E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele

Anonim

Matou te taʻuina le auala e saunia ai le lelei o papeti ma totoina i le tautotogo.

E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele 3299_1

E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele

Fasioti vine i le tautotogo o le tautotogo ua manatu o se tasi o auala faigofie o le tuputupu ae o le vao ma le ava malosi. Ma le itiiti ifo i le maualalo o tupe ma tau le tumau, o se taunuuga sili e maua i le tele o fua o fua pe a uma le lua pe tolu tausaga. O galuega faata i le itu i saute, ae o le itu i matu o le itu. O le a matou fuafuaina le auala e sauniuni ai ma toto ai le palu.

Faʻafefea ona Totoina Vine i le Spring

Billet ma teuina o vavae

Sauniuni mo le Laueleele

Faatonuga mo le solosolo

Billet ma teuina o mea toto

Tele seleselega amata amata i toleniga. O lenei faiga e aofia ai le tele o tulaga. Muamua, o lapisi faʻavaʻa o loʻo lavea, ona faʻatau ai lea ma pe a uma ona latou sauni mo le tulaueleele.

Sasaina

O le galuega o tusi, o se isi mea latou te taʻua o le maualuga-tupua fanua o loʻo faia, o loʻo faia i le tautoulu poʻo le tautotogo. I soo se mataupu, o lo oi ai tulafono e faʻaaloalogia gofie.

  • O le vine i lalo o le tipi e tatau ona leai ni faʻalavelave o faʻalavelave, e lava le susu.
  • Naʻo le scam o loʻo tipi, o lea na latou maua ai le seleselega lelei.
  • O le lapoa o le sola ese e le mafai ona itiiti ifo i le 5 mm ma sili atu nai lo 10 mm.
  • Lua-lima ola fatugaʻo o loʻo o ese ai le vaega.
  • O le paʻu o le Voumum e sili atu le valiina i le enaena. O le pisia poʻo isi faʻailoga o faʻamaʻi e le tatau ona iai.

Mo le tipiina o le faʻaaogaina maʻai ma le faʻamalosi tino poʻo se faitotoʻa faitotoʻa. O le mea faigaluega e tatau ona fufulu ma le fiafia. E manaʻomia le tipiina o le sasa i le saʻo o le gaioiga ina ia mafai ai ona sologa lelei le fasimoli ma lamolemole pito. Chubuki pe a uma le tipiina o le le atoatoa. Mo lenei faʻamoemoe, o le "bromini methyl" poʻo le "sulfirc ayhydride" i le ituaiga o pasta poʻo le fumigation ua faʻaaogaina.

E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele 3299_3

I le tautoulu

Matou te iloiloina foliga o le tautoulu tipi. E na o le mea na ave mai na o lau nafu atoa. I itulagi, e pa'ū ai lau i taimi eseese. O le mea lea i le ogatotonu o le mane ma tuvaipatu, na tipiina i latou lava ia Oketopa. I Siberia, lea o loʻo i ai le saolotoga o le saʻolotoga, e faʻaliliu ai le galuega mo Setema, i le itu i saute mo Novema.

E alagatatau ona pa i le ogatotonu o fasi ogatotonu o le vine. E lamolemole ma lagona le mautu. A faʻapipiʻiina, o le saʻo filifilia o loʻo faia ai se uiga faʻapitoa. E tipi i fasipepa ma le lua pe fa fao fatuga. O le musika e tatau ona aveese. I autafa, o se mea faigaluega matuitui malo grooves.

Vaipuna

I le vaipuna o mea e maua ai le seleselega. Oti le sana o loo i luga o le la. Sa masani ona latou "ala mai" ma sili atu le aoga. Afai o loʻo manatu mo sina taimi e teu ai le galuega, o lona umi e tatau ona tusa ma le 100-130 cm. O mea taʻitasi na maua mai e le itiiti ifo i le 2 mata.

O le taimi lava na tipiina ai le ata, o mea toto e togafitia ma le 3% apamemea vitirios. Tau taua: O le tautotogo tipi vave le susu. Averesi, i le aso e oʻo i le 3%. I le taimi lava e tasi, o le leiloa o le sili atu nai lo le 20% ua manatu o se mea lamatia toto. O lona uiga, faʻatasiga ma se faʻamamago toto o mea, e faʻamanufu foi i le vai mo le 11-12 itula.

E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele 3299_4

  • Faʻafefea ona fai se mea manaia mo vine ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga

Teuina

O mea na potopoto i le Pa'ū e tatau ona masani masani. I le fale, o tusi na gaoia teuina i le utu, i le pusaaisa, i le pito i lalo po o le cellar. O le maualalo o le vevela e manaʻomia ina ia le ala le fatugaʻo. Ua latou faʻamalosia ma saunia mo fulafula i le 8 ° C. O le mea lea, o le pusaaisa poʻo le faʻavae o le fale o le a avea ma nofoaga lelei e teu ai. Lenei o le vevela e le o oso i luga 4-5 ° C.

O le isi faʻafitauli o le leiloa leiloa. E tupu mai e le aunoa, faaauau pea ma i le malu malu o le teuina. Ina ia taofia le tele o tupe, o fola ua fusifusia i fusi, susu i ie susu ma palasitika. I lenei faiga, o loʻo lafoina i totonu o se fale fualaʻau o le pusaaisa poʻo le cellar. E mafai ona e faia se fusi, tuu i latou i pusa i oneone mama, ufiufi i se ata tifaga, aua nei ave le pito i lalo. Mo taimi uma o le taumalulu, o mea faʻaalia i le tele o taimi, vaʻai lona tulaga, faʻaalu le filifiliga.

  • Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu

Sauniuniga mo le Spring Field

Ia Fepuari, lofituina i tusi e maua ma leai se fua mai le afifiina. Asiasi ma le totoʻa na latou matauina faʻatasiga o taimi ua tua. Ua latou fuafuaina i le lanu o le autu. E tatau ona lanumeamata. O le paʻu o le lanu enaena enaena, e aunoa ma le pogisa nofoaga poʻo le suia. I totonu o laau oti, o le autu lanu enaena pe samasama. O lea, o le mea e lavea o loo fufulu i le faʻatafunanau ai o le fofo a Kuguese, ma faʻasaina ese ma le vai mama.

O kopi o loʻo i ai i luga o le taʻavale poʻo le pepa malu pe mago. Ina ua mavae lena, amata teuteu. E le sili atu ni fana e maua i le lua pe tolu ona mata. O lenei o le a tatou manaʻomia e filifili se tasi o auala, pe faʻapefea ona toto vine ma le maʻa i le fale i totonu o le atigipusa. E mafai ona e faia i le mea muamua ma e aunoa ma se mea. Fuafua i le auala totoina, sauniuniga mo ia matua ese lava.

I tulaga uma e lua e amata i tipi mai le toefaafouina. O le faia o lenei mea, fana mai le lua itu ua tipi i totonu o se mea lelei mama. Ona latou tuu lea mo le lua aso i le vai vai. E fautuaina e ave le faamamaina pe lelei. Suiga vine faʻaopopoina le tuputupu aʻe faʻamalosi i totonu. Lenei "epin", "Murmar" ma tutusa tutusa. Nai lo lena, e mafai ona e maua ni mea faigata. O le sua suamalie po o le meli.

Sauniuni e aunoa ma le fiafia

Ina ua uma, o loʻo toe faʻafouina le ata. O le mea sili ona toe faʻasolo i le 50-70 mm mai le pito i lalo ma le 30 mm mai luga o le pito i luga o fatu. Ona fai ai lea o ni pupumouti i le pito i lalo o le pito i lalo o mea uma. E faʻaosofia le faʻavaeina o aʻa. O taimi nei na faia i lenei auala e mafai ona vave totoina. O loʻo tuʻuina i konesiga, latou te momoe i le lalolagi, e matua faʻamalie tele. O laʻau o loʻo tauaveina lava se meaʻai, mulimuli ane feoaʻi solo. O le fanua e mafai vave vave i le eleele.

Sauniuniga ma le Gerniation

O le filifiliga sili o le a avea ma fatuina o aʻa aʻo leʻi faia. A oʻo i le umi o latou umi le 50-200 mm, o le vine o le vine i le tautotogo i le fagu poʻo isi pusa talafeagai. E mafai ona tolopoina i totonu o se pitble laulau pe faigofie i tane vai. I le tulaga muamua, o le a le manaʻomia le fuga o le a pa'ū i totonu o le eleele. E liua i se laulau. O le a matou auiliiliina le laasaga i le sitepu faiga o le solo i totonu o le koneteina. E sili le ave o le palasitika fagu po o tioata.

  • Matou te ave le fagu 2 pe 1.5 lita. Matou te faia ni pu i le pito i lalo, tipiina le ua.
  • I le pito i lalo, matou te momoe ai le alavai alavai: keramzit polo, lima, ma isi Pito i luga o loʻo i luga 5-6 cm fulufulu ti.
  • Na matou tuʻuina i luga o le eleele o se faiga sauniuni ina ia o lona lima o lona lima o loʻo i luga o le fagu fagu.
  • Faatumu le mea o totoe i le taimi o totoe e le malosi.
  • Ufiufi mai luga o le ipu. Matou te tuua i le umi e le ootia ai le pito i luga e sola ese ai.

Mo le alavai, o le pallet ua faaaogaina. Fagu o loʻo faʻaalia i laina. O ia tuutuuga faʻapitoa, o viʻiga ua faʻanatinati vave ma lelei. O se faʻailoga o lona tapenaga o le palau o le a avea ma se faʻavaeina o aʻa na tupu. Ina ia iloa ai lona tulaga e mafai ona mimilo teisi mo le tusi. O le rootit gaioiga o le a teena.

E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele 3299_7

  • O le a le laueleele i le atunuʻu: 7 manatu e toetoe a le manaʻomia taumafaiga ma tau

Faʻafefea ona Totoina Vine Ma Taʻaloga

Muamua e tatau ona e saunia se nofoaga. E tatau ona avea o se laʻasaga la e aunoa ma le mautonu ma talafeagai latalata i luga o le eleele vai. Ia, afai o se eleele uliuli po o se isi isi lafu ma malamalama palapala. Space Bulds i Wells po o Trenches. I soo se tulaga, o alavai e moe moe lava i lalo o le pito i lalo: nutimomoia maa, gagau piliki, sitepu ma otaota. O le a maua ai le avanoa e ave ai se televaveina ma teu le tino mama.

Tuʻuina atu vine i le vaipuna i le vaipuna i le matala eleele e mafai ona i ni auala se lua. O le muamua na fuafuaina mo tusi ua maalofia, le lona lua ile fana e aunoa ma aʻa. E lua filifiliga e faʻatagaina ai ona e maua le vine tele tele. Sitepu i le laasaga o le a tatou auiliiliina uma metotia.

Taualumaga taualumaga

Faatoa totogi lelei kopi. O i latou na omai na tupu i poʻu poʻo fagu apamemea, aua le saunia. O i latou na velefuina i Peat Pings, tipi aʻa. Tuu le umi le umi e le sili atu i le 100-150 mm. Faiga mo gaioiga pe a faia galuega tulaueleele.

  1. I luga o le maa alu i le pito i lalo o le utu, tatou te momoe ai 10 cm oneone oneone vaega.
  2. O le a matou sauni muamua i le sauniaina o eleele mai le lua itu o le lalolagi ma le tasi itu o le lsus. Lelei e faʻaopopo laupapa paʻu i totonu.
  3. Ua aveesea moni le laau mai le koneteina, tuu i le pito i lalo o le laueleele e lua. Faanoaga ma o lea o aʻa "ma matamata" i saute, fatugaʻo - North. O le pito i luga e tatau ona tumau i luga.
  4. Ua matou moe i le eleele. Aua le taua. O le ea e tatau ona faʻaoʻo atu i le root system. Lea e vave tele le bush ma amata ona tupu malosi.
  5. Ua tatou sasaa i fafo. Semina au talavou.

E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele 3299_9

Leai ni aʻa

Mafai ona tulaueleele o vine i le tautotogo i luga o le tautotogo e aunoa ma aʻa. I lea tulaga, o laau toto na saunia e le metotia o loʻo taʻua i luga ua totoina i totonu o le eleele.

  1. Matou te kuka lua. I le tumutumu o le maa alatofi, matou te tuu sa latou oneone, ona matou le faaaloalo ai le 'ai ma le paoa o le lalolagi ma le lūlū 2: 1.
  2. Na matou tuu i le tulimanu lelei. Tipiina o le a ola aʻa o le a tuputupu aʻe e tatau ona i lalo. O le pito i luga o le mata o loʻo i lalo ifo o le eleele i le 50 mm.
  3. Ou te moe moe, le tatagi teisi, ae ina ia pasi le ea i aʻa.
  4. Matou te o le vai i le fua faatatau o le 45-50 lita i lalo o le tasi vao.
  5. Na matou tuʻuina le malutaga mai le la susulu ma ono mafai ai mea leaga.

E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele 3299_10

Na matou iloaina le ala e toto i totonu o le tautotogo fatuga ma ata. E talitonu o lenei mea sili ona faigofie ma e le taugata i faʻateleina le vine, ma le taua o le ulumatua. E taua tele le mauaina o se iʻuga lelei, o le tausiga saʻo mo uo talavou. Lagolagoina le lava vai, maʻea, muliloga ma fafaga taimi. Aua neʻi galo e taulimaina le togavao mai meaola ma faʻamaʻi. Ona o le seleselega tele o le a avea ma tautua talafeagai mo le manumalo mo ana galuega.

Faitau atili