Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga

Anonim

Matou te faamatalaina e uiga i mea aoga a le arroversisticulitis ma tulafono mo le galulue ai.

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_1

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga

O tagata togalaʻau ma fale togalaʻau o loʻo faʻaaoga ma le galulue lelei auala fou e faʻatupu ai mea toto. O lauiloa lauiloa o loʻo aoga e taua tele mo le atinaʻeina ma le tuputupu aʻe o laʻau. Latou te fesoasoani e puipuia fanua o vaomatua mai faʻamaʻi, faʻateleina le seleselega, faʻalautele le taimi o le fua. O le Agroveskolit. O le a matou malamalama pe faʻapefea ona faʻaaoga le veriate mo laʻau i le togalaʻau pe i le togalaʻau.

Mea uma e uiga i vermikolite

Meatotino minerale

Manuia o le talosaga

O fea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina tamai laʻau

- Faʻalelei le tuʻufaʻatasiga o le eleele

- filifiliga o fatu

- tuputupu ae fatuga

- tulaueleele i le matala eleele

- mulching

- Tuai

- mo le faapaologa

- seleselega le teuina

- mo le i totonu o laau

Tulafono o Galuega

O le a le mea e tupu

O le mallerale lea. E faʻasino i le Hydrosluts, o loʻo iai se faʻailoga faʻapitoa. I totonu o le papupuni o se pu, aua e aofia ai le eseese o papatusi. Faatasi ai ma le vevela vevela vevela, o le leo e faateleina ai 20 taimi. O le iʻuga, o koluma e maua mai manifinifi papatusi a le siliva poʻo le palu auro. O pou e pei o anufe, mo le mea o mea ma maua lona igoa (o le anufe ua taʻua "vermikolus" i le latin).

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_3
Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_4

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_5

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_6

O aʻu laʻau mamane o māmā lava, latou te mafaia ona aau i luga o le vai. E lima mea moni o mea faitino. O le mea mulimuli o le lona lima, o lona tele e faatusatusa i pi. O le mea pito sili ona laititi o le muamua, o ana fasipepa e le sili atu nai lo le oneone. I le fua o faʻatoʻaga, o le averesi o vaega e faʻaaoga, mai le lua i le lona fa. Fua tele, ae ua malie, nutimomita. E mafai ona mitiia le faʻamaʻamiai i le aofaʻi e sili atu i lona fa pe faʻasefulu taimi, ma taofi mo se taimi umi.

Mineral e le lagolagoina le tatavale ma e le pala. E leai lava sona manogi faapitoa, e galue ai ia Alkali ma Acad, mafai ona uuina le vevela. O se vaega o se minerale mo le totoina atinae o elemene: boassum, uʻamea, masoa, kalisiu, o le kalisiu e saogalemu atoatoa ma siosiomaga atoa ma siosiomaga. E leai ni mea oona.

Minerale e galue malosi i le fausiaina. Ae faʻatau atu i fale o fale e le saogalemu, e ui lava e taugofie. E i ai le faʻatau atu o mea ma se faʻamisa o le oona aʻiaʻi.

  • O le a le eseesega i le va o le vermikilite erlite (ma aisea latou te masani ai)

Faʻatagaina ma le agavaʻa o le faʻaaogaina o Agroversisticulus

Mineral e le o se fetilaisa, ae o lona faʻaaogaina e aoga mo laʻau. Matou te lisiina i mea lelei e maua ai lona faʻaaogaina.

faamoemoe

  • O mea totino o le eleele ma lona fausaga ua faaleleia. E faigofie le ea ona o atu i totonu o le palapala, e le manaʻomia se mea masani ona faʻamaloloina.
  • O le aofaʻi o le faʻatauga faʻaititia. Granules Snarb Disture, ona atili ai lea o tufatufa atu i totonu o le eleele.
  • E mafai ona faʻaaoga le vermiculite i se paluga ma soʻo se eleele, e aofia ai ma omea, lomia ma oneone. E mafai le fefiloi ma ituaiga eseese o femimisa o fetilaira, lea e faʻaitiitia ai o latou taumafaina ma faʻateleina le lelei.
  • Ua le mautonu le eleele, ua taofi le faagasologa o lona fiva. Masima o le eleele lemugese i lalo tele.
  • O le root system e puipuia mai le soona fai ma le le fiafia i le mea moni o le mea moni e suia ai le vevela o le fale faigaluega.
  • O le faiga o le galulueina ai o fatu ma e sili atu le tuputupu ae o le fatu fatu vave. Minerale "galue" e pei o se masani atinae faiga malosi. E lelei o se mea e sili ona lelei mo hydropics ma mo le faafiafia
  • O le numera o Pathhogenic Bacteria ua faʻaititia, o le numera o vailaʻau faʻaititia. Vermikoulustisi a latou le soifua maloloina, e le alualu i luma.

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_8

  • Ash mo le togalaau: penefiti ma metotia o talosaga

E faigofie ma faigofie ona faʻaaoga le Agrumpalbistics, e le faʻatapulaʻaina lona faʻaaogaina. Ae faatasi ai ma le tele o itu, o le mineraeloto ei ai vaivaiga. E manaʻomia le iloa e uiga ia i latou e faʻasaʻo ai le malosi o le mafai ona afaina i le taimi. Matou te lisiina ma le aoga mimiti.

Miscuses

  • A faʻaaoga i se mea mama poʻo le soona saofaga pe o le a mafai ona leai se eleele. O le lamatiaga e tele pe a fai o le vai ma le tele o masima e faʻaaoga mo le taʻele.
  • O le flushing granules malosi pefu. O lea, o matatioata ma ua leaga se manava e galulue ma latou. A leai, o le le fiafiaga o Mucosa, afaina ai ma isi mea le fiafia.

  • 9 sili Siteries o tamato mo le lanumeamata

Talosaga o Vermilita

Minerale grannules e lautele. Ua faʻaaogaina lelei i latou mo aganuu eseese i luga o soʻo se vaega o latou atinae, faʻapea foi ma le foia ni galuega faʻalelalolagi. O le a matou auiliiliina auiliili aisea e te manaʻomia ai le vermite ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo.

1. Faʻaleleia le lelei o le eleele

O Arobuliciulisis o le averesi vaega na faia i lalo o le nuu. E sili le faia i le paʻu ina ia tumau le palapala i se taimi umi. I le tulaga lea, atonu e le talafeagai le moega i le tautotogo. O mea o le vaega o le vaega i le 100 MM ua olopalaina i luga, ona e onā faʻatasi ma le eleele i le loloto o le itiiti ifo o le bayonet suo. O se auala lelei lea e faʻaleleia ai le eleele i se fugalaʻau moe, lanumeamata poʻo i moega.

  • 12 ituaiga masani o vao i le fale ma ata

2. Filifiliga o fatu

O le faʻateleina o faaosoosoga faʻateleina o loʻo faʻavaveina ai le togafitia ai ma le faʻaleleia o le fatu ola. A o leʻi lulu, e agalelei i latou i le lelei aʻiaʻi. Fai se minera mama e aunoa ma ni mea leaga. Ua sasaa i totonu o le fata po o atigipusa, lelei le susu. E gagau fatu i luga o le la, moe i luga, moe i se manifinifi vaega o le mea sili. Ufiufi le fata ma se ata tifaga, aveese le nofoaga mafanafana. Spring Fares ua fufulu aʻo leʻi totoina.

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_12

  • 6 mea sese pe a faʻateleina fatuga o le a faʻaititia uma taumafaiga

3. Faʻapefea ona faʻaaoga le vermimite mo le totoina o fatu fatu

Mineraleve vave le tuputupu ae o fana. Muamua e tatau ona e filifili pe fia le tele o le vermilite faʻaopopo i le palapala mo fatu. I le avea ai o se tulafono, mo le lulu, o se fefiloi o eleele o eleele ma agrovesculite ua saunia i se vaega o le 2: 1. E mafai ona e faʻaopopo nisi o le pa ma le malie. O mea uma ua faʻamalosia lelei, tuʻu i totonu o pusa poʻo ipu. O fatu i le ipu na la iloa ai le 1-3, e fuafua lava ile aganuu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Pepeptia mai le tasi laupepa, tamato mo le lua, faʻatasi ma fasipepa e tolu.

Ina ua mavae le lulu, o le susu susu o le faamauga, o le ipu e ufitia i se ata tifaga, aveese ile vevela. Mo le germination, o se vevela e mai le 22 i le 25 ° c, ona foliga vave ai lea o ona uati. O le vaiaso na sosoo ai ma o latou foliga, o laʻau ola i totonu o pusa.

Mo le gaioiga e faia ai se isi eleele. Latou te ave ni vaipuna o meaʻai ma faʻafefiloi ma le vermilitis i le vaega 5: 1. Ia mautinoa e faʻavaivaia le iʻuga o le fefiloi. Mo lenei ua ia te ia ma le vaifofo o le phytopparin. O fanau toto, na lamatia ai fatu e tuua. E manaʻomia le taʻele ia i latou i le tele o taimi nai lo le fatuga i le tulaga masani. O isi vaega o le tausiga e le ese.

  • Seleck Play pepa: Aisea e tatau ai ma pe faʻafefea ona fai mea uma

4. E tulaueleele i le eleele

A oʻope laʻititi laʻau laiti, o le a faʻaaogaina foʻi Atehemculite mo se nofoaga tumau. Ua faʻaopopo i le taimi o le tapenaga o vaieli. I le pito i lalo o le lima tasi, e 2 choaspoons o le mea na suia ma faaosofia ai mai le eleele. Lenei e faʻamautinoaina le faʻagaeʻetia o aʻa, fesoasoani e tausisia le sili ona lelei o le faʻamaualuga. A oʻotia le pateta, o le minerale ua faʻaaogaina e eseʻese teisi. O le a momoe i lana pu, mo le 100-150 g. O lenei seleselega tele e tusa ma le lamala, o le a mautinoa o le amoa le faʻamamaina i le ata o meaʻai.

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_15

I le faʻatoʻaga o loʻo faʻaaogaina foʻi le faʻailoga a ia pe a tulaueleele fatu o laʻau ma laʻau. Granules pa'ū i le pito i lalo o le tulaueleele lua. E tatau ona latou o le tasi vaetolu o le atoa fanua i totonu o le pu.

  • 9 sili kuka mo le lanumeamata

5. mulching

Minerale ua faʻaaogaina o se mulch e puipui ai le eleele vaega mai le faʻamago ma cracking. E le gata i lea, o lona uiga sili lona aoga i tupua, e faʻamauiina lo latou tuputupu aʻe ma atinae. Mo mulching ave mea tetele mea. O lona tamai vaega o loʻo salalau solo i luga, o nisi taimi na faʻaosoina ai ma le eleele. Lenei ua faia o le mea e sili ona e faʻataʻapeapeina le togalaʻau. Doses o le talosaga e: Mo tausaga faaletausaga 2 lita o Agroversisticoustis i le sikuea mita, mo fugalaau moega - o lita o le mita o le mita. m.

O lio faaleagaloga a tagata matutua, o laʻau o loʻo faʻatautaia e le masani ai i se mea minerale.

  • Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele

6. Susulu

Minerale ua faʻaaogaina mo le faʻapipiʻi. I le malosi o se tamai tusi, o se vaʻaiga poʻo se vaega laiti o loʻo ufiufi nei, faʻanoanoa. O lo o tuu i totonu. I lalo o nei tulaga, e oʻo atu ai ofu lele, o le a le maʻi.

7. Mo le faapaologa

O Creammititic granul faia faapaʻu ma le ea ma le paʻu, puipuia le pala ma mai le suʻi. Ole mea lea, ua faʻaopopoina i latou i le soʻotaga faʻapaʻau i le taimi o sauniuniga o le paluga. O vaega masani o: e ala i le 10 kg o mea fai, Mama, e mafai ona faʻaopopo ai vaalele, e sili atu nai lo le aofaʻiga o ata.

  • Faʻafefea ona fai le faapaologa ma ou lava lima

8. O le seleselega o le seleselega

Minerale mea fesoasoani fesoasoani i le faʻasaoina o le seleselega o le seleselega. A inu pia i le teuina, fualaau faisua poʻo fua o loʻo uia e se mea moni o le popū ma se vaega o le 2-5 cm. O le a latou taofi mea uma e tatau ai. E faʻapena foʻi le faʻataʻavaleina o mea toto i luga o le teuina.

9. Mo le i totonu o laau

I se tamai voluma, o pou e masani ona puipui, liliu i se com com. I lalo o nei tuʻutuʻuga, avanoa i le vai ma le ea i le aʻa aa e faigata. O lea, e manaʻomia le suia o le lauʻeleʻele. Ina ia faia i le tele o taimi, o se fefiloi o eleele ma laiti verminite i se vaega o le 2: 1 moe moe. O tamai tioata o loʻo faʻaaogaina e fai ma alavai. Ua latou momoe i le pito i lalo o le ulo. O fugalaʻau i totonu e tali lelei atu e mulumulu ai ma milo paʻaga. Latou te soli malosi, latou te le matua.

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_19
Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_20

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_21

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_22

  • Matou te faia le faʻatonuga i le atunuʻu atoa pe a uma le taumalulu: 4 taua mataupu

Tulafono mo le Galue ma Agrovekulitis

Sa matou aoina le faʻavae o le galuega o le galuega ma le faʻaliliuga upu. E taatele i latou uma.

  1. Tele faʻaaogaina o le mea moni e mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa le faʻatulagaina o fatu fatu, e mafai ona e moe o se mulleka pe faʻaaoga mo le isi lulu. A o luma ona iai, e fai a latou foʻi, ua leai ni a latou matata, mago, ona faʻatumuina lea.
  2. I lona uiga mama, o mea e faʻaaoga mo naʻo le faʻalu, e galulue ai fatu poʻo le faʻatupuina o aga tui. I isi mataupu, e fefiloi i vaega eseese mai le eleele. A leai, e mafai ona i ai lale.
  3. Granules, aemaise fuatia o ni nai fatuga, malosi pefu. A o galulue ma i latou, e manaʻomia le puipuia o le manava o le manava ma mata mai le efuefu.
  4. Minerale e fetaui lelei ma le poli. Ole mea lea o le mea lea e fausia ai ma tutusa fausaga ma mea totino. E masani ona masani ona latou faaaogaina.

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_24
Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_25

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_26

Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga 19251_27

Aroversisticulisis o se fesoasoani lelei ma le faʻasaoina o le seleselega, o le taua faʻasaga i meaolaʻaga ma faʻamaʻi. E faʻaaogaina le faaitiitia o le vai, faaitiitia le aofaʻi o paʻu, lea e ono faʻafaigofie ai le galuega a le faitogalaʻau.

  • 5 aoga malosi le malosi o le eleele mo fatu fatu

Faitau atili