5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!)

Anonim

Ua leva foi ona fana, enaena enaena laulaau poʻo le sunburn - taʻu i le auala e fesoasoani ai i le laʻau, a e matauina nei faʻailoga.

5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!) 2257_1

5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!)

1 laau ua leva ona tupu

Ua leva ona manifinifi le ogalaau manifinifi manifinifi o laʻau, o le umi foi ona faʻaalia o fanaina E mafai foʻi ona matauina e oʻo lava i uluaʻi ai taimi.

5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!) 2257_3

Foia le faʻafitauli - toe faʻavasega le fugalaʻau latalata i le faʻamalama. Afai o laʻau o loʻo leai ni aoga, o latou fana ua avea ma manifinifi ma maualuga atu, aʻo latou faʻaololia i le malamalama. Afai e le o le agai atu i se fesoasoani, e mafai i le eleele e le lava le atrogen po o le teio. I le tulaga lea, fai fetilaisa i le atoa o le atoaga o le vaitau mai le tautotogo i le tautoulu, i le taumalulu e aoga le tipiina o latou aofaiga pe fai se malologa.

  • 7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai

2 i luga o fugalaau leai ni lanu

5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!) 2257_5

A iai sau laʻau, o le vaega lena o le matua, ae o fugalaʻau e le aliali mai i luga, ona e ono taua ai lea i tuutuuga o lona tulaga. O se tasi o mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o le mictil fetilaisa, aemaise arogen atrongen. E taua le faʻaititia o le aofaʻi o mea elemene. Afai e saʻo le fetilaisa, o le leai o se moli lelei e ono aʻafia ai le fuga, ua uma ona filifilia le acidiaty o le eleele paluga poʻo le mea e tatau ai i le toto.

  • 8 feteʻenaʻiga faʻalenatura mo potu lanu o loʻo i totonu o lau umukuka

3 Lolomi Lolomi

5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!) 2257_7

O le skigging, o le drooping toto ma matutu o laʻau o loʻo masani ona faailo o lona tagata e ona le susu. O le a mafai ona toe taui atu i le masani ona vai. Ina ia saʻo le faʻamaonia o le laʻau e leaga ona o le leai o se vai, pipii i le eleele i totonu o le eleele o le 3-6 cm. Afai e mago le laʻau tele le susu. A faʻapea o lou fale e vevela ma vai evaporated vave (i le taumafanafana ma i le taimi o le faʻamafanafana), o le vai e sili atu le umi. Peitai, e le o le aoga le sasaa i se isi mea.

Matou te fautuaina e te faitauina nisi faamatalaga e uiga i le ituaiga laau. A faʻapea o se mea leaga-alofa, atonu e le lava le lagona, ma e tatau ona ofi i taimi uma mai le shverser.

4 laulaau suia lanu

5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!) 2257_8

Suia o le lanu o lau faailoilo o lau laau e le masani ai i lalo o tuutuuga o loo i ai. O le mafuaaga e mafai ona fuafuaina e paolo.

  • O lau laʻau samasama e taʻu mai e masani ona sasaa le laʻau. E leaga, aua ua iʻu ona o le soona susu mata o aʻapa e mafai ona punou. Ina ia aloese mai lenei faʻafitauli, e aoga ona faʻailoa manino ai se faʻamaumauga o faʻamaumauga. O taimi uma e te siakiina ai le susu susu o le eleele: faapipii se laau i le eleele, pe a fai e le aoga le vai. O le pito pito pito i luga o le eleele gatete vave, o lea e le tatau ona fuafua le tulaga o le eleele. E manaʻomia tele i vai i le taimi e tasi sa i ai se alavai, o le a faʻalauteleina tele le suavai ma o le a le aumaia se laʻau e faʻavaivalu ai.
  • O le tele o le tele o laʻau mamago laʻau na fai mai o loʻo ia manaʻomia le tele o le susu. Faʻasaina le faʻafitauli e faigofie: vai le fugalaʻau nisi taimi masani, e masani ona faʻapipiʻi i le vai. Faʻapea foi foʻi movistazER le a fesoasoani i le faʻamaualaʻaga, e mafai ona faia ia tutoatasi.

  • 6 mea e uiga i le mea e aoga i le mafaufau aʻo leʻi aumaia se laʻau i le fale (e taua tele!)

5 laulaʻau ua faʻamago ma le mimita i luga o pito

5 faailoga o lau laʻau lagona leaga (o le taimi o le taimi e fai ai se gaioiga vave!) 2257_10

Brown-samasama mago ma crusipy lau i luga o le pito saini e uiga i se isi faafitauli - susu susu.

Mafuaaga o le faafitauli

  • O le laau e tu i luga o le faamalama i lalo o le la taumatau. E sili lea le lamatia i le taumafanafana.
  • Na e faʻapipiʻiina i lalo o le la i luga o le faamalama i luga o le faamalama: paʻu na pa'ū i luga o lau laʻau na faia le vaega o tioata.
  • 'E te leʻi faʻatauina le laʻau mo se taimi umi, ma o loʻo iai foʻi i totonu o le potu matutu.

E mafai foʻi ona foia le faʻafitauli o le Burns e pei ona taua: Aveese le laau mai le la taumatau, ia mautinoa o le eleele susu ma e masani ona susu. E mafai ona faʻapipiʻi fugalaʻau ma le vai, ae e sili atu le faia i se nofoaga e leai se susulu o le la, pe a manaʻomia le tuʻuina atu o lalo le ulo i luga o le wondoll i luga o le palu i luga o le palu i luga o le palu i luga o le wew i luga o le ulo i luga o le palu i luga o le ipu.

Faitau atili