Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga

Anonim

I totonu o mafuaʻaga o le leai o se fugalaʻau fugalaʻau, vai sese, faʻamaʻi, le lava fale malu, leai se malupuipuia mai le malulu ma isi e iloga. Matou te faamatalaina e uiga i nisi faamatalaga auiliili.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_1

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga

O fugalaau taʻitasi ia le itiiti ifo i le taimi e tasi mo lana faʻataʻitaʻiga o le sailia o se tali i le fesili: aisea e le fuga ai fuga. E matua le fiafia pe a tele le malosi o le malosi e faʻatagaina ai le tausiga o se togavao, ae leai se taunuʻuga. Aafiaga fugalaʻau oloa iloa e tatau ona aʻafia ai beank bink bowots i le faʻatupuina o le faʻatupuina poʻo le bud. Peitai, i nisi tulaga, mea uma e le pei: o loʻo tupu mea uma, ma e le fuga. Atonu e tele mafuaaga, talu ai e matua agamalu le laau ma faaputupugata. Sa ma aoina mai faʻafitauli ma metotia o latou fofo i faʻataʻitaʻiga.

E uiga uma pe aisea e le fuga ai roses

1. Tausaga uiga ese

2. Le talafeagai fanua fanua

3. E le saʻo le faʻailoga

4. root porosl

5. O le sese le suavai

6. pine

7. Taaloga

8. O le le tonu fafagaina

9. Solitulafono sese

10. Le lava le puipuiga mai le Frast

1 Tausaga Faafanua Lautele

O le tausaga muamua o le ola, e le tatau ona fuga le vao. I le taimi lea, e sili le taua o le fetuunai i se nofoaga fou mo ia, ia selesele ma sauni mo le tau malulu. E moni, o le fatu e ese mai le tasi i le isi pe a tulaueleele. O nisi e lele ese mai le taumalulu atoa i le pusaaisa ma nofo i le popole, o isi lagona i se ulo lelei ma ua uma ona ulufale atu i le vaega o boonization. O le mea mulimuli e mafai ona maua ni fugalaʻau i le uluaʻi taumafanafana.

Ae o se mea e le manaomia. Aafia Rosusu na fautuaina ma le le fiafia Afai e te manaʻo moni e vaʻai i le valivali ma foliga o se fugalaʻau fou, e mafai ona ou faʻatali seʻia uma ona tatalaina se tasi o na mea, ona faʻalavelave ai lea. O fuga i le tausaga muamua o le olaga e faavaivaia ai le vaomatua, taofia ai o ia mai le o mai i taimi masani ma sauni mo le taumalulu. I nisi vaitau, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o le paʻu osofaʻiga, naʻo le taufetuli o le lona lua tausaga fuga. Ma tuuina atu lena mea e taulelega na latou mafatia ai i se taimi masani.

Aua le faatali mo fugalaau i luga o vao tuai. O lala i le tolu tausaga faigofie e faigofie ona iloa ai foliga vaaia. O loʻo latou faʻatautaia, ufiufi i le lanu enaena enaena, aʻo talavou lapotopoto o lanumeamata. O latou o le palasitika, taugofie ona punou. I le lautele o lala i lalo, o le mea e tau ai i le faaitiitia i le tele o fugalaʻau ma lo latou tele, ma pe a uma o latou leai. E faʻasaʻo le faʻafitauli e manaʻomia ai le toe faʻaleleia o le teuteuina. O lala tuai ua tipi. A mavae sina taimi, fou, lea o le a sili ona maua lona tele o lanu.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_3

2 sese i le filifilia o se nofoaga tutotonu

O le fatu laufanua o le upega tafailagi e tatau ona filifilia lelei. Aganuu e inosia ma le manaʻomia i tulaga faʻaititia. O le ituaiga e ono eseese, ae o ituaiga uma e tutusa ma le le fiafia i ata lafoia. E taua tele le malamalama mo le tuputupu aʻe masani ma atinaʻe o kuki lanu piniki. E oʻo lava i le faʻaeteete tele, o fugalaʻau o le a le mafai ona maua pe a totoina le pepa o loʻo totoina i luga o se togafiti tapunia i le paolo o le fausaga, poʻo se laʻau.

O laau e le taliaina ata tusia. A filifilia se nofoaga mo le tu i luga, e le aoga le mafaufau i le itu i taimi o le latalata i matagi nei ma faia ni fetuunaiga faapitoa. E matua le talafeagai le malosi o le eleele. O lea, fanua o loʻo faʻatonutonuina ai le vai o le eleele ma e le talafeagai le lautele. O le filifiliga sili o se tamai maualuga i le togalaau ma le tele o le susulu o le la. E tatau ona malamalama i le laau i le itiiti ifo 8 itula i le aso. Naʻo le atinaʻeina e masani ma olaola ai.

Se isi tulaga o le le lava o tauvaga. O le fugalaʻau agamalu e tele na leiloa o se tauvaga tauivi mo meaʻai ma le susu ma tuaoi faʻamalosi. O le mea lea, e masani ona tuputupu aʻe i luga o le monoclumoch pe i rosary. Aemaise le pitonuu tuaoi ma lilac, oona po o le menushushnik. E tele lava ina avea ai o se mafuaʻaga e le o fuga mai ai Rosa mo ni tausaga.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_4

  • Faʻafefea ona toto roses i le tautotogo pe a maeʻa le faʻatauga: auiliiliina taʻiala mo tagata fai togalaʻau

3 E le saʻo le 'aʻai

Aganuu e matua amanaia lava i le faavae o le eleele. O le mea sili mo ia o le a avea ma se malamalama ma o se omea-oneone vaega. Na te misia lelei le susu ma le ea lelei, e taua tele mo le lelei atinae o le aʻa o aʻa. A manaʻomia, e mafai ona e faʻaleleia se eleele. Lea, o le mamafa poʻo le malosi poʻo eleele poʻo eleele eleele e le talafeagai mo le vao. Mo lo latou alualu i luma o le tele o oneone ma malie.

O le eleele oneone e fefiloi ma omea, malie, pai ma compst. I se isi itu, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaopoopoga i le pito o le eleele fefiloi ma le ila. Mativa faapalepale fanaina le vao papaʻe eleele ma le manifinifi manifinifi. O le mea mulimuli e tatau ona le itiiti ifo ma le mita mafiafia. Afai e le o le mea lea e le o le mea lea, o le aia tatau o loʻo faia, o le a le taimi na tuʻuina ai le fefiloi o le fefiloi i le manaʻomia loloto.

O se manatu taua o le acidity. E sili ona fetaui i se tali talafeagai acidic, ph 5.5-6.5. E mafai ona faaleaogaina le eleele e faʻaaoga ai le para-puss, dolomki, pe i se isi lava auala. I tua o le tusa lava, o le pai o le a fesoasoani e faʻataʻitaʻi ai.

Malosi le faʻateleina o moli moli e maua ai se tele o le paie. O le lelei atoatoa mo Saina ma nisi roses o le maare ma peatpost. Afai o le mea muamua e faʻaaoga, ona manaʻomia lea le taofiofia lona fesoʻotaʻiga ma aʻa. A leai o le ai ai le susunuina. O le mea lea, i le faʻatasi, faʻapitoa, o loʻo faapipiiina i le pu ao leʻi tulaueleele ina ia mafai ona tulaʻi mai. Ma e tatau ona tapunia le vaega o fanua. O le faʻavaeina o le eleele na mauaina e ala i le fefiloi ua mulimuli ane lagolagoina e le taimi o femalagaiga.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_6

4 root porosl

O ituaiga aganuʻu e masani ona faʻatafunaina. I lea tulaga, ma le taimi, o se numera tele o toa laiti e aliali faataamilo i le porm. O se togavao spove, masani o se raine. Fugalaʻau ma sina poto masani talitonu o le fana na maua ai le fugalaʻau. O le mea lea, latou te le taʻalo ai lea, O loʻo latou faʻatalitali i le lotoa o le aʻoaʻiga o le a fiafia pea. O le mea moni lava, o le fanaina o tagata tootoo ave mea o taumafa ma laau toto. O le mea lea, o fuga e le tupu.

E le gata i lea, o gaioiga ua taofia ai le vao o ona uiga eseese, o le sili ona le manaomia. O lea la, e tatau ona tauivi le fana i se laau. E masani ona tipi ese, aua le tuʻua muamua. E manaʻomia le faia ma le faaeteete i le faʻaleagaina o le aʻa o le aʻa. Aemaise le tele o aʻa laina o loʻo aliali mai i laʻau e le o poloka pe a tulaueleele. O lenei fesoasoani i le le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe o le faʻasoa.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_7
Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_8

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_9

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_10

  • Faʻafefea ona tuputupu aʻe se rosa mai se buquet: o se taʻiala auiliili mo Garden

5 Suavai sese

O le vao e tatau ona mauaina se tele o le susu. A leai, o le aau o le a le sau. O le suavai e manaʻomia le masani, ae tele lava. Ina ia faʻaititia atoatoa le susu o aʻa. E tusa ma le vai uma e totoʻa i totonu o le palapala, e manaʻomia le fauina o le togafiti fanimama. Lenei o le a taofia ai le fua mai o se pa ie eleelea e le ofi mai le ea, talu ai e aunoa ma le okesene, o le a le mafai ona atiaʻe le okesene.

Totoina o le 'olo i le taimi puʻupuʻu. E le oti, ae o le leai o se mea e afaina ai le manuia o le ae afaina ai le tele o lanu. O le a itiiti le pau lava le mea, o le a itiiti le le itiiti ifo nai lo le mea na mafai nai lo. Ina ia mafai ona susu i le eleele ma faʻaititia le aofaʻi o alavai, faʻaaoga mulching. O le Dekit Full, ua afaina ai le mataina, malosi le maʻa poʻo le faapalepale, ua faʻaaogaina o se mulch, lea o loʻo faʻataʻapeʻape i le taimi o Yam. E le manaʻomia e le ma le faʻamalologa, o le numera o vao e faʻaititia.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_12

6 faamai

O le piniki e mafai ona maua ai le tele o faʻamaʻi tetele. O le saoasaoa, o loʻo taulau aʻe i laʻau le le fiafia mo le laʻau: Ina ua ou lalagaina, leai se malamalama, le lava le tausiga. E taua tele le matauina o faʻailoga muamua o faʻamaʻi i le taimi. E mafai ona latou manatu. O lea, o faʻailoga o le le atoatoa o tulaga, lanu eseʻese i vaega o le 'ava poʻo le ie, o Neopsasms, faʻamago pe le amanaiaina le BUCS, o latou manatu le atoatoa.

E masani lava ona iai ni faʻamaʻi tausatu, e faʻafetaui atu ma latou le faigofie. O le elemene lenei, eseese o lapisi, lanu efuefu ua pala, malthew ram i roses, faiga pe a maua vave faailoga o nei sauaga. O le sili ona aoga togafitiga o le fungicides. Nei o faʻatiga faʻapitoa tuʻutuʻuga, o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuiga.

E sili ona faʻaaoga le fungisicides e sili atu ona faʻaaoga e faasaga i ni tagata eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau mai Pulu eo i luga o Res ma Digret o le a ese. I le tulaga muamua, o le a avea ma "zirke" po o le "faanoanoa", i le lua - "topaz" po o le "polofiti". Malamalama lelei i faʻatonuga mo le faʻaaogaina e manaʻomia. Tele taimi, o le fugalaʻau ua fetaiaʻi ma faʻamaʻi pipisi ma necrosis. O le mea mulimuli e le o togafitia, o le ua aafia, o le a le mafai ona sefe, ua vave lava ona faaumatia.

Ina ia aua neʻi faʻafetaui faʻamaʻi i luga o le upega tafailagi, e tatau ona e faia se tausiga lelei i le lafu povi. Faʻatapulaʻa faifai pea ma le faʻamaoni, faʻaolaina ma le tagi o le leo poʻo le lava o le vai. E le manaʻomia le aʻafia i le faʻapipiʻiina, ae fausiaina ni siosiomaga lelei i ona vae. O le amataga o le tautotogo e manaʻomia i le togafitiga ma le faʻamalositino o vailaʻau ma fualaʻau faʻasaina. O loʻo faia pea le faʻapipiʻiina i le lua vaiaso.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_13
Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_14

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_15

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_16

7 pine

E masani lava, o le mafuaʻaga e mafua ai le tele o le Saina poʻo se isi rosa o fugalaʻau, o loʻo taoto i le osofaʻiga o meaola. Iniseti parasipi i luga o le laau, fafagaina ona tina. O le iʻuga, ua amata ona pisia ma le tuputupu aʻe, fetagisi, fetagisi. O le a leai se fua o le setete. O le mea lea, o le galuega autu o le fugalaʻau o le fuafuaina lea o ituaiga o siama ma le fua faatatau mai i latou.

E tele taimi e masani ai, talo, malaga, laulaʻau na vaʻaia ma o se laupapa laupapa e faʻamautu i luga o le togavao. O nei mea uma o ni fili matuia, lea i se taimi puupuu e mafai ona faaleagaina atoa le aganuu. O iniseti e faʻaaoga e faʻataua ai. E manaʻomia le filifilia o fualaau faasaina ua fuafua mo le faʻatafunaina o se sili atu manaʻoga. O tagata Forkic Forliebies Galue lelei, ae na o le muamua tulaga. E mafai ona latou faʻaaogaina mo le faʻaupuga.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_17
Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_18

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_19

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_20

8 sese le fafagaina

E le mafai ona fuga mai le tele o le makro ma tyce elemene. O le mea lea, e aoga le mafaufau nai lo le fafagaina rosa pe a latou tuputupu ae le lelei ma fuga. Nitrogen e tatau mo se seti o lanu meamata. Nitrogen sauniuniga o loʻo faʻalauiloaina pe a aliali mai laʻau ma spontanoous fana. Mulimuli ane, e le i faaleoina ia. O mea taumafa nei o loʻo faʻatautaia, amata mai le faʻaaogaina o le aʻoga. Mo le taumafanafana e tatau ona latou. O le tuʻufaʻatasiga ma le taimi e faʻalagolago i ai i le ituaiga.

  • 10 sili ona lelei le tautotogo fesootaiga mo roses

Lenei e tatau ona e faia le manaʻo i le sili ona lelei fetilaisa pei o le "superphosphate" poʻo le "Paspassum phosphate".

O le faʻatulagaga e talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, vaevaeina 1:15 lofituina moa moa. Amata mai ia Aukuso, taofi le faʻaaogaina o le atrogen fetilaisa. Fafaga na o le Phosphorus-Pasasstund Consoness. A leai, o le a leai se taimi e saunia ai le togalaau mo le tau i le taumalulu mo le taumalulu ma e mafai ona fano i le malulu.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_22
Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_23

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_24

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_25

  • O le a le fefiloi o fertisizers aumai i le tautotogo: o se auiliiliga muamua e ituaiga o fualaau

9 Oti sese

O le manatu o taimi nei 'manatu o se taʻiloʻaga faaletausaga faʻamaonia, ae e tatau ona saʻo. E tele ituaiga o teuteu.

Ituaiga o Tui

  • Malosi, e maualalo. Faaaogaina mo lauti-hybrid, o togi polyanth ma rose-flobndanda pe a totoina fatu fatu, faapea foi ma le tautotogo e faaeeina atu ai le tautotogo. Ina ua uma ona tipi ese le lua o lala o lala uma. O mea na faʻaititia e faʻaititia i le lona tolu-fa o fatugaʻo, pe a e mafaufau mai le faʻavae.
  • Averesi, e feololo. Apalai mo ituaiga uma ituaiga. E faia i le faaiuga o le fugalaau. O tagata uma e sosola ua tipi i le lima-fitu le vaega o le fatufatai mai le amataga o le paranesi.
  • Matou te vaivai, ua leva. Faaaogaina mo le maualuga o le lotoa ma lauti-hybrid ituaiga. O loʻo faʻaaoga pe a faʻataʻitaʻia nei ituaiga. O lala e tipi e le 8-16 Greatney, pe a e faitauina mai le faavae.
  • Mama. O le faʻaʻaisa, ua aafia, vaivai pe mago ua aveʻesea. E faia i le vaitaimi o le tuputupu ae o le vaitau mo ituaiga uma.

O nisi aganuu, mo se faataʻitaʻiga, o lapisi uma o le palapala, e tasi le faʻaaogaina o le faʻaonaʻia.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_27
Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_28

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_29

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_30

10 le lava puipuiga mai le frost

E le o ituaiga uma o le a suia maualalo vevela, tusa lava pe o manatu o le tau malulu. O le mea lea, o le malutaga mo le taumalulu latou te manaomiaina. E tele filifiliga mo ia fausaga, sa filifilia i latou e faʻalagolago i foliga eseese o le vao. I soo se tulaga, e manaʻomia le faʻatagaina o latou i le taimi, ina ua maeʻa tapenaga lelei o aganuu mo le taumalulu. I le spring springter e faamamaina. E sili le faia o le mea na faasolosolo ina mafai e le manu ona mafai ona masani ai i tulaga fou ma luiina teisi.

Amata e faailoa mai le itu i matu. Le mea mulimuli na ave ese ai le malutaga ma Saute. O le a fesoasoani lea e puipuia le aganuu mai le la. E le mafai ona tatalaina le togavao i le amataga, e mafai ona tuiina, ae le aoga le toso. O faleoloa e amata ona amata ona le mafaufau ma pala, e mafai ona oʻo atu i le maliu o le piniki.

Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga 2604_31

Amata fugalaʻau o loʻo mafaufauina i taimi uma e fia taimi i le tausaga e fuga mai ai. E faigofie le tali. E faʻalagolago uma lava i le tausiga saʻo. I luga o le tulaga o taimi o taimi o le peritomeina o le pelu paʻu, o le vaomatua e mafai ona fausia fou i le averesi tolu pe fa taimi i le taumafanafana. E i ai ituaiga e fuga mai le atoa o le taumafanafana vaitaimi, agai i luga i le muamua frost.

Faitau atili