Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto

Anonim

Matou te faamatalaina ia foliga o le faigofie, matou te tuuina atu ni faatonuga mo le tulaueleele ma le faʻaeteete le faʻaeteete ma faʻateʻa le tulafono mo le faʻavaeina o se meaola.

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_1

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto

O fanua fanua o laufanua e faʻaaogaina lautele mo a latou laʻau taua. Ua taʻutaʻua i latou, e faigofie ona fausia le pa masani, aʻo le nuu ua le aoga ma ola ai mo se taimi umi. Tele tele taimi mo teuteuga o le teuteuga, ituaiga mai le Centerress Mission o filifilia. O le a tatou fuafuaina le auala e faʻapipiʻi ai le lelei o le tul brabant mo le ola fatuga ma mo le faʻatonutonuina.

Faʻafefea ona tuʻu le Tyu Brabant ma tausia o ia

Vaega o ata

Tekinolosi o galuega faapitoa ma le mafai ona popole

Tulafono mo le fausiaina o le ola

Vaega Tonu

Brabant - o se tamaloa-maua eseese o le itu i Sisifo. O lenei faʻatusa e lata ane i le lanumeamata lanumeamata, ma faʻapitoa lava i tulaga faigata ma malosi le aisa. E tele le tuputupu ae. I le tausaga, o le laau na faʻaopopoina i le 100 mm lautele ma luga atu i le 300 mm i le maualuga. Mauaina o le 4 M, o le mea taufaalili e masani ona taofi, e ui ina i tulaga masani e mafai ona "vili" 20 mita ma sili atu. O loʻo soifua le laʻau mo se taimi umi. O le averesi o le umi o lona olaga o le 120-150 tausaga.

O le voloble o le frast-tetee, transfers aisa i -35 ° C. E le fiafia i le eleele, lelei tele i le tino mo se eleele. E moni, e sili le faʻaaogaina o alavai i le mafiafia ma mamafa eleele i fafo atu o le sili atu o le susu. O le laau e malamalama lelei, ae e sili le totoina i luga o le laititi poloka poloka. Sili atu le ultraviolet e tau atu i le burgers o le agamalu agamalu. Peitai o le leai o se malamalama ua motusia. I se mafiafia o le paolo, o le a oti.

O le Swable e susulu lanumeamata, e mafai ona vaaia i le ata. A suia vaitau, e le suia le lanu. E tasi lava le ituaiga ma le isi pine. Lenei "ulu auro - pepe ma le lanu samasama samasama. I tulaga faalenatura, o le palealii o le pyramidal fomu, ae e mafai ona faia e ala i le tau le atoatoa. I le aotelega, 'ave le lua i le tausaga, auā na alualu i luma le mea na tupu. I le faʻandusket Centers, o le tuputupu aʻe o styleling ua faʻamaloloina, i le maualuga e faʻateleina ai.

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_3
Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_4

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_5

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_6

  • O le tulaueleele lelei o Tuou Smoragd i le atunuʻu o loʻo iai ma le toto

Tulaueleele ma pe a uma le tausiga nofo

O le Novice Gardener e tele ni fesili e uiga i le shuffle o le califer. Matou te ofoina atu se faʻamatalaga auiliili-faʻamatalaga o le tulaueleele ma mulimuli ane tausiga o meataʻalo brabant.

Filifiliga o le taimi tulaueleele

Mo le Cypriresve, o le tautotogo ma le Autumn Land e mafai. O le uluaʻi filifiliga e tuʻuina atu ai se avanoa laʻititi. I le taumafanafana, e iai le taimi e tausi ai ma sauniuni mo le malulu. I le tulaga lona lua, e ono le lava aso mafanafana mo le matua, o le a oti le togavao i le taumalulu. Saplings ma avanoa matala o loʻo fuafua ia Mati poʻo Aperila. Ma tapunia - ia Oketopa po o Aperila.

  • O le a le mea e fai pe a māllowing thuja: Saili mafuaaga ma togafitia le laau

Tane Filifilia

O le laau e fuga i tausaga taʻitasi, fausia ni paʻu laiti. E i ai ni a latou fatu e talafeagai mo le lulu. I lenei auala, e mafai ona e totoina se laʻau, ae faigata tele. E mafai ona e taumafai e aʻape mea faʻatauʻega, ae tatau foi ona mafai. E sili ona faigofie le faatau fatuga. E manaʻomia le faia o lenei mea i le faʻapolofesa ua maeʻa poʻo faleoloa. Lenei faamaoniga o le lelei o mea toto. Na filemu le faletalimalo lelei, ae e faigofie ai ma tuputupu ae malosi.

Filifili faigofie faigofie. Afai o le laʻau i aʻa tapuni, o le eleele i totonu o le koneteina e tatau ona mouvaii. O aʻa o kopi e aunoa ma pot e tatau ona faʻaeteete, e aunoa ma ni tau. Lanu toniga, e aunoa ma avanoa. O le sili ona manaia o le fatuina o le maualuga mai le 20 i le 100 cm pale pale, malosi lanumeamata. Mago poʻo le samasama o loʻo i luga o tumutumu o lala - o se faʻailoga leaga. Pasi pe samasama puples e aliali mai i luga o le lala afi poʻo faʻamaʻi. E le tatau ona i ai.

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_9
Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_10

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_11

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_12

Sauniuniga o Nofoaga

Mo laʻau talavou e te manaʻomia le afa. Lelei Cindbark latou te latalata i fale poʻo ni pa e maua ai ni ata mo se vaega o le aso. Peitai, e maualuga tele "tuaoi" e le talafeagai. E tatau ona maua le moli uila. O le mamao pe a tulaueleele i le va o Aso Lua Brabeant e faʻalagolago i ai o le mea e tatau ona mafua ai ona o se taunuuga. O laʻau mo olo o loʻo tuʻu latalata i le tasi ma le isi.

A o le tulaueleele tele laʻau, ua amanaia o le palealii o tagata uma e mafai ona oʻo i le 4 m o le lautele. I le va o latou e tuua ai se mamao e lava mo masani atinae. I le nofoaga filifilia e tapena ai le lua. O lona loloto o le 75-80 cm, lapoa - e uiga i se mita. E fautuaina e faia se vaega o le clatsters po o le oneone tele ma le oneone tele ma le maualuga o le 10 cm. Aua le tuuina atu le susu mai le liligi.

O le alavai e ufiufi i se manifinifi manifinifi o le eleele fefiloi ma lefulefu, ma sasaa i totonu o le ogatotonu o le pu o se tamai hellyk. O le a faapipiiina se vao. Matou te saunia le eleele mo le au afu. E le faatauina i totonu o le faleoloa. O se faʻaputuga faʻapitoa e talafeagai, i le faʻamatalaga o loʻo iai se faʻailoga "mo le Confiry". E mafai ona kuka oe lava. Tolu vaega o le turf o loʻo avea i le tasi vaega o le pi ma le oneone. Uma fefiloi lelei.

Tekonolosi Tulimae

BACKET ma avanoa avanoa i luma o le faʻaupuga e faʻamatuʻu atu e ala i aʻa i totonu o se koneteina ma se fofo o le tuputupu aʻe faʻataʻitaʻiga faʻamalosi. Ona tuu lea i totonu o le pu na saunia i luga o le maualuga. Faʻateʻa le faʻasologa o le root gaioiga ina ia le mafai ona fausia le avanoa. Ona kiona lea o le laau ma le eleele. Liligi faʻaeteete i totonu o se pu lata ane i le paketi vai, ma taumafai e aua nei faʻafetauia aʻa. Tuuina atu le susu e miti ai. Ina ua mavae lena, i latou, e matua momoe lava le pu o le fogaeleele.

O le Root Cerv e tatau ona tumau i le eleele. O le eleele ua maeʻa teisi, liligi mai le isi pakete vai. Mo fatu o loʻo tupu aʻe i totonu o fagu, faʻapipiʻi tekinolosi e pei lava o. E taua le siakiina o ituaiga o le tulaueleele e lua. Fuafua i luga o fuaitau o mea toto, e mafai ona ese. E tatau ona e taulaʻi i le tufugaga o tufuga. E tatau ona ofi atoa i le pu.

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_13
Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_14

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_15

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_16

Ae leʻi paʻu'ū, o le lulu e tele na vavae ese e faʻafaigofie ai ona aveʻesea mai le koneteina. E manaʻomia le aveʻesea ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi faʻaletonu aʻa. Afai e le mafai ona faia muamua, o le moli o le palu i le itu, o le maopoopo ma le faaeteete le ulo, vavaeeseina o le omea tau mai ona puipui. O le laau e faʻapipiʻi i le vaieli, ona tali tutusa ai lea o le tekonolosi ma le tasi o loʻo faʻamatalaina i luga. Ina ia lelei le susu, na le ofi atu i le palapala, e le o se tumutumu o le eleele, e maualalo faʻaputu se vaʻa maualalo i le fanua fanua.

Taimi uma

E faigofie o Ia. O se vai tele. Aemaise i lena taimi, ao le a le mea a le vao. Aua le faʻateleina le popole i se faʻaletonu o le susu. I le averesi, fefiloi ina ua mavae 3-4 aso i le 10-12 lita i lalo o laau laiti. Afai e vevela le tau, faasilasilaina soo. A maeʻa ona faʻapipiʻi le fulufulu, ua faʻaititia le vai. I le tasi pe lua taimi i le vaiaso.

O le saʻo le tausiga e le mafai e aunoa ma le faʻamamaina. Root system lala, laina faalava. O lona uiga e le alu i le loloto, ma e peiseai e sosolo mai ile paelo. O le cypress manaʻomia le iai o le ea i totonu o le eleele. E mafai na o le mea lea pe a leiloa. Detese o le orthen past e tatau ona tatalaina. Ae tatau ona uma ona fai ia matua le lelei, ona o aʻa o loʻo latalata i le laufanua ma e faigofie ona faʻaleagaina.

E le fautuaina le laumua i le 100 mm. Ia faʻamatuʻu e masani ona fai pe faia e aunoa ma lenei faiga lautele, e fautuaina le aʻea o le lipine lio. Mo lenei, o lelei 'ua lelei mataina, e mafai ona e vali ese, po o Pea. O le Mulch Soader e le itiiti ifo ile 10 cm. I le faʻaopopoina, mulching o le a fesoasoani i le faʻamamaina i le eleele ma faʻaititia le numera o vao.

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_17
Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_18

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_19

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_20

A uma loa le tolu tausaga o le a suʻea ai le tolu tausaga, ua amata ona fafagaina. Mo le vaitau e faia faatolu. E faigofie le polokalame. O le amataga o le tautotogo faia minerale nitrogen tuufaatasiga. I le vaitaimi o le aʻoga tuputupu aʻe, ua mo tapena i se faʻasologa o le tasi. I le pa'ū, o le palu pash-phosphoric ua faʻalauiloaina mo tapenaga atoa mo le taumalulu. O mea e temo ai e lava le laau. Mafai ona mafai ona mafai ona faia le togafitia o mea tau fatuga mai le pigments ma faʻamaʻi.

O leisi mea e tupu o le fausiaina o le teuteuina. O loo uuina e tasi i le tausaga. Afai o le fatu o le laititi, o le taimi muamua o loʻo tipi ese i le lona tolu tausaga o le olaga. O laʻau tetele e mafai ona totoina pe a uma se taimi puʻupuʻu ina ua maeʻa se taotoga. A faia e le faʻatautaia se faʻasologa, tulafono faigofie.

Tulafono Faailoga

  • E galue, filifili se ao puaoa. O le pupula susulu o le a afaina i mea ua lavea. O le a foliga mai e mumu.
  • Totoina o lala ma se lapisi maai. E tatau ona mama ma le fiafia.
  • E faasaina ona siitia e unaia le sola ese e sili atu nai lo le lona tolu.

I le gasologa o le teuteuina o le nuʻu e tuʻuina atu le faiga manaʻomia. O le faigofie auala e faʻatumu ai se eseʻese faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se tamaʻi palasitika palasitika viid, fuli i le pale. Ua vavaeeseina uma o loʻo faʻaalia i totonu o lala.

  • Foliga o teuteuga o mea taua: 6 fesoasoani mo le filifilia ma le tausiga

Tulafono o le tulaueleele Tui Brabant mo le olaola

Eseese branbant e lelei tele mo le ola ai ola fatu. E le pei o isi ituaiga o le Western Tsui, Smisragd poʻo le koluma, o loʻo tupu faʻavave pea ma maualuga. O se pa puipui atoa na maua e le pa puipui e maua i le sili atu ona faʻapipiʻi i lalo o laau ma teuteu faalua le vaitau. Tui Brabeat Fabing Fua o le fua faatatau mo le ola fatuga o se tasi cifer i le texporon mita. E tusa ai ma le masani ai, o fatu o loʻo totoina i se mamao o le 0.8-1 m mai le tasi ma le isi.

Mo le tulaueleele, e mafai ona e faʻaaogaina lua lua, ae o le utu. O le eli i lalo o le lumanai horge. O le loloto o le 0.75-0.8 m. E faalagolago i le tele o le arthen pa o Bush. O alavai mai le oneone poʻo le clamzite ua tuu i lalo, e aofia ai ma se laʻau manifinifi fefiloi ma le lefulefu o le lalolagi. I le mamao mamao, o meaola o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le tasi ma le isi, latou te momoe ai i le eleele saunia, tufatufa.

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_22
Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_23

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_24

Faʻataʻitaʻiga taiala mo le tulaueleele Tui Brabant ma le toto 3086_25

E le mafai ona avea le lau ma le tagata ma le tausiga o TUya Brabant ma le tele o faigata. O le Swab e le aoga, ola mo se taimi umi. O lona faʻaogaina saʻo i kulupu pe tasi e maua ai se lelei gaioiga lelei. O le tele e matua taua lava o le atoatoa mea mo ola mea e ola ai. Afai e te mulimuli i fautuaga uma, pe a uma le lua pe tolu tausaga e mafai ona e maua ai se le magafagafa malolo ola.

  • Faʻafefea ona ulufale ma le fesoʻotaʻi i le Confifers i le Landcape Veward Student Books: Fautuaga ma 60 Ata

Faitau atili