9 nofoa i le umukuka, o le mea e amata ai le mold (fai le faamamaina i luga)

Anonim

O faamaapasa o le pusa pusa, nofoaga faataamilo i le ua magoto, fufulu - tala i le mea e mafai ona amata ai se mea mataʻutia, o le mea e mafai ona sili atu ona leaga o oloa, ae o le ola foʻi.

9 nofoa i le umukuka, o le mea e amata ai le mold (fai le faamamaina i luga) 1914_1

9 nofoa i le umukuka, o le mea e amata ai le mold (fai le faamamaina i luga)

Tusa pe e masani ona e taofia i le fale, ma i totonu o le umukuka o loʻo iai lau poloaiga, siaki pe na e leiloa uma nofoaga? Seia vagana pe te le o gata lima i lima, i isi, e foliga mai, e le mafai ona amolai le soifua maloloina i le Mold. Matou te taʻuina, o le faʻamamaina o mea o le umukuka e tatau ona faʻapipiʻi atili ai.

Tasi le faitauina? Matamata i le vitio!

1 umukuka loka

Suia ia i latou e agai atu tele mai i puipui. Peitai o le isi mafuaʻaga o le atinaʻeina o fusiua o faʻailoga e mafai ona avea ma ulugaliʻi e telegese kuka pe ulagia. O le siʻiina o le faʻatupuina ai, ae faʻatupuina ai se vailaʻau sili, o le roat lea mafuaʻaga o fungas. E le gata i lea, ua masani lava ona tupu le suia i le kamuta, lea e aoga ai le umukuka. Fufulu ma le faaeteete le pallet.

  • Ua teuteuina i le fale: 6 nofoaga e leʻi mafaufauina e mafai ona ia nana (iloa lelei e uiga i ai!)

2 laulau pito i luga faataamilo i le atigi ma alavai

O le nofoaga o le apoapoai atu i le atigi i le laulau o se togafiti o se togafiti e masani ona fausia ai le dampine. Ma o ia, e te silafia, fufulu lafulemu mo le atinaeina o le teuteuina. Ae e taua le soloia e masani ai le na o le galuega faataamilo i le atigi. Vaʻai atu i le alavai, otaota o meaʻai ma vailaʻau tumau e mafai foi ona afaina i foliga o Fungus.

9 nofoa i le umukuka, o le mea e amata ai le mold (fai le faamamaina i luga) 1914_4

3 tu mo naifi

O laupapa laupapa e mafai foi ona afaina ai foi o se galuega. Ae o le mea e toetoe a le mafai ona e faamamaina mai iina. Aua le faamutaina ni naifi i totonu o le laupapa laupapa e sefe ai mo se taimi umi. Pe sui le uamea.

4 microwave

O le funging ua aliali mai iinei i le taimi muamua ona o le faatamala e faamama. Faʻamama ma le faaeteete le taumafataga atoa na iʻu ai i le taimi na tupu ai i totonu. Ma taumafai e faʻamago le microwave e alu faʻamalosi. Aveese mai lea mai le Mold e le mafai ona faʻamanuiaina, ae o le faʻamafanafana o meaʻai i le Amazed Fungus Bounguss - e le mafai.

9 nofoa i le umukuka, o le mea e amata ai le mold (fai le faamamaina i luga) 1914_5

5 apruk

O le suʻisula ma le gaʻo o loʻo i ai o le lelei o le ala o le aufaasālalau mo siama ma le fungis, o loʻo masani ona aʻafia ai le auvae i le va o papala. O le tapulaa atoatoa o le a mama ai le talieleele pe a uma kuka. Ua faia lenei mea, ae i mea le aoga, aua ua faʻaumatia le gaʻo ma palapala, ona sili ai lea ona faigata ona tosina atu i latou.

  • Taiala Apron mo umukuka (70 ata)

6 pusaaisa

Tele taimi e mafai ona maua i luga o le pusa mumu. Ae i totonu o le mea pueata na ia aliali mai. O loʻo teuina fualaau 'aina, pei o se tulafono, ua le malulu, ae ese mai oloa e masani ona faʻaleagaina vave nai lo le taimi e lafo ai.

Pusa mo fualaʻau o loʻo manaʻomia e fufulu tasi i le vaiaso pe lua e aloese mai le foliga o le fungus.

9 nofoa i le umukuka, o le mea e amata ai le mold (fai le faamamaina i luga) 1914_7

7 avanoa i lalo o le pusaaisa

O e fesili pe aisea foi i le vaega o totoe o poloka (i lalo o meaafale, i lalo o le umukuka laulau) I lenei tulaga, e le fausia foi le teuteuina? O mea uma e uiga i le faʻamalologa e mafai ona faʻapetope. O le susuga, faʻaopopo lea o le filogia o le fola i luga o le fola faʻatasi i le faʻavaeina o le taliga.

8 Dorshwasher

O le isi fesoasoani lautele e mafai ona faʻaleagaina mea uma ma le faʻatamala. I totonu o le SwewAsher, ma le taʻuleleia lava i ona paʻu elemene, o le tausaga e masani ona fausia. E le gata i lea, o lenei mea e tupu, tusa lava pe e te faʻamamaina i taimi uma le masini e faʻaaoga ai auala faʻapitoa.

O le a le mea e fai i lea tulaga? E manaʻomia le faʻamago le potu i totonu, ma mo lenei, e tatalaina ai le faitotoʻa ina ua maeʻa le fufuluina o ipu.

9 nofoa i le umukuka, o le mea e amata ai le mold (fai le faamamaina i luga) 1914_8

9 oloa teuina

Pe a na o le sui o le tagata faʻapipiʻi, o loʻo teuina ai fualaau aina ma fualaʻau i le faʻaititia o le vevela, o le a leai se aoga o le umukuka i totonu o le umukuka. O nofoaga na o loʻo teuina ai pateta, o loʻo teuina ai le kapeteni, o le togalaʻau, fualaʻau ma fualaʻau e tatau ona siakiina e le aunoa ma le faʻaluaina o oloa ma le faʻaluaina o oloa ma le tapeina o oloa ma le tapeina o oloa ma le faʻaluaina o oloa ma le faʻaluaina o oloa ma le faʻaluaina o oloa. I le potu vevela, e mafai ona faavaloina le Mold.

  • 6 soifua maloloina mo le faʻamamaina o nofoaga e faigata i taimi uma ona fufulu

Faitau atili