O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau

Anonim

Ua matou talanoa e uiga i le lelei o le authon o loʻo totoina o fugalaʻau ma lisi ai ituaiga talafeagai ma ituaiga.

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_1

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau

O le Grict Garden Fimen Fimen na toetoe lava a le taimi e tasi ma le taumafanafana. O le mea e masani ai pisi pisi ma tagata fai togalaau e aliali mai le taimi e le gata i le seleselega, ae pei o moega foi e pei o moega foi. O uluai aso na muamua e lelei tele mo clatorking i le lumanaʻi fugalaʻau moega. O le a matou malamalama i le mea e mafai ona totoina uma o fugalaʻau i le tautoulu.

O le a le mea e fuga mai ai laau

Lelei o le tulaueleele i le tautoulu

Tausaga

Osren

O le a le mea e aoga ai i le Autumn Landing

E ese mai i le faʻavae faʻavae, o le tautotogo e le o se taimi sili ona lelei mo le faʻapipiʻiina o laʻau toto. Le itiiti ifo mo tagata uma. O lea, o le aano o mea o tagata e manaʻomia le faʻafaigofieina i le malulu. O lea e malolosi ai i latou, sili atu ona fetuʻunaʻi i soʻo se tuutuuga, ia malosi malosi malosi. O meaolaʻaga ma faʻamaʻi e le mafai ona aʻafia ai faʻaleagaina faʻaʻaisa. O le tautoulu lulu e manaʻomia ona faigata.

Na ia tuuina atu i le feai o le fuga. O le Onomenias totoina i lenei taimi amata ona fuga muamua, fuga o fugaola ma umi. E matua moni lava lenei mo bullbous. Ma i le faaiuga o le taumafanafana, o aganuu o le aoga e sauni mo le taumalulu. O faiga uma ma le manogi lemu. O le vaega sili lea o le vaega lea e tuʻufaʻatasia ma se fesitaga.

O nei faaletausaga na maua foi mai le tautoulu tulaueleele. I le tautotogo, o tagata laiti aulelei o ia na te filifilia le taimi na ia fefe ai. Pei o se tulafono, e sili mamao atu nai lo lenei e tupu ina ua uma le tautotogo Seva. I se faʻaopopoga, o laʻau e faʻaʻoleina e le malulu pe a naʻo le malosi o faʻataʻitaʻiga o tietiega. O le lulu e mafai ona taofia vave i le fugalaʻau moega pe i totonu o le mea ua taʻua o le fana. Mai iina, ua filifilia e le nofoaga le fagogo solo i le nofoaga na filifilia mo i latou. E le o aganuu uma e fesiitaiina i le taumalulu. Matou te lisiina mea e mafai ona totoina i le tautoulu.

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_3

  • Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau

Suia mo le tuai o fanua

E leʻo ni aganuu uma faʻaletausaga o le a mafai ona taʻele faʻaʻaisa, tusa lava pe o le nofoaga o le lulu o loʻo nana ma le saogalemu le taumalulu mo le taumalulu. Sa matou aoina le sili ona malulu-mamati faaletausaga.

Atter

Na amata ona fuga ane Astra i totonu o le palapala i lalo o le taumalulu o Astra muamua. E mafai ona la lulu vave i le fugalaau. O le puaa e malosi tele, matua tetee i le vevela vevela. Pau le mea leaga o se tele le taumafaina o fatu, aua e le o tagata uma e tulai mai. Tele taimi uma, o le a totoina ituaiga eseese o ata ma se auala faapena. Mo le faʻanoanoa e naʻo fatu fou, pe a maeʻa le lua poʻo le tolu tausaga, latou leiloa o latou tofo.

Mo le iloiloina, mea e lua vaega i le eleele lafulemu e filifilia. I lalo o le tutusa o le tumutumu, pe a tatau ai, aumai le tino. I le tau malulu, toto masaʻa i Plylyothylene, aveese mai se taimi muamua. O ituaiga sili ona lelei o le: "rosanna", "Galelaxy", "Syshonaony", "Rose Daym", "Dragool".

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_5

  • 8 O laʻau e leʻo fefefe i le malulu

Kalendula (Marigold)

Malulu-tetee le le atoatoa laau. Ina ua maeʻa le fatu, o le muamua pisstam foliga vave i le tautotogo. E mafai faigofie ona tataina se taotoga, o lea na maua ai i totonu o se nofoa-shulka pe vave i le fale fugalaau. Afai e tatau ona e tuputupu aʻe se kaleʻa i totonu o koneteina, tuʻituʻi i latou. Ae o le a ia faia le faʻatulagaga o le alavai ala tagata.

Na saili i se eleele, ae le o le mafaufau e malamalama. Peitai, e le taliaina le malosi malosi. O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina fou o fatu. Sili mo le tautoulu lulu e talafeagai mo bolz, gitan, parfik, cable, bon bon bon.

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_7

Cosmeya

Aulelei matagofie fugalaʻau fugalaʻau, faigofie ona tolopoina le malulu. Malosi tele i le lulu-lulu. Afai o lea, e le tatau ona le-fana i le tautotogo ua aveesea. Fiafia i teritore teritories, e aunoa ma le le aoga le susu. O eleele e le talafeagai mo ia, i ia tulaga na faʻafaileleina samasama, aʻo fuga ese mai o mea ua mimilo ai. Mo se mafuaaga, ua sulufai i eleele i se mea mataina o mea taumafa, e seasea ma le fetilailo.

Cosmeya e lelei mo fugalaau moega, taifau. Faaaogaina e teuteu fale. Fesuiaiga talafeagai: "Seath Sheel", "Faʻalagona", "Ata faamalosi", "Tanata".

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_8

  • 6 Oloa le le faʻamaoni o fugalaʻau mo le mamanu o tuaoi i luga o le upega tafailagi (matagofie ma faigofie!)

Loater.

E le manaʻomia le tausiga masani. E foliga lelei i atigipusa pusa, i luga o nofoa afi ma fugalaʻau moega, i luga o tuaoi. Matagofie ma i le taimi lava e tasi o se laau le talafeagai. E sili ona tupu i le tatalaina ma le malamalama lelei. E manaomia le poto o le malamalama. E le taua le mataupu o le mea e le taua. O le faʻaopopoina o le fesoʻotaʻiga fesootaʻiga e manaʻomia na o le matua mataga.

E totoina fatu i se moega. O le '' olo e le manaʻomia. Mo le taumalulu latou te tago i luga ma e le gata mai pe a fai o le ogaoga o le aisa. Fautuaina Vasega, "Saʻo Aufaneta", "Silver Ca", "Mont Blanc", "Rubinkky Masiofo", "tala fou".

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_10

Ole tele lea o ituaiga eseese o tausaga faʻaletausaga. I totonu o fautuaga, o a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu, e mafai ona e mauaina isi: KIKHIA, ADONSUMMAM, Faʻasao, phlox delphinium poʻo le droortock.

O le a le mea o fugalaʻau o loʻo totoina i le tautoulu

Autumn Toolele ma Faʻalauiloa o loʻo faʻaalia i luga o le tele, Meltellucoovic ma Permennials ma malosi rhizomes e tatau ona vaeluaina. O le taimi sili mo le aso lenei o Setema - Oketopa. Latou te faalagolago i le auala tele ma le tau ma le tau. I soo se tulaga, o galuega o loʻo faʻatinoina ae le ofe i le vevela ma faʻamago. Malulu ma ova le susu e mafai ona faaleagaina laau.

Akvilia

Matagofie fugalaau ma lau mea na tipiina. Teuteuga o le fugalaʻau, o le 'aiga o le taeao, faʻafefe. Fuga i le lona lua tausaga o le ola, ae a totoina i le tautoulu, e mafai ona fuga i le tautotogo. E le tali mai le leaga i le taotoga, e le fautuaina le aeina o le ola fatuina. Prefers fretile malu eleele. E le alofa i le susulu o le la susulu, e sili le totoina i le afa.

Fatu e le tatau ona popole malosi. O le tulimanu e teuteuina, i nofoaga ma auala faigata lea, ua tele foi ona totogi. FAUTUAINA VAIGA: "Nora Sue", "Alaska", "astoni Blain", "Robin", "Friopi".

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_11

Lavender

Pe a osofaʻia mai fatu, le tulaga o le faʻatamaia e le malulu, ae leai se isi mea o loʻo paʻu o le a le i ai. O le mea lea, o le sili atu filifiliga o le vave alu ese. Ma le tautotogo, o le koneteina e tatau ona aveese le puaa i le lumanaʻi i totonu o le pusaaisa.

Faʻamuta Lavender Prefers Faʻapalaina nofoaga ma le lelei le alavai. O le soona lelei mo ia e afaina ai. E le tatau foi ona i ai ata tusia. Punavai e manaʻo i le lafulemu, lelei, sili ona lelei ma se faʻafitauli o le tali. Ua le talafeagai le eleele i le eleele, e le talafeagai ai, e manaʻomia e faʻaalu ai Alkali. O le faʻatoʻaga e faʻapipiʻi, i le amataga o nofoaga malulu. E fautuaina e Gardent Towncote Blue, MUNSADA, Laven Vleple, "Idadia", "Breath".

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_12

Iiris

Aganuu ma luga o le root stom system, e le taliaina le tuufaatasiga. Mo ia e te manaʻomia se paʻu paʻu puipui mai ata. O se tamai uila e manaʻomia mo le tele o vai. Ia, afai o le kovestics moli o le toniga. Puna o le mea e tatau ona lafulemu, le mautonu pe vaivai le aoga.

E le faigata le tulaueleele ma tausiga i le Pa'ū i le Pa'ū. Afai e tatau, o le faʻateleina o rige o loʻo vaevaeina i le puaʻi. Slicks sprinkle afu. Tuu se fatu i totonu o se pu sauniuni ma se fetilaisa i le pito i lalo, eleele faapisinisi ma feololo. E taua tele le palu le uafu ua. Ua totoina ituaiga o povi i le auala tutusa. FAUTUAINA VAIGA: "Susuga Sultin", "Piniu Paʻu", "Blackzes", "Queen Midge".

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_13

Lili

E faigofie tele le suiga o le togavao. Fuga muamua ma umi. Latou te ono faʻatusatusaina i fugalaʻau agamalu o le tautotogo toto. E toto foʻi le auvai, saunia e leʻi amata ona minoi le lalolagi. I le amataga o le pa'ū, liligi i se vaitaimi puʻupuʻu o le malologa, mulimuli ane a Amerika ma isi tagata Asia. O latou o le sili ona malulu-tetee ma le le talafeagai. Na o mea fou ua totoina, o le tolopoina o lowws o le a sili atu le leaga. Ua faʻasaʻolotoina le povi mai tamaiti, tuu i totonu o le pu o laʻau, o le eleele faʻapipiʻi. Taimi taua. Nisi liliʻe, e pei o itu i sasaʻe ma le limatuʻoaʻoi ma opeʻoa, aua le faapalepale i le taumalulu. Ua latou eli ma tuu i luga o le teuina. E le mafai ona talepeina le pulu.

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_14

Rosa

O le tulaueleele o loʻo fautuaina vave i le pa'ū seia oʻo i le po o le moe na pa'ū i lalo ifo o le 5 ° C. E le talafeagai. E sili le filifilia o le fatu fatu ma atiina o aʻa, a leai e le maua se taimi e maua ai le timu i le malulu. I lalo o rosa filifili se nofoaga la. Ata, aemaise le malulu, e le taliaina. E leaga le mea leaga i vao o le aotelega, aemaise lava e latalata i le eleele vai. E le talafeagai le auala eletise. Faʻamama le mama o le mama ina ia mafai ai ona o se aofaʻi o le susu. E ui i lenei lava, e tatau ona lagolagoina tagata matitiva, ma le le mautonu. Sapilings ua ufitia ma taofia i luma o le malulu. Afai o le tau e mamago, faaalu le tele o vai.

O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau 2167_15

  • Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga

O fugalaʻau nei, e le mafai ona e lafoina i lalo o le tau malulu i le paʻu. ATILI, SILI, STARY kariki kariki, kamela, tagata Atona ma isi ua toilalo. E tele le lisi. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o se totogi saʻo e maua ai le tele o itui, aemaise lava tausaga o laʻau.

Faitau atili