A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama

Anonim

O le fale maulalo e le afaina tele pe a fai e te le aveesea mea faʻaopopo, le masani ai o le faʻatauina o se mea fou, e aunoa ma le togiina i le tusitusiga.

A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama 2515_1

A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama

A o le i avea mo le faʻamamaina, saili pe a iai i totonu o se fale mautotogi ma olaga i aso uma o se tasi o nei faʻafitauli. E sili atu lo latou faʻateʻaina o le mama o le tumau mo se taimi umi.

O le taimi lava e faitauina ai se tusitusiga? Matamata i le vitio!

1 o loʻo faʻamalosia uma luga

O le uluaʻi fili o le faʻatonuga o loʻo faʻamalosia ai luga o luga. O lenei auala e mafai ona faʻaalia i le siata o le umukuka i le ulu, o se laulau 'ai, faʻaputuga o faʻamalama, fale puipui, pili. Ma e mafai ona latou tutu i mea aoga ma mea taua na e le faaaogaina i taimi uma.

O le faʻafitauli o le mea e tatau ona e faʻaaluina tele taumafaiga ina ia e masani ona faʻatulagaina, faʻamamaina tele ma fufulu le efuefu. Ae e oʻo lava i se tulaga vaivai, e mafua ai se leo vaʻaia leo leo.

Taumafai e faʻasaʻoloto nei laufanua. O le faigofie auala e fai o le faʻaaogaina o container mo ninila, ma teu i luga o le pito i luga trawers o papala o le faʻaseʻe kalama poʻo luga o fata.

A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama 2515_3

  • Lifehak: Faʻafefea ona amata faʻamamaina, pe a e ita ia te ia

2 E le manatu le teuina o le 2 tagata uma

O faʻafitauli e le mafai ona tupu pe a tupu se mea e tupu pe a naʻo le teuina o le tino ma faʻaaoga naʻo le tasi le sui o se aiga tele. I lenei tulaga, na ia filifilia tusi ma mea faigaluega ina ia talafeagai mo ia, ma le isi pe faigata foi ona faʻaaoga lenei vaega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, tamaiti i le aofaʻiga o tausaga e le mafai ona fofota ane a latou mea ma mea faʻafiafia e le faigofie foʻi le faʻamamaina. Mafaufau o latou matua ma faʻaaoga le tele o kuka faigofie i tamaiti a tamaiti, aʻo le itiiti ifo mo meataʻalo. O pusa tetele poʻo le tosoina o pusa e talafeagai, lea e mafai e tamaiti ona togi mea uma i le faaiuga o le aso, sefe o lou taimi ma le malosi.

Mafaufau i manatu o olaga o tagata matutua. Atonu o le ato mo le aoina o ie lino e tatau ona ave ese mai le faletaele i le potumoe pe a taoto i luga o le fola. Pe tautau matautia mo lavalava i fafo atu o le faitotoʻa i le potu o le talavou ina ia aua nei lafo mea uma i luga o le nofoa.

A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama 2515_5

  • O fale uma: Faʻafefea ona foia le faʻafitauli o le soona fai i totonu o se fale mautotogi e faʻaaoga ai metotia faʻatonutonu

3 faatau mea le-aoga

O loʻo savali i luga o meaafale ma mea taugata, e mafai ona e mauaina le tele o aoga, i le muamua vaʻai, aitema. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laulau gagau mo laʻau i le moega i le moega, o se faʻafalelaʻau o loʻo i le moega, moega i autafa, moega.

Ua foliga mai e matua taua lava, ae i le itu e masani lava ona nofoia se nofoaga, ae maise i totonu o se tamai fale, ma matua le taua tele. Ma afai e leai sou taimi e faʻamama ai i taeao uma i totonu o le potu, o le a foliga mai o le o le a vaʻai i totonu o le lapisi ma le le fiafia.

A o le i faʻatauina se mea matagofie ma i le muamua vaʻai, faʻaaoga sina tamaʻi olaga. Lapataʻia le fesili: Ma se mea fou o le a e faafaigofie ai lou olaga pe o le a ulu i se masani fou? Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻamalo i taimi uma lau taeao kofe i le moega ma luluina ma lona maʻi, ona aoga lea o le laulau o le meaʻai. Ma afai o iai pea le 'aiga o le' aiga o le taeao ae e te leʻi galue i le umukuka, o le a naʻo le pefu i le fasi pepa i se mea i totonu o le fale mautotogi.

A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama 2515_7

4 mea e foliga mai, ae le mou atu

Leai se fale o loʻo fuafuaina e teu ai le tele o mea. E mafai ona fai se mea le faʻaaloalo o le faʻatauga ma mea e le faia i le tausaga i fasi, tusa lava poʻo le a le latou tele. Afai o le vaitafe o mea fou o le 1.5-2 taimi sili atu nai lo i latou mai ia e aveese oe, ua oʻo i le taimi e faʻatuina ai se faiga o le taugofie.

E aoga foi i: laei, palaka, mea foaivaai, tekinolosi, aiga. Faʻaaoga ni nai sauniga o le faʻateʻaina o mea tuai i le tuʻuina atu o le avanoa, paleni faʻatauga ma le faʻaleleia o aitema. Ona faʻamamaina lea o le a faʻafaigofie ma sili faʻalelei.

A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama 2515_8

5 leai se faʻamamaina auala pe e le aoga

Tele-fua-fua i le tele o le malosi ma taimi taimi i le tasi pe lua vaiaso - o se tasi o le sili ona le aoga. O faʻailoga muamua o le faʻaletonu o loʻo aliali mai i le lona lua poʻo le tolu aso ma faʻaleagaina le lagona o le mama aʻiaʻi.

Taumafai e filifili oe lava i se tasi o sitaiona faa -ona o le faʻatonuga, e aofia ai masani, ae vave ma faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaluina le 20 minute e faʻamamaina ai le potu atoa i afiafi uma. Pe fai poloaiga i aso uma, ae na o le tutusa potu.

A e faʻamamaina e le aoga: 5 faʻafitauli e tatau ona foia pe a e manaʻo i se fale mama 2515_9

  • 5 auala e puipuia ma faʻamamaina le fale e tatau ona e taumafai

Faitau atili