O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua

Anonim

O loʻo i luga o le itu o le lalolagi, tala o foliga o le toʻafilemu ma le malamalama - tuʻuʻeseina nei ma isi tulafono pe a tufa le moega.

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_1

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua

O le tele o matafaga ua i ai le tuputupu aʻe o fualaʻau fualaʻau ma fualaʻau ese mai le fiafia i le olaga. Latou te iloa tonu le auala e faʻataʻitaʻi ai moega i autafa o le malamalama, o le a le vaega e fai ai. E faigata mo leo togalaʻau, o le a tatou faʻataʻitu i totonu o le tatou tusitusiga i le poto o le faʻatulagaina o le upega tafailagi.

Uma e uiga i le itu taumatau o moega i le togalaau

Fuafuaina o Tulafono

Fua o nofoaga o togalaau

Suafa faiga

Foliga o le seleselega o le seleselega

Tulafono o Grou togalaau

A o lei oʻo atu i le totoina o le aluga muamua, pe faʻaalu le taimi o le tautotogo, e manaʻomia e fuafua lelei lau '' upega tafaʻilagi. E manaʻomia le tufatufaina o nofoaga mo aganuu eseese, filifili i luga o le tele ma faʻatonuga a le faʻatoʻaga. Matou te lisiina i tulafono faavae e fesoasoani ia te oe e faia.

Taulai atu i itu o le lalolagi

O le mea sa talitonuina e sili ona tatau ona faaauau o moega mai i le itu i saute i saute. E masani ona masani ona sau, filifili pe faʻafefea ona suʻe le faʻatoʻaga i kuka. Filifilia tele le faʻatonuga mai le itu i saute-sisifo i le itulagi. I mea uma e lua, o laʻau uma o le a mauaina i le vaega tutusa ma le vevela, e taua tele mo lo latou faʻatinoina tatau ma atinaʻe. I se tamai togalaau, o le itu e mafai ona taua, i nofoaga tetele o taua, e leai foi se isi mea e ono tigaina.

I le itu i saute o loʻo manaʻomia tele e toto le ituaiga o aiga, mo se faataʻitaʻiga, Tumoto, Isalava. I matu - sili atu le tetee i le malulu o ituaiga o ituaiga, pei o susulu, ofuvae, kalama. O matagi aisa e tele naua agi mai i le itu i matu, lea e manaʻomia le puipuia o laau toto. I lenei vaega, na totoina e Berry Shrubs i le pito o le 'upega tafaʻilagi: gooseberry, currants poʻo le raspberry. E mafai ona e totoina lava le sunflower, sana poʻo isi laʻau maualuluga ma matagofie. Laau i fafo e le manaʻomia, o le a latou faʻamalamalamaina le fanua.

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_3

  • Matou te filifilia tuaoi i moega: Totoina auala talafeagai i le togalaau ma le togalaau

Faʻasaʻo foliga o le mapusaga

Mo tulaueleele e te manaʻomia se lamolemole lamolemole. Maualuga eseesega leaga afaina ai le atinae o laau. O Nizans o loʻo i ai le umi i le tautotogo, i le taumafanafana o loʻo i ai le vai pe a uma le vai poʻo timuga. O lenei e tatau ona amanaia pe a fuafuaina le nofoaga o moega i le atunuu eria. Afai e mafai, o le mata e fesoʻotaʻi. E mafai ona faʻatumuina fanau laiti maualalo.

Afai e taua le slope, o le le tutusa o le a le aoga. I totonu o lenei mataupu, e taua le fuafuaina o le tulaueleele o ituaiga. Ma o lea, i nofoaga alu i eleelevaiga, susu kukama, peppers po o tamato e mafai ona totoina i atumotu. O le a latou manaʻomia le maualalo o le maualalo. I le lotoifale i le taimi o le taumafanafana e le o le vevela tele, i le maualalo-agaga oomi kapeka, zucchini, salati. Afai e tele naua le susu, faʻapipiʻi alavai ala alavai mo lona taʻitaʻia.

O tapasa o loo iai ma se malifa e le tatau ona taulai atu i itu a le lalolagi. O le a sili atu le taua tele nai lo le nofoaga o le solo. O lea o le a maua uma o le a maua le tele o le susu. Afai e te tuʻuina le tulaueleele i le malifa, o le pito i lalo o le a "faʻatumuina" ma faʻavaivai. O le pito i luga, o le isi itu, o le a mafatia ai i le leai o se susuga mai le leai o se mea. E iʻu i le iʻuga, o le a mafatia lava ia;

  • Matou te fufuluina moega maualuga i le Cottage: Mea talafeagai ma faigofie faatonuga

Fetuunai moli

E atinaʻe ai fualaʻau, e manaʻomia le tele o le malamalama. Afai o laʻau e tutupu i luga o le teritori, atonu e matagofie, ae o le a faʻapea ona faʻateʻaina i latou poʻo le totoina o fatu. E leai se aganuu, e oʻo lava i se tulaga ese e le fuafuaina e le mafaamatalaina, o le a le mafai ona atiaʻe le masani ai ma fua i le paolo o laʻau. Tuusaunoaga e mafai ona faia mo le itu i matu. E i ai le matagofie o pale o le a le soona paolo fualaau 'aina.

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_6

  • Faʻafefea ona teu le uluaʻi seleselega: 14 taua manatu

Tuu lanumeamata

E maua ai ni fualaʻau muamua, ua matutua i latou i le tapunia o le eleele. E faapipiiina fanua lanumeamata i luga o le tulaga, o fale puipui le tumau e tuu i lalo o le sulu. O le Green Gaonon e filifilia se nofoaga latalata i le fale, aemaise lava pe a fai o le shelter e toefaafouina. Ia, ina ia tapunia mai matagi malosi ma e matua pupula.

Greenhouses e tuu mamao mai i se mamao mai le fale, talu mai le le tumau o lenei fausiaina ma faʻamafanafana iinei e leʻo saunia. Ae e tatau ona lava la mai le la malamalama. O le matagi puipuiga o le a manatu e sili atu. O le malu puipuia e iʻu ina faʻamau, ina ia mafai ona mafai ona faʻatinoina aganuu faʻataunuʻuina o le a mulimuli ane tuputupu ae. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuu le fale o le fale o le fale o le fale e totoina ai le mea e toto ai tamatoto.

  • 3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi

Digelisions gris

E leai ni tulafono faʻataʻatitia o loʻo setiina ai le lapoʻa o moega. Taulaʻi le paʻu i luga o le talafeagai ma masani masani.

Lautele

O lea, e fuafua le lautele o tulaueleele i luga o le faʻavae pe o loʻo fuafua e faʻalatalata i latou pe lua itu. Maimau pe a naʻo le tasi, o le lautele e le tatau ona sili atu nai lo le 500 mm. Lea la e faigofie ona aapa atu le togalaʻau i le isi pito, ma e tatau ona o lenei mea mo le tausiga masani. O le tumutumu, lea e mafai ona e aapa ai uma itu, e mafai ona lautele atu nai lo: 900-1000 mm. O le mea sili, e mafai e le tagata faigaluega ona maua sina mea itiiti nai lo le nofoaga tutotonu. Ona tausia ai lea o latou e faigofie. Umi e mafai. O nisi taimi e o ai fitafita fou fausaga, tuuese i latou i ni fasi vaega eseese ma eseese fualaʻau.

Taua le taimi - lautele o le ala. O loʻo latou faia o lea e talafeagai e savali ai, vai ma tausiga o aganuu. Maualalo le lautele 350-400 mm. O le filifiliga e fuafua foi mai le tele. O lea o le au carrots, o le Greenery poʻo le 'oti o le a lava sina laititi. Mo pi, pepa, tamato poʻo le fuamoa, e sili atu lo latou lautele.

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_9

  • 4 ituaiga o moega i lalo o le strawberries ma a latou sauniuniga talafeagai i le tautotogo ma o latou lava lima

Maualuga

O le maualuga e ese foi. E talitonu e le mafai e itumalo ona lalagaina o laau e le mafai. O laʻau e tuu i le eleele tulaga pe o se mea na faʻaitiitia. I nofoaga malulu, o le totoina o le totoina e olaola i le maualuga o le 100 mm ma luga. E tele naua o le faʻamafanafana vave, lea e taua mo le le talafeagai o faʻatoʻaga faʻatoʻaga. I lalo o le au fausiaina e masani lava ona faia se faʻavaʻa o palasitika, laupapa poʻo se tuai o le tuai. Ae o lenei e filifiliga.

  • Laasaga-i-sitepu gaosiga o moega mafanafana ma o latou lava lima: Vaʻaiga lautele o 3 filifiliga

Totoina o le nofoaga e taua e taua ai le mafaufau pe a fuafuaina

Pe a fuafuaina fua, nofoaga nofoaga nofoaga e mafai ona tali atu. O lea na ia sailia ai sili ona lauiloa viigaties.

  • Polecletic - 70x70 pe 50x50 cm. Mo pisi, e manaʻomia le lagolago.
  • Vave kapisi - 40x40 cm.
  • Kapeti tuai - 70x50 cm.
  • O aʻa o loʻo totoina ma 12-15 cm. Ile mamao i le va o le fatu - 6-8 cm.
  • Zucchini Weit - Aisle 150-200 CM, o le mamao i le va o le vao o le 70-120 cm.
  • Cufaumbers e aunoa ma le lagolago e manaʻomia ai le 90-120 cm alavai, i le va o le togavao o ese atu 65-70 cm. Afai o iai le lagolago, o le mamao.

  • 8 Faigofie ma Coarese mea sese i le lalagaina auala i luga o le 'upega tafaʻilagi (iloa ma le toe faia!)

O le fomu

Foliga o se ituaiga e mafai. Mo nisi Shap, mo se faʻataʻitaʻiga, nofoaga vaʻai, filifili faʻatulaga tulaga. Afai ua fuafuaina mea uma, e lagona ai le sili i laufanua laufanua ma e fua tele. O le faiga masani mo moega o se tafatafa. Ae afai e te manaʻo, e mafai ona e faia ni tafatolu, sikuea pe lavelave polygonal fausaga. O le a avea i latou ma teuteuga moni o le upega tafailagi. I le ata o nisi filifiliga mo ia fausaga.

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_13
O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_14
O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_15
O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_16

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_17

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_18

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_19

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_20

  • Top 7 lauiloa bogs o le novice Gardener (ma le auala e puipuia ai)

Nofoaga o moega ma le vai

E le mafai ona faia e aunoa ma le vai. O le mea lea, o le a e fuafua le auala e faʻatulaga lelei le 'ie i le faʻatoʻaga, a manaʻomia ona tatou mafaufau i luga o le suavai. E tusa ai ma le biologists ma Agranoists, e sili lava ile vai le tumau ma le vai vevela. Ia o le a uma le aso na te fiafia i ai. O le mea lea, e manaʻomia le faʻapaʻia o se fagu o le a toe foʻi ma le vai. Atonu o se vai taele tuai, o se palasitika parrel po o le uamea chan.

Mo se togalaau tele, e tele tane o le a manaomia. E tuu i totonu ia mea eseese, peitaʻi ina 'ia latalata mai le paipa siʻomi. Ia, afai e i ai se pamu mo le suavai. O le a faʻaalia ai le taua tele o le faʻasologa. Afai e iai sau vai "mai le Crane", e tatau ona e faia ina ia talafeagai. O le faia o lenei mea, i luga o ala, paipa poʻo ni mea e faʻapipiʻi e maua ai le maualuga o le numera o le susu. Lenei o le a faʻatagaina ai ona faʻatumuina le atoa o le faasitete atoa.

Lelei tali - PIRRING SIME. E faʻailoa mai e fafaga le vai i laʻau taʻitasi. Mo lenei faʻamoemoe, paipa o loʻo tuʻuina atu, minus sprroolers poʻo le tele o masini e faʻapipiʻiina. Ose faiga taualuga lea, ae e faigofie tele le taotoga. E mafai ona faʻaopoopoina i le mamao o le puleaina ma le vai o se fale, e aunoa ma le sau i ai.

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_22

  • Pe a sili atu le vai eseese ituaiga o laʻau: O le taimi atoatoa mo le 8 lauiloa o faʻatoʻaga

Foliga o le seleselega o le seleselega

A o le faʻatulagaina o fanua e manaʻomia e tatau ona amanaia tulafono o le seleselega feololo. E sese le laueleele tutusa tutusa ma le tausaga i le tausaga i le tasi nofoaga. E tatau ona i ai, e leai se isi mea ua le fiafia ai le lalolagi, o le seleselega e sili atu le leaga.

Vaega o Aganuu

  • E le manaʻomia se tele o meaʻai. O Katone nei, Parley, salati, Fonl, pi, o isi.
  • Ogatotonu. Mo le tuputupu aʻe masani manaʻomia se tasi fafaga meaʻai mo le vaitau. O le povi, raeshes, kapeti, pateta, orgplant, aniani, radish.
  • Faigata. E manaʻomia mo se tele o meaʻai, pei nai isi fafagaina mo le vaitau. O kuka ia, pepa pa, tamato, pamu, kapisi.

  • Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga

A vaevaeina le teritori atoa i le fa o le taulaga. Muamua ua lafoai i lalo o le gagana e manaʻomia ai se solomuli sili atu nai lo le fa i le lima tausaga. O vaega o totoe o loʻo aumaia i lalo o laʻau ma se isi manaʻomia mo meaʻai. O le faaiuga saʻo o le a avea ma ni suiga faʻaletausaga. O lea, o ni ata faʻafaigofie ua totoina i luga o le nofoaga, lea e iʻu ai e le tigaina. I latou, i le taimi na siitia ai i le puipuiga, lea sa i ai Ua maeʻa ona tuʻuina atu le mea mulimuli i faʻafitauli e manaʻomia ai fualaʻau. O leisi malaga e faia ai le leo e toe malosi ai ma faateleina le seleselega. E taua foi le usitaʻia o fualaʻau taʻitasi. O lona uiga, o lo latou avanoa e atiae ma tuputupu aʻe i le isi, puipuia ma faamalosia o latou "tuaoi."

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_25
O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_26

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_27

O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua 3449_28

  • Vermiclite mo laau: 9 metotia o talosaga

I faʻamatalaga, pe faʻapefea ona maua se faʻatoʻaga i luga o le togalaʻau i luga o le togafiti, leai iai faifeau, e faʻapefea ona fautua mai lea faifeau faifeau e fausia se polokalame. Muamua Tusi se Fuafuaga, Faʻaosoina ia Moni Fua. Ona fuafua ai lea o le au taavaletofi. O le a le mea o le a i ai i le mea moni. Fai se lisi o fualaʻau fualaʻau 'E te tuputupu aʻe i luga o le togalaau. Tuu i latou i le ata. Lenei o le a fesoasoani e faʻamautu ai pe o loʻo lava se avanoa mo aganuu uma fuafuaina mo le tulaueleele. I le averesi, o le tasi lalagaina o loʻo lelei lava e mautinoa ai ni fualaʻau fualaʻau o se aiga o le tolu pe fa tagata.

  • Faʻatulagaina i le faʻatoʻaga mo le tausaga muamua: o le a le taua e iloa uma togalaau

Faitau atili