5 O laʻau e mafai ona matutua

Anonim

Avokatu, o le vine-fatafata ma pini - taʻu atu mea i laʻau ma pe faʻapefea ona e tuputupu aʻe i luga o le faʻamalama sill o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi o ivi.

5 O laʻau e mafai ona matutua 2592_1

5 O laʻau e mafai ona matutua

1 moli

O le moli o se tasi o mea e sili ona faʻatamaʻia o fualaʻau i totonu o fualaʻau o le uunaiga, ia e totoina ile faamalama e faigofie, ae o fua e seasea lava maua ai ni laʻau.

A o le i totoina se ulo, tuu le alavai ma taumafa le eleele. Mai i totonu o fua o fatu e maua ai fatu tetele. Ona ou faamiso ai lea i totonu o le vai mo le tusa o le 10 itula. Ina ua uma ona tuu i luga o le eleele: O ni nai ivi i totonu o le isi pot (sili kenera) i le loloto o le 1-2 cm.

Ona tapuni lea o le eleele ma se ata tifaga ma tuu ni peti i se nofoaga e malamalama lelei ai, ae le o le itu taumatau o le la. O le ata e mafai ona aveese pe a aliali mai sporots. A o aʻe ni togavao, e tatau ona latou suʻea ma tuʻu se tasi. Faatasi ai ma se vevela potu vevela, o le muamua fana o le a aliali mai i le 2-3 vaiaso. O moli vai e te manaʻomia ai le mafaufau: Aua le faʻatagaina le eleele mago, ae aua le faʻatumuina foi.

5 O laʻau e mafai ona matutua 2592_3

  • 7 Fualaʻau ma le manusi e faigofie ona tupu i totonu o pusa (pe a fai e leai se avanoa mo moega)

2 tipolo

O se tasi o laau masani i luga o le faamalama o le laumei. Maua le fua i le fale e faigata tele, o lea i le fale e masani lava ona totoina le lemoni o le totoina o se ofu teuteu. O le fanua o le fanua e toeititi lava ma le moli: filifili fatu tetele mai le fusi ma tuu i totonu o se ulo. Aua neʻi galo e tatalaina, felelei, i le tele o vai ma maua ai le moli lelei. Ma e tatau ona faʻamalosia le laau faʻatasi i le tasi tausaga e tuʻuina atu ai le matagofie o le pale o pale.

5 O laʻau e mafai ona matutua 2592_5

  • Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale

3 vine

Se isi fata, e faigofie ona tupu i le fale. E faia lenei mea, e taua le ave o se ivi tele. Aiaiga Manaomia: E tatau ona goto le ponaivi i fafo atu o fualaau aina muamua a o lei totoina le eleele. Ua mago e le o le lelei.

Sa masani ona ola le laau i le tau o le tau i le vaega o le au faaepagaina: E masani lava ona e tausia le talafeagai ai: E masani lava ona malamalama vai vai mo le itiiti ifo ile 10 itula.

Ma vevela vevela i le taumafanafana, e sili atu le laau i le vai. E le tatau ona galo ia te oe e tatalaina le palapala ma fafaga fetilaisa.

O le mauaina o fua, o le a tatau ona e auai i tui, e ese mai le taulia o le fale o le fale.

5 O laʻau e mafai ona matutua 2592_7

4 piniki.

Gaʻo o le aso ua faigofie. Ae peitai, afai o fua e mafai ona ausia mai i laau na teʻa, e fetaui lelei ma le pamaina o se pama mai fatu o le aso. Ina ia faia lenei mea, ma fua ai ivi o ponaivi ma tuu ni nai aso i totonu o le vai, e tatau ona suia i taimi uma. O le eleele mo le totoina filifili malamalama ma matala, e sili ona talafeagai mo se laau. E mafai ona tuu le fatu i le tasi pusa, ina ua mavae sina liligi. O le taimi lava e o ai o le a alu i luga, e tatau ona amo atu i le au po. E manaʻomia le faia ma le faaeteete: e fesiitai ai naʻo le potu o le sarthen ma le leai se mataupu faʻaleagaina o aʻa.

5 O laʻau e mafai ona matutua 2592_8

5 afu

E fono pea ma le anoanoai o le avopea - o le fua lea na matua lauiloa lava. O le mea lea, o le atamamai e le tau na o ni fua, ae na o le fia iloa foi. E faia lenei mea, ave se ivi o fua. Fuafua i le mea o loʻo ia te ia se matata. O lona vaega o le tatau ona tuuina i le eleele. O le faafeagai, i luga o le tulaga ese, e tatau ona tuua i fafo.

O le isi Embodiments o loʻo i le vai ma nifo poʻo ni failauga laupapa. I se ogaoga o vaega o ponaivi, e manaʻomia le faʻapipiʻi i le 4 pipii, fausia o vae, o loʻo e tuʻu ai le pusa puipui ma le vai. I le vai e tatau ona na o le 1/3 o le pito i lalo o le fatu. O le a faasolosolo lemu lava ona liu vai vai, aʻo e manaʻomia le sasaaina mai lea taimi ma lea taimi. A uma le 2-4 miliona o ponaivi, mea laiti o le a foliga mai. A oʻo i le 5 cm, o le a manaʻomia e faʻaseʻe ai le avokato i le eleele.

5 O laʻau e mafai ona matutua 2592_9

  • O le a le mea e tupu i luga o le faamalama mai oloa na e maua i le fale: 4 filifiliga faigofie

Faitau atili