia faʻatoaga togalaʻau. O le a amata ona latou toe amata toe setiina lau, o fua o le a avea maona. A foliga mai o nei faʻailoga, e sili atu le fafaga.
  • Afai i le eleele le lau tele o kalisiu, ona le talafeagai lea ole fetilaisa, e leai se afaina o le fatu o manuki, ma se faataitaiga, i tamato. I lea tulaga, o le eleele e mafai ona fai ma laʻititi tele o meaʻaifava pe faʻamalolo atoa ai.
  • Afai o Alkaline o le eleele, ona mou atu lea i oloa na o le leaga o laau. A o leʻi fiafia ia i latou, o le aoga o le aoga o le palapala, ma na o le faia o filifiliga i le faia o ni elemene faʻaopoopo.
  • Afai e te filifili e fafaga le aganuu a Meaa, i le taimi lea e tatau ai ona e mumusu e fai lefulefu. Atonu o le a afaina ai foi le atinaʻeina o laʻau, ma o le toʻatele o latou o le a feoti. O le mea lea e faʻatatau i le tuʻuga i totonu o le eleele o ituaiga eseese o le maʻanu. Ma le faiga o se faiga, e mou ese ai tagata fatrouni mai le lalolagi, lea e afaina ai e le tulaueleele. Ma e le aoga foi le faailoaina o vaega o le tausalaina ma le tele o mea, talu mai lenei vaega o loʻo tele aʻoaʻoga nai lo pe a e faʻaopopo le fafagaina i isi taimi.

O mea e le mafai e laau ona fetilaili ash ma aisea 15639_9

  • 8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa

Faitau atili