Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi

Anonim

Matou te taʻuina i le masini ma faʻapipiʻi pamu vevela, faʻaopopo masini ma pe a faʻafitauli o loʻo mafai ona fetaiaʻi.

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_1

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi

Vevela pamu galue e pei o le ea malulu. O nisi taimi e tutusa ai lo latou malosi malosi. I le taimi lava e tasi, e sili atu i lenei faʻailoga i galuega faʻapipiʻi o loʻo masani ai faʻamaumauga o mea faʻatasia. O loʻo fai mai le tala pe faʻafefea ona filifilia se pamu vevela mo se atunuʻu.

Mea uma e uiga i le vevela pamu mo le atunuu fale

Faʻafefea ona faʻatumu le pamu vevela

Le aoga o le pamu pamu

Vevela pamu meafaigaluega

Faafitauli faigata ma mea sese

Faʻafefea ona faʻatumu le pamu vevela

O le vevela patu e faʻaliliu ai le vevela o le tasi siosiomaga i le isi ma tolu fesoʻotaʻiga e tolu. O le Uluai Feololo Faʻaaoga le Amosphic Air, vai poʻo le eleele. O le lona lua - pe coollant, faʻamafanafanaina o moli, poʻo le vai mafanafana, poʻo le ea i totonu o le ea.

Ituaiga o Fale Pamu

  • Air - Air (O ​​lenei ituaiga ma ua faʻaaogaina i le atunuʻu vaalele mai le ea);
  • vai - ea;
  • Lalolagi - Fua;
  • ea - vai;
  • vai - vai;
  • Lalolagi - vai.

O le sili atu o le tufatufaina o faʻataʻitaʻiga lea o loʻo faia ai le ea poʻo le eleele o le muamua auala, talu ai o le faʻasao-talafeagai mo le faʻaaogaina e le o soʻo se mea. O le vaega lona lua o le vai, ona o le lauiloa o le vevela o vai inu.

I le tulaga o le auala auala o se mea na te maua ai le vevela, o le kopoleni o paipa ua faataatia, o le malulu e faataatitia ai i luga. Ile auala e pasia ai, o loʻo maua e le taupulega lea lava vevela o le siʻosiʻomaga. Ona ulufale ai lea o le vevela o le vevela vevela, lea o le vai ua vevela i se potu lona lua, o loo i ai i le tulaga lua. E ulufale le kesi i le uafu, o le mea e malosi ai le vevela i le 55-75 ° C i le taimi o le finafinau. E le gata i lea, o le tagata Forton ulufale i le Condoseser, le mea o le fale teu oloa e maua ai le vevela o le numera o le numera lua, ea po o le vai vevela mai le kapeti faiga.

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_3
Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_4

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_5

Ata tifaga o le malae vaalele vevela: 1 taimi vevela; 2 - maualalo-vevela i le Peraimeri augatupulaga; 3 - Evaporator; 4 - Polokalame; 5 - Cindensaser; 6 - Tolu Consour (Heating).

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_6

Filifiliga mo le muamua faʻafanua masini i le eleele: Faʻateʻa (lelei) o loʻo tupu ai, faʻaupuga (singletal nofoaga.

  • 4 mea sese masani i le faʻatulagaina o le vevela i le atunuʻu

Le aoga o le pamu pamu

O le tulaga lelei o le faʻaaogaina o le fua faatatau o le faʻamafanafana malosi i le malosi o le malosi, e le o le tele o tautalaga vevela, tatou te maua mo le eletise. Mo se eletise eletise, e tutusa le lelei e tutusa ma le tasi. Ae i pa puipui ma pato ma vevela pamu, e mafai ona i ai le 3.0-5.0 ma sili atu.

I le faʻaopopoga i le pamu o le pamu, e te manaʻomia se vevela fesuiaiga auala, lea e ono matua tele nai lo le masini lava ia, pe a fai i le eleele. E faʻatapulaʻaina le tau o loʻo taugofie le tau o le vaʻa, ae o lona faʻaogaina i totonu o le olaga i aso uma, muamua, ona o le matauina o leo e faʻaogaina ai le tau. Ma lona lua, o le ea maualalo o le ea i se mamafa malulu tele faaitiitia le vevela o le vevela fetuunaiga le lelei. I se mamafa mamafa, o se masini o se bividy cout o le a manaʻomia, lea e lua vevela o loʻo faʻaaogaina. O le faiga e faʻalautele ai le faʻaleleia o le tele o le vevela o fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masini galue e -20 ° ° C, ma ma le faʻaitiitia o le faʻaopoopoina o le isi faʻamatalaga ua ki.

Faatasi ai ma se gafa o le lalolagi e leai ni faafitauli. O le eleele vevela i lalo ifo o le tulaga o le fusuaga e le pa'ū i lalo 0 ° C. I le loloto o le 3-4 i le 40-50 m, e tusa lava ma le averesi o le malae o le ea mo se nofoaga lata mai o le ea, ma e amata ona faateleina lona faateleina. Ma o le suavai vevela fesuiaiga e galue toetoe filemu.

Faʻataʻitaʻi ua faʻaalia ai o le eleele eleele na faʻamamaina faʻamamulu ese i le tusa o le 20 tausaga. Ma o lenei mea i aso tau eletise mo eletise. I le lumanaʻi, e foliga mai e tele, eletise eletise, ma totogi faʻaletupe, ma le faʻaitino. O le tautua o le olaga o le pamu o loʻo faʻailoa mai e tagata gaosi e masani ona sili atu i le 20 tausaga, ma o le tautua ola ma o mai i uma i le 70-100 tausaga. O lea e faʻaaogaina, e moni lava, e mafai ona faʻamaonia ai le tamaoaiga.

  • Faʻamamaina faiga o le fale o le faʻamafanafana: Aisea e manaʻomia ai ma pe faʻapefea ona e faʻaaluina ai oe lava

Vevela pamu meafaigaluega

O le filifiliga o le faʻamafanafana meafaigaluega e masani ona amata i le faʻauiga o lona mana manaʻomia. O le vevela o loʻo gaosia o le potu e gaosia, o le vevela leiloa, o le manaʻomia o le vai vevela mo le DHW ua amanaia. O lenei fuafuaina ua molia sili atu e se tagata faapitoa e aloese ai mai mea sese. Faʻatapulaʻa le faʻatulagaina o numera o numera o faʻamaumauga i nofoaga o kamupani gaosiga.

Le isi, e mafai ona e filifilia le ituaiga masini e amanaia ai le upega tafailagi. Afai e te faʻaaogaina tele le vai tele (tele selau o kaputa mita), aua lava mo le faʻatulagaina o le polokalama. E faʻamanatu mai le gata i se gata o paipa laʻau lelei, ma e matua lelei lava i le pito i lalo ma puipui iina ma le uta.

O le vevela vevela o le ea e matua talafeagai lava mo matagi i le itu i saute o le matou atunuu pe mo le paluga masani. E mafai ona tuu i luga o se mamao e oʻo atu i le 30 m mai le poloka i totonu. O le mea moni, o lo latou taumafai e fuafua e latalata i le fale pe a umi tele o laina o fesoʻotaʻiga lautele, ma faʻaititia le malosi o le malosi. O Mea lelei, o le faatapulaaina o puipui o le fale, mamao ese mai faamalama o potu moe.

O se taua taua o le pito sili ona maualalo i fafo o le vevela i le vevela. I le fetuunai faapitoa i faiga tau malulu, e mafai ona -25 ° C.

O le eleele o le eleele e mafai ona faatulagaina i le tele o auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ituaiga o le faʻaupuga o le faʻatatauina o le umi (tele selau mita) o le paipa i luga o le vaalele i luga o le vaalele i luga o le tulaga o le malulu (masani 1-2.0 m). O le paipa o loʻo mafai ona faʻatulaga i le tulaga o le nofoaga poʻo le gata, pei o le mafanafana o le fola o saitone, ae i se sili atu sitepu sili atu. Ole vaega atoa o loʻo iai i le vaega atoa o le fanua, e tele le faʻaaogaina o lenei fanua e matua faʻatapulaʻaina. O le a le mafai ona faʻamamaina le togalaʻau poʻo laʻau laau. O le mea lea, o tagata e ona tagata e ona tagata e ona tagata o loʻo iai le faʻatatauina o le aoina o le UNDCE o le le talafeagai ma sili atu le popole, i le ituaiga o vaipuna e vavaeeseina ai le tasi i le tasi i le isi "bull" o le tasi Tasi le manatu i luga, ae le o le faʻaseʻe, ma i lalo o se tulimanu e masani ona i lalo ifo o le 30 ° i Azimtuth). O sea "sipili" latalata mai ii i luga o le sikuea, ae faʻateleina le tau o le 30-50%.

E ala i mea o loʻo i ai i foliga faʻapitoa, o le pamu o le vevela e sili atu le faʻaaogaina mo se atunuʻu o loʻo e nofo ai umi. Latou te ausia le sili le lelei i le tuʻufaʻatasiga ma "mafanafana mauga" faiga, e le malo. O le tamaoaiga o le tamaoaiga o le a fetaui ma le malosi o le faaaogaina. I tulaga o aiga (Europa vaega o Lusia), filifiliga mo le "Brine (Land) - vai" e sili ona taatele. Latou te tuʻuina atu le avanoa o le faʻamamaina atoa o le faʻamafanafana avega ma gvs toetoe lava o tutoʻatasi o tulaga o le taulele.

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_9
Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_10

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_11

Vevela pamu ma le fausia-i totonu o tane ma le maa.

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_12

I fafo poloka o le ea vevela vevela.

  • Matou te filifilia se pamu simuniva mo le vevela o le system: o se aotelega o tapulaʻa taua ma aoga aoga

Faafitauli faigata ma mea sese

I tausaga talu ai nei, o le fuainumera o kamupani o loʻo auai i le faʻatulagaina ma faʻapipiʻi o fale gaosi ua faʻatiga tetele ai pamu. E tusa ai, o le tele o faʻafitauli e mafua mai pe a le o le fale vevela e faigaluega pe faʻatino le lelei. Ma, o le toʻatele o tagata e ona fale e ona o le faigofie o le meafaigaluega e le mafai ona faia - e tatau ona latou suotoe le vaega atoa, e toe taoto atoa le selau o paipa.

Mea sese uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

  • Mea leaga na faia i le mamanu o le HEATTE STINE SCEES;
  • Fusi o galuega.

E saʻo le alofa o le a le lava o le a le mafai ona malosi pe le mafai ona malosi mo le mana o le numera autu. I le mataupu muamua, o sea le vevela o le pamu e le talafeagai mo le malu o le atunuu. I le tulaga lona lua, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le manuia le oloa i fafo, o le mataʻutia o le faʻaʻaisa o le paipa na tupu.

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_14
Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_15
Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_16

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_17

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_18

Auala e Filifili ai se Paʻu Paʻu mo le Fale ma aloese mai le masani ai sese pe a faʻapipiʻi 32118_19

O le eleele vevela vevela

O le eleele vevela e fesuiaʻi o se tasi o mea autu o elemene, ma le masini o ona faafitauli e masani ona tulaʻi mai. E aofia ai le umi (tele selau mita) o se paipa filo, gagau e mama pe tuu i se tasi pe sili atu lelei.

Mea taua i le masini:

  1. O le mea taua o paipa.
  2. Le le talafeagai mo tupe i mea ma tekinolosi. Mo le vai vevela vevela, polythylene o loʻo faʻaaogaina i soʻo se mea, o loʻo agaʻi atu lelei lelei le vevela vevela. Ae o le faʻaaogaina o pocepropylene o se mea sese tele. Mo fesoʻotaʻiga o paipa o loʻo mafai ona e filifilia o le faʻaaogaina o vaega talafeagai mo lalo ifo o le faʻapipiʻiina o eleele, ma faʻatuatuaina tekinolosi.
  3. O le faʻaaogaina o le taugofie taugofie, tuʻuina atu le tafega pe a maeʻa ni nai tausaga o taotoga. E taua le olo lelei o le vaipuna ina ia mafai ai e le Probe o se lelei lelei ona faʻafesoʻotaʻi ma le eleele. Mo lenei, o le faʻa-faʻavae faʻavae ua tumu i se paluga, o le vevela vevela o mea e le sili le leaga nai lo le eleele. E le talafeagai le Bensonite i lenei tulaga, pei ona sa le mafai ona foia meatotino vevela. E fautuaina le faʻatumuina o vaipuna ma le oneone ma se tamai fatu o le bentite ma sima. Ae o le faʻaaogaina o papa papa ma tumutumu pito i luga, faʻataʻitaʻiga, rubble - tatau ona faʻateʻaina.
  4. O le latalata i le tulaga o le lelei o le lelei po o paipa filo i le tasi ma le isi. O le iʻuga, o le vevela o le a le mafai ona opeo mai le paipa, ma o le eleele e mafai ona faʻaʻaisa - o le pamu vevela o le a taofia le galue.
  5. O le faʻatulagaina o paipa faʻa-sipai i le eleele e loloto tele, lalo ifo o le tulaga o le faʻaʻaisa. O le eleele e mafai ona faʻaʻaisa ma e leai sou taimi e faʻamafanafana ai mo le taumafanafana vaitau.
  6. Tuu le aoina o le aoina e latalata tele i luga. Ma le ogaoga o le aisa i le faaiuga o le taumalulu, o le lelei o le galuega o le a pauu vave.
  7. Luga o le aoina, e iai ni fale poʻo ni fale e faʻatumauina ai le fesuiaiga o le vevela. I lenei nofoaga, o se tulaga uiga ese ", o le aisi o le aisa, e leai se taimi e mafanafana mo le taumafanafana e mafai ona fausia.

O le vai vevela e fesuiai o le matagaluega e toetoe lava a le talafeagai mo le toe faaleleia. Afai o loʻo i ai le le mautonu o le Coollant ona o le faʻafitauli o le paipa poʻo le le lelei o le uiga, o le filo e tatau ona ofi ai pe suia.

Manuia

E masani lava, aua le amanaia le fefaʻasoaaʻi o lelei. O le tulaga mamao o le 10 m ma le loloto loloto o le sili atu nai lo le 60 m. Afai latou te maua i le mamao itiiti ifo nai lo le 8-10 m le sili atu lelei o le malosi malosi.

O le kovana ua tuu i le loloto o le 0.8-1.4 M, o lea e te le manaʻomia ona faʻaaoga meafaigaluega. Ae i lea lava taimi, na te nofoia se nofoaga tele, o loʻo faʻatapulaʻaina ai le ono mafai o se masini teuteu laau, bulls, moega, moega, moega, wageling

Mamanuina faalava

E manatu sese, faʻaopopo i le le lava le umi, e le lava le loloto o lona mou. I le loloto loloto o le siʻosiʻomaga e sili atu ona afaina ai le vevela o le tau malulu. O le iʻuga, i le faʻaiuga o le vaitau o le faʻamanatuina o vaitau, o le vevela o le koluloga e mafai ona faʻaitiitia ma le pa'ū o masini lelei. Ona o le loloto tele o le faʻatafunaina, o le eleele faataamilo i le faiga e leai se taimi e faʻamafanafana i le taumafanafana. E aoga le faʻamanatuina o se tasi o manatu sese o le Aufaʻapi e tatau ona faʻatasia i lalo o le loloto o le eleele e fusia ai le eleele.

Le saʻo le faʻagaioiga o le teritori

O le AOFALU E TATAU ONA O LE MAFAI ONA FAI I LE MATAGOFIE LE tele o le vevela e mafai ai mai le siosiomaga, faʻateleina le toe foʻi mai i le faʻamafanafana o le eleele ma le mafanafana eleele, vai susu. Le saʻo le faagaoioiga o le teritori o loʻo tulaʻi mai le Goverctor Ueletasi, e mafua ai foi le toʻilalo i totonu o faiga. Luga o le Leoleo le mafai ona fauina fale, fola le lanufotu po o auala savali. Afai o le geothermal vevela vevela o loʻo i lalo o le "taualuga", ona faʻaʻai ai lea o le aisi o le aisa na faia e se malulu masini ma se eleele e mafai ona tupu.

Mea sese i le fuafuaina

E masani lava, pe a fuafua, o mea moni uma e aunoa ma le faʻasoa ua faʻaalia. Faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le toto faʻaputuputu mo le eleele aoina, o le 20-30 w mai le masani mita, pe a fuafuaina e 30 W. E tusa ai, latou te filifilia ma "le sili ona talafeagai" tau mo le fuafuaina. Tutusa sese e faia ma pe a filifilia se vevela pamu. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo le 24 kw faʻataʻitaʻiga, o se masini ma le mana o le 17 kw ua faʻapipiʻiina. O le iʻuga, e le o le faʻaaogaina le masini i luga o le tele o avega. O se uiga sese o le faʻaaogaina o metotia o le fuafuaina o loʻo faia i le Europa tulaga. Ae o le taumalulu lava e malulu ma faifai pea nai lo le umi nai lo, tatou fai mai, i Siamani. Mo le faʻatulagaina o tulafono faʻatulagaina o tulafono faʻatonutonu e ala i uiga tau faʻatupuina o le fausiaina faʻatonuga e tatau ona faʻaaoga.

Sese faapipiiina o node

E le mafai ona sese le au faipule e faʻapipiʻi ai le vevela o le System System. I le taimi lava e tasi, o le faʻatulagaina o le pa puipui e le o fai ma sui o le Paʻu le patuta e le o iai lo tatou talanoa i le lata mai o augatupulaga. E toʻatele tagata faʻatau mai fafo na o loʻo tuʻuina atu atoa. O i latou o le monoblock o loʻo iai uma elemene, e aofia ai le Foron-Suavai vevela fetufaʻi.

Faʻapipiʻiina o meafaigaluega e aofia ai i lana faʻapipiʻi i luga o se faʻavae malosi, e fesoʻotaʻi i le eletise ma paipa ua feoai mai le malu o le fola laupapa. E ui lava o nisi taimi o se nofoaga mo mea sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai se sao mai ile vai e maua ai le suavai vevela vevela, lea e matua faʻasaina lava.

O mea sese sese ma metotia mo a latou faʻasaʻoga foi ua faʻaalia ai foʻi i le laulau.

Mea sese

Taunuuga Faiga Faʻasaʻoga

Le lava o paipa o le paipa i luga o le muamua vevela vevela

Faaoloto le coollant i le paipa

Tatalaina se vevela vevela poʻo se isi mea faʻapitoa

Vevela fetuutuunai geolar paipa lapoa

Le lava le malosi malosi

Aotelega vevela vevela

O le mea e latalata ai nofoaga o le lelei poʻo le vevela o le sipela

Faaoloto le coollant i le paipa

Tatalaina o le vevela o le vevela poʻo le masini o se faʻaopopoga o se matagaluega poʻo le lelei

Faʻaoga o Poliepropylene paipa, faʻamalosi tino

Teping o le Collant

Aotelega vevela vevela

Masini i luga o le faalava o loʻo aʻafia ai fausaga o fausaga e taofi le vevela o le vevela mai le eleele

Faaoloto le coollant i le paipa

Tulaga le mautonu

Faitau atili