Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo

Anonim

Matou te faamatalaina auiliiliga e uiga i ituaiga o le tele lise, matou te fautuaina pe faʻafefea ona filifili se fatuga maloloina ma tuʻuina atu faʻatonuga faʻatonuga.

Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo 3294_1

Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo

O loʻo tauaʻaoina puipui, pa poʻo galuega o tuaoi o mea faʻalenatura o mea faʻapitoa - grectacular togalaʻau o le togalaʻau. O le SHIVATIVER SHORB e manaʻomia le manaʻo ma le faʻaletonu, ae o le a faʻafetaia le tausiga o le lush na fuga. O le a matou malamalama i tulafono o le totoina o le tele o taimi ma avanoa o le tausiga o le itula.

Uma e uiga i le Spring Sounding o le fatu o le sili ona taua

Vaega Vaega

Faigata o le tautotogo tulaueleele

Vaega o le fanua fanua

Taimi uma

Vaega o ituaiga o le laau

O loʻo tuʻuina atu e le Shication Shirb fana e oʻo atu i le umi o le tele o mita. Mo i latou, e tatau lava ona manaʻomia se lagolago: Pa, viivii, soʻo se foliga tutusa. O le mea lea, o le tele o le a lelei e lelei mo le laufanua laufanua. Na amata o ia i le fuga o le Iuni ma ia faaauau 35-16 aso. E fuafua lava i ata eseese. O le tele o lanu foi e ese foi: mai le 2.5 ma le 12 cm i le lautele. Valivali vaega o ese. I le ata i lalo o se tasi o filifiliga talafeagai.

Afai e te tausia se togavao, o loʻo faʻaauau pea ona maua fana. O lo latou umi e fuafuaina e le ituaiga o le laau.

Vaega o le faasolitulafono aganuu

  • Fiafia. O le maualuga o le tele mai le 300 i le 500 cm.
  • Semometrics. Sola ese le umi mai le 150 i le 300 cm.
  • Culy. O le maualuga o le palakalafa mai le 500 i le 1500 cm.

E tusa ai ma ituaiga, o fugalaʻau ma tulaga faʻataʻitaʻi i taimi eseese eseese. O loʻo toe fuga mai lea o ituaiga o fanaufoʻe. O nisi ituaiga o loʻo i ai se manogi malosi, o loʻo taʻua i taimi uma i le faʻamatalaga. Masalo o se mea e manaʻomia tele, o le mea lea, e amanaia pe a filifilia se vailaʻau teuteu. Ua faamaonia e lona mataina, gag, fatuga o fatu po Tuputupu ae mai le fatu faʻapitoa e le fautuaina.

Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo 3294_3

  • 7 o le sili ona matagofie o fugalaau afi mo le togalaau

Faigata o le tautotogo tulaueleele

Gurteners totoina ma tele vao i le tautoulu. E maua ai le iʻuga sili ona lelei, e pei ona vave ona faʻaalu o le tietiega i luga o fana o le taumafanafana. O le taimi o totoe mafanafana o taimi e tumau pea e sauni mo le taumalulu ma manuia le lofituina. Peitaʻi, i le itu i matu ma tua o le urarals, o le taulepo vevela e puʻupuʻu ae le lava mo le atoa rooting ma sauni mo le malulu. O le mea lea, ua faʻamalosia tagata fai togalaʻau e toto ai se paʻu inu e tatala ai eleele i le tautotogo. E mafai ai, ae e le maua i taimi uma se taunuuga lelei. O le faʻafitauli o le mea e manaʻomia le laʻau mo le rooting. O ona malosi uma o loʻo faʻamoemoeina i lenei mea ma o le tuputupu aʻe o le vaega o loʻo i luga o le eleele ua faʻamaloloina. Mo lenei mafuaʻaga, o le vali vali vae fusu i le atiaʻe mai tuaoi mo le lua vaiaso. Tele lava o le averesi o ia e manaʻomia mo le fetuutuunai.

E laitiiti le upu, ae o nei aso atonu e le lava mo le matua. O le igoa lea o le faʻagasologa o le filifilia o se uafu. Afai e le uma le faʻagasologa le vave o le malulu, o le pisi e oti i le taumalulu mai le malulu. Ina ia le afaina, e manaʻomia le faia lelei o galuega o le fanua ma faʻamautinoaina le faʻaeteete atoa. E faʻasolo le taimi o le fetuutuunai, o le a oʻo mai le moli i le atinaʻeina o faʻatoʻateleina tulaga.

Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo 3294_5

  • Faʻafefea ona toto roses i le tautotogo pe a maeʻa le faʻatauga: auiliiliina taʻiala mo tagata fai togalaʻau

Faʻafefea ona totoina le Vetuum Rose i le Spring: Laʻasaga i Laasaga Faʻatonuga

O le tautotogo toto o le masini teuteu e mafai ona vaevaeina i ni vaega. Seʻi o tatou manatunatu ia i latou uma.

Filifilia o se Nofoaga

O le piniki e le mafai ona taliaina ni ata malosi ma sili atu. E sili ona tupu i se avanoa avanoa ma le tele o le la susulu. Ole mea sili e toto ai i le itu i saute o le nofoaga, lelei i luga o se tamai maualuga po o mauga. E lē mafai lea lenei mea, aua o le laʻau e manaʻomia se lagolago. O lea la, ia sili atu i le itu e tasi le la o le a tapunia. Afai e le mafai ona totoina se alavai i le itu i saute, o le a fetaui i sasaʻe poʻo le itu i saute-sasaʻe. Ma o le a osofa le la i le taeao ma seia oo i le aoauli, lea e taua tele mo le ola tuputupu ae.

Le vaega o mataupu foi e mataupu foi. O le filifiliga sili ona lelei o mama, ae o le batile lom ma neutral ph. Manaʻomia, ma o loʻo susu susu o eleele e manaʻomia, aoga lelei alavai. O le soona faʻaalu e faʻaleagaina ai le aʻa o le aʻa. E sili le lafo atu o le laueleele o le mea e le loloto ai le eleele vai. E manaʻomia le iloa o le aʻa i totonu o le lalolagi i le loloto o le 2 m.

Mo le tuputupu aʻe masani, o le pasi e manaʻomia se lagolago. O le mea lea, ua totoina e latalata i le puipui, grid po o isi lava fuafuaga. Mai ai i le sola ese e tatau ona i lalo ifo o le 60 cm. O le a mafai e aganuu o le a mafai ona atiaeina, o le a lava lea mo lenei avanoa avanoa.

Tane Filifilia

O se mea e malosi ai le toto toto o le a tupu mai i le maualuga-lelei moli. E mafai ona e faʻatau atu ia mea i fafo faʻapitoa. Sili atu le faʻamaonia o mea faʻapitoa. Ole taugofie o le maketi o le a faʻafiafiaina le tau, ae masani ona le fiafia pe a maeʻa le suiga i le eleele. E masani ona le mautonu tagata faatau le mautonu i ituaiga, faʻatau atu fatu-vaʻaia.

Faailoga o le maualuga-tulaga lelei sapling

  • Soifua maloloina ma malosi fana. E tatau ona i ai ni mea leaga ma faʻailoga o le faʻamaʻi.
  • Sverhead o loo valivali i lanumeamata. Brownish po o le efuefu paolo faʻailoa mai le le faʻamalieina tulaga o le fatu.
  • Fausia lelei root system. O le meaʻai a le meaʻai a le susu. O le sloggish root gaioiga faʻaalia ai o le vao na eli i luga o taimi ua leva ma ua uma ona vaivai.

Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo 3294_7

Sauniuniga o laau mo le tulaueleele

I fautuaga uma, faʻafefea e toto le osofaʻiga o le amataga o le faʻavae o loʻo totogiina i sauniuniga muamua. Na faia le saʻoina o lea, ma fesoasoani ai le vave tele a le vao. Sili ona faʻatau atu mea ma mea tatala. Ua latou omai ma ia.

  1. Matou te saunia se vaivaiga lanu piniki o le manganese. Crystalline e tatau ona faʻateʻa atoa. Lalo o aʻa o mea toto. Tuua se tasi aso.
  2. Matou te saunia le fofo o soʻo se "corneser" poʻo le "zircon" ituaiga tuputupu aʻe faʻamalosi tino. Faatonuga o loo i luga o le afifiina. I lalo le aʻa laʻau o le laʻau i totonu. Matou te o ese mo le 4 itula. O le a e mafai ma umi, ae le sili atu nai lo le 11-12 itula.
  3. Matou te tilotilo i le vao. O auala uma o aʻa na i ai ma faʻailoga o le faʻaleagaina tipi i le masani ai. Matou te aveese uma fana i lalo ifo o le 22-25 cm le umi.
  4. O vaega uma matou te inu ai le coal o le mea lea, o le 0.2% "Faapugata", soʻo se isi sauniuniga faʻamalosi.

I le erssies ofoina totoina mea i totonu o le korthen koma. Atonu o i ni tamaʻi polo, ae toʻatele e masani ona faʻatutuina i totonu o se atigipusa biodegrabled. I totonu o le mataupu mulimuli, e leai se sauniuniga e aoga, aemaise lava pe afai ua fuafuaina o le a maeʻa ona e faia vave galuega tulei. Ua totoina le vao i le afifi. Afai o le tulaueleele ua tolopoina mo se taimi umi, o tapenaga sauniuni e sili atu le taofia.

Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo 3294_8

Totoina

Ina ia matou faia lelei mea uma, matou te ofoina atu lea sitepu-i-sitepu faʻatonuga, faʻapefea ona toto se laa tele.

  1. Kuka lelei le tulaueleele. Ua ou eliina se pu, o lona lautele ma le loloto e tatau ona i ai i le 60-70 cm. Afai o le alavai e manaʻomia, o le le faʻasesega o loʻo loloto ai, i le pito i lalo ua tatou tuu ai le lapoʻa. Tatau ona maua se vaega o le 150-200 mm. Ou te moe ma le oneone. O se vaega o le 5 cm maualuga o le a lava.
  2. Matou te saunia le eleele mo le backfill. Mafaufau i vaega tutusa o le malie ma le pit. Mo le acidic mimili misi, matou te faʻalauiloaina se vaega o le deoxy. O le 600 kalama o le otaota po o le pamu. E mafai ona suia i le 1 kg o lefulefu. Faafefiloi lelei le fefiloi.
  3. Ia i luga o le lona tolu faʻatumu le paso palu. Matou te momoe i le lima o "kalmaigesia" po o le "Pathassum SLULFAD", tolu tagata o granur ". Fefiloi fetilaisa ma fanua.
  4. Sa matou tuuina se maleleili i le tulaga o le fanua. Faʻasaʻoloto ona aʻa i totonu o le pu. Mataala o gaioiga e le talie. Matou te liligiina i latou ma se tagata toleniga lalolagi paluga.
  5. Sasaa vai mafanafana i totonu o laʻu pu. O se pamu tele. Matou te matua moʻi lava, e le manaʻomia le muina o le aʻa tapunia lalagaina. Matou te faʻatali seʻia faʻamalosia le susu.
  6. Faatumu le palapala le palapala. Ou te moe i le pito i luga, ina ia o le root certiracal o le vao sa i lalo ifo o le eleele le tulaga e tusa ma le 11-12 cm. Le eleele i totonu o le pu. Fausia ia te ia se tamai pusa mai le eleele. O le a le faʻatagaina e vai e pala i le taimi o le suavai.

E tatau ona faaleoina ulu o tamaiti laiti. Sulu susulu la, ae masani ona susulu i le tautotogo, e le aoga. Ina ua maeʻa 12-14 aso, ua aveese le fata.

  • O le a le fefiloi o fertisizers aumai i le tautotogo: o se auiliiliga muamua e ituaiga o fualaau

Taimi uma

O le a matou mataituina poʻo le a le tausiga e manaʻomia ina ua ia totoina le alavai o loʻo tulaʻi ai le tuitui ma isi ituaiga e mafai ona olopalaina ma sauniaina mo le muamua taumalulu.

Vai

I lalo o laʻau taʻitasi na liligiina 15-20 faʻamasinoga o le vai o loʻo i ai i le vai e tasi. I le vaitaimi vevela, o le rosarium ua maligi lona 5-6 taimi i le vaiaso. I le isi taimi le masani ai, le sili atu nai lo le 3 taimi. Na faasolosolo lava, i le vai e faʻaititia i le tasi le vaiaso i le Paʻu.

Garter

E manaʻomia pe a fai o le lagolago mo se lalagaina e aunoa ma le faʻagaioiga. O lea o Sulu e le mo le pipiimau. Mo le popo, o le togavao ua faaaogaina. Ua aoina mai ni fetuu, o le maea o loʻo afifi i latou ma nonoa ma se mautu tuʻi. O le node o loʻo faʻatumauina i luga o le lagolago.

  • Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu

Faatulagaina po o Mulching

O le aau o loʻo faʻatinoina e le aunoa o le faʻamau faʻamau. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaogaina mulching mulivae, maʻa teuteu moa, paʻu papaʻe.

Podklm

Afai a o le i totoina le lanu piniki, na faia fetilaisa, ona mo le vaitau e i ai se tasi nitrogen fafaga. E mafai ona e faia minerale, ae e sili atu le faia o se okeni mataupu: puipuia ma moa lapisi po o povi.

Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo 3294_11

  • 10 sili ona lelei le tautotogo fesootaiga mo roses

Gaosi mai faʻamaʻi

O le teuteuga o le aganuu e nofouta i faʻamaʻi pipisi. E galue ai le le talafeagai ia i latou, o loʻo faia ma le "zircon" poʻo le "phytoospian" faalua i le masina. I le vaitaimi o le au timu, 0.2% o "Faaputa Kamupani, o loʻo faia i le fitu aso.

Faʻamaeʻaina ma le faʻaeteeteina ma le tausiga mo le tele o le a maua ai se iʻuga lelei. E fuga tele ma matagofie. Lafoaia ma le o le vaega lelei o le nofoaga o le lotoifale poʻo le togalaʻau ma mea e mafai ona suia ai togavao matagofie.

  • E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele

Faitau atili