7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai

Anonim

Faʻatau ni pu e aunoa ma alavai i totonu o pu, siaki le susu susu o le eleele ma vai uma lanu i le tasi aso - matou te taʻu atu ia te oe e te le manaʻomia e faia lelei laau.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_1

Lisiina leaga masani i le tausiga o laau i le vitio

1 Faʻatau ni pot e aunoa ma ni alavai

I faleoloa mo le fale e masani ona tele ni pesega e masani ona e aunoa ma ni pu i le pito i lalo. Matou te tosina i foliga vaaia, ma matou faʻatau mai mo latou mo o latou laʻau laʻau. Peitaʻi, o le ai ai pea i totonu, ona o lea o le alavai e manaʻomia lava i laʻau fiafia-agalelei. E ala i le pu i le pito i lalo, o le ulo lelei na o le po lelei ua vaivai. Afai e leai, o vai eletise ma le eleele o le eleele e le manuia ai se fugalaʻau: O ona aʻa o le a vave maua. O le mea lea, e tatau ona faʻaofuina le masani le faʻatauina o le faʻatauina o matagofie ae le talafeagai po.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_2

  • O le eleele susu susu ma le 7 sili atu le aoga ma paketi oloa mai i le ICEA mo le ICeaor laau

2 Siaki le wad suamalie o le eleele

Lauiloa fautuaga, pe faʻapefea ona siaki le vailaʻau o le eleele i totonu o se ulo, e pipii pea i luga o se solo umi. Ae ui i lea, o lea e te mafai ai ona sili atu le afaina nai lo le lelei. E tele laʻau e iai le anoa o le aʻa paot, o le mea masani lava e masani ai o le faʻamamaina o le susu e mafai ona faʻaleagaina. Tusa lava pe e te faia faʻalelei, e faigofie lava ona faʻalavelavea le paleni. Gau le lalolagi ma le mafuaaga lava e tasi.

E sili le faʻatau atu o se lagona le talafeagai o le a faʻailo ai le le lava o le susu i totonu o le eleele. E masani lava ona faʻapipiʻi i le eleele faʻatasi ma tuʻu i totonu o se ulo.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_4

3 vai uma laau i le tasi aso

O se masani masani o le tuʻufaʻatasia tasi aso i le aso i le vaiaso ma vai uma laʻau vai. E masani ona tatou faia i le faaiuga o vaiaso, e pei ona aliali mai le taimi avanoa. Peitaʻi, o fugalaʻau taʻitasi i totonu o lou fale mautotogi tatau ona i lalo o lana faʻasalaga faʻatapulaʻaina. E fuafua lava ile ituaiga o laʻau laau, o le mea lea na te iai, o le lautele o lona ulo ma le fale e faʻamalamalamaina vave le eleele.

E sili le faia o se faasologa, e mafai foʻi ona e tusia se laulau i luga o pepa ina ia aua neʻi galo e tuʻu le vai taumatau. Ma i le faaiuga o le vaiaso, a o le taimi ua aliali mai, siaki pe o le a le tele o le susu ua leai se mea e te manaʻomia e faʻaliliuina pe tipi. Ma lenei faiga, o le a latou lagona sili sili atu.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_5

  • 6 o le 'aiga e le o le siosiomaga o le aiga e te toe fai mai le aso i lea aso (sili atu le lelei)

4 popole ona o le samasama lapisi

O faʻamoemoe o foliga o loʻo ola i taimi uma o le a foliga lelei i taimi uma, faigata tele. Latou, pei o isi meaola, e atiaeina ma faigofie i le matua. O le mea lea, e le tatau ona iloa e se tasi ona o le pa'ū pe samasama lau. O le aga masani na te sailia ai le faʻafitauli ma taumafai e foia o le a oʻo atu ai i le oti o le laau. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le vai faanatinati, fai fertilizers pe tausi - o lenei mea e ono faitioina le tulaga. O mea uma e aoga e aoga, pe a e masalosalo i le sese - o loʻo matamata ma le faaeteete le fugalaʻau, a o ia tausisi i le tausiga masani.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_7

  • 9 Gaosi Lyfhakov Faʻatulagaina Fale o laʻau e aoga tonu le taumafai

5 Faʻaaoga otometi le vai o loʻo masani ai

Otometi faiga o le faiga o se tali ofoofogia e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o malaga umi ma tafaoga. Peitaʻi, o loʻo faʻaaogaina pea o se faʻavae tumau o se amio leaga tele, o le a le fesoasoani e fofo ai le faʻafitauli i le masani ai ala. E tele mea e le mafai ai ona amanaia le faiga. O laʻau tetele i totonu o le fale e manaʻomia ai lana faʻatulagaina o taimi ma eseʻese taimi. Faatulaga ia tapulaʻa atoatoa mo lanu uma o le a toilalo. O lea la, e sili atu le mataituina o le suavai oe lava - o lea o le a lagona lelei ai.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_9

6 sasaa vai i se ulo i se ipu

O le isi lava masani e faʻamamaina ai fualaʻau o le liligiina o isi vaega o le vai mai se ipu poʻo se fagu a tamaiti i totonu o le ulo, ae le o le punitila. E tele le faʻanoanoa e faʻaalu le suavai, o lea latou te manatu e le afaina se vai i lanu. Peitai, o loʻo maua ai se faʻalavelave tele, e le gata i lea, i lea mea, e oʻo mai i se puʻupuʻu pe a fai o lau sefuluaʻi ua lava. I le taimi sao, o le a oti ai fugalaau.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_10

7 Faʻalauiloa faʻasalalauga ma bloggers

I luga o ata matagofie i luga o le initaneti poʻo luga o mea faʻapolofesa fanaina vitio, o laʻau i totonu e masani ona faʻaaogaina o se auvae. Na latou tuuina i le faavaa e toe faatafunaina ai le ata ma faaopoopo lanu malamalama. Peitai, o le tele o mea e foliga mai e le mafai ona teuina i na tulaga e taofia i na tulaga tatou te faʻaalia ai.

Toe fai le togafiti mai ata i le fale, e masani ona fai so matou mea sese: tuu fugalaʻau i le mea latou te lagona ai le leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le susulu pupula, o le a latou mauaina mea e mu, ma i le tulimanu o le potu maʻamaumau e le lava le malamalama. Aua neʻi faʻatuatuaina ata, e sili le suʻesuʻeina o mea uiga ese o le toto toto ma faʻaputuputu tutoʻatasi i lou fale i aiga.

7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai 19228_11

  • 7 mea sese pe a fai o le faʻauiga o laʻau e mafai ona faʻaumatia ai i latou

Ata i luga o le faavaa: Le mafai

Faitau atili