8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!)

Anonim

O le pa o le pa o le pa, o le vavaeeseina o laʻau ma le leai o se tasi manatu - aoina mea sese o le a le faʻatagaina e faʻatulaga se faʻatoʻaga manaia.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_1

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!)

E i ai sau poloketi, na e ma pulea ai le tafega sone ma filifili na fugalaʻau o lena fanua fanua i luga o latou. Ae tusa ai ma le iʻuga, o le ata atonu e le o se mea aulelei tele pei o le pupuni. E mafai ona faalavelave i soʻo se mea: tau, le lava o faʻafitauli ma le itu o loʻo i totonu o lona lava fono.

1 tuu ni laau vave

Filifili ituaiga e aulelei matagofie i le vasega pepe, e aunoa ma le totogiina o le vave latou tuputupu aʻe ma o le a le ituaiga meaalofa o le a maua i ni nai masina - o se mea sese tele. Se tamaʻi puʻupuʻu o laʻau poʻo se mate atonu o le a matua malaia e le gata i ni manatu o le togalaau, ae o le a fatuina se faʻalavelave i le tuputupu aʻe masani o isi laʻau. Afai o se vaomatua e faʻatonutonu ai le sone i lalo o le faʻamalama, i le lumanaʻi o loʻo e lamatia ai se vaaiga matagofie i le togalaʻau, ma le tele o le potu pogisa.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_3

  • 5 mea taua e le galo ona faia le poto masani o le taumafanafana tagata (siaki oe lava)

2 Aua le amanaia foliga o le tau

O le vevela suia, vevela tele, malulu ma timuga o le taumafanafana e mafai ona faʻaumatia ai lau togalaʻau pe a fai e ala i laʻau e le o faatatau i lo tatou tau. Ma le isi, i tagata tausi fanau, e le faigata tele le setiina o le vevela ma le le tagi, a o le avanoa o le lagi e te le tali atu mo le a. E le tatau ona e fuafuaina se fugalaʻau ma na meaʻai e faigata ona alu i lau eria: Latou te le oʻo mai ma vave e totogi.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_5

  • 7 seDD e faʻafetaui i le filifiliga o laʻau mo le tulaueleele i le atunuʻu

3 Aua le mafaufau e uiga i le pitonuu

O laau uma e faʻamalosia lau togalaʻau e tatau ona filifilia i luga o le faʻavae o se lelei pelaiga. E i ai ituaiga e vave lava ona faʻateleina ma mafai ona oʻo i le malologa ma moega o le fugalaʻau. E mafai ona aoiina vao, ae o le aganuu uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le puaa poʻo le lili e masani ona faia ni vaega o paolo; Ia e mautinoa e pulea le aofaʻi o nei laʻau i le faʻatoʻaga, poʻo taumafai e aloese mai mea uma.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_7

  • 5 Le mafai ona mamanuina o le potu malolo i le atunuʻu (ma faʻafefea ona faia sili atu)

4 galo e uiga i fetilaisa

E le saʻo le faʻasesega o tekonolosi i totonu o le lumanaʻi e mafai ona tau ai sau togalaau atoa. Ia mautinoa ia toe fiafia i le laueleele e te fuafua e toto ai laau. Aua le faʻapipiʻi i le aofaʻi - Afai e le lava le laʻau, o le a amata ona liliu le samasama ma o le a oti, ma o lea manatu o le vaega o totoe o le nofoaga.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_9

  • 8 laʻau mai le mea e mafai ona e faia fetilaisa (ma sefe!)

4 Filifili foi lanu piky

O le ata matagofie e pei lava o le mea e tutusa ai ma le tulaga moni o mea taua i le togalaau. Afai o oe poʻo lau tagata faʻasino filifilia se ituaiga o le lalelei o le lalelei, ae manaʻomia le tausiga tumau, talitonu mai ia te aʻu, leai se olioli mai le togalaau e te le o iloaina. I ni fale e leai ni fugalaʻau, fugalaʻau ma laʻau e latalata i tulaga lelei ma le le fiafia o le susu ma le vevela, i totonu o le eleele ma le tele o fetilaisa. Filifilia o le faʻavae o moe moe aʻi, ia amanaia lenei mea, aua i tulaga moni, o fugalaʻau e ono foliga sili ona aulelei, i le taimi e tasi e ave ese ai le taimi ma le taumafaiga.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_11

  • 6 matagofie manatu o le a faia lau togalaʻau sili atu ma sili atu le manaia

6 faia tulaga lautele mo mea uma

O le fausiaina o se fugalaʻau na o le faʻavae o le arethotis - o se mea sese tele. Faʻataʻitaʻiga Suʻega: Rose ma Hydrangea. O laʻau uma e fiafia tele i ai, ae o le le fiafia faʻatasi aua e eseʻese manaʻoga.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_13

  • 5 Faʻamanuiaina o tuʻufaʻatasiga o laʻau mo specctar fugalaʻau

Aua le mafaufau i le mamanu o le pa

O le pa e le na o se vaega aoga o le upega tafailagi, ae o le lelei foi. E oʻo lava i le mea sili ona matagofie faʻatoʻaga o le a leiloa ai lona matagofie pe a fai o le le mautonu pe o le laina o le pa foliga mai i tua. E tatau ona tuuina atu le pa i le ki i le auala o le fale ma se moli-i luga i le togalaau. A leai, e oo lava i le faʻamatalaga muamua o le a tipiina le mata ma faʻatupu ai se le fiafia.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_15

  • 7 o le matua manaia manatu mo le mamanu o le pa (e mafai ona e toe faia!)

8 Aua le aofia ai le fale o le fale i se masani masani

E le gata i lea i le pa, o le felauaiga o le fale e tatau ona ofi i totonu o le aotelega manatu. E faigofie ona faatino: I tafatafa o le fale e te manaʻomia e faʻatulaga se fugalaʻau, e fai se togalaʻau fatufatu i totonu o le fale, tuu se kishpo ma fugalaʻau i luga o faasitepu i luga o faasitepu i luga o le potuina.

8 o manatu sili ona faamaoni i le laufanua o le togalaʻau (sili atu aua le toe faia!) 2787_17

Faitau atili