Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani

Anonim

Matou te taʻuina o le a le auala e faʻaoga ai e aveese le manogi le lelei i totonu o le pusaaisa.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_1

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani

E foliga mai o nisi o tagata e tatau ona le amanaiaina le pusaaisa e ala i: latou te manogi i fata ma faamaufaailoga. Mai i sea vaʻaiga e le faigofie, ae masalo. Mo lenei, o faʻafiafiaga masani a aiga o le a talafeagai, o le a faigofie ona aʻafia i le umukuka. Matou te taʻuina atu nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi ma le mea e tatau ona e faia.

O mea uma e uiga i le faamamaina o le pusaaisa

Mafuaaga o foliga o manogi

Sauniuni tulaga

Meafaigaluega mo le Faamamaina

Faʻafefea ona fufulu:

- fata

- mea pueata

- alavai

- puipui i fafo

Puipuiga

Mafuaaga o foliga

O le Chareterator Chamber o se avanoa tapunia, o lea e le fiafia i ai i totonu ma salalau vave. O paʻu pakufisa, faʻapea foi ma le palasitika, e faʻapea foi malu ona faia, e faigofie ona mitiia le manogi. O lona uiga, tusa lava pe oe masani o loʻu laufanua, o faʻafitauli i nisi taimi e le feʻeseʻeseaʻi. E ese le manogi i le manogi e mafai ona o se vaega fou na e aumaia mai le faleoloa.

Tele taimi e tupu ai, o le faʻafitauli e tupu ona o mea inosia e te faʻagaloina ai i totonu o le potu. E mafai ona i ai ni latou tee. O le fengtu e mafai foi ona nofo i totonu o paʻu paʻu paʻu, ma o lenei tau manuia e tatau ona tau ma le faʻaeteete. Sese tausiga, malepelepe o vaega, polokaina le pu o le alavai - o mea uma e mafai foi ona avea ma se mea leaga. Ma o le mea moni o loo e te le faia ni faamamaina masani, pe a manaʻomia e tulafono o faʻagaioiga, e mafai ona tupu ai ni taunuuga le lelei.

E le aoga le tolopoina o le tauiviga i le pusa laʻau mamao: O le umi e te le fiafia, o le faigata ona ave lea o le manogi. Sei o le ma, e mafai ona ia faatepiiina ipu o loo e teuina i totonu. Naʻo le Matai o le a mafai ona faʻasaʻoina ni auiliiliga, ae ia aveʻese le muld ma glaps mo latou lava. O lea la matou malamalama ai i le auala e fufulu ai le pusaaisa i totonu e faʻataalia ai le manogi, ma o le a le mea e tatau ona faia muamua.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_3

  • Faʻafefea ona aveese le paʻu manu mai lavalava, mai le kapoti ma fale puipui: 12 aoga auala

Sauniuni tulaga

A o le i fufuluina le pusaairo tagata i totonu, e le tatau ona e tosoina ese mai oloa, aemaise iloiloina le matau ma le aisa. Tuu i totonu o le Ice Tank pe faʻaaoga le vevela o le na le faʻatagaina ma faʻafouina. Afai o ia te oe le faapaologa, ona o le malulu vaitau e mafai ona e tuʻuina atu oloa iina. Afai e le o se isi auala: piilima i se lapoʻa tele, i le taimi na tuu ai, tuu i totonu o le pelvis poʻo le isi koneteina ma le vai malulu ma aisa.

Afai na tupu se manogi leaga ona o le motusia o le eletise i le fale, ma tu le iunite e aunoa ma ni taimi sili atu e ave ese ai. Aua le lamatia lou soifua maloloina: E mafai ona latou vete. O masini e mafai ona puipuia le malulu mo le 4 itula, pe a fai e te le tatalaina faitotoa. Ina ua mavae le vevela o le vevela.

Faʻamuta mea faigaluega a le atunuʻu mai le eletise. Lata totoe pe a tatau ai. O lenei ua sauni le masini mo nisi gaioiga.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_5

  • 6 mea sese i le faʻagaioiga o le pusaaisa, lea o le a oʻo atu ai i lona malologa

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa i totonu pe a uma ona teena

Vili

E mafai le fufuluina o le pusaaisa ma le vineta i le mea na tupu e le masani ai le mama o le susu susu. Vaelua 1 tbsp. O le sipuni o vai i le 1 ipu vai. Aua le avea foi le magafagafa tele, a leai e mafai ona faaleagaina auiliiliga o le masini. E matua moni lava lea o le enamel, lea na ufitia ai pa o le mea pueata. E leʻi i ai ni mea, aua le sulu ai vaega o paʻu ia latou: A maeʻa ona faʻagaioia ma Ami acid, latou sneeze ma malaia, ua tatau ona e suia fou.

E taua le tuuina atu o le vinega i le faʻaolaina, o lea e tatau ona e tuua le iunite e faʻamago i faitotoʻa tatala mo ni nai itula.

  • O le a le mea e fufulu ai se pusa fou i luma o le muamua faʻaaogaina: 6 aoga uiga

Fefete

O le isi filifiliga o le fufuluina o le pusaaisa ma soda. Ina ia faia lea mea, e tatau ona tetea i le vai mafanafana. Ave le 3 tbsp. Sipuni o meaʻai o meaʻai ma faʻaopopo i se ipu vai vai. Afai e malosi tele le manogi, ona mafai lea ona faateleina le aofaiga i le 6 tbsp. sipuni. O le fofo na o iai ina ua maeʻa tapenaga le fofo i le koneteina e aunoa ma le faavaa ma tuʻu i luga o le fata i totonu. O le a fesoasoani Dada o le a faaputuputu le manogi. O le tali e tatau ona suia 1 taimi i totonu o le 3 masina.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_8

Lemon acid

O le sua o le tipolo poʻo le mafaufau loloto o le citric acid e mafai ona sui le vineta. Latou manaʻomia le soloi o fata. Afai e te manaʻo e le o le lemon uma, ona tipiina lea o le isi mea i totonu o le potu ma le nofoaga i totonu o le potu mo le lua aso - o le a fesoasoani e aveese ai le toe faʻafouina.

Tulaga faapitoa

I faleoloa nei mo le fale nei o le tele o vailaʻau o loʻo faʻatau atu: E mafai ona sprays, suavai, susu solo. E sili ona faigofie le mulimuli i le faʻamamaina, aua o le faʻamamaina e le o se mea e manaʻomia e faʻaaoga ai ni faʻailoga faaopoopo: Naʻo le fufuluina o fata ma papū mago ma ia faʻamalamalamaina. O le mea taua, faitau faatonuga: E le manaʻomia ni tupe teu o tupe, ma pe a maeʻa se isi e manaʻomia tele le faʻamamaina.

Meafaigaluega mai le ata

Afai e te maua i totonu o le tino poʻo fungus, e aoga, e taua tele i le vaega sili ona manatu. I totonu foi o lenei mataupu, faamalosia ai fofo ua uma ona lisiina e nei vaega.

  • Patu. E i ai le vaega o loo i ai le taua tele ma feeseeseaiga.
  • Hydrogen peroxide. E te manaʻomia le 3% fofo. Ma lea, e mafai ona e faʻateʻaina luga.
  • Amona. O le a fesoasoani pe a fai o le taliga i luga o le ipu. O le mea autu pe a gaosia o le tatalaina o faamalama, a leai e mafai ona e lagona le leaga. Ia mautinoa e tuu le 'ava malosi.
  • O lona uiga mai le suia. E tatau ona ia sailia i totonu o le faleoloa. E masani lava, o ia tali o le tulaga lautele, o le mea lea e talafeagai mo le faʻasaʻoina o mea faigaluega a le aiga, ae o le foʻia o le maʻi i soʻo se potu. A maeʻa ona faʻagaioia, e taua le fufuluina lelei le laʻasaga e sili atu le lelei ina ia mafai ai ona fesoʻotaʻi oloa i le leai o se vailaʻau.

  • 5 sili ona masani ona faʻafitauli ma le pusaaisa (ma le auala e foia ai oe lava)

Faʻafefea ona vave fufulu le pusaaisa i totonu

Faagasologa o fata

A e manaʻo e soloiesea puipui ma fata e faʻaseʻe ai ni faʻamaʻi o le vaʻai i luga. O lenei mafai ona faia i se faʻaputuga poʻo se microfiber, o se vailaʻau masani, fasi vai poʻo le fufuluina o sui. Pe fai se sili atu le malosi o le malosi: palu 1 rbsp. E vale o le kolose a le kolose ma le 4 lita o le vai mama. O lenei tali e talafeagai pe a fai o mea o loʻo mou atu le pusaaisa. E mafai foi ona e aveina se mea o loʻo faʻamatalaina i luga.

Aveese uma vaega: fale mautotogi, o pusa ma 'au. Fufulu eseese ma latou. Afai o ni nai mea, e faigofie ona latou fufulu i le pusa 'au.

Fufulu le mea pueata

Ona alu lea o le fufuluina o le potu autu. Fufulu le pusaaisa i totonu i le fale e mafai ona iai se tupe o loʻo i luga. E sili ona faigofie le vai vai e apalai ai i luga o le tupua. Fufulu lava laupepa puipui ma se ie vaivai, aua le faʻaogaina le ablives. A leai, e mafai ona e faʻaleagaina le talau.

Mo faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga, ave le nifo tuai nifo. E aoga le vailaau ma nofoaga i lalo o ni itupa o panu, aua o lenei mea e siʻi lemu i latou ma le laulau naifi poʻo isi mea sili ona mama.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_10

Fufulu le pu

E le o manaʻomia i taimi uma, ae ui i lea, o le mafuaʻaga o le flators mafai ona avea ma zoom o le pullow pu. Faamama e manaʻomia tele pe a fai e te leʻi mauaina se punavai.

O le pu o le suʻe lea i le ogatotonu o le puipui pito i tua o loʻo i totonu o le potu. E sili le suʻesuʻeina o faʻatonuga mo le faʻaaogaina e le aiga ia saʻo lelei lona tulaga. A uma ona iloaina, o le mea muamua o le tapena o le pu ma le fesoasoani a se fasi laupapa. Ona ave lea o le syringe, enema poʻo le faʻaliliuga ma sasaa le vai faʻamamaina.

Fufulu puipui i fafo

Fafo, o le metotia ua ufitia i le stanless steel po o le lanu. Fuafua i lenei mea, e tatau ona e pikiina le mama sunden. E taua le iloa pe faʻafefea ona e fufuluina le pusa mumu i fafo atu e aunoa ma le teteʻa ma faʻalavelaveina, aua o nisi vailaʻau ma vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina le laufanua. Faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻaoga le vaisuaʻoaʻoga acid-faʻavae vai poʻo le kalone. Faapitoa fua o le sili galue: fasimoli fofo, o se paluga o Ammone 'ava malosi ma nifo nifo.

Ave se malu malu ma se tasi o nei vailaʻau, fufulu puipui. Ona toe fufulu uma lea o le vai mama.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_11

  • 6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu

Puipuiga

O lea la i le lumanaʻi e leai ni manu e le fiafia, faʻaaoga lelei o tagata o tagata ma faleoloa.

E manogi manogi

O le faigofie auala e aloese ai mai le iʻuga ona o le faʻaleagaina o meaʻai o le faʻatau atu lea o se faʻapitoa faʻapitoa i le fale o le tamaoaiga. E manaʻomia e ia foʻi, pe a foliga mai ia te oe e leai ni faʻailoga. Ae peitai, o meaʻai na e aumaia i totonu o le iunite o le pusasa atonu na manogi ese. O le tofo o loʻo fefiloi, ma i le faʻaiuga o le a le o le sili 'tuʻufaʻatasiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻapuna e mafai ona faʻaumatia ai le amber mai le kapeliki pe ulaula. I se faʻaopopoga, na te faʻaaogaina ma le faʻamatalaina lelei, lea e aʻafia ai le tau i totonu o potu i totonu o potu.

Rye falaoa

O le taimi lava e te faʻatumuina i mea puʻeata mea pueata ma oloa, o le faʻafitauli o manogi o le a toe aliali mai. Aloese mai lenei o le a fesoasoani masani lanu uliuli falaoa. E tatau ona tipiina i totonu o fasi ma tuu le tasi i luga o le fata. Maea se mea e le siakiina.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_13

Pateta

Tuu i luga o le fata o pateta. Faafetai i le tele o le tulaga o le starch, e mafai ona mitiia manogi ma le susu. O pateta e mafai ona suia i le afa o le apu po o aniani, ae o nei oloa e le aoga.

Kofe

E mafai e le BEBopi ona tuleia isi ma a latou manogi. O fagu ma i latou e masani ona tuʻu i totonu o faleoloa manogi ina ia mafai e tagata faʻatau ona fasiotia ni manogi ese o le manogi. I luga o fata e mafai ona e tuʻu le vai kofe pe faʻaaoga kofe kofe - o le a lelei uma.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_14

Faatoaina Carbon

Faavae i luga o le povi e masani ona faia faleoloa i fafo, o lea e aoga tele. O le metotia e faigofie: Faʻatau i le fale talavai o le fale talavai o le faʻamalosiʻau, lava 10 fasi. Sii i latou i le powder, sasaa i totonu o le koneteina poʻo le ato ato ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. A maeʻa ona faʻaaoga, koale e le tatau ona lafoaʻi ese: Ia mafanafana i le 20 minute i le ogaumu i le 180 tikeri ma toe faʻaaogaina.

Masima, suka ma araisa

O nei oloa e sili ona leaga ai e pei o le tele o susu ma tofo. O le mea lea, sasaa atu i totonu o ato ma seti i totonu o potu.

Nai lo le fufuluina o le pusaaisa mai le manogi: O faatonuga o le a saʻo le fesoasoani 1702_15

  • 7 mafuaʻaga pe faʻafefea ona tafe le pusa puipui i totonu ma fafo

Faitau atili