Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale

Anonim

O le taimi tatau o manu gatasi, o loʻo iai nei ituaiga o lenei taualumaga ma faʻamatalaga auiliili i totonu o le tatou tusitusiga.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_1

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale

O laʻau na ufiufi i fualaau aina - o le miti a Gardies taʻitasi. E mafai na o le e amanaia i totonu o le olaga i lalo ifo o le tulaga o le agavaa ma atoatoa tupua. O le o loʻo manaʻomia agavaa o le Oti o le faʻatutu o laʻau 'aina e taua tele, faʻaalu ai poʻo fea o latou masani tuputupu aʻe ma atinaʻe e le mafai. Tele le seleselega i lenei tulaga e le tatau ona faatali. Faʻamatala pe faʻafefea ona saʻo le fualaʻau saʻo.

Mea uma e uiga i le tulia o laau

Pe a sili atu le lelei

Ituaiga o Tiping

Meafaigaluega mo Galuega

Tulafono mo le taualumaga

O afea e tatau ai

O le taimi o togafitiga e ono ese. O le tulafono lautele o se tasi - o laʻau e tatau ona i ai i se tulaga o le atoa malolo, o le mea lena, o le foafoaga ua tuai ona i le tele e mafai ai. A leai o le a latou muta i suavai, manuʻa o le a tuai mo se taimi umi. Saili pe a mafai ona e totoina laau.

Amataga o le tautotogo

O se manatu o le sili sili ona lelei mo le teuteuina. O laʻau e momoe pea, e leʻi amataina le faʻaseʻe. Taimi tonu ua fuafuaina e ala ile tau. O lea, o le vevela e tatau ona lelei. Faatasi ai ma se le lelei fafie maanuminumiina e taʻe ma sese, o lona uiga e leaga ai le leaga. E masani i le ogatotonu pepa, faʻatoʻaga faʻasolosolo amata mai le faaiuga o Mati, i le itu i saute muamua. E ui lava e tatau ona e taulai atu i le tau. O nisi taimi e mafua mai i tau o le tau, o ia tulaga faʻatapulaʻaina e suia mo le lua pe tolu vaiaso.

O nisi fitafita na tipiina le lala i le taimi o Fepuari o Fepuari. E mafai na, ae ua seasea lava. A faafuaseʻi i Mati, e malosi tele o le paʻu, ma e ono aʻafia tele i le laau. O galuega uma e tatau ona faʻatinoina seʻia amataina le fatugaʻo. Mai lea taimi i lea itu, e matua le mafai ona matua le faʻaaogaina o lau lau ma le faʻauma i luga. E matua faasaina foi le taimi nei. O le tuusaunoaga o le sili sili ona taua o le aveeseina o lala po o o latou fasi mea.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_3
Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_4

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_5

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_6

Taumafanafana

O le tau o le taumafanafana o le fua o laʻau e le manaʻomia. Ina ia mafai ona faʻatapulaʻaina le tuputupu aʻe, ua faʻatagaina ona tipi pe faʻapipiʻi ni fana. Tele lala e sili atu le le tago atu. I le taumafanafana e manaʻomia e aveese ai le paʻu o le luko. Nei fana, i le faʻaalu o le mea o loʻo faʻafouina ai le laʻau o le olaga. E foliga mai o le iʻuga o le le tusa ai o le le tusa ai o le faʻauiga ua mauaina e le aganuu o mea leaga, o le mea.

Solo solo e masani ona tipi, talu ai le afaina mai ia i latou e sili atu nai lo le lelei. E mafai e tagata togalaau ona fausia lala mai ia latou, ae e le o soo se mea. I le amataga o le taumafanafana, fualaʻau 'fua o loʻo tipi: Lemonagess, Sommoliss, vine. Aua le faia i le tautotogo. Ile vaitaimi o le faʻaiuga o le faʻaaloga, latou te leiloaina le tele o sua. Aua e ono oti ai.

Pa'ū

I itumalo paga, Autumn Timming e mafai. E faia pe a uma ona pa'ū fluge. I lea taimi, le toe faʻafou, faʻafoeina ma toe faʻaleleia gaioiga. Mo vaega ma se tau malulu, aua ua faʻaititia, aua o le tipiina o lala faʻaititia le tau malulu o le aganuu. E i ai ni tagata fai togalaau e le o lamatia le faia o se gaioiga tusa lava ma itumalo vaivai.

E faatapulaaina i le aveeseina o le mama ma le vaivai laina. O le faʻavae o le pale ua tuʻua mo le tautotogo. Agronomas o loʻo fautuaina i le tautoulu e le o le paʻu o lala atoa. E sili le tuua o le-taʻua o soʻoga e le ogatasi. Nei o pipili ia ma le maualuga o le 200-300 mm. Ma le taunuʻu mai o le vevela, ua maeʻa le taualumaga, faia le fasi mea tonu i lalo o le tulimanu. I le tuai o le Pa'ū, na tatau ai ona aveese uma ni laupepa le paʻu ma faʻamaligiina o fualaʻau. Nei nofoaga o le a le taumalulu o le taumalulu.

O le faʻatusatusaina o le taimi eseʻesega mo ituaiga eseese o fualaʻau. E talitonu o fatu na ala mai i luga, ma o le faʻagaioiga amata ia i latou. O le muamua tuufaatasiga tipiina apu, pale, e pei. Ina ua mavae ni nai aso, o le ponaivi: aprictot, Alych, Plum, Cerry. O sea faʻamuamua o tauamiloina lea i tulaga eseese.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_7

  • 10 faʻailoga o le mauga-Gardener, o le a faʻaleagaina uma le seleselega (siaki oe lava)

Ituaiga o Tiping

E tele ituaiga o teuteu. Faigofie puʻupuʻu.

  • Mama. Aveeseina o le faʻaleagaina, mago pe afaina i le faʻamaʻi. E mafai ona faia i le tausaga atoa pe a iai se manaʻoga e faʻaali.
  • Fausia. Faaaogaina e faia ai se mea teuteu laau. E masani ona faʻaaogaina i luga o le Dwarf mea fou pe a le masani ai pepa o loʻo faia i le faʻaaogaina o le tele o faʻafitauli ma se faʻavaʻa faʻapitoa.
  • Faʻatonutonu poʻo le lagolago. E faʻaaogaina e faʻatapulaʻaina ai le tele o le pale ma puipuia lona mafiafia, mo le faʻamamaina o fugalaʻau ma fualaʻau 'aina. Sefe le gafatia o le laau i le masani fua.
  • Toefuataiina. Faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le faʻataʻitaʻiga, toe faaleleia ina ua maeʻa faʻaleagaina. Faʻapea foi ma le toe faʻafouina o le laʻau poʻo le fausiaina o se fasi vaega poʻo le pale atoa o le vochkova o pori.
  • Toe suia. Ua faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le avanoa ma le tuputupu aʻe i le faaputuputu o lala i itu o loʻo faʻateleina ai le sili ona alualu i luma ile tausaga.

O nisi taimi o isi metotia o loʻo faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Kerboã. O lenei aveʻesea o se tamaʻi fasi fasi o le Cortex i luga o se tamaʻi tausaga tasi-tausaga Twig pe o le fatugaʻo ina ia mafai ai ona faʻamalosia lo latou tuputupu aʻe. O loʻo faʻaogaina le faʻamau, o le tagata faʻafaile. O lenei aveʻesea o le pito i luga o le ala talavou. O nisi taimi ae le o le aveesea o le paranesi ua i ai, e avatu ia i latou le tulaga manaʻomia. Ma, i lalo o le maea uila, atonu e mautinoa e fai se paʻu paʻu poʻo se mea e faʻateʻaina ai e le o le le faʻaleagaina o le paʻu.

Faʻataʻitaʻiga, tuʻufaʻatasiga o faʻasolosolo masani ona faʻaaogaina mo le faʻatulagaina ma teuteu o laʻau. O lea, i le faʻalavelave e masani ona faʻatino tumaneta, faʻatonutonu ma toe faʻaleleia le faʻagaioiga. Lenei ua faʻamatalaina i le mea moni o se kopi fua e tatau ona vaʻaia o se faiga faigata pe a iai se paleni i le va o fua ma tuputupu aʻe. E tatau ona tausia, e aofia ai maputua agavaa. O mea sese e taugata tele. O le sese le lavea e mafai ona mafua ai maʻi, ma o nisi taimi o le oti o aganuu.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_9
Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_10

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_11

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_12

  • 6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo

Oloa mo galuega

O se tulaga taua o le filifiliga o mea faigaluega. E tatau ona maualuga le lelei ma talafeagai, tatou te foai tele atu ia i latou le galuega. Ma, o le tau o le oloa e aofia ai le tau o uamea. O le mea lea, o se mea faigaluega agavaa e le mafai ona taugofie. O le muamua-faʻatau e manaʻomia e ave i lou lima, alu ma le le alu, fai ni gaioiga faʻataʻitaʻi tele. Ia, afai e te faia mea uma.

E le gata i lea, e manaʻomia ona maua e le pala o le a atigipusa. O le a sili atu le faigofie ona maua ia talafatu i le mutia ma se mea na pa'ū ai. E le afaina ai se matapole doupy i luga o le au. O loo ia ofuina le tapulima. O lea e taofia ai le paʻu i le masini pe a o tamatamailima o le tagata faʻaaoga faʻafuasei ona oomi. Matou te ofoina atu se lisi o mea manaʻomia.

Togalaau vaai

E ese mai le fale o le fale ma le laititi o nifo, ma le le mautonu i itu uma e lua. Lea e mafai ai ona e faia se lamolemole maualuga maualuga. Leai se mea e le mafai ona faʻaogaina e le aufana masani, ae sili atu foʻi ina ia avea ma filifili mo le tipiina o lala. Ina ua mavae, ona latou fufuluina ai lea tausaga. Mo le faigofie, e avanoa le au Safe mo le tipiina o laau ma atigi oscopic lima pe i luga o le sitepu. O le tulimanu o le faʻapipiʻi e mafai ona fetuʻunaʻi. O sea mea faigaluega e faigofie ona galue mai le eleele, e lafoina le nofoaga i le maualuga.

Nofo faamasino

Masini mo le aveeseina o mea e oʻo atu i le 300 mm i le lautele. Ma se mea lelei e maua ai se lamolemole lamolemole spice scarce e vave tele. E tele ituaiga ituaiga o Keatenirs, o le togalaʻau e masani ona filifilia le vai o le vai poʻo le "ma le okovanya". I le muamua blades o loo i ai. Na latou tafi tonu lava, ae e tatau ona e faia se taumafaiga. Lona lua ma ni mata mata. O taumafaiga lata mai lata mai e tatau ona faʻaaoga itiiti, ae na afaina le saʻo.

Fai togalaau

Tipiina masini ma se mata o le lalagaina i foliga o se selesitila. E tatau lava ona pipii lelei tele se tamaoaiga, a leai e le o le aoga pe sopipipipiina le fafie. O nisi taimi e tipiina lala o loo i ai, ae sili atu le le faia. E le o iai tomai talafeagai, e faigofie ai ona faʻaleagaina le tipi ma afaina ai le laʻau.

I ona luma o le taualumaga, e manaʻomia le tapenaga poʻo le a le la laau pe a uma ona teuteu. O le filifiliga sili o se faʻafanua faʻasalalau pe tutusa i ai, "Burnet" Ituaiga, "Zhivitsta". I ni fautuaga, e mafai ona e mauaina se metotia mo le faia o au palau ma ou lava lima, ae e faigata tele ona faʻaalu le malosi ma le taimi. O loʻo i totonu o soʻo se faleoloa.

O nisi togalaʻau e fiafia e faʻafefeteina tiga. E mafai lava ona faia le po ua filifilia na ulaula. O loo faia i luga o le faavae o le sili ofi. O i latou ua saunia i luga o se solvent o le a le fetaui. O le a latou le fesoasoani i le manuʻa i le faʻatuai, i le tala lea, o le a faʻaosoina le tulaga.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_14
Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_15

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_16

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_17

  • 6 Manaʻo Meafaigaluega mo Dackets o le a faʻafaigofie ai galuega i le faʻatoʻaga

Tulafono o le Trimalting laau

Ina ia mafai e le fua ona faʻatauvaʻa ma fualaau aina masani atinaʻe, latou te manaʻomia le la susulu. E le oso le la i le ogatotonu o le pale mafiafia. O le mea lea, o lala e le fua, mate, e faaofiina ai mea popo ia i latou. O tagata poto masani e taʻu mai o se taunuuga o le saʻo o le mimilo, e tatau ona felelei solo le manulele i lala. O lenei mautinoa lava le lava moli.

Lautele tulafono e teuteu ai

  • E leai se aotelega o fuataga. Taitasi o laau e manaʻomia se tusi taʻitasi.
  • O le Taulaitaʻi e masani ona faʻatinoina, aua o loʻo talie le laʻau ma se faʻasolosolo tuputupu ae. Ia faʻatumauina le faiga masani e tipi i tausaga uma.
  • Amata i taimi uma ma le tumama. Atonu o le a lava lenei.
  • O le lala e tipi i luga o le fatugaʻo, masani i le fafo poʻo luga o le mama. I se mea na filifilia i se tulaga filifilia, e le mafai ona tipiina. O le mea na gaosia e le saʻo i le togalaʻau o le togalaʻau poʻo se analogue.
  • Mo le tasi vaitau, o le aofaʻi o le aofaʻi o le vaega fa o le ola uma o loʻo aveʻesea. Afai e te aveese le sili atu, o se laʻau poʻo le laʻau o le a vaivai malosi, o le a umi se taimi, pei ona oti.
  • E sili le aveʻesea o se tasi o lala nai lo ni nai laʻititi. O le eria o vaega e itiiti ifo, o manua o le a faatuai vave.
  • I le taimi lava e tasi, ua le mafai ai ona aveese ni lapoʻa se lua lata ane i lala laititi. Tasi i lenei tulaga o loʻo motu atu i le mama, o le maʻi lona lua. Mulimuli ane, e faamamaina pe a uma le tasi pe lua tausaga.
  • E manaʻomia le manaʻoga leaga. Lelei gaosi pe a uma ona oti.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_19
Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_20

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_21

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_22

O loʻo matou lesitala tulafono lautele. I se faʻaopopoga, e taua le iloa poʻo le fea lala e tatau ona taʻaʻalo. E le mafai ona tuua i latou i soo se auala.

O a lala e tatau ona tipi ese

  • Gau, mago, gasegase. E mafai ona latou ola i le croes po o fafie, faʻalauteleina siama. O le sili ona lamatia drums.
  • Avea ma le saogalemu o tagata ma a latou meatotino.
  • Le sili ona vaivai le lua, o loo tupu i se itu e tasi.
  • Southes na tupu i lalo ifo o le tui tui. Uma pot puaa.
  • Tuputupu ae lalo. O le mea lena, oi latou e o i lalo o le valea o le tulimanu mai le paelo. O lenei tulafono e le faʻaaogaina i le tagi ituaiga.
  • O le mataua le mimita ma le paelo. O mea leaga ia. Ma le syctring le tulimanu e miseper, o le tele lapoa o le iuga o le a liua. O le sili sili ona le tuai i le olaga atoa.
  • Inu pe fesoʻotaʻi. E le o taofia le feteʻenaʻiga e tau atu i le faʻavae o le laʻititi faʻaleagaina. I se faʻaopopoga, o lala e le tuʻuina tasi i le isi e atiaʻe ma tuputupu aʻe.
  • Itu i totonu o pale, faavaivaia ma luko. O le mea mulimuli e mafai ona fausia i se fua gaoa gaumanon, ae o le a manaʻomia masina.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_23
Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_24

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_25

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_26

E tumau pea le '' eseʻesega o metotia, pe faʻapefea ona tipi saʻo le laʻau. E na o le lua o latou. O le muamua o le faapuupuuina. Atonu e malosi pe a le umi lau. I lenei nofoaga, tele o fana malosi e migoi mai le tasi ma le isi o loʻo fausia i lalo o tulimanu tulimanu. Ma le vaivaiga vaivai, o le tolu o le umi o le umi e faamama. E tele lala fou o le a aliali mai iinei. O le malosi o le teʻa o loʻo faʻaaogaina o se tuputupu aʻe o le faʻamalosi.

Peitai, e tatau ona e iloa foliga o le eseese. O lea, o nisi ituaiga e masani ona iai ile lala faigaluega. E leʻi faʻaiuina e ia na faʻalavelave. Afai o le ituaiga o loʻo faʻaalia e le maualalo ala i luga o le fatugaʻo, aʻo na o le pito i luga o lala, o le a le faapuʻupuʻu o le a fesoasoani e faʻaosofia ai le faʻagaioiga. Pale o le a talafeagai. O le faʻaeteete faʻaititia puaʻa i tulaga talavou. Afai e te soona fai, o le a tatau ona tele le malosi o le laʻau e toe faʻafoʻi. Na lamatia le tuai i le le fiafia o le fua.

O le vaʻaiga lona lua o le faʻateʻaina o lala. Ua faʻaaogaina i le maina pe a latou aveese ni fana. E oʻo mai i fafo, o suiga o loʻo faʻaalia i le mea moni o Krona na atili ai ona tele le ea, talaʻi. E faʻaleleia atili ai ana lagona, faʻapena ona faʻapipiʻi le tele o tina. E le mafai ona aveese le agaalofa.

E i ai le paleni i le va o le eleele ma le eleele i luga o le vaega o le laau. Afai ua momomo, o le a taumafai e toe foʻi i le toe leiloa o tusi. O lona uiga o le vave tuputupu ae o le lanumeamata lanumeamata. Ae nai lo le fua o lalaga, luko o le a aliali mai. Afai e te le faia se gaioiga, i le lua pe tolu tausaga o le ai ai se matua mafiafia nai lo le taimi muamua ona aveese ai maa tele. O le mea lea, e le o le aulelei. E sili le faʻaloaloaina o lenei gaioiga mo le lua i le tolu vaitau.

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_27
Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_28

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_29

Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale 2566_30

Sa matou talanoa e uiga i mea taua o le faavaeina o fua. E faigofie, ae manaʻomia le malamalama ma agavaʻa. E manaʻomia le amanaia foliga o aganuu eseese. O lea, o le apu o le apu o loʻo tipi i tausaga uma seʻia latou faia le tulaga manaʻomia. Ae o le kerry, cherry po o se sima tipi seasea. Mo laʻua taʻitasi, e manaʻo tele e tolauapi ai se faʻailoga o le ata talitane ina ia le faʻaleagaina o ia.

  • Faigofie faatonuga i le teuteuina o laau i totonu o laau mo tagata amata

Faitau atili