8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa

Anonim

Le mafai ona mulimuli i le teuina o tulaga, le mautonu mo le fata o le ola ma le le lelei o le faia o taimi masani - o loʻo faʻamatala e uiga i mea sese sese e faia ai fetilaisa.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_1

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa

Sa leai se leaga o le faʻatiga, ae tusa lava foi ma mea e afaina ai aiga poʻo, i le isi itu, pe a latou le tauivi ma a latou galuega tauave, pe a fai latou te galulue faʻatasi ma i latou. Ua matou aoina sili ona lauiloa mea sese e tatau ona aloese ai pe a e filifili e fai meaʻai i le eleele.

1 le saʻo teuina

O loʻo teuina i potu ma le laititi o le fefiloi o feoaʻi ma se tamai le susu ma le vevela e le sili atu i le 27 tikeri. A leai, e mafai ona latou siva ma matou le aoga. I le faamatalaga o le i ai o tagata ola, teuina tuutuuga e faʻapitoa lava, aua e le mafai foʻi ona siʻitia le vevela poʻo le maualuga le susu. Ia ausia le maualuga o fetilaisa lelei, e taua le faʻatumauina o le laumei o microorganism i le maualuga maualuga maualuga.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_3

  • 8 feteʻenaʻiga faʻalenatura mo potu lanu o loʻo i totonu o lau umukuka

2 faʻaaogaina o vailaʻau ua tuai

Soʻo se fetiliga e iai le sefuluaʻi, pe a maeʻa le faigata ona faʻaaoga: e ono le aoga ma ono mataʻutia. I le avea ai o se tulafono, o mea masani, e iai se olaga fou e i ai le ola mama ma faamisi le aso manaʻomia e matua faigofie lava. Afai e tuai le vailaʻau, e tele lava, e tele lava, o le a leai se faleʻoloa aoga e manaʻomia ai le laʻau. Ua maeʻa ona laʻuina micral fetgaiga, ae ina ua maeʻa le aso leai o se malologa, e leaga foʻi.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_5

  • 6 mea sese pe a faʻateleina fatuga o le a faʻaititia uma taumafaiga

3 le saʻo tuʻufaʻatasiga ma isi fetilaisa

O se faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga o le faʻaaogaina o le siama faʻaleaganuʻu faʻatasi ma vailaʻau. O nei agafesua e tulieseina e le tasi le isi, ma o le penefiti mai sea gaosiga o le a fai sina tele. A maeʻa ona faʻaaoga ni vailaʻau, e tatau ona e faʻatali i le vaiaso ma naʻo le teuina o le bioprepacations.

O le isi emo o le mea sese o le tuʻufaʻatasiga o le faʻaaogaina o Amone o Amone Slolute ma lefulefu. O nei feitati e lua e matua aoga i le tasiā auala, ae afai na latou faia faʻatasi, e mafai ona latou iʻu atu i le oti o laʻau.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_7

  • 7 mea sese pe a fai o le faʻauiga o laʻau e mafai ona faʻaumatia ai i latou

4 gaioiga i le vevela vevela

Aoga a siama, o se tulafono, aua le taliaina le susulu o le la ma lalo o le malosi o le scorching la ua oti. O Minerale Feorsizers e le mafai ona faʻamalieina i latou lava, aua o le gaioiga o le root system i le tau faʻaititia ma o le vailaʻau e tumau i le eleele. Afai ua faʻamamaina le tau vevela vevela, filifili se vave taeao pe tuai le afiafi mo le faʻagaioiga, pe a le o le la e le o le la le malosi.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_9

  • Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala

5 Le mafai ona luluina

E foliga mai o se mea laititi na mafai ona oʻo i le mea moni o fetilaisa o le a fesiligia sese i le eleele ma e le aumaia le penefiti faʻamoemoeina. Tele taimi e uiga i le manaʻoga e fefiloi le vailaʻau gaosi oloa tusia i luga o le afifi, aua le tuʻulafoaʻiina lenei tulafono.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_11

6 Tele masani pe seasea gaosia

Le mafai ona usitaʻia le masani ai e agaʻi atu i le le aoga o fetilaisa. O nisi faʻamatalaga e manaʻomia na o le taimi na o le taimi na i ai se faʻafitauli poʻo se isi. I isi fetilaisa, i le taimi e le tutusa, e manaomia ona faia e le aunoa. Ae le i faʻaaogaina le vaegaau, aʻoaʻo faʻatonuga ma manino mulimuli i fautuaga.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_12

  • 8 laʻau mai le mea e mafai ona e faia fetilaisa (ma sefe!)

7 E leai se totogi

E le gata i lea e teu ai taimi, o loʻo iai foi isi - o aso faʻamuni mo le faia o vailaʻau. Ae paga lea, e le mafai ona na ona faʻaopopo le fafaga i le amataga o le vaitau ma faʻatali seʻia oʻo i le laau lava ia e ave ni elemene. Mo se faʻataʻitaʻiga, lanu meamata lanumeamata mai numera, UreA poʻo le sodium eltage faʻalauiloa i le amataga o le vaitau, i le iuga o le a tupu ai i le matagofie o le a tupu ai. Tumau laitiiti. O le mafuaʻaga lena e taua ai le faʻamaoni i le taimi o le faʻagaioiga e na poʻo isi tufuga.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_14

8 tele le matamuli

E le masani ona taua a lenei, o lenei tulafono e tatau ona manatuaina pe a galulue ma soʻo se ituaiga o fetilaisasa. O se faʻataʻitaʻiga faʻailoga, o le mea faigaluega faigofie ma le leaga e mafai ona avea ma mataʻutia - o manulele o lapisi. E ui lava e tutusa lava le mea moni, ae o fetilailii na faaputuputu, ma tele tele aofaiga e mafai ona susunuina laau toto. E masani ona leaga i le vai ma naʻo le taimi pe a uma na o loʻo faʻaalu. E faʻapena foʻi la, o le aliʻi e leoleloa o loʻo iai foʻi ma le soona faʻaaoga e mafua mai i laʻau.

8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa 2643_15

  • 10 faʻailoga o le mauga-Gardener, o le a faʻaleagaina uma le seleselega (siaki oe lava)

Faitau atili