4 sili auala e teu ai strawberry seleselega

Anonim

Ae paga lea, i le ituaiga fou o strawberries o le a le teuina mo le sili atu nai lo le 14 aso, ona saunia lelei tatau ai. Matou te faʻatinoina auiliiliga o le sauniuniga o le Berry mo le teuina o le pusaaisa, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o faʻatonuga mo le saʻo o le faʻaʻaisa, suka ma mago.

4 sili auala e teu ai strawberry seleselega 2423_1

4 sili auala e teu ai strawberry seleselega

Brape Frangad Strawberries - o le sili sili ona manaia mo tamaiti ma tagata matutua. I le vaitau e tele lava aemaise taimi e maua ai le faʻaaliga. O se alofa ua teuina mo sina taimi pupuu, ma vave ona avea ma malu ma sosola ese. E ui i lea, e mafai ona sefe le faʻatoʻaga. Sa matou aoina ni auala sili e taofi ai strawberries i le fale.

Uma e uiga i strawberry teuina

Matou te filifilia Yagoda

Fa auala sili ona lelei e sefe ai le seleselega

1. I le pusaaisa

2. I le pusa 'aisa

3. Sauporit

4. Mago

Auala e Filifili ai se Faletupe teuina

E sili ona atamamai le suamalie a Jerniy. Latou te le o faʻaalia le soona mafanafana ma le susu. I totonu o le potu latou te malaia ina ua mavae ni nai itula. O lea, e manaʻomia le filifilia ma le faʻaeteete fua. Filifili le sili ona mamao ma le le fiafia. E le tatau ona faapogisaina i latou ma olopalaina nofoaga, o se toniga mumu lanu ma le maaleale e taua. Kopi e oʻo i ni tamaʻi fasi vaega papaʻe fola.

Umi teuina o mea e maua ai ituaiga. O loʻo iloga i le faʻaopopoina o le ita tele, faigofie ona feʻaveaʻi feʻaveaʻiga. Nei o le amataga o le "Elseanta", "Alba" ma "KOOngY", o le ogatotonu o "Malwa" ma le "Asina Nelk" ma le "ARASATEL". O soʻotaga uma e tatau ona i ai ma ipu. A aunoa ma latou, na ia lele vave. E taua foi foliga o tagata mai fafo. O le lanu lanumeamata lanumeamata e talanoa e uiga i mea fou, ae o le nifo enaena faʻailoga na ola le oloa i luga o le fata.

4 sili auala e teu ai strawberry seleselega 2423_3

  • 4 ituaiga o moega i lalo o le strawberries ma a latou sauniuniga talafeagai i le tautotogo ma o latou lava lima

Faʻafefea ona faʻatumauina le seleselega o le seleselega

O le faigofie auala e mafai ai ona tuu le seleselega, ma fuaina faasolo atu ia Jam mai ia. Tele e faia, aemaise talu mai lona tofo tele. E leaga le leaga o le vitamin o nei povi ua mauoa tele i le jam toetoe leai. E tele auala e teu ai ai le vavalevale ma viimini. Matou te faasoaina le sili ona aoga.

1. I le pusaaisa

Nei, o le anuʻa e mafai ona teuina 7-10 aso, maualuga 14-5, na mafai ai ona latou saunia lelei. Taua ma vevela. O le mea sili e maua ai le sili ona taua o le fou fou. O le faʻapitoa lea o le vavaeeseina o le pusaaisa, lea e lava le tausuaga ma le vevela o loʻo tausia i le laina o le 0-2 ° C. Lenei ua latou teuina. Peitai, a o le ki i le mea e tatau ona latou sauniuni.

  1. Sa matou tauto. Tatou te tuua foʻi le laʻau, mautu, e aunoa ma le faʻaʻoleʻole. O fua e le aveesea. E le mafai ona fufulu! E faia ae le o '' ai, a leai o le sogafiti vave.
  2. O loo matou sauni Tora. E mafai ona avea o se pepa laupapa poʻo se pusa laupapa, maʻa puipui. Faatasi ai ma le fesoasoani a nifo nifo pe gaoioi, matou te faia pu i luga o puipui ma i le pito i lalo, pe a leai. Latou te manaʻomia mo le taofia o le ea o le ea.
  3. O le pito i lalo na saunia e le afifi se mea na matou tutu ma ni fasi pepa malu. O le a faʻaaogaina le tele o le susu.
  4. Le tuuese le seleselega. E le o se faʻatonutonu lea, ae manaʻomia. Aemaise lava pe a fai o le maso manatu na vaaia i le pati. Matou te suia le laulau maniga i le vai. Vaega o Vaega 1: 3. Fefiloi lelei. I le fofo ina ua fafagaina i mea lulu, tapa latou mo le faamago. Pe sasaa le fualaau faasaina i le sprayer ma spray fua.
  5. Na matou tuʻuina le fusi i le pito i lalo o le fata o ipu i lalo. I le va oi latou, matou te tuua se mamao puupuu: 0.7-1 cm. E le tatau ona fealuaʻi le tasi i le isi, a leai e amata ona faʻavaivaia.
  6. Na matou ufiufi le afifiina o se solo solo po o se gaʻoa, ua matou aveʻesea i le tuufaatasiga o le sauniga.

A faʻapea o le teuina o vaʻalele i le pusaaisa, e manaʻomia e aveese le pitonuu ma isi fualaʻau ma fualaʻau. Afai latou te aafia i le ata, o le a vave alu i le fusi.

4 sili auala e teu ai strawberry seleselega 2423_5

E le mafai ona faʻamamaina le koneteina ma se tapuni poʻo se palasitika. O lona anotusi o le a vave ona tupu. O nisi taimi o le aoina o Berries Berries e matua palapala. I lenei faiga, e le mafai ona teuina. Latou fufulu i latou, aveese ipu, mamago. Ona tuu lea o le pito i lalo o le fata po o le container waffle solo, lea e faʻaaoga tele ai le susu. O loo tuuina atu i fafo o straberbiry. O le a ia felelei tasi pe lua aso.

  • Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga

2. I le pusa 'aisa

O le lelei o le faʻaʻaisa e faʻamaonia ai le saogalemu o vitamini ma e le faʻaleagaina le tofo o le oloa. I se faiga faʻaʻaisa, e mafai ona teuina i le isi taumafanafana. Mafaufau i le 90% o le voluma o strawberries o loʻo nofoia le vai, o le ono mafai ona faʻaleagaina o le a leiloa o le a leiloa lona pepa. O le mea lea, mo le faʻaolaina, na le filifilia ai tulaga mafiafia, e aunoa ma ni faʻailoga o le faamaluluina.

Ae leʻi faia ni fusipaʻu, latou te siitia, aveese ipu. A uma lena fufulu ma mago. E le tatau ona i ai se isi susu. E maua fua e le ale vanii. O le faia o lenei mea, o loʻo tuʻuina atu i latou i le tasi vaega i luga o se apaʻau poʻo se ipu tele. Tuu se laʻititi laʻititi i le va oi latou. Ua tumu i se ata ma tuu i le pusa 'aisa mo le 10-12 itula. O fua faʻaʻaisa e 'aveʻese fua, gagau i totonu o le afifi. Na oofu i fafo atu o le ea mai le ea, tapunia tapena, aveese i totonu o le pusa aisa.

O nisi taimi aʻo leʻi malulu, o le afā atoa e tatalaina i le yogurt poʻo sukalati. O se atigi atigi fesoasoani i le nana o le foliga, ae le o le teuina e saeia. E le gata i lea, e aliali mai lava le tapenaga e aoga. Strawberry fasi o le aisa. Latou faʻavave ma tutusa ma le faʻailoga, faʻasao le foliga sili atu. O le Berries ua tipi i luga o le fasi o le sili ona lelei naifi. Faapipii i luga o le pepa, lio. Ona latou taoto ai lea i totonu o le koneteina po o afifi.

O nisi taimi o strawberry i luma o le faʻaʻaisa o loʻo liligiina ma suka suka. O sea faʻaopoopoga fesoasoani e faʻamalosia ai le foliga ma le manogi ma le manogi, ae e maua ai se tofo suamalie. E le pei o lea e le fiafia i ai. Ina ia saunia le suavai inu vai ma suka, o le vaega 1: 1. O le fofo e vevela i le atoa o le lafoaia o crystals. Ona malu ma mafai ona faʻaaogaina. Pecticnic syrup e talafeagai. Na faʻaauau pea le leaga, ae le suamalie. Saunia se vaiega e tusa ma faʻatonuga i luga o le afifi o pickin. E ese mai ai, o lea e leai se fua masani. Ma pectoniav ma le suka syrum liu popoto aʻo leʻi malulu.

E mafai ona faʻaʻaisa le strawberry beree. A maeʻa ona faʻamaloloina, e faʻaopoopoina i pai, meaʻai suamalie, 'ai fou. E le maua le vaʻai ma tofo, o le mea lea e matua talisapaia ai le Hostess. O le isi faʻaopoopoga o le mea e le manaʻomia le filifilia o le sili ona lelei e kuka. E taua lo latou lē faʻatafanaina. Ua fufuluina le vintage, mago ma fefiloi. E mafai ona e faʻaogaina seisi auala: Ina ia faʻasusu atu i le aano o manu, mafatiaga ma se pulumu poʻo se tui.

O le iʻuga, o le suavai e faʻamama. Filifiliga, o Seap Syp Soup e faʻaopopo i ai, ae mafai ona e faia e aunoa ma ia. O le tele o le fagu i luga o tamaʻi palasitika pusa poʻo fata, ufiufi i se tapuni. Ona aveese lea i le pusa 'aisa. Ia, afai o le foliga o fata e mafai ai ona e fufusi i latou i le tasi. O loʻo faʻaaogaina lea o le centimemeter o avanoa avanoa.

4 sili auala e teu ai strawberry seleselega 2423_7

  • O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu

3. Sinacicing

O le ola fata o vao o vaʻa, e mafai ona sili atu le faʻaalia o le sili atu nai lo le faʻaaogaina o le suka. E le faigata.

  1. Sa matou tauto, ma mago. Tele fualaau na tipiina i omiga.
  2. Matou te tuuina i latou i totonu o le apa, moe i le suka. O le fua faatatau e mafai ona ese mai 1: 1.2 i le 1: 0.8. O le umi foʻi lea e tatau ona faʻatumauina le galuega, o le tele o suka e tatau ona i ai.
  3. Matou te tuu se sanu i se nofoaga malu mo le 10-12 itula, e mafai ona e alu i le po. Mai lea taimi i lea taimi, e manaʻomia e fefiloi.
  4. Kuka mama. Matou te malamalama i mea i totonu o le pato ma le pini poʻo le patu poʻo le paluga.
  5. Tioata apa o aʻu, o le faʻamamaina ma le malu.
  6. Faʻatumu le faʻamaumauga saunia ma strawberry tele e aunoa ma le aapa atu i luga o le 1-1.5 cm.
  7. O le nofoaga o totoe ua tumu i le suka suka. Tapuni Faletupe.

E manaʻomia le teuina o le le taunuʻu mai o le galuega i totonu o le pusaaisa pe o le cellar pe a. Mo le taumalulu e mafai ona ave i le faapaologa. I le vevela i lalo + 6 ° C, o le Puro Puree o loʻo faasaoina i le afa o le tausaga.

4 sili auala e teu ai strawberry seleselega 2423_9

4. Faʻamago fualaʻau

I le fale, ia faigata le faigata o le strawberry. Mo se tele e mafai ona e taumafai e faʻamama. Ina ia faia lenei mea, mama fualaau aina tipi i fasi manifinifi manifinifi. E manaʻomia le tele o lo latou maualuga. E taua lenei mo le toniga mago. O le Berry Wacks ua teuteuina i luga o pepa faʻapipiʻi ma se ato poʻo se fata, ufiufi mai luga o le mea i luga. Faʻaalia i totonu o se nofoaga mafanafana lelei, ae e aunoa ma le susulu o le la. I luga o le faʻamago o le a alu mo le fa pe lima aso.

E mafai ona e vave televave le faiga, faʻamago fasi o fasi i le eletise eletise. O le a ave le 9-12 itula.

Mo le faʻamamaina, faʻaaoga le ogaumu. O le somek ua tuu i luga o se mea e sili atu i le tasi vaega. Vevela i se vevela i le 60 ° C CAPTT tasi ma le afa itula. Ona tamoe loa lea o le umu, liliu fasipepa, tuu i ai e malu ai. Toe fai seia uma le taimi o le faʻamago le taimi e le oʻo atu i le valu-iva itula. O fasiga mago ua fufulu i totonu o ato ato po o tioata a le tioata ufiufi i gasuze fusi.

4 sili auala e teu ai strawberry seleselega 2423_10

Na matou faamatala e uiga i le teuina o meaola fou. E tele auala. Masalo e te manaʻo i se tasi metotia poʻo le taimi uma o mea uma. O nise lamatiaga, e aoga ai ona faʻaauau le aʻoaʻoga taʻitasi ma filifili. Ma o le taumalulu i le taumalulu i luga o le laulau o le a iai se manogi manogi, tutusa aso vevela vevela.

Faitau atili