7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale

Anonim

Matou te taʻuina ni mea e sili atu laʻau e le o le faʻatau o tagata ofisa poʻo ni mea e le o sauni e faʻaalu le tele o taimi e tausi ai.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_1

Tasi le faitauina? Matamata i le vitio!

1 fuchsia

Fuchsia o se mea e sili ona matagofie. I le tau malulu, na te manaʻomia se taimi uma o le gaoa o le malologa, a le o le a tupu le leaga, ma e le mafai ona fuga le fugalaʻau i le tautotogo pe pa'ū foi le fugalaʻau. Ina ia mautinoa le taumalulu-solaa le taumalulu, o le a tatau ona e sailia se malu ma le pogisa nofoaga mo se ulo. E le talafeagai le potu malolo mafanafana, tusa lava pe e te aveina fucciia mamao mai le faamalama.

I le taimi o fugalaʻau, e manaʻomia le faʻatumauina o se vevela i totonu o le potu e le o maualuga ifo i le 20 ° C, a leai o fugalaʻau o le a amata faʻamago ma pa'ū.

E le o le faʻatagaina ona 'aveʻese lau lua, faʻasolo loa, tuʻu i luga, tuʻu i lalo o le tusiata poʻo lalo o le saʻo poʻo le laʻa saʻo.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_2
7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_3

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_4

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_5

  • 7 i totonu o laʻau e le manaʻomia le faʻaliliu e masani

2 fua

O le alo o se mea o se laʻau o le po o se mea e le masani ai o lau. E iloa e alu e faʻamisi le molimuina atili ile isi ma e foliga mai e tagi.

Talu ai talu mai le masani masani le fale mautotogi e mamao ese mai le laau e sili atu susu susu, o le fuga o le fuga o le a taumafai moni e ola ai. Ole vevela e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 20 ° C, o le ea e faʻamalieina ma otometi faʻatonutonu o le a faʻapipiʻiina.

O se mea masani o le a manaʻomia e sui i le faʻaofuina, ae i le taimi lava lea e tasi e siaki ai aʻa o a aʻa ma le amata taumafai.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_7
7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_8

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_9

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_10

  • 5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!)

3 Veneine Mukholovka

Venus Mukholovka mafai nei faʻatau i le toetoe lava o soʻo se fugalaʻau faleoloa, ae e le faigofie le aoina o faʻamatalaga e uiga i le tausiga saʻo. Ole tausiga e tele lava mea, ona o lenei laʻau e le mafai ona faʻailoa e le talafeagai.

I le taimi lava na uma ai le faʻatauina o le fuatupe, e tatau ona e tolopoina, talu ai e leʻo pikiina uma e tagata faʻatau uma le eleele talafeagai. O le a ave le tiʻetiʻe o le ogatasi ma le acadration o 3.5-4.5 ph, tasi i le tasi ma le vaetamaina. E le mafai ona faia fetilaiga, o le a latou susunuina maa malamalama, e mafai ona mafai ona e sueina le lalolagi amata lava ona fai se taimi.

  • 5 O le fale talimalo, mo le mea e matua faigata ai le tausiga

Faʻaopopoina o se laau e ala i le paneta, o toenu o vai e leʻi taulia i le eleele i le afa itula e tatau ona sasaa. Ma le isi itu, o le taimi, o le Mukholovka e tatau ona afifi mai le shyyer. O le isi tulaga taua o le tele o malamalama. Tau lava o le uu i luga o le faamalama, sili atu, e le lava lea, ma o le a manaʻomia le amoa le moli.

Lele lago, agalelei, aua neʻi - o le Mukholovk, fafaga fafaga e aunoa ma faʻafitauli e ala i le aʻa o aʻa. Ae saunia mo le mea moni o iniseti e mafai ona aliali mai i totonu o le fale mautotogi, a o latou faʻamamaluina pea.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_13
7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_14

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_15

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_16

  • 5 i totonu o laau o le a ola ai e ui i mea uma

4 curclamen

O le sili ona malosi vaitaimi o le ola o lenei laau o le taumalulu. I le taimi lea, e manaʻomia lona vevela e le maualuga atu i le 16 ° C, ma sili atu - tusa ma le 12-14 ° C. Ma o le a tatau foi ona e toe fua fua le tau timuga mo ia, a leai o le faʻatau mai o le a le i ai.

I le taumafanafana, o le vai o le a i ai i le paneta, e manaʻomia foʻi e le taʻaʻalo laʻau ona feoaʻi ma masani ona fai ni fetilaisa.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_18
7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_19

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_20

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_21

  • 6 potu moe o le saogalemu e saogalemu mo tamaiti ma fagafao

5 fln aslenium

O se mea manaia tele ma le lautele o le Emerald tele o laʻau e tosina ai tagata mataina e alofagia. Ae ia e sauniuni mo le mea moni o le a masani lava. E le tumau le ata, manaʻomia le manuia o moli, ae na te faʻamautu sao le taumafaina o faleoloa.

I le taumafanafana, na te manaʻomia se vevela o le 20-25 ° C, i le taumalulu - leai se itiiti ifo i le 18 ° C. Ma o le a tatau foi ona latou toe fesuiaʻi a le tau, o le mea moni lava o le faʻaogaina o le ea ma se masini faʻapitoa.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_23
7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_24

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_25

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_26

  • 6 mea e uiga i le mea e aoga i le mafaufau aʻo leʻi aumaia se laʻau i le fale (e taua tele!)

6 azilya

Na aliali mai le suavai i fale fugafano i le tuai o le tautoulu ma le taumalulu, ma le tele na faatau e pei o se fai ofu lanu mo le falelaau. Ae paga lea, o le mafanafana o le tautotogo e seasea oo i ai, e pei ona fiafia i le taʻele i le 20 ° C ma le susu susu. Ma afai o lenei tuutuuga e mafai ona maitauina i le taumalulu, tuu i luga o se ogalaau ma paia i aso uma mai le tautotogo, ona amata loa lea o faʻafitauli i le tautotogo male taeao ole taumafanafana.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_28
7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_29

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_30

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_31

  • 7 o laau e le mafai ona faʻamamaina i le masina (pe sili atu foi!)

7 thua

O le isi laau, e masani ona maua i le taumalulu, i luga o supamaketi tetele, faʻapea foʻi ma isi tagata o le a fai. Tagata faʻatau ia latou aua le tausisia le faʻatau atu o le pamu oona, peitaʻi o le faʻafitauli, ae o soʻo se tasi laʻau ua matua fiafia i le fale mautotogi.

Pau lava le filifiliga o le faʻatau o le faʻatau ma taofi i luga o le faapaologa i le taumalulu o le taumalulu ma le afa muamua o le tautotogo. I le taimi lava e tasi, o le a ia tausisi i le faʻatulagaina ma le liliuina faʻatulagaina. I le afa lona lua o le tautotogo pe a manaʻomia e aumai ai le atunuʻu, ae le o le ea tatala, ae i nisi ituaiga malamalama e le maoaʻe ma lava o le malamalama, i le fale o manu.

O lea foʻi e te manaʻomia le sauniaina o tafaoga amata mo le faʻasoaina atu ma fatufatuga mea mo fatu. E manaʻomia ona ufitia i ni nai tausaga muamua o le olaga, aua o le pupula o le tautotogo o le tautotogo e mafai ona faʻasusu lemu.

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_33
7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_34

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_35

7 lauiloa lanu e seasea ona ola i le fale 2085_36

  • Tui Fasioti i le Lafoga Pass: Aoga aoga ma laasaga-i-sitepu faatonuga

Faitau atili