I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo

Anonim

O loo matou talanoa e uiga i le filifilia o fatu, nofoaga mo le faʻapipiʻi ma tuʻuina atu ni faʻamatalaga auiliili mo le faʻapipiʻiina.

I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo 3333_1

I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo

O le vine vine o Cananis, naʻo le naunautaiga talafeagai e fiafia i ai le mamafa o le seleselega. Iloaina lenei, e le o lava mea taʻitasi, aemaise o se tagata amataga, ua filifilia e totoina lenei aganuu. Peitai, afai e te manaʻo mea uma e mafai ona e aʻoaʻo. O le a tatou malamalama i maaleale o le vine fatu i le tautotogo.

Uma i le tautotogo fatu o le pa'ū

Filifili se nofoaga

Matou te faamatalaina le taimi o le fanua

Matou te faʻatau i le fanua

Laasaga-i-sitepu tekonolosi

Totoina

Filifili se nofoaga i lalo o le aganuu

E fiafia tele le vine vine ma le malosi o le matagi e puipuia ai le puipuiga o le matagi. O le filifiliga sili o le itu i saute. O isi filifiliga e mafai, ae o le itu i matu e vavaeeseina. O le tele o le la o le la o le la A aunoa ma i latou, o vine e le mafai ona siitia ma e le fetaui ma sua. Na o le faʻa-fai pisinisi teuteu e mafai ona nofo i le paolo, mo le isi e le taliaina. O le mea lea, o le totoina o meaola i le va o laau e le mafai. O le mea e mafai ai le mamao i le va o latou e le itiiti ifo 4 mita. E leʻi faʻataʻapeina laʻau o le laʻau ma le faʻamoemoe i le a le matagi ma le pefu.

O le laau e lagona lelei i luga o le malifa ma le mafolafola luga, ae o le teazanas ogatasi. Tele le susu e le taliaina. Mo le mafuaaga lea, ua fautuaina ai le tuʻutu i tuʻutuʻuga o le a ave ai le sili atu vai.

A o leʻi iai, e manaʻomia e iloa le fua o le lumanaʻi tovine. Afai e vaʻai laʻititi, e i ai se tamaʻi nofoaga. Ae tatau ona manatua o le mamao i le va o le vao e tatau ona aumai mai le 0.8 i le 1.5 m. E fuafua lava i le ituaiga. A fuafua se faʻalauteleina o le faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga, e manaʻomia le vave alu ese avanoa. E le mafai ona totosiina le tootoina o mea malulu ma faʻamalosia ma faʻamalosia ituaiga, e faʻafailele ai le tausiga o le vine.

I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo 3333_3

  • O le a le mea e mafai ona i ai le fanua i le: 7 ituaiga o fualaʻau ma 6 lanu

Aso o le lauʻeleʻele galuega

Tuʻuina atu vine i le tautotogo i le vasa i le ogatotonu ma, tatou fai mai, i faʻaoso o loʻo faia i ni ituaiga. E mafua mai i tulaga eseese o le tau. O le tautotogo o le tautotogo o le taimi na sosolo mai le sefulu tausaga talu ai o Mati ma seʻia oʻo i le tausaga muamua o Iuni. Ua fuafuaina i le tele ma tulaga ese uiga o le itulagi. Ma o le mea lea, i le Guban Landing o loʻo tauaveina muamua i le taimi muamua i Siberia poʻo ni tupua.

O le mea taua o le mea e tumau ai le tau mafanafana o le tau. O lea, o le vevela o le eleele e le tatau ona i lalo ifo +10 ° C, Air +15 ° C.

I le ogatotonu o le auala, o na tuutuuga e masani ona faʻapipiʻi ia Me. Faʻafoʻi 'auʻai e tupu mai i le tautotogo e mataʻutia lava mo le vine. Aʻo leʻi faia le tulaueleele, e tatau ona e vaʻavaʻaia le tau puʻupuʻu. I le vaiaso a sau, e leai se faʻaititia o le faʻaititia, pe a oti fatu.

  • Faʻafefea ona fai se mea manaia mo vine ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga

Filifilia mea toto

Mo tagata liliu mai, totoina vine i le tautotogo e matua faigata lava. O uluaʻi faigata e aliali mai i le filifiliga ma le faʻatauina o mea toto. E fautuaina foi le faia o lenei mea i fafo atu o fafo. E le taua aua nei sese, a leai e leai se taumafaiga mulimuli ma le faʻaeteete atoatoa o le a le maua ai se manatu manaʻomia.

O le toe foʻi mai o le a maua ai naʻo le maualuga-lelei moli. Matou te lisiina faʻailoga o loʻo mafai ai ona e faʻamatalaina se faʻataʻitaʻiga tau tomai.

Faailoga o se manaia manaia

  • O le maualuga o le itiiti ifo 70 cm. O lenei o lenei o le laau e masani ona tupu.
  • Sverhead ma sua. O le lanu o le paʻu o le lanu enaena. E tatau ona i ai ni pisia poo ni vaega oti.
  • Ia mautinoa ia e i ai le itiiti ifo o le fa fatu fatu fatu.
  • O laʻau e leʻo iai se ita, pupula, i le paʻi estic ma agamalu.
  • O aʻa e aunoa ma niti poʻo ni manuʻa, maatutuvalega ma lala. Valivali, e faʻalagolago i le tele o ituaiga e mafai ona eseese: Mai le enaena e taʻele paolo. O le leai o le vai ma mamago fasi.

E aoga le talanoa i le tagata faatau. A faapea o lau laʻau, lava e tatau ona ia tali tonu ina ua aliali mai pe a amata ona fua le afi, numera faʻapitoa o le vaega o le ituaiga. Afai e faʻaalia e le tagata faʻatau le le lava o le agavaa, e aoga le sailia o se isi nofoaga e faʻatau ai.

I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo 3333_6

  • Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau

Faʻatonuga mo le totoina o fatu o totini i le tautotogo i le eleele

Amata i le tapenaina o le eleele.

Sauniuniga o eleele

Tatau ona amata kuka i le tautoulu. I le taimi lea, fai se faʻasologa o loʻo valaauina ai le fuafuaga. O le Transivings o se arthen koma, o le waturates eleele okesene okesene. I le taimi lava e tasi, o le gaosi fale ma le migai fertitisaers. Auā o le taumalulu, o le faʻamaualuga saunia i lenei auala o le a pa'ū, faʻamanuginu i le moliʻei ma o le a agamalu ma mea e aoga.

O fale laau ia o loʻo faia i le loloto o le tusa o le 600-800 mm. O le mea na tupu mai ai le pito i lalo o le itu i luga o le pito i luga ma i se isi itu, o le pito i luga o le palapala ua tuu i lalo. Afai e matua mamafa le eleele ma mafiafia, e iai le lamatiaga o le susu o le a taua. I lea tulaga, o le alavai e tatau ona tuu i lalo o le lua. E mafai ona avea ma piliki pamu, palu ma lima. O le vaitafe o le vaitafe e faʻaopopo i le pito i luga o le laueleele ma faʻaoso.

Sauniuniga o Saplings

Aʻo lumanaʻi le totoina o fatu, e tatau ona saunia. Muamua asiasiga o aʻa. Afai e te tausia sao le laʻau, o le a latou lelei, e aunoa ma faʻailoga o faamaʻi. Faataamilo fatuga susu. Mo lenei, ua tuʻu aʻano mo le lua i le tolu itula i le vai, sili atu i le talafeagai fofo o le "Succanic Acium" poʻo le "fimara". O aʻa o loʻo tipi, tuʻua le faiga ma le umi o le le sili atu ma le 10-11 cm. Afai o loʻo faʻatautaia e se faʻamalosi, faia i le taimi nei. Ae o aʻa o loʻo tausia i le fofo e le o toe sili atu ma le 3-10 minute.

I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo 3333_8

Selesele o fana. Aveese le isi fatugaga. Le tuua e le sili atu nai lo le fa-lima taofi. A maeʻa sauniuniga, ona amata loa lea ona latou faʻafoliga. O le a matou iloiloina lea laasaga i lea laasaga, faʻafefea ona toto vine i le tautotogo toto.

  • E uiga i le tulaueleele grating papeti i le tautotogo i le matala eleele

Totoina auala

  1. Kuka pu. Ou te eli se pu ma le tele o le 600x600 mm. A manaʻomia le alavai, matou te faʻalauteleina le loloto ma tuʻu ai le alavai. Ufiufi lo latou eleele. Ona tuu lea o fetilaisa. E mafai ona e aveina le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le soona faʻatumauina malosi o le maai i le vai. Ou te fefiloi ma le eleele. Pe fefiloi ma tagata paopao. E mafai ona felelei i minerale. Ona i luga o le pito i lalo o le tatala lelei tuu i luga o le 100-150 g o le pasa o le pasa o le polesure ma "superphphhate".
  2. Tatou tapunia le fetilaisa ma se tamai eleele eleele. E manaʻomia o le 'aʻa lea e le fesoʻotaʻi ma vailaʻau ma meaʻai. A leai, e mafai ona mumu ma le oti o gaioiga o Rota. Matou te le fiafia tele i le pu o le pu o le 30-40 ° C vai. Tuu ia te ia i le eleele.
  3. I le ogatotonu o le vaieli faʻapipiʻi se vao. Matou te toe siaki le numera ma le faʻatonuga o le lima, le numera o fatuga fatuga. Le mafai ona sili atu nai lo le lua, e tasi ia le itiiti ifo ma le lua faka fatu fatu. Tasi lau o le itiiti ifo ma le fa fatugaʻo. Mai le lima lima na mulimuli ane tupuina se vine. Ou te mama uma mea uma. O le a moe lemu le folo o le lalolagi, o le a matou faʻavaivaia lava.
  4. Matou tuu le faaleoleo. E manaʻomia lenei mea mo le garter ma faʻafoliga o le lumanaʻi vine. Ua tuu ina ia o le itu o le vao ma le sili atu le tele o le tele o fatuga sa latalata i ai. Afai o loʻo totoina le laau fou i luga o tovine, lea e totoina ai lagona e tusa ai ma se isi luʻitau ma ua faʻamutaina le tuanai.
  5. Faapipiiina le ata. O le susulu o le susulu o le suluia e afaina ai i togavao. E mafai le ufiufi i se pakete tuai poʻo se pelvis tele pe aoina se puipui puipuia mai le pito i tua ma le fasi pepa, pepa malo.

  • O le a le laueleele i le atunuʻu: 7 manatu e toetoe a le manaʻomia taumafaiga ma tau

Tausiga o le maualalo tausaga o le olaga

Ia maua lava se seleselega lelei, o le amataga o le kalama a le kapeti, ua tuai ona ou iloa e toto i le tautotogo fatu fatu. E taua le taua o le aganuu. O le tausaga muamua o atinaʻe e taua tele mo le laau. Muamua o ia e tatau ona faamutaina. O le a alu i le masina. Mo lenei vaitau e tatau ona faaleoina. I le taimi lea, o le vine uila e fesiitaiga o loʻo fevaeiai ma mea saʻo i le la o le la ma mago. E tatau ona mou atu le lalolagi. Matua le manaʻomia foʻi o loʻo taia foʻi timuga. Afai e iai se tulaga matautia, ae ua fausia ai le malu malu.

Tufa ia laau i ia tulaga e le tatau. O le taimi lava e masani ai ona tanu, e matala atoatoa. O lea ua feoaʻi i se tasi vaiaso pe sili atu. I lalo o le vao na liligi se pakete vai. E tatau ona faaeelemo le lalolagi. O le aganuu masani faiga o faʻamaʻi mai faʻamaʻi ma taʻaloga.

Mo le taumafanafana faaalu a itiiti mai tasi fafaga. Faʻaaoga le "Superphosphate" poʻo le anaulou mo ia. Ua saunia le fofo e tusa ma le faʻatonuga. I le amataga o Aukuso, o tu masani o aʻa o loʻo faʻamamaina. E manaʻomia tele lea mea i se togavao toto. A leai, faiga i luga o luga o le a amata ona tuputupu aʻe tele, lea e mafai ai ona faaosoina le maliu o le fili. Mo le taualumaga, o le vaipuna. E aoga tele lea mo le stm ma maa loloto. O lea e faamaaa.

I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo 3333_11

Latalata atu i le tautoulu tipiina ni fana. E tatau ona e sefe naʻo le tasi, le malosi ma le malosi. I le tau malulu e taia ai, o le laau e ufiufi. Amata ona faia se mea lata mai o le afi. Ua lava na o le le fiafia i le faateleina o fana. O le faʻavae o loʻo agaʻi i luma mulimuli ane. Galue ma le lua-tausaga le matua vine.

E i ai le tatou fiafia e aveʻesea le auala e tuʻu ai le fatu o le fatu i le tautotogo. Fautuaga e faigofie, ma afai latou te matauina, o le taunuuga e mautinoa lava faamolemole.

Faitau atili