Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia

Anonim

O le faʻaʻaisa e mafai, e le usitaʻia ma le saoasaoa o le tulaga o le tulaga o le pulega ma isi mea sese e masani ona faia.

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia 2739_1

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia

1 le saʻo teuina vevela

O Baini uma o Boullets e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga e fuafua i luga o le gaioiga o loʻo e faia ia i latou. E tofu le tagata ma le teuina o auala: vevela, susu, faamuta. Nei o ni tulaga faʻavae mo meaʻai toto.

  • O fualaʻau uma o loʻo faʻagaioia ma fualaʻau ma fualaʻau ua teuina i le potu vevela (e tusa ma le 20 ° C). O le susunuina i totonu o le potu e le tatau ona sili atu i le 75%. Ole lisi e aofia ai ni fuainumera, atigitone i latou lava sua, kapenia Kebiar, gaoi fualaau faasaina. O se taua taua i lenei tulafono: O iinei e le aofia ai aano o manu ma mashom.
  • Mea uma o le quasheva pe o le paso: kapisi, kuka, tamato, apu, vaipuna, - manaʻomia se vevela vevela mai 0 ° C. E manaʻomia foi le puipuia o le la i le la, o le sili lea o le mea sili ona teuina o se nofoaga poʻo le cellar.
  • O le mashom ma le aano o manu, tusa lava pe na latou pasia le vevela o le vevela, teuina i le vevela mai le 3 ° C i le 8 ° C i le 8 ° C i le 8 ° C i le 8 ° C i le 8 ° C

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia 2739_3

O nei tulafono e taua le matauina, tusa lava pe o le fale teu oloa e te teuina ese ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se matamuli i se tioata tioata mai le supamaketi e mafai ona tuʻua i totonu o le kapoti i le vevela vevela, ma o le hott stew e manaʻomia maualalo vevela. E mafua mai i le mea moni o le falegaosigaina i le gaosiga o oloa o loʻo faʻamautuina se tulaga sili ona manino ma le malosi puipuia mai siama, lea e le mafai ona toe fai i le fale.

  • 9 tulafono mo le teuina o oloa e leai se tasi e taʻu atu ia te oe

2 bugs i le teuina o jam

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia 2739_5

O Jam o le sili sili ona taatele ituaiga o billets e tulaʻi mai ai o latou faʻafitauli. Afai e tele taimi e tele ai poʻo le umukuka, o lona uiga o loʻo e teuina i le mafanafana tele pe o le malulu tele. Taumafai e fetuunai le vevela sili atu le tonu: mai le 10 ° C i le 12 ° C.

I le auala, o le suka e le o vete. Tuu mai le fagu tioata i totonu o le pesini ma mafanafana i luga o le vai taele e gau ai le subropallic. Afai o lou Jam o loʻo ufitia i le ata o le ata - o se faʻailoga lea o le Faamauma na popole tele, ma sa taulau tele foi.

3 Frost Cas

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia 2739_6

E ui i le mea moni o le tele o meaʻai na teuina o le maualalo o le vevela, e le tatau ona maualalo ifo nai lo le leai. Muamua, o le vai i le taimi o le faʻaʻaisa o le faʻalauteleina ma le tioata faigofie ona paʻu. Tusa lava pe alu le fagu i le fagu, e le o toe mafai ona toe foloina se vaega e le masani ai.

Lona lua, o le faʻaʻaisa e mafai ona oʻo atu ai i le faʻanoanoa o faletupe. Ona o lenei, o le lamatiaga o meaʻai o meaʻai ua foliga mai.

4 Solitulafono o le teuina taimi

O Baimmode Blillets e teuina le faleoloa. O le mea lea, e taua tele pe a faʻasao e saini le aso, ina ua maeʻa le ola o le fata.

  • Mo le aano o mea na paluina, o le tapulaʻa pito i luga o le 12 masina, pe a fai o le meaʻai na sauni i le lua itula. I isi itu, o le upu e faʻaititia i le 6 masina.
  • Uma masima ma uroin oloa na teuina i le vevela mai le 0 ° C i le 4 ° C e mafai ona faaaogaina mo le 10 masina.
  • Soʻo se meaʻai faʻapipiʻi na tu i le 10 ° C ma maualuga e tatau ona 'ai mo le 3 masina.
  • Oloa faʻanatura, faʻatasi ai ma le pulupulu, teuina seia 18 masina. E ono mafai ona o le faʻaaogaina o le vanititi ma le kemisi pe a saunia.
  • E mafai ona teu mash potu i Banks i le 10 masina, tusa lava pe latou te filifilia.

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia 2739_7

  • Worthak: E faʻafefea ona teuina lelei oloa i le fale puipui o le fale?

5 Ua leva ona teu le Boned Bone

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia 2739_9

O le taua taua e toatele tagata latou te le o iloaina o meaʻai na maua ai ni meaʻai ma paso i fualaʻau ma aunoa ma le teuina i auala eseese. Leai ni fatu - e oʻo atu i le 18 masina, ma ma i latou - oʻo i le 12 masina. E taua lenei mea aua o le ponaivi o loʻo i ai amygdalin, o fea le taimi e mafai ai ona maua ai se agasala asusu, leaga i tagata.

6 le le amanaiaina faailoga o le oloa ua faʻaleagaina

Amata ona faasao? 6 O mea moni e sili ona leaga e sili ona le faia 2739_10

E tele faʻailoga e tele pe a toto meaʻai, e matua alofa uma, e tatau ona e lafoina e aunoa ma le faʻanoanoa i lapisi.

  • Aau ufiufi. E pei lava o le faʻatau afifi, o lona uiga o le siama ma le oloa ua faʻaleagaina.
  • Suia le lanu, le fiafia. Afai o oe o le itiiti ifo ma le faʻamasiasi o le foliga o le oloa, e le mafai ona 'ai.
  • Foliga o le plaque, suia. Aua le taumafai e aveese le vaega o le vaega. Afai ua faʻaali mai le togafiti, na taia ai lona finauga i le atoa o faletupe i le taimi e tasi.

Faitau atili