Faʻafefea ona "Faʻavasega" Bloom Poschid: 6 Fautuaga e fesoasoani

Anonim

Matou te taʻu atu pe aisea e le fuga ai porchid i le fale ma le mea e tatau ona faia e faʻalelei ai.

Faʻafefea ona

Faʻafefea ona

Mai le faleoloa na faʻamalieina tagata faʻatau e ave le laʻau i fugalaʻau. Ona i totonu o ni nai vaiaso faamemelo tele. Ina ua uma le malologa o mea, ma o le fugalaʻau e tulimatai atu i lona iuga. Ae o le faʻatali o nisi taimi e faʻaululona ai mo masina. O le a matou fuafuaina pe aisea e le fuga ai le machide ma se mea e ave ai lona fugalaau ma masani.

O le a le mea e fai e fuga ai

Mafai ona mafua ai le leai o se tafe

- Toolau talavou

- sese le vai

- fuga o le leaga

- E le saʻo o le eleele

- maualalo le vevela

- sina malamalama

Faaosofia o fugalaau

- faʻataʻitaʻiga o le timuga vaitau

- pe lamala

- mafanafana mafanafana

- vevela eseesega

- faʻaaogaina o le succcnic acid

- poʻo le cytokinin paste

Mafuaaga o le leai o le tafe

Epiphhyts matagofie bloom 2-3 taimi i le tausaga. E le gata i lea, o taimi taʻitasi o lo latou faʻatauga e mafai ona tumau i le fa masina. Le lava o lanu - o se faʻailoga o le laʻau e i ai lona faʻafitauli. Mafuaaga e mafai ona eseese. Matou te lisiina le sili ona taatele.

1. Tamaitai talavou

Mo le taimi muamua archids fuga mai le matua o le tasi ma le afa i le tolu tausaga. E manaʻomia le iloa oi latou e tuputupu aʻe fugalaʻau mai tamaiti. O le le lava o fugalaʻau i le tausaga lea o se masani masani. E tatau ona tatou onosaʻi ma faʻatali. E moni, e iai laau e maua ai aū i le vaega o le tagata solitulafono o le tagata solitulafono pe i le taimi lava na uma ai le taotoga. O ia ta fugalaʻau e tatau ona tafiesea, o a latou isi atinaʻe o le a faʻaumatia le tama talavou.

2. Suavai sese

O le sao saʻo e tatau mo le masani ai atinae o epiphytes. O le Konetala ma le tipiina o aʻa e mataʻutia mo i latou. O le filifiliga sili o le vai "i luga o le finagalo", ae le o le taimi faatulagaina. Afai o le laualuga o aʻa na mauaina se pale samasama lanumeamata, ma o le mea e sili ona matutu, ua oʻo i le taimi i le vai. E sili le faia o lenei mea i se auala faʻasolopito: o se ulo i luga o le itula ma le afa tuʻu i le pelvis ma le vai.

3. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Afai o loʻo tau le fula o loʻo tau mo le ola ai lea, o le a le fuga. O uluai faʻailoga o faʻamaʻi, eseʻese o ē na mafua mai i siama, e matauina lelei. E faigofie ona maua le maʻi. E faigata foi le foliga mai o le foliga o mea faigata. O le mea lea, e le mafai ona faʻatagaina le faʻaauau asiasiga, pe a oʻo mai le muamua fagutu, e manaʻomia le amataina o togafitiga. E sili atu ona sili atu i le masani ai ona faia le puipuiga.

Faʻafefea ona
Faʻafefea ona

Faʻafefea ona

Faʻafefea ona

  • Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou

4. E le saʻo le faʻavae

O mea sese i le filifiliga o le eleele e taʻimua i le fuafuaina o le aʻa o le aʻa lea, lona boot ma le oti. O le "saʻo" faʻaea le paʻu, oneone, popo fiva ma pit. E le mafai e le Epiphyts le vaega e le ofi atu i soʻo se suavai ma eleele ma le sphagnom. Na o se mea faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina.

5. malulu ma sili atu le susu

FalenopSnops; latou te le manaʻomia le faʻaititia o le vevela mo le taimi malolo. O le tulaga sili ona lelei vevela o le 20-30 ° C. Tautala e manaʻomia i le va o le po ma le ao vevela i le 5-7 ° C. O le le fiafia e sili ona tausia i le 70-80%. O le taua o le 40% ua manatu e taua tele mo le pomu.

6. Le lava le moli

Mo le atinaʻeina ma le tuputupu aʻe, e le manaʻomia e le fugalaʻau le tele o malamalama, ae o le fugalaʻau fatu na fafaguina i se malamalama ua leva. Falennippis manaomia se 10-itula le malamalama aso. O le mea lea, i le taumalulu, aemaise lava peʻa uma foliga o le toto, o le laʻau e tatau ona vevela e le phytoumā. O le moli auala e tuu i luga o le ulo, ae o le mea lea e le susunuina ai laulaau. I le taumafanafana, e tatau ona faʻaliliu e epiphhyts ina ia le puʻeina ai le la. O le malamalama e manaʻomia ma aʻa, o lea e manaʻomia le pikiina o ni uʻamea manino mo le totoina.

Faʻafefea ona

O le a le mea e fai pe a fai o le pomu e le fuga

Afai o le laʻau ua faia e tusa ai ma tulaga lelei, ae o loʻo le manaʻo lava e fuga mai, faʻaopopo nisi faʻamalosi. Faʻaaoga metotia faʻamalositino ma vailaʻau. E le mafai ona tuʻufaʻatasia ia mea, o le a malosi tele popole mo le fugalaʻau. Mo le faʻaalia, o se tasi auala e filifilia. O le a matou auiliiliina pe faʻafefea ona faia le paʻu o le pomu i le fale.

Tatou amata ile metotia faaletino. Le Fale o le Trocp o Troppic Epytes, pe a leai se taumafanafana poo le taumalulu. Ae o loʻo i ai lava le vaevaeina i vai susu ma oʻo mai. O le lautele lea taamilosaga e aʻafia ai fugalaʻau. Faatulagaina o ona itu i le fale e fesoasoani i le fuga o le laau. Faʻamatalaga taua: O taʻitaʻi e mafai ona faia na o le soifua maloloina o fugalaʻau. Afai o iai ni faʻailoga o le le lelei, e sili le le faia.

1. Faʻataʻitaʻiga o le timuga

Amata i le faʻaititia o le aofaʻi o nitrogen i le fafagaina masani. O lo o faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o le aʻa o faʻalili ma laulaʻau, e leʻi manaʻomia. Nai lo lea, siʻitia le meaʻai o le phosphorus ma le paetataʻe. O le a lelei tele faʻaaogaina tutusa o fetilaisa o fetilaisa: nitrogen - 2 vaega, byassium ma phosphorus mo 6 vaega. Orchid 3-5 aso i le laina e tele le feololo i le vai mafanafana. E mafai ona e vai le agaga. Ma e lua vaiaso e le o le vai i le fugalaau. E manaʻomia o le mea e tupu ai ma aʻa o loʻo faʻamamaina. Ina ua maeʻa lena, toe foʻi i le masani ai ala gofie

  • 6 potu moe o le fuga o le Bloom ia Mati

2. Faʻataʻitaʻiga o le ARDID Vaitau

E faʻaosofia ai le faʻamalosia o le tuputupu aʻe o laulaau ma le faʻaputuputu o nitrogen. O se puʻupuʻu puʻupuʻu "lālū" o le a suia. O le fafagaina ma o le fevae o loʻo taofia le tumau, faʻateleina le soʻotaga i le taimi. I le taimi lava e tasi, e mafai ona mamago le aʻa. I le faiga lea, o le machid e nofo i le masina-tasi ma le afa, ona toe foʻi lea i le masani ai pili. Afai o le fugalaʻau foliga mai o le vave, o le taugofie vai, o le faʻafefeteina ma fafaga vave manaʻomia ona toe faʻaauau.

Faʻafefea ona

3. mafanafana mafanafana

O se auala mataʻutia lea, o le tulaga lamatia o le faʻaleagaina o le laʻau e matua tele. E tatau ona tatou saʻo le faʻaleleia o le vevela o le vai. E le tatau ona vevela 40 ° C, E sili atu mo le tolu i le lima tikeri lalo ifo. O le popau i luga o le masani masani, pe a uma le afa itula, tule i totonu o le taele ma tatala se mafanafana mafanafana. E tatau ona lelei le sasaa atoa le fugalaau. O le umi o le taualumaga o le 30-40 sekone. Ina ua maeʻa le taʻele, le supheit laʻau i le vai taele ina ia malulu. Ona fesiitai lea i le nofoaga. I totonu o le lua vaiaso, e le maliuina ae ae aua le fafagaina. O le faʻasologa o loʻo "faʻaalia" e le o ituaiga uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le seevae seevae, o le a le feʻaveaʻi ma le loto nutimomoia o le suā

4. I aso uma vevela

O le phalanineppis ua siitia atu i se nofoaga maoae i le po. E mafai ona avea ma panisi poʻo loggia, potu i lalo, cellar. E mafai na ona e lafoina le faʻamalama i le po i le faʻafefiloi auala, ae ina ia le maua le tafe o le ea malulu i luga o lau. O le sili sili ona lelei eseesega i le va o le po ma le ao vevela o le 6-7 ° C.

Faʻafefea ona

  • 6 laʻau faʻatasi ai ma le a sili ona taugata le tau

E lua vailaʻau o loʻo faʻaaogaina lautele mo le vailaau faʻapitoa.

5. faaosofia o Amber AcId

O le vailaʻau e fausia ai atinaʻe ma le tuputupu aʻe, faʻamalosia le le soifua maloloina, faʻamalosia le faʻatau atu ma faʻateleina lona umi. Ua faatauina atu i foliga o papa, lea na saunia ai le suia o le poletisi poo se sooupu. O fanua o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o le vailaʻau. Amber Acad e aofia ai tausiga masani mo Phalaenippis. Sili ona manaʻomia fugalaʻau fugalaʻau pe a maeʻa le faʻauigaina ma le tuai ona malolo taimi malolo. A o le i faʻaaogaina, e tatau ona e toe vaʻai ia te oe lava i faʻatonuga.

6. Faʻaaogaina Cytokin Pipii

O le fualaau faasaina e faavae i luga o le phytohothy cytokinin. E faʻamalosia ai sela moe, faʻamalosia lo latou tuputupu aʻe ma toega, faʻaosofia le faʻaaloalogia o fugalaʻau ma le atinaʻeina o lamolemole, faʻafeiloaʻi i le raputuporate o le toe faʻafouina.

Ina ia maua se blooton fou, faia togafitiga ma cytokin piste. Fai loa. Saili le moe moe o Farney Fallney. Ua matua tipi ma le faaeteete le ufiufi fua o fua ma aveese. Le amanaiaina le fatugaʻo o loʻo tatalaina. E tele naua le faʻaeulu ma cytokinkin paste, ina ua maeʻa sina taimi puʻupuʻu o le a amata ona tupu ai le fatu.

Faʻafefea ona

Na matou mauaina pe aisea e le fuga ai le pomu ma le mea e tatau ona fai e fuga ai. A uma le laau ona lele atu, e le mafai ona lavea vave le fugalaau. Afai o lana pito o le lanumeamata e lanumeamata, e i ai le avanoa e faʻaauauina ai le tuputupu aʻe ma foliga mai o pu fou. O fugalaau mago e tatau ona aveese. Tuu na o se tamai "penek" ma le tasi pe sili atu o le fatuga.

  • 5 i totonu o laau o le a ola ai e ui i mea uma

Faitau atili