5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me

Anonim

Faasaoina ni laʻau tanu, i le faʻamamaina ma tausi se faʻatoʻaga - Tatou te fuafua e avea ma faʻafitauli o le Dacha, lea e le misia.

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_1

Tau atu i le vitio e uiga i le mea taua e fai i le togalaau i le masina talu ai o le tautotogo

1 faia le toe gaosia o Berry Shrubs

Ia Me, o le taimi e mafaufau ai i le toe gaosia o raspberries, gooseberries, currants ma isi berry shrubs. E tele auala e faia ai lenei mea.

  • Eli. Mo lenei, o lo oi ai se tamai pu i talaane o le laau ma faatulaga ma faatulaga eleele lafulemu. Ma, mai le togavao, o le a nonoa i le tasi lala ma sasaa ma le eleele lava e tasi. Mo le mautu, e mafai ona e foia le lala apamemea. I le gasologa o taimi, o aʻa ua fausia iina, ma i le iʻuga o le taumafanafana o le a latou tutupu se faʻamafanafanaga. O le isi vaipuna o le a mafai ona vavaeeseina mai le matua vao ma feoai i se isi nofoaga.
  • Root clattings. O lenei metotia e fetaui lelei pe a fai o le vao o le slaggish ma masani ona maʻi. Maua le laueleele i se mamao o le 40 cm mai le togavao nofoaga ma saili ai se maʻa gaoto, lea e i ai i le lua fatugaʻo. Faʻateʻa lemu, tausia tamaʻi alalaupapa, ma faʻaseʻe atu i le nofoaga saʻo.
  • Green Tittings. O se auala lelei e gagau ai le vaa autu i le pito o Me. Maua ni gaioiga fou ma le tele o lau laʻau o lona maualuga o le 10-15 cm. Oti i latou i le faʻavae ma tuʻu i le tali o le tuputupu aʻe o laʻau, faʻamalieina e tusa ma faʻatonuga. A aliali mai aʻa, tuʻu i ai i totonu o le palapala i totonu o le fale gaosi. O le tausaga na sosoo ai, e mafai ona faʻataʻamilo le vao i le togalaʻau.

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_2
5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_3

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_4

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_5

  • Faʻafefea ona toe suia se laʻau tuai ma maʻi: 8 tagata fai togalaʻau

2 fofoina o laau fua

O le tui e fesoasoani tele faʻateleina laʻau fualaʻau, a o taofia lo latou uiga faʻapitoa ma faʻateleina fua. Mo lenei mea e lua fesootai. Mo se faʻataʻitaʻiga, apu o meaʻai o eseese ituaiga poʻo le apu o le apu ma hawthorn, kisi. O le peri e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi pi, apu, anufe ma ginystrig. Ma plums - ma le tasi ma le isi po o le tene.

O le a e manaʻomia se togalaau faʻaʻaisa, lipine, palasitika ata ma faʻatoʻaga. E tele auala e tui ai, o le faigofie ma talafeagai mo tagata amata - i le vaeluaina. Ia faia lenei mea, i le pito i lalo o le muamua laʻau ogalaau (e tatau ona mafiafia 10 cm) faia se tulaga i le loloto o le 3 cm ma vaeluaina. E faʻaofi i se taʻavale fou o le laʻau lona lua. E manaʻomia le faʻaavanoaina o le vave o le sua o le sua i luga o tipi e le mamago. Ina ua maeʻa, o le lauʻeleʻele e togafitia ma le togavao afi ma tapunia ma se ata tifaga.

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_7
5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_8

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_9

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_10

  • 8 mataupu taua i totonu o le togalaʻau e tatau ona e faʻaumaina seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana (ma amata nei)

3 faamamaina

Ia Me, ua oʻo i le taimi e fana ma aveese ai fale talimalo ma tuala o loʻo e setiina ai mo le taumalulu e puipuia ai laʻau. E manaʻomia foʻi e 'aʻai lau laʻau o loʻo i luga o le eleele, ma faʻamasisia i latou i se pa puipui. O le paelo e tatau ona faʻaaoga e le faʻaaogaina e le faʻatulagaina se afi ae le o le faʻamamaina le mutia mataʻutia. E taua le manatua e le mafai ona tolopoina le mamago le magoto le taimi atofaina, ae sili atu foi nai lo le mea e matua matautia - e leaga tele.

Ma atonu foi e te manaʻomia le faʻamamaina o Greenchoukes, Greenthogeses, alavai. Ma saunia togalaau mea faigaluega.

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_12

  • O le a le mea e mafai ona faʻauia ai i le fale (5 mafuaʻaga ma mafuaʻaga e faʻaeteete ai

4 Mulimuli i laau

Ma i le masina talu ai o le tautotogo o le taimi lea e amata fafagaina ai laau ina ia latou tuputupu ae, patipati ma oona i le taumafanafana. Mo lenei faʻaaogaina o le organic ma minerale fertillaizers i totonu o le suavai pepa. Faataamilo i laau eli le taamilosaga i le loloto o le 10 cm. O lona tulaga o lona tino e tatau ona itiiti ifo nai lo le lapoa o le pale. O le laueleele faataamilo i laʻau o loʻo faʻafefe i le vaifofoina i le fofo ma fesootaʻiga, mulimuli i faʻatonuga i luga o le afifi. Ma o le eleele ua sosolo ma mulch.

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_14

5 saunia faleoloa

Muamua lava, o moega ua uma ona aveese uma vao mago ma laau toto na faʻaaoga e aisa. O le aoina o uafu e mafai ona lafoina i le tufuga tulei pe olo, fai se mulch mai ia i latou.

Ma faʻapea foi ona faʻateʻaina vao o loʻo aliali mai i le galueaina o laʻau i le taimi lava na liusuavai o le kiona. O le eleele e onana ma faʻateʻa, fai se mapu ma valivali e mafai ona avea ma meaʻai mutia. Mo se faʻataʻitaʻiga, tamato, fuamoa, kuka, apalai ma kapisi.

5 mataupu taua i le togalaau e tatau ona faatulagaina mo Me 15647_15

  • Mo tagata gaosi tagata fai togalaau: 5 Fautuaga i le auala e fausia ai lau muamua togalaau

Faitau atili