6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai

Anonim

Ua tatou malamalama i le faailoga o le meaola faalafua, lega ma le tausiga talafeagai e saʻo faamalolo se laau i le fale.

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai 3306_1

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai

1 Upega Tafaʻilagi

Afai ua e matauina se web amata ona aliali mai i luga o le lau, e oo lava i aofaiga laiti, aua le tusi i lalo i luga o le masani apogaleveleve po o le efuefu. Atonu, o se faasaʻo web lenei - o se iniseti itiiti e mafai ona i totonu o se potu mai se faamalama e matala po o mai se fugalaau faatoa faatauina mai. E tele taimi latou te aliali mai i le taumafanafana - latou te manaʻomia le vevela ma le leai o se faʻamū.

I le faaopoopo atu web lē lelei, oi latou o matautia o le a latou fafagaina i luga o le sua o le laau, lemu fasiotia ai. O le mea lea, latou te manaʻomia e aveese i latou i se taimi lava na e maitauina ai lo latou afioaga.

I faleoloa horticultural mafai ona e mauaina fualaau faapitoa (mo se faataitaiga, "phytoverm", "Akarin"), lea e faaumatia le gata o le faasaʻo uepi, ae faapea foi isi iniseti leaga - acaricides ma insectoacaricides. E mafai ona fai ma vailaʻau poʻo le oona, faʻalagolago i luga o le faʻavae, ae latou te amio ai faʻapena.

Faʻafefea ona faʻaaoga se vailaʻau faʻapitoa

  1. Faʻaaoga le vailaʻau e tusa ma faʻatonuga mo le taimi muamua, fasioti tagata matutua tagata matutua. I le taimi lava e tasi e te manaʻomia e fealuaʻi ai ie pupuni ma le faʻamalama, pe a fai o loʻo fesoʻotaʻi tamaiti ma latou.
  2. Ina ua maeʻa 5-10 aso, soʻoga e aveʻese ai iniseti sa i fuamoa ma e leʻi oti.
  3. O le taimi mulimuli e manaʻomia e faʻaaoga i le 5-10 aso e aveese ai le au iniseti mulimuli.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona faaaogaina i ni auala na o le faatasi i le tausaga, e ese mai o le a ia tuuina atu faatasi parasites i aafiaga ma o le a faamuta ai le tali.

Afai o le toe faaali ticks, taumafai le auala mālō - e taulima ai le laau ma se omomi filemu ma se fasimoli aiga. E sili lea o le faiga o le faiga o le provão e le talafeagai mo fugalaau taitasi, ae, toe fai i ai mo le tele o taimi, e mafai foi ona e aveesea ni ata.

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai 3306_3

  • 5 mafuaaga e aveese ai le fale uma o le fale tasi ma e faavavau

2 talita

O le talita o se iniseti e faʻamalosia foʻi e se fugalaʻau fugalaʻau, ae na Hide i le lau, fausia se tupetisi paʻepaʻe.

Faʻafefea ona e aveese

  1. Faatau mai se fualaau faasaina (mo se faataitaiga, Aktara, Aktellik) mai lenei faalafua ma faaaoga e faaaoga ai se sprayer i le laau.
  2. Fufulu laulaau, aveese aemaise lava.
  3. Aveese le pito i luga o le lalolagi i totonu o le ulo ma sui. O lenei laasaga e masani ona aoga le faia o le taimi pe a aliali mai ni siama.

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai 3306_5

  • 9 sili ona taatele o le tele o le afi ma faʻamaʻi o togalaʻau o laʻau (ma le mea e fai ma i latou)

3 MUCK RSA

O le isi faʻafitauli tele e te ono feagai ai, sosolo i luga o le fale - o foliga o se paʻepaʻe paʻepaʻe. Nei e le o toe iniseti parasitic, ae o se taliga e mafai ona tulai mai pe afai e te savali foi i le tele o se laau po o se fugalaau mafatia mai mataua vevela.

Afai e faaali mai le na o le aulama, tipi faaleagaina lau, tausia le fasi ma le lau manua uma ma antobacterial sprays mo laau. Afai e tele papatusi, alu i le faleoloa mo se fofo o fungicides. O se tulafono, e manaʻomia ona faʻaaogaina 2-3 taimi ma le vaitaimi o 10 aso.

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai 3306_7

4 matutu pogisa nofoaga

I se isi auala, o lenei faʻamaʻi ua valaauina o suiga, e mafua ai foi le fungas. O lona tulaga lamatia o le le poto masani i fafo o laʻau foliga mai o ia e le lava le vai - o lau samasama, faʻamago mai i luga ma le mamago pogisa. Afai e te iloa e leai se vai auala ma e leai se mafuaaga mo se faamagoina e, ia taulimaina le fugalaau mai le lega.

O tupe manua e tatau ona aveʻese, fetuunai le suavai o le tino, vevela ma le susu i totonu o le potu. Talu mai le maʻi i se vaega laititi o loʻo aliali mai i le laau atoa, e tatau ona togafitia le paelo pepe, lala ma tisa ma tiaʻi ma le vaifofo o fungicis.

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai 3306_8

5 Taaloga Lau

O nisi taimi o laʻau i laʻau e mafai ona amata maimoa mai ai. O le faʻailoga lenei o le le o le Cussites ma Hungus, ae o le tausiga a le tagata. Le tele o taimi, ua mafai fugalaau i lenei, lea e alofa i le eleele acidic, mo se faataitaiga, Mokhai ma Azalea.

Taumafai faamamăina vai luma feinu, ma sa softer ma faaopoopo a uʻamea fetilaisa o loo itiiti i le eleele.

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai 3306_9

  • 9 Gaosi Lyfhakov Faʻatulagaina Fale o laʻau e aoga tonu le taumafai

6 Bellenka

Laititi paepae e mafai foi ona aliali mai i luga o lanu i totonu. Tele taimi e tupu ai i le tuai o le tautotogo ma le taumafanafana - latou te fiafia i le tau mafanafana. O le taua, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o insectiticides pe fufulu le supa i le mafanafana o le agaga. Ae o se faʻafitauli, pe a maeʻa foʻi nei faʻavae, e aoga le faʻamamaina o se ulo i se nofoaga malu mo le puipuia.

6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai 3306_11

Faitau atili