Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau

Anonim

Matou te taʻuina e uiga i metotia aoga e faʻatautaia ai le kolorado beestles ma le puipuia o ona foliga.

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau 2242_1

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau

Aganuu i laau o le tele o fili. Togalaʻaua i tausaga taʻitasi e tatau ona vaʻai mo fualaʻau fou ma le tele o le seleselega mai ia latou. Faatasi ai ma ni ie faigofie e faigofie ona faʻafefiloi, sa umi le taimi na nonofo ai isi ma moʻomia. O le mea mulimuli e aofia ai le kolorad beetle. Ua matou aoina mea e sili ona aoga mai le Colorado Beatle, lea o le a fesoasoani faasolosolo aveese le past mai le togalaau.

O auala sili ona lelei o le vili Colorado Beele

Vaega Vaega

Lisi o vailaʻau lelei

- bioctive mea

- Yady

Tagata fofo

Ituaiga o ituaiga o se leaga iniseti

E mafai ona ausia le manuia i le tauivi na o le tagata e fasioti tagata e suesueina lelei. O le taimi muamua na ia faaali atu ai i Amerika i Matu, Colorado. Lea ma maua lona igoa. O se tasi lea o ituaiga o Beetle-lau. E lapotopoto le tino, o le umi e le sili atu nai lo le 12 mm, i luga o apaau o le fasi pepa. Uliuli lanu sui ma le lanu samasama uliuli pe lanu moli.

O le olaga o le olaga o le Beetle-lau e aofia ai ni vaitaimi. O lo latou umi e fuafua i tulaga o auala. Ma le le mafai, ua faamamaina mo ni nai aso.

  • Fuamoa. O le fafine na tuu i le itu o le isi itu o le tele o le au o aganuu mo latou lava. I le tasi masonry mai le 25 i le 80 suega. O i latou o tamai, moli moli pe samasama, fufusi malosi le tasi ma le isi. Mo le vaitau, o le tasi vaega e mafai ona tolopoina mai le 500 i le 1,200 fuamoa.
  • Larva. Lima aso ina ua maeʻa le foliga o le masoga, mafiafia vave faʻateleina anufe o anufe. O loʻo ia i latou le ulu uliuli ma le lanu mumu mumu ma laina o lanu uliuli. Larvae e masani lava. Latou te fafagaina i luga o le fulufulu malu o le pisi o lo o latou nonofo ai. I se taimi puupuu, latou te aai i ai atoatoa, ua na o se vai. Taimi nei, latou te faamaaa ma tuputupu ae vave.
  • Pepe. O le groudging larva ua loloto i le eleele, pasi le sitepu o popucsutes iinei. Averesi, e tumau i le 20 aso. I le faaiuga, o le tagata matutua e alu i luga. Afai o le malulu e sau, ona tumau lea i le palapala seʻia oʻo i le tautotogo.

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau 2242_3

Tauva meaai mo lau beeles - pateta. Ae o le mea lea e le faapea o isi aganuu saogalemu. Latou te fiafia e ai ma le maualuga uma. Sini a puaa laiti, ma ua maliu le laʻau. E ui lava i le mea moni na o le larva o loʻo 'aina o veliage, o alofilima i vaega uma o latou atinaʻe e leaga. E faʻaleagaina tele i latou e auala uma e maua ai auala.

O isi taimi e tupu ai e le manino lea mea na sau ai le leo o Kolora Bet. E manaʻomia le iloa o loʻo mafai ona latou felelei tele i le sefulu o kilomita. O le mea lea, i soʻo se taimi e ono aliali mai i luga o le malae. O le mafai ona paʻu i le tele o tausaga faʻatagaina le tele o tausaga na mafai ai ona tupu le maʻi o le faʻanoanoa. O le fanua o le a faagaoioia ma maua ai le soifua maloloina. Ma le isi, o le teritori na afaina ia i latou o le lautele. O le gaioiga e le mafai. O lea, e na ona faʻaui atu mai le tasi tulaga i le isi.

E tele auala e aveese ai le manogi e faavavau. Sa matou filifilia le sili ona aoga.

  • Faʻafefea ona aveʻesea le paʻepaʻe i luga o fugalaʻau a le atunuʻu ma fatu fatu

O le mea sili ona aoga lona uiga mai le Colorado Beele

O iʻuga sili e tuʻuina atu vailaʻau. E lua ituaiga o ia ituaiga ua atiaʻe, e eseʻese lava i tulaga o mataupu o gaioiga.

Biotative mea

O le fiafia i le natura, o fili e faʻaleagaina. Saienitisi e faaaoga lenei mea. Na latou faia ni sauniuniga o loʻo i ai o le futofuo ma aganuʻu o siama, ma le oti mo le iniseti. Latou te paʻu'ū atu i totonu o le tino o le lau, latou te atiaʻeina i totonu ma faʻaumatia a latou avega. Tele faʻatasi ai ma le bioprepacations - saogalemu mo manu, tagata, meaʻai, meaola, eleele. O le mea lea, afai e tatau ona e filifili nai lo le taulimaina o pateta mai le Colorado Beatle, e sili le faʻaaogaina o latou.

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau 2242_5

O tufuga uiga ese atu e taua tele. Na te le amio fua. Na o larva ma tagata matutua e feoti. O lea, ina ua uma se taimi e te toe gaoioi ai. O le taimi ma le tele o le feololo o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Matou te lisiina le sili ona aoga paipa.

Lisi o biopreparatov

  • "Agnendin". O le mea galue o le fualaʻau fualaʻau 'aina, mafua ai le pipili o le neura o le neura-closites. Aoga faasaga i toetoe o tagata lauiloa lauiloa. E le mafua ai vaisu, talafeagai mo tele faʻaaogaina.
  • "Phytoverm". O loʻo iai ni arvermectins na faia e le fungi streptomy aremitilis. O mea ia e Neuroto o Neuroto o le mea e fai ai. I se vailaʻau, puʻupuʻu o le pala o pala, e faʻaititia i lalo o le faʻamalosiʻau o le la ma le susu. E le malie lemu le vaisu, pe a uma le lima i le ono vaitau.
  • "Bitksabsabillin". O mea o loʻo iai - feeseeseaiga o le bacilus hidenis ma eoofoxin. Ulufale i le tino e ala i le malosi, fasioti mo 2-3 aso. O le umi o le gaioiga o loʻo faʻasaoina i totonu o le lua vaiaso. Faaumatia le au matutua kopi ma larva. Fetaui lelei ma isi pusa.
  • "Bovintin". O loʻo iai le malosi o feeseeseaiga bauraura basisia. O le funging o le pipili o iniseti. O le feeseeseaiga o loʻo paʻu i luga o le ufiufi o le ufiufi ma atiaʻe i le fifinunancing, manava loloto i totonu o le tino. O lenei mafuaʻaga o le oti o le tino, ae e le taofia le tuputupu aʻe o le funga. Na ia aumaia finauga, o le a faatafunaina i luga o le upega tafailagi. O le taimi talafeagai o le umi, o le tele o le oti o iniseti o loʻo faʻaauau pea i le sili atu ma le masina.

O le tele o le biopreapaction e faigofie tele ona faaaogaina. E tusa ai ma faʻatonuga a le gaosi oloa, o se fofo ua saunia, e pateta pateta ma isi aganuu.

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau 2242_6

  • Faʻafefea ona aveese le OS i le atunuʻu vave ma saogalemu

Oona

Na vave ona faaumatiaina e Yaddimikati le faitau aofai o siama, ae i le taimi e tasi e leaga tele ma matautia mo tagata ma manu. O le mea lea, pe a fai o loʻo le fesoasoani mai isi soʻo se tupe, faʻatatau i manaʻoga puipuia uma. Lisi ni fualaau aoga ma le aoga.
  • "Aktara". O le malosi o le iniseti e faʻavae i luga o le Tiamethoxama, o le mea oona o le faʻamaʻi gaioiga. Faʻamatuʻu i le faiga o se faʻamalologa poʻo le granules. O vaisu, o lea e sui ai ma isi faiga. Lelei le lelei e faʻateleina pe a faʻaaogaina i le vevela o le tau, i le vevela o le 25 ° c ma maualuga.
  • "Corado". O loʻo iai i le IdiaclorbID, ua maeʻa, e oʻo i le 20 aso, gaioiga. E le mafua ai vaisu, ae le o phytotoxic. Peitaʻi, o faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le "corado" mai le kolora e tatau ona maitauina ma le loto. Microindoce viboute i le tino o le tagata, e mafai ona mafua ai taunuuga le lelei.
  • "Zhkokoed". Insucticide o le tupulaga mulimuli. O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai le tolu malolosi, o latou fesoʻotaʻiga gaioiga fasiotia tagata uma, e oʻo lava i le nana, tagata taʻitoʻatasi. Tutusa le malosi ma le tau ma le susu. E tasi le gaosiga ua lava mo le vaitau atoa.
  • "Fatu". Faaauau-o le Intestsine Insecticide e faavae i luga o le furivali. Faaaogaina e faasaga i se numera tele o ituaiga past. "O le Recent" mai le Colorado Beele o loʻo faʻaaogaina o se spray fofo. I le vaitau e manaʻomia ai le saʻo o gaioiga.

O vailaʻau e mataʻutia, o le mea lea, e manaʻomia le fufuluina o vaipana ma le tausiaina o le tele o tulafono.

Tulafono mo le faʻagaioiga o le yodohimakati

  • Ae le i galue, ia mautinoa ia faamasani i faʻatonuga ma saʻo lelei.
  • E le mafai ona faʻatino le faʻasalalauina mo fafine maitaga, tamaiti ma tagata o loʻo aʻafia ai i neiley poʻo le sela.
  • Puipuiga suti, ua manaʻomia le manava ma totigilima. A maeʻa le faʻasologa, e tatau ona e taele, fufulu lavalava.
  • Mo vai oona, o se vasea ua faʻatau, ua le toe faʻaaogaina i soʻo se mea.
  • Faʻagaioiga o laʻau i le taeao po o le afiafi i le mamago tau e aunoa ma le matagi. E mafai ona e aveese le seleselega pe a le muamua atu nai lo le masina.

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau 2242_8

  • 12 ituaiga masani o vao i le fale ma ata

Tagata fofo

E le o tagata uma e manaʻo e faʻaaoga vailaʻau ma vailaʻau. Afai e leʻo se faitau aofai, e mafai ona e taumafai e faʻafetaui e aunoa ma latou. O le tusi lesona sili ona lauiloa ma puipuia auala o le tusi lesona. Vaega o Valiega, Iloilo ma le totoʻa tamaiti uma. Aveese le larva, tagata matutua, loimata tagi ma le maso. O le aoina mai o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻapipiʻi i totonu o se uʻamea pusa e tumu i le maota tele. Pe a uma ona nutimomoia.

E ui i le faigofie, o lenei metotia e le masani ona faaaogaina. Malosi tele le malosi ma le taimi e alu ai i le asiasiga. Aemaise pe a fai o le fanua o le fanua e tele. E tatau ona e alu solo i le itiiti ifo ma le tele o taimi i le vaiaso, ma sili ona lua faalua i le aso: i le taeao ma le afiafi. E mafai naʻo mo ni tamaʻi fale ma togalaau. E i ai isi metotia. Matou te lisi i FOCK Fofo mai le Colorado Beetle i pateta.

Lafoia

O le iʻuga sili e maua ai lefulefu, ae maise birch. O loʻo faʻaaogaina i le tulaga o le muamua-laʻei gaosi. O le tubersi taʻitasi ua fufui i totonu o le Ash Powder. I le taimi o le atinaʻeina o laʻau, o loʻo foʻitu foʻi latou i latou. Ave le apamemea suamalie i le fua o le 10 kg i le selau. O mea e teu ai le tui pe a uma le sau po o timuga, ina ia o le fasi fasi fasi pepa o le power. A o leʻi faia le aganuu, e faʻaluaina faʻalua faalua i le masina, pe a uma ona faʻatau - tasi i le masina.

E mafai lava ona e faʻapipiʻi ma le ash poʻo le lautele lautele o le ala ma ala, o le a faʻamalosia ai le aafiaga. E mafai ona e faʻatautaia uma le gasologa. O le iʻuga lelei e faʻaalia ai le faʻalumaina i sana falaoamata. I le tulaga o le susu, na faʻateleina ai lona leo. E faʻavae lea i luga o lona faʻatinoga. O le falaoamata e pa'ū i le manava, fufusi mea e mafua ai lona maliu. E faʻapena foʻi, "Galue" le sala tupe ma le faʻaaloalo. Latou temprolem susu susu. E tusa ai ma ni togalaʻau, o le larva uma oti ina ua maeʻa lena mea.

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau 2242_10

Nutimomoia

Tagata matutua tagata matutua ma larvae e nofouta i le fua ma ni fua o laʻau eseese. O nisi nei o fua lelei.
  • Ofisa Sili o Pulega. O le pakete e tumu i mea matutu poʻo mea fou, liligi ma le vai. Bil 15-20 minute. Ina ua maeʻa le malulu, o loʻo faʻaaogaina i le faʻamaloloina o foliga: afa o le ragger lita i luga o 10 lita vai.
  • Sagebrush. O se ipu vai o le ash besh ave 300 g o le anufe ua tipiina anufe. O mea uma e fefiloi. 10 Liliu o le Spiring Sea o loʻo sasaa, faʻamau ile 3-4 itula, faʻamama.
  • Tamato pito i luga. E manaʻomia le tatalaina o kilokalama o sitepu poʻo laulaau, sasaa vai mafanafana. Tausisi 5-6 itula. Ona faʻaopopo lea o le 40 g o le fatuina i luga o le saoasaoa o le mamago o le tele poʻo le 3-4 sipuni o vai.
  • O le pepa oona. O le fua o le fua o loʻo mulimuli mai ai: 100 g o le matutu pepa sasaina 10 lita o vai o le pupu. Kuka 2 itula, mafatiaga, faʻaopopo le 40 g o le fasimoli tiga.
  • Tapaa. 500 g o le pefu poʻo ni togafiti e manaʻomia ona tausisi i le lua aso i le 10 lita o le vai. Faaketi i vaega 1: 2, sasaa 40 g o Shiup Powder, Shir. E faapena foi le faʻaaogaina o le tapale, o le a manaʻomia 200 g i se ata faatamaia.
  • Sunflower. I le 500 g o lanu e ave ai le 10 lita o le vai, e tolu aso tausisi.
  • Birch tar. Aveesea 100 ml o Tar i le 10-litter vai pakete. Spray swaps faatolu i le vaiaso.

O isi laʻau e filifilia mo le sauniaina o apogion. O le honeysuckle, hardock, iva, dandelion, staged fua, wolnut, bolnut, samasama gorchak.

Le ata sili ona aoga mai le Colorado Beetle - O le le manatu na maua mai ona larvae ma tagata matutua. O latou tino o loo i ai le tele o le toxins. Saunia e pei o lenei. Aoina le atoa afa-lita-lita mafai o past beetles. Toso i latou i le 10-Little pusa, sasaa ma le vai, faʻamalu ua tapunia. Ina ua maeʻa 4-6 aso le tele o le tele o le parastites pa'ū i le pito i lalo. O lenei faailo o le avanoa o le paluga. E i ai i le afa ma le vai ma le spray vao. O le le mautonu o le a susunuina laulaau.

Suiga faalenatura

O nisi o laau ma le leaga o iniseti. O Kalesela, velovets, massaturium, cukamber mutia, matiole cunya, paʻepaʻe paʻepaʻe, pijm poʻo kotvm poʻo le kotvitik. Ua totoina faataamilo i le tulaga o le fanua ma motu o malo i totonu. O nisi fualaau faisua e tutusa gaioiga. O loʻo latou nonofo i vaieli ma pateta poʻo le punou. Ole pifa fualaau faiʻai, solofanua, pi ma naimea. O le iʻuga, ao faʻaliliu leo ​​o le faitotoʻa.

O le Colorado lau beetle beetle fafaga i le magafagafa, o a latou laulaau e iai le eleele le eleele. E faʻaputuputu i tino, e le mafai ona faʻaaogaina iniseti e le o le tele o ituaiga. E ui i lea, e i ai tui ma manulele e 'aina latou. O i latou nei o siama pitonuina, bogs, cydybugs, o matatati o le potu malolo ma punou. Iloaina lenei, e manaʻomia le taumafai e aua le faʻaumatia le lava o fili o laupepa. Ia latou fesoasoani i le tau e faasaga i le faamoega.

Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau 2242_11

E leai ni auala e faʻaumatia ai le faitau aofai foʻi o tagata leaga. O loo iai pea le faʻaaogaina lelei o ana vai ua uma ona i ai, aua ma le amanaʻia le puipuiga. E manaʻomia le toʻinoina o pateti laau i luga o se pateta, faʻaaoga le as e mo fetilaisa ma puipuiga pe a totoina ofu o fusi. Loloto le teteʻe atu e manaʻomia mo le tautoulu, pe a goto bugs i le taumalulu. O le a latou nonofo i le pito i luga i le interverted Communication of Land, lea latou te fasiotia ai lo latou taumalulu malulu.

  • Faʻafefea ona aveʻesea ni loi mumu i luga o le faʻatoʻaga ma i le fale

Faitau atili