Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele

Anonim

Matou te taʻu atu pe faʻafefea ona filifili i le itu taumatau fatu, saunia se nofoaga ma faʻaputu ai se fasi vao.

Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele 3365_1

Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele

Suamalie manogi togavao berry alofa i mea uma. Ae le o tagata uma e iloa faʻapefea ona tupu aʻe. O le talitonu lea e le o le faʻamalosi ma e le manaʻomia le tele o mea. O le mea moni, e leai. E tele mea lilo o le galueaina. O le a tatou fuafuaina le faʻatinoga o le strawberry laʻau i le tautotogo i le matala mai o le eleele ina ia lelei ai ma tele fua.

Uma e uiga i le tautotogo tulaueleele ma strawberry tausiga

Liliu le taimi

Tekinolosi o le tulaueleele galuega

Tausia o Laʻau Talavou

O le a le taimi e maua ai strawberries i le tautotogo i le matala eleele

O le aso o le amataga o le lauʻeleʻele galuega e fuafuaina e le tau. Atonu e ese mai tausaga e oʻo lava i le tasi itulagi. O le laufanua o loʻo faia pe a maeʻa le fanua e oʻo atu i le 10 ° C, ma o le po vevela o le a le paʻu i lalo +5 ° C. Ua talitonu o le aganuu e tetee i le tautotogo frosts. E moni lenei mea, peitaʻi afai e tuputupu aʻe le fatu i le fale mai fatu, e sili lava le le lamatia ma pa'ū mulimuli ane.

Aso o le tulaueleele e le itulagi

  • I le itu i saute o le itu i Saute, e aofia ai Kuban, fatu e amata ona maua mai ile afa mulimuli o Mati, o isi taimi i aso muamua o Aperila.
  • I le itu i matu o Rusia, e aofia ai St. Petersburg ma le itulagi, amioga e nonofo ai le 10-12.
  • I totonu o vaega o le pito i tua ma le ogatotonu o le olo fuafua i le Berry i le afa mulimuli o Aperila.
  • I le tautotogo, o le aganuu mai le itu lona lua-tolu o le faamasinoga o Me o loo totoina i le tautotogo.

Faʻapipiʻi le Berry mafai ona ufiufi e le malulu o le sponbond poʻo ata tifaga. Ina ua maeʻa ona mafanafana le mafanafana, o le malukelu o loʻo faamamaina.

Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele 3365_3

Tekonolosi e tulaueleele

Ina ia maua le mamafa o le seleselega o lulu, e tatau ona e iloa toto se fasimoli i le tautotogo i se eleele matala i se eleele matala i se eleele matala. Matou te ofoina atu sitepu-e-sitepu faatonuga.

1. Filifilia o se lelei fanua fanua

E mafai ona faʻalumaina muamua pe faʻatau. Faʻatau faʻamanatuga e mulimuli mai i fafo faʻapitoa fafo poʻo nofoaga o le faitotoʻa. E maua ai le mautinoa o le fai togalaʻau o le a mauaina ai le tele o matata e aunoa ma se faʻamaʻi mapunaʻiga. O le faʻatauga o le "ma lima" e mataʻutia lava i le le talafeagai o le manatu o le faʻamatalaga. E le gata i lea, e manaʻomia le filifilia naʻo le palu o le a sau i totonu ma o le a mafai ona i ai i totonu o nei tulaga. O fatu uma, e aofia ai ma toe faʻaleleia o ituaiga, ua vaevaeina i ni vaega se lua.

Ituaiga o Fanau

  • Ma ni aʻa matala (poʻo le povi). O tamaʻi laau ia ua mafua ai le faʻaititia o la latou aʻafa o le latou aʻa. E le lelei lava tagata faapea, ae o le tau e maualalo.
  • Ma aʻa o aʻa (poʻo le zx). O i latou nei i ipu po o le koneteina o le tausaga ua maeʻa gaosia le poto o musika poʻo se fatu o fatu. Faigofie ona ave le aʻa ma le paʻu i le tautoulu, i le tautotogo poʻo le taumafanafana. O le faʻailoga lelei o le zks - root gaioiga mai pu mai pu.

Faailoga o le maualuga-tulaga sili ona lelei

  • Loop e aunoa ma faʻailoga o le faʻaʻaisa poʻo faʻamaʻi, e aunoa ma nofoaga ma le plaque.
  • O le lapoa o le root ua le itiiti ifo nai lo le 6-7 mm.
  • I luga o le mea e sili atu e tolu lau. I le taimi lava e tasi, e mafai ona iai se tasi oi latou i le maʻi, lea e le faʻateʻa.
  • Faʻasolosolo atinaʻe o aʻa o le 8-10 cm umi.

A faʻatau mai le manogi mai le povi, faʻalogo i le setete o aʻa. E le mafai ona latou le mautonu ma le le fiafia. A leai e le o mai faatasi. E taua le mafai ona mafai ona iloagofie laau matutua mai le talavou. O nisi taimi o tagata le mautonu o loʻo tuʻuina atu o le "galue" mea mo le talavou puaʻa. O fanau talavou e masani ona iloga e se moli root system, ma ua pogisa le toeaina.

  • O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua

2. Filifili se nofoa afi

O le strawberry o le a fua tele fua pe a fai o loʻo totoina i le nofoaga saʻo. Malamalama lelei mo e taua tele. Tele ituaiga e le tumau foi i le afa o le afa. Mo le lelei-papae e mafai ona mafai. O le leo mo le tuputupu ae o le a le fetaui. Lenei ua vevela tele iinei, ona o le Meli ma timuga faʻaputuputu. O le eleele i lalo ifo o le mau o loʻo lalafi ma maʻa mulimuli ane, o lona uiga e foliga mai o foliga ma matua o le a faatuai lava.

Afai e leai se isi filifiliga, e totoina le bush i luga luga o moega na laga mai ai moega. E mafai ona tuu laau i luga o le malifa ma se tamai slope, e le sili atu nai lo le 2-3 °. Ae o le sili filifiliga o se lamolemole lamolemole. Crickerels amata mai i matu i saute. O le a le lava o pelu uma.

Aganuu e nofouta i tuaoi ma e lua. Faʻaeʻeina se vaegaʻau tao i luga o le nofoaga o loʻo iai le kapisi, ma maukeni ma soʻo se paʻu, e aofia ai pateta, e le faʻavasegaina o le au pateta. O loʻo manatu o loʻo manatu sili ona lelei mo ituaiga uma o le togalaʻau a le togalaʻau. Ae o ni anumes poʻo ni faʻatoʻaga lanumeamata e talafeagai. O tuaoi mo le mata e tatau foi ona filifilia lelei foi. E mafai ona e tupu se fale i ona tafatafa, lau poʻo aʻa Pasley, lesusi, nini poʻo ni velvets.

E iloa e le Agronomis pe a e tuputupu aʻe se aganuu i le nofoaga e tasi mo le tele o tausaga, ae matua leiloa lona fua. O lea la, o le mata o le tolu tausaga i tausaga uma e fautuaina ai le feololo. E mafai ona e toe faafoi atu i le muamua tulaga i le amataga lea i le 5-6 tausaga. E manaʻomia le amanaia pe a filifilia se nofoaga mo le tulaueleele.

Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele 3365_5

O le isi mea taua o le eleele o le eleele. O le Berry e fiafia i eleele manaia. O le tele o le mafiafia ma le acidic fanua e le talafeagai. O le sili ona lelei filifiliga o le supo poʻo le loma ma le ph tulaga mai le 5.5 i le 6.5. E fautuaina le faʻamaninoina o le tuʻufaʻatasiga o le eleele ma fai ni fetuunaiga talafeagai: ia manumalo ai i le Acadic paluga, teuina oneone i le tele o le eleele.

  • 4 ituaiga o moega i lalo o le strawberries ma a latou sauniuniga talafeagai i le tautotogo ma o latou lava lima

3. Sauniuniga o laau

Aʻo leʻi totoina vao i le matala, e tatau ona latou sauni ai. O laʻau o loʻo teuina i totonu o le malulu malulu nofoaga mo le fa i le lima aso. O le tapenaina o le saplines o le Zcec faʻaiʻu i le tele o alavai. E alagatatau ona faigofie ona aveese le omea mai le ipu. O taimi e faʻaavanoaina ai aʻa avanoa e manaʻomia ai nisi toleniga. Root faiga o loʻo susu i le vai mo le itula, ma sili atu i le vailaau o le "Heteroacouxin" poʻo le "corneel". O lenei faʻateleina le tau o le faʻavavau.

A uma lena, sa latou saunia se mafiafia o Claty Burshya ma vali le aʻa i totonu. Afai latou te sili atu nai lo 8-10 cm, latou te tausia. Sili atu tagata togalaau e faia se isi taualumaga. A o le i totoina se togavao, latou te tuu i lalo mo 12-15 minute i le vai vevela. O lona vevela e tatau ona sili atu i le 65 ° C. O lea ia aveese ata o lo o lafi i lau. Nai lo lena, e mafai ai ona punou le "actelle" vao, "phytovdem" pe tutusa ma le tutusa.

Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele 3365_7

  • 8 laʻau mo le tuʻuina atu, e mafai ona e amata amata tuputupu aʻe i le fale ma toʻilalo pe a uma le nofoaga

4. Faapipiiina taualumaga

Ina ia tuputupu aʻe i le malosi i le eleele, e ese mai mo mafai ona faʻaogaina: laina o kapeta, kapeta i le tele o laina. O Le Taualumaga Tauatia i A Uma Uma E tutusa lava. O le a matou auiliiliina loa lea laasaga i lea laasaga.

  1. Kuka pu. O le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo nai lo le 30 cm, o le vavaeeseina o le sequinine mai le 45 i le 70 cm faamoemoe i le filifilia filifilia. E le mafai. O le loloto o vaieli e tatau ona i ai ma le 10 cm.
  2. Matou te faailoa atu fetilaisa. E le manaʻomia pe a fai o se suesuega manino o sauniuniga na faʻatinoina. I isi tulaga, o le lima o le malie ma le tele o le assh ua faapupuu i le pito i lalo o le vali pu. O mea uma e fefiloi ma moe i se vaega itiiti o le laueleele ina ia aua le tagofia le root gaioiga fetilaisa.
  3. Faamama le siama ma le vai. E le manaʻomia le vai tele tele, 500 ml ua lava i le pu. Matou te avatua le susu e miti ai.
  4. O matou o fanau i totonu o le pu. Afai e matala aʻa, latou te faʻavasegaina solo i latou e le o se flox. Ua tatou mauaina se manatu, e taʻua foʻi le loto. Ua ou moe lelei ina ia i luga aʻe o le lalolagi, a o aʻa o lalo e le mafai ona vaʻaia. Fai lelei. Afai e te paʻi atu i le tupu o le tuputupu aʻe poʻo se isi lava, o le a tupu tele, o le a feoti le poto. Fanua faamaufaailoga faataamilo i le laau.
  5. Siaki le lelei o le ogatotonu. Matou te ave le vao mo lau ma teisi toso. E le tatau ona alu ese atu mai le eleele.
  6. Mulch o vaieli. E tusa ai ma tulafono o le Agrotechnology, matou te momoe ai ma se vaega o le 3 cm. Matou te faʻaaogaina vao, paʻu, vaomago, faapalepaleina pe utu. E mafai ona e aveina Agrofiber, Polythylene, Rubibroid poʻo pepa malo.

Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele 3365_9

Taimi uma

Ina ia vave ona amata ona fua mai le fanau. E taua tele le togalaau e iloa ai o loʻo lelei le vai i le eleele ufifu. O le muamua 10-14 aso talu ona faʻasua i lalo o le eleele, o le eleele i lalo, e tatau ona faʻamaliuina i taimi uma. E le tatau ona faaletonu. Ma, a faʻapipiʻiina le aganuu, o le aofaʻi o alavai ua faʻaititia. Iloilo le faʻafia o le vai vaʻaia i le eleele tatala, tau lava. Ua fafaga le vai e pei o eleele mago.

Iloa tagata fai togalaʻau iloa o le sili atu ma le leai o le susu mo le berry e tutusa foʻi le mataʻutia. O le faʻaalu o le fuaina o le atinaʻeina o faʻaiʻu o le funglus, faʻamalosia aʻa. E vaivai le Bousy. O le le lava o le mosdire taofi atinae, faaosofia le maliu o le laau. Tatau ona faifai malie. O vao e ave ni mea aoga ma le susu mai le palapala, paluina le aganuu maualalo.

Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele 3365_10

Spring ShopwBary i le Lanu Fanua, ona Manatu lea o le Hortilaizer Tusi Faʻaipoipoga, aemaise pe a matitiva foi, pe latou te le o feagai aʻo leʻi talafeagai i ai ae e le o iai muamua. Sauniuniga e pei o le "Nitroammofoski" poʻo ni fofo lelei o le okeni, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lapisi o manulele. Manuia le mafai ona maua o se uila afi e faʻalagolago i le tausiga agavaa. Afai ua saʻo mea uma, o le a latou ola lelei ma faʻafiafia ma le tele o seleselega.

Faitau atili