6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu

Anonim

Matou te taʻu maia le mafuaaga e le tatau ai ona tuʻu le metotia i tafatafa o le tasi ma le isi ma le mea e fai pe a leai se isi auala i fafo atu.

6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu 3231_1

6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu

I se tamaʻi umukuka, e manaʻomia le faia o mea taua ma metotia i le auala faʻatagaina le avanoa. O nisi taimi e tatau ai le osigataulaga ma lona saogalemu le masani ai o mea uma i totonu o sina potu laiti, aemaise lava pe a maua mai i mea tetele. Matou te faʻailoa atu, pe mafai ona tuʻuina se pusaaisa i autafa o le ogaumu ma pe faʻafefea ona avea, ae le o se isi nofoaga.

Mea uma e uiga i le nofoaga o le slab i tafatafa o le pusaaisa

Aisea e le faia ai

Faʻafefea ona tuʻu latalata i ai

Nai lo le puipuia

Aisea e le manaʻomia ai lenei nofoaga

E toʻatele e fiafia i le mafuaʻaga e le mafai ai ona tuʻu se pusaaisa i autafa o le ogaumu. Ae o le mea moni, e le faasaina lea nofoaga, e le i fautuaina lenei nofoaga. E tele mafuaaga e faʻatatau i nisi o latou tagata faʻatau tusa lava pe lapataʻi i le faʻagaioiga o faʻatonuga.

1. Vaeluaina metotia

I le taimi o le le fiafia o le fefiloi, o le afi amata ona galue i le tapulaa o ona tomai. I le masani ai auala, e tatau ona faasolosolo ona faasolo i luga, aumai le vevela i le potu i le sili ona lelei ma toe tape. Ae afai e te faia se mafanafana tele i le malosi o le tino, e masani ona galue. O lenei mea e faʻaititia le olaga tautua, o loʻo faʻataʻoto e le tagata gaosi.

E sili ona taua lea pe a fai e masani ona kuka. Mafaufau pe faafia ona tele taimi o le aso e te mafanafana ai le utiu, tapulima meaai kuka pe tanu le malupuipuia. Tusa lava pe le o nofoia nei gaioiga, e vevela tele le ogalaau i lenei taimi, o lea e malu ai pe a mavae le umi. Ma i lea tulaga, o le avega tumau ua saunia.

6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu 3231_3

  • O fea e pasi ai le pusaaisa mo le lafoaia o tupe, isi ponesi ma leai: 4 filifiliga

2. Tele pili mo le malosi

O le masini malulu e galue i le fale mautotogi i taimi uma, o lea e faʻaaluina le tele o eletise. Ae vaai faalemafaufau i le tele o taimi e tupu ai le faʻavaeina o tulafono faʻatonutonu pe a manaʻomia e le uafuina le 6 taimi atili meaʻai. O taimi uma e manaʻomia ai e le potu faʻafitauli, e faʻaalu ai e le afi se vaega faʻaopopo e faʻaititia ai le vevela. Ole taimi e masani ona fai ai, o le sili atu o taunuʻuga faʻatusa i totonu o le teugatupe.

  • 7 mafuaʻaga pe faʻafefea ona tafe le pusa puipui i totonu ma fafo

3. Oloa vete

I le faʻaopopoga i nisi tupe faʻaalu e toe siakiina ai, tala ma le faʻatauina o tekonolosi fou, e i ai le faʻalavelaveina o le sanas: ona o le mea moni o le a suia pea i totonu o mea pueata, o oloa o le a talepeina ai i totonu o mea pueata, o oloa o le a talepeina ai i totonu o mea pueata, o oloa o le a talepeina ai i mea pueata, o oloa o le a talepeina ai i mea pueata, o oloa o le a ta suia i totonu o mea pueata, o oloa o le a talepeina ai i mea pueata, o oloa o le a talepeina ai i mea pueata, o oloa o le a talepeina ai i mea pueata, o oloa o le a olo ai taimi uma. Muamua lava, e leaga mo fou Greeniry ma fualaau faisua. I le tua atu o ia togafitiga, latou te maumau ai a latou tofo ma faasee, ma amata ona faatiga. Afai e te le matauina lenei taimi, o oloa o le a mou ese atu ma o le a le talafeagai mo meaai.

  • E mafai ona tuu se microwave i le pusaaisa mai luga pe latalata mai: Tali le taofiga fesili

4. Ili i totonu o mea pueata

O le isi minus e fesoʻotaʻi ma le le-tumau le tumau o le opeopea i luga o puipui. I totonu o le pusaaisa, e le mafai ona maitauina, ae i totonu o le pusa 'aisa o le a tatau ai ona e aveesea oe lava.

6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu 3231_7

5. Le mautonu nofoaga

E masani ona i ai i le mea o le kuka, o loʻo i ai ni kapeneta i laulau pito i luga, ae le o le mamao mai ia latou faia o magoto. E faigofie: lata mai e mafai ona e lafoina oloa ma mea faigaluega mo kuka. O le pusaaisa i autafa o le ogaumu i le umukuka o le a le faʻatagaina oe e faia se vaʻavaʻaia. E mafai lava ona talafeagai i luga o le itu e tasi, ma le mea e i ai i le mea e i ai i le masini o le a le fiafia mo le faaaogaina.

  • O fea e tuu ai le pusaaisa: 6 nofoaga talafeagai i le fale mautotogi (e le gata o se umukuka)

6. Mafaufauga i le faamamaina

E uiga i lenei mafuaaga e masani ona galo. A kuka i luga o le ogaumu, palapala ma gaʻo paʻu i luga o le 'aʻai. Filifili se chatertpop poʻo le talieleele e le faigata e pei o le tutusa ma le puipui o le pusaaisa. E le mafai ona susunuina mea faʻapea moli mamoe, e pei ona tumau pea taga leaga. O le mea lea, o le a le mafai ona galo i taimi uma e fufulu ai le laualuga pe a uma le kuka, a leai o le 'aisa o matauila o le a faʻaleagaina le foliga o le umukuka.

6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu 3231_9

  • 7 fautuaga mo le atoatoa pusa puipuia

Faʻafefea ona ou tuʻuina se pusaaisa i tafatafa o le kesi kesi

O le mea moni, e tutusa mea uma, kesi poʻo le eletise e i ai le ogaumu, mautotogi ma mai i lena mea, ma se isi auala leaga. O le mea lea, e sili atu le usitaia o le masani ai: o le mamao mamao i le va o le ogaumu ma le pusaaisa e tatau ona i ai 30-50 centimita - o le tele lea o le umukuka masani. Ioe, o le tele o vaega o lenei va, sili sili atu, o lea, pe a mafai, tuu ese le auala e alu ese ai le tasi ma le isi.

Afai e le faʻapea e le tagata malaga i le umukuka filifiliga, o le a tatau ona e mafaufau nai lo le vavae ese o le pusaaisa mai le ogaumu kesi. E mafai ona fesoasoani lea i le pupuni - o le mea na taʻoto i le va o le fola ma le puipui o le mea faigaluega. O le a foʻia le mea le faʻafitauli, faʻafefea ona puipuia le pusaaisa mai le ipu ma le gaʻo o le ipu pe a kuka ai.

O le a se mea ou te faia ai le puipuiga

Vevela i le tele o mea

O se tasi o le tele o paketi filifiliga mo le puipuia o le iunite o le pipii i ai i luga o le mea mo le vevela o le "o le folauga" po o le "ppe osolon". Aveese ma le saʻo o loʻo i luga o le puipui o le masini. E faafaigofie ai le galuega, faatau vave le mea e te fiafia ai. E i ai le minus: o le pito i luga o le a mafanafana lava i luga teisi. Ae afai ei ai sau pulou ma e te faʻaaogaina i taimi uma pe a kuka, pe a le mataga ia le minus.

Chiphboard

O le isi filifiliga taugofie o le tuu i le va o le DSP vaega. E mafai ona faʻatonuina i le lanu manaʻo mai le kamupani lava e tasi o le umukuka ina ia le eseese le eleeleaina eleelea mai le healset. Manatua o le chipboard e le tumau tele, e fefe i le susu ma le vevela. O le mea lea, o le tautua ola atonu e le umi. I nai tausaga e mafai ona na o le faʻatau atu se tasi obāla, e le taugata tele.

6 Mafuaaga Aisea e le mafai ai ona tuu se pusa afi i autafa o le ogaumu 3231_11

Seevae

O lenei metotia e sili atu ona taugata, ae foliga sili atu matagofie. Siaki le laupepa mai le laupapa laupapa poʻo le OSB. Ua ufitia i le pile i luga o se kulimi faʻapitoa i luga, faʻagasolo faʻavave i le va o le pale ina ia le ulu atu ai le suli. Sea ituaiga o le a tautua atili ai ia te oe umi umi.

Tioata

O se mea taugata lea, ae o le sili ona faʻamalieina ma faʻalelei lelei. Puipuiga e mafai ona faʻaleleia e se isi vaega o le a atagia ai le vevela. Ma afai e te le fiafia moni i le lanu mumu, filifili se matematika pe mimiti tioata, o le a leai se mea e atagia ai se mea.

  • O se fesili feteʻenaʻi: E mafai ona tuʻu se pusaaisa i autafa o le paʻu

Faitau atili