Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga

Anonim

O le saʻolotoga saʻo o le sili ona taua vaega o le togalaʻau. Na latou talanoa e uiga i maalealea o le alatoto o tamato, kuka, solo ma Kaliona, laau maa ma isi laau.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_1

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga

Muamua o mea uma lava, e afaina ai le iloa e ono ese le vai o le vai, e fuafua i le latou mafuaʻaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua maeʻa totoina fatu, faʻaputuputuina vai o loʻo faʻaogaina - e fesoasoani i le fatu ma pupuni ia sili atu i se nofoaga fou. Ina ua uma le laau, e sau le suiga o vai vai - e manaʻomia le lagolagoina le taua o le aganuu. Afai o le taumafanafana sa vevela, fusuaga e leai se mea, ma i le maualalo vevela - anti-crossted. O loo i ai pea se suavai ese, o loʻo faia i le taimi o le faʻaaogaina o fetilaisa ina ia e sili atu le lelei o le eleele. O le ki i le manuia o le tuʻufaʻatasia uma o le feaiina uma filifiliga, o le a malosi le laau ma faʻamolemole oe ma le sili ona lelei.

1 kapisi, seleri, manogi

E sili le vai i le taeao i le taeao po o le afiafi pe a fai o le aso o le puao. O nei laʻau e silafia mo lo latou susu. E toto ai ma atiaʻe, latou te manaʻomia se tele o vai. Ina ia aua neʻi e liligiina le vai, e manaʻomia le faia o se bet ise taimi, ma e mafai ona laʻititi le vai.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_3

  • Top 7 lauiloa bogs o le novice Gardener (ma le auala e puipuia ai)

2 kuka

E masani ona feoaʻi i le afiafi, ae iseu mulimuli ane i le 8 itula ina ia mago laula i le po. O le taimi lea ua faʻamatalaina mai e le mea moni o fua e sili ona tupu lelei fua i le po. O kukaga foi o le lauiloa lauiloa o tagata fiafia o le vaimoe eleele. Pe a o le fatu e na o le tausiga, i lalo o le pasi pasi, ua leva ona mafai ona tuiina i le 0.7 lita vai. E masani ona faʻamamaina - e uiga i le tasi i le tolu aso, o le 30 lita vai e mafai ona faʻaalu i luga o le sikuea o le fale o le vaomatua poʻo le potu e latalata i le tasi ma le afa o vae). O kuka o kuka e mafai ona faʻafefe i auala eseese - o le suiga e fiafia lava, talu ai o le tumau pea vai i lalo o le aʻa o loʻo mafai ai ona afaina ai le laʻau ma le taʻitaʻi. E sili ona lelei e sui ai le faʻasusu i le vete i le vai i luga o laulaau ma le faʻapipiʻi.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_5

3 kapeti, pamu

Oe mafai faʻaopopo isi faʻalilo o aganuu i lenei lisi - carmelon, melon. O lo latou manatu o le mumu - tetee ma manaʻomia le vai naʻo nai taimi i le vaitau, o le taimi o le aso e le faʻapena le galuega autu. E sili atu le taua, o le vevela o le vai e sili atu ina ia maua ai le avanoa, vevela i le la. O nei meaʻai e tuʻufaʻatasia se malosi malosi o aʻa pa'ū, lea e fuafua ai le taimi o taimi ma le malosi o le vai. Aganuu mafai ona faʻaaogaina le susstouka, o loʻo manaʻomia ai le 80 senemita, ma o lea ua le manaʻomia le faavaivai ile vai. O le suavai ua taumafaina le tamaoaiga, ma o le laau na te lagona sese e aunoa ma se aofaiga tele o vai faaopoopo.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_6

  • 8 lauiloa sese mea sese pe a galue ma le togavao fetilaisa

4 aniani, Kalic

E masani ona feoaʻi i le afa muamua o le tuputupu aʻe, pe a fausia le auʻauna (pe tusa o le 35 lita o le suavai e manaʻomia mo le tasi sikuea mita). O le taimi sili ona lelei - taeao po o le afiafi. E le manaʻomia le osofaʻiga o oneone, o nei fualaʻau, e pei o tagata kapeti, pe mafai ona faʻaaluina le leleiina o le susu. I le tulaga o le aufana po o le kaliko e mafai ona faamasinoina e o latou fulu - pe a amata ona latou amata le samasama, o lona uiga e le lava le susu. Peitaʻi e le manaʻomia le aʻafia: A faʻapea e tele le laʻau tele, ona faʻatafunaga ai, ia e fausia ni tulafono laiti ma leaga le teuina o mea tetele ma ua le toe teuina.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_8

  • 4 mea taua e tatau ona faia i se matutu o le taumafanafana ma se eleele matutu (e taua le iloa fai togalaau!)

5 beets

O le laʻau e fiafia tele i le vai, ae le taliaina le malulu malulu, ma e le tatau ona malulu ma le vai malulu. O le vai e manaʻomia e uiga i le tasi i le vaiaso, sili atu i le afiafi. Afai o le vevela e laki ma o le taumafanafana e le vevela tele, ona mo le atoa vaitau o le vaitau e mafai ona sasaa i le 5 taimi. E masani ona feoaʻi i lalo o le aʻa poʻo le metotia o le sprinkling - beets malosi faʻaalu le susu, e mafai ona tuʻufaʻatasia vai i lalo o le suavai. Afai e pogisa ma mauaina se lanu mumu, ona susuga le laʻau e le lava (le averesi o faʻailoga mo le masani ai o le laau - 30 lita i le sikuea). Afai e le lava le vai, o le faʻavae o fualaʻau o le a taofi - o fugalaʻau o le a aliali mai nai lo.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_10

  • Faʻafefea le vai o laʻau i le atunuʻu? 8 Erroneous auala

6 tamato

Ua latou feoti i lalo o le aʻa ma masani ai, o le sili i le vaveao. O le ulutala muamua o loʻo fua mai i aso e fitu aso talu ona tuʻuina atu fatu i le eleele. Ole togalaʻaua-Pemita e tatau ona faʻaeteete ma taumafai e aua neʻi fufula vai mo le suavai i luga o lau - e oti lava i le laʻau. Afai e te matauina o lau laʻau o tamato miso ma manaʻo, faʻateleina le aofaʻi o le vai i le taimi o le vai, o le laʻau e le lava le susū.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_12

  • 5 Solaets i luga o le galuega i luga o se togafiti mo paie gamene

7 fua laau

Tele togalaʻau e le faʻapipiʻi le taua i le faʻavaivaia o laʻau laʻau, talitonu o loʻo latou mauaina le susu mai le timu, ma o isi mea e maua mai i eleele palapala. O le saʻo lea le auala e mafai ai ona tuʻua oe e aunoa ma le seleselega ma le seleseleina o le laʻau. O le vai o le togalaʻau o loʻo faia i le amataga o le tau mafanafana o le tau (i luga aʻe o le 7 tikeri i le ao), e tusa o Aperila - Me. Vai ma vai mafanafana i le taeao po o le afiafi. Liligi tuʻusaʻo i lalo o le ogalaau poʻo e le aoga, e mafai ona oʻo atu i le fausiaina o le pa ma faʻaleaga ai le laʻau. Toe foʻi mai le mita mai le ogalaau ma le faʻagasolo.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_14

  • 8 O laʻau aoga mo le faʻafaileleina o laʻau mo i latou e leʻi faʻamanuiaina

8 Fugalaau

Taimi lelei mo le vai - afiafi. Afai e leai sau taimi, ona ala lea i luga ma vai e oo i le 9 am. Oloa o mea uma, e le talafeagai le timu vai mo fugalaʻau, a o le i faigata, e tatau ona ia avatu i le la. Fuafua i luga o le palapala, o le tele o taimi ma faʻateleina o alavai o le a eseʻese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le eleele Clayeri e sili ai le faʻatinoina o seasea, ae tele na tupu, ma luga o oneone - vai e masani lava ma teisi. O nei faaletausaga e masani ona faʻasoasoa atili nai lo le tele. Fuga i luga o le la susulu - sili atu nai lo le styy nofoaga. Ia o le fanua e le o soloia, faʻaaoga se vai e mafai ona avea ma se kasa ma tuʻu i luga le hese.

Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga 2862_16

Faitau atili