Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga

Anonim

Matou te taʻuina atu le auala e feagai ai ma mea faʻapipiʻi ma metotia faʻapitoa, vailaʻau ma fofo o tagata.

Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga 3533_1

Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga

O le Slugs valaʻau le mea e leiloa ai ni mea lilo ma meaʻai. O i latou uma e le fiafia i malo i luga o soo se togafiti. Faatasi ai ma le taunuu mai o timuga, o le le ono mafai ona faʻateleina o latou foliga mataina. I tulaga lelei, latou te faʻatelelia lava. Fafaga Rills ma lau, fugalaʻau, fualaʻau ma le vao. Tuʻu ina ia maeʻa moli le manaia mai le vavale, lea na latou mauaina ai o latou igoa. I se taimi puupuu, o le matata eseese e mafua ai le taua tele o le faaleagaina o fanua. O le a matou fuafuaina pe faʻapefea ona aveese ni fasimoli i le togalaʻau e faʻavavau.

Aveese le slugs e faavavau

Auala eletise

- Pranic Seatty

- Bata ma le tagata lava ia mailei

- Puipuiga Pa puipui

Tagata fofo

Vailaau

Puipuiga puipuia

Auala e faʻafetaiaʻi ai ma le Slugs i auala i le togalaʻau

A leai se manaʻo e faʻaaoga le oona o le apoapoaʻi, amata i ni metotia faigofie o le tauivi. E ui i lona faigofie, ae latou te aumaia se faʻaiuga lelei.

1. lima

Sili ona aoga i le taeao itula. Asiasi i nofoaga uma e fiafia i ai nofoaga o sirs sili, taitoatasi e aoina mai le tagata. Tele taimi latou te nonofo ai i le susu na tafeina tulimanu, i luga uʻamea poʻo laupapa laupapa. O le pito i lalo o polosiva, hes ma carnes mo vai, steel vai apa po o pakete. Sa fiafia Stils e faʻaputuputu i le paolo o laʻau: i totonu o le rosette o strawberries, i lalo o kapeta o loʻo alu. Na faaumatia e le aoina o faiga na faaumatia.

  • Faʻafefea ona aveʻesea atts i le faʻatoʻaga tasi ma mo tagata uma

2. Baet ma le 'au mailei mailei

Maea e aoina le fiafia ma fai le tele o le taimi. Ina ia faʻavaveina, o mailei ua maileia ma tuʻu le maunu. Lea e mafai ai ona faʻaputuputu ni tagata i le nofoaga e tasi. Matou te ofoina atu ni isi filifiliga mo mailei o le a fesoasoani e aveese ai slugs.

  • Galue e pei o le manogi o pia. Ua faasolosolo ona sasaa i lalo o fagu palasitika ma se uati tipi. O ipu ua faʻatau i totonu o le eleele, o le tuua fua o le tipi. E mafai ona e tuʻuina se fagu i autafa o le eleele. I mea e lua e lua, o pulumu vaipuʻe o le a inu i totonu, e le mafai ona alu ese atu.
  • O le eleele i lalo o le lumanaʻi o mailei e tatau ona matutu mo le 4-5 aso. I le afiafi, o se pepa laupapa e faʻaeʻe ai i totonu o le vai, o le maka poʻo kapeta o loʻo tuʻuina atu. Nai lo le vai, e mafai ona e ave pia po o le key. I le taeao e te siiina mai ai le mailei ma aoina mea.
  • Prinanka ma sana galue lelei. O nisi fufusi o le falaoamata mai lenei aganuu e moe ai i le fagu ma faʻapipiʻi i le eleele, pe faʻapipiʻi i le itu.
  • O mea e fiafia ai i le CRarders ma liusuavai aganuu. O latou mafatiaga e lelei mailei. I le aveeseina mai afa o le fetu, o le ava ua vavaeeseina. Lolo i lalo i lalo i luga o le eleele. Ina ua mavae sina taimi, sisi ma aoina le pulu.

O nei mea uma mailei e aoga lelei. E le gata i latou e le gata i le togalaʻau poʻo faʻatoʻaga, ae faʻapea foi ona tau magaolo i totonu o le fale gaosi.

Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga 3533_4

  • Faʻafefea ona faʻaaoga le UREA i le togalaʻau i le tautotogo: 4 fetilaisa faʻaaogaina

3. Puipuiga pa puipui

O se metotia faigofie e taofia ai le tui o sioa i le teritori. Faataamilo i le togalaau poʻo le faʻatoʻaga e faʻaoʻo mai ai ma se ie puipui. Aua o ona gaosiga, latou te faia ni mea leaga pe sili atu o mea e le aoga mollusks e tolotolo. Tele filifiliga: fufulu atigi, oneone lapopoa, tuʻi le atigi atigi apamemea. Fesoasoani o le faʻamagoina o le kofe mafiafia, totoa powder ma superphophate.

E sili le faataapeapeina o se auala e leai se tasi fasi pepa, ae o ni nai. O le mamao i le va oi latou e tatau ona 150-200 mm. E faapena foʻi le puipuia o laʻau faʻatoʻaga poʻo vao pe a latou tuputupu aʻe i se mamao mamao mai le tasi ma le isi. O le puipuiga puipuia o loʻo faʻatumuina i latou. Guime Gisintes Nosete i le 'apamemea ma soʻo se mea e i ai mea e masani ona fesoasoani. I luga o le faʻafesoʻotaʻi, o le tau o le manava o le manava ma le 'apamemea-o loʻo i ai le malaia na tupu o se vailaʻau talimalo e faʻaleagaina ai le vavale. E le pei o le tausaafia ma le manogi ma le manogi. O le mea lea, i laau ma se manogi e mafai ona faʻaaogaina e avea ma faʻamaʻi pa puipui mo lanumeamata, cellars, faapalepale. Latou te faʻapipiʻiina o fualaʻau 'eseʻese poʻo le lulu i le tino. O Katoliko, Pasyy, Laurel, Velits, Rosema ma aa.

Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga 3533_6

  • Faʻafefea ona e faʻaoʻo i le eleele i luga o le togalaʻau: 5 metotia aoga

O a auala a tagata e faʻaaoga

Ina ia aveese le ata, faʻaaoga le tele o mea o tagata fofo. Matou te ofoina atu ni auala aoga e aveese ai le sami ma slugs.

1. Lafoaia o fanua

O le paluga mo dubing e ese. O se iʻuga lelei e maua ai le paʻu poʻo le superphophhhate. E ave i le 30 g i le sikuea mita. Lime palu ma le tapaa pefu pe tapaa ma tapaa puaa. I mea uma e lua, o vailaʻau o loʻo fefiloi i ni vaega tutusa. Ave le 40 g o le 1 kv palu. mita. Gaosi e faia i le afiafi po o le po.

2. susunuina pepa

O le pateta ma le sili ona mamago, ona olo lea i le powder. Mo le tapenaina o se fofo i le 500 g o mea mama, 10 lita o le malulu vai o le a manaomia. Faaosoina, alu e matau mo le lua aso. Ona faʻapipiʻi lea o le paluga ma le toe paʻi i le lua aso. Sauni teuteuga decoction spray tulaueleele. O le fofo gaosiga ua saunia. I luga o le pakete ma vai ave le 0.5 tioata o fasimoli ma 0.5 lita o teuteuga. Ua uma ona teu le teuteuga i se taimi umi, o lea ua sauni ai e sauni. Ua fautuaina e le pepa le lelei le pepa e te fautuaina ai i mulch.

  • 9 sili kuka mo le lanumeamata

3. Pash Sash

E fesoasoani e vave ave ai le susulu, aua e iiona mo latou. Powder kilokalama ua soloia i le 10 lita o le vai. O le faʻaiuga fofo e togafitia fanua. E sili le faia o le lua pe tolu taimi i le aso. O le pamu o loo ufiufi i le vavale, o loo puipuia ai i latou. E na ona latou lafoina le mea oona i luga ia i latou faatasi ma ia. O lea la, e tele togafitiga e manaʻomia.

Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga 3533_9

4. Souresture Manurd

E lua sipuni o le sinapi efuefu efuefu ua soloia i le ipu vai, avatu le itula. Tolu le afa o le vai, ma le tui. Ua sauni le fofo. O loʻo togafitia ma le palapala ma faʻafaigofie ai laʻau. E faapena foi, o falelotu ninii greenture. E saunia se mafuaʻaga talafeagai e faʻavae i luga o le tasi fagu i luga o le pakete.

4. Soto ma le kilokalama i lalo

Syzhai na totoina fanua, alavai ma ala. E i ai le manogi magree, ua faaaoga e fefe ai. Ia e faia ia i latou ma se ieie, fasi pepa. Ua folasia i lalo o vao pe nonoa ma i latou.

Ina ia faafefeteina tagata Moliks, le vaifofo faapitoa a le Ambia, o le le tufuga o le kaliko, o le pa o le masima, o le masima masima, o loo faaaogaina foi.

  • Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti

Vailaau

Afai o le faitau aofai o tagata o le tele e tele ma isi metotia e le faʻatino, o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. Mollisks e nofouta i Metaldehydede. E faʻavae i luga o ni vailaʻau. Tele na faʻaaogaina "slugu" poʻo le "faititili". E faia i le ituaiga o palu ma tamai granules. O le manogi o auala o le a tosina molllls. Ina ua uma ona 'ai mo se taimi puʻupuʻu, o suega o oti.

O le vailaʻau e faʻaaoga e tusa ai ma faʻatonuga. E masani ona sosolo i luga o le 'upega tafaʻilagi pe tufatufaina manatu, latalata i faʻatoʻaga e te manaʻo e puipuia. Ma le faʻaeteete, faʻaoga iina, le mea e mafai ai ona 'aʻai i luga o se moa poʻo fagafao: i le fale i lalo o le fale, e latalata i le fale o le aiga. O nisi taimi o le slugs "osofaʻia" fale mautotogi i luga o fola muamua o fale mautotogi. Ona fesoasoani lea i se malupuipuia mo le tane ma mo manu meafaigaluega "Ulvid".

Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga 3533_11

Puipuiga

E Le Faigofie E Taua Finas. Na tali atu lelei i tulaga ese ma vave faatele. Ia faʻaititia o latou avanoa o tufatufaina, e fautuaina foi le faʻaaoga o le puipuiga talafeagai. O loo faamoemoe i le taofia o fasipepa e agai i luga i luga o le upega tafailagi, e faʻaititia ai le tele o le tausua ma faʻaititia le aofai o a latou nofoaga masani. Matou te lisiina ni metotia lelei puipuia.

Aoga aoga

  • Manatise Spring ma Autumn Perroxide. O le kamuni o loo tanumia i le eleele. O le 'auga o le leai o se malutaga, o se taunuuga o le a latou oti.
  • O le vavau masani o se vasa, o le faʻasaʻoina o papa e nonofo latalata i le teritori. O fasimoli e le pei o le vevela, le lava o ia i palapala mafiafia.
  • Aveesea mai le lapisi lapisi, laupapa, o le tausaga talu ai, etc. I le taimi fiafia, latou te ufiufi mumu mai le vevela. Autumn Molnusks o lo o nana iinei mai le malulu.
  • O le i ai o le lelei ala alavai o le a sefe le teritori mai le tele o le susu.
  • Mulching tulaueleele. O le faigofie uma o le tino o loʻo agaʻi i luga o le lamolemole. Ogaoga o le faalavelave ma latou. Mulilua ma le laumei, sisi, lapisi fuamoa atigi, oneone tele, ma aemaise ai manoa felelei o le a faigata ai le siitia o mea malie. I lea taimi, o le Mulch e le o le manava, a o ese le faʻamalo i lalo o le mea, o lea na o le tosina i ai le buncrouch.
  • Amataga o le totoina o tulaueleele. O le a ia maua le taimi e faʻamalosia ai le tele o mea puʻeata, o le a le mafai ona latou faʻamalosia. E matua moni lea mo le kapisi.
  • E le mafai ona faia le mafiafia o aganuu. O iʻuga o meaʻai o le a tuʻuina atu i le ata lafoia o le a tausia le susu. O sea nofoaga e sili ona alofagia e le Stoili.

O faiga puipuia e faigofie tele. Afai e te faʻataunuʻuina uma gaioiga i le taimi ma e le aunoa, o le aofaʻi o le faitau aofaʻi ua faʻaitiitia.

Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga 3533_12

Metotia, pe faʻapefea ona aveʻeseina le slugs i luga o le togafiti, tele. Ae o nisi e le mafai ona fesoasoani. O le iʻuga sili o le a tuʻuina atu ai se seti o fua. Tuuto Prophylaxis. O tagata Fork Fofo o loʻo galue lelei i le tuʻufaʻatasiga ma le faʻatulagaina o pa puipui poʻo mailei. O le faʻaaogaina o vailaʻau o vailaʻau e sili atu ona o ese. Latou te afaina i iniseti ma eleele.

Faitau atili