Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti

Anonim

Matou te taʻuina atu le faʻaaogaina o mailei, faʻapitoa ponesis ma o a ni fofo o tagata e faʻatoʻa tupu ai papa.

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti 3642_1

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti

Isumu - tuaoi matautia mo se tagata. O nei mea e sili ona malosi e sili ona ola ai, mafaufau lelei i ni tulaga ola. Latou te vave ona faʻateleina ma puʻe ni teritori fou. Ma le fale tumaʻoti, latou te faʻaleaogaina oloa, mea faʻatautupe, mea. O le a tatou fuafuaina pe faʻafefea ona aveese le isumu o taimi ma e faʻavavau.

Uma e uiga i le faʻaseseina o papaʻe

Faailoga o Fotuga Foliga Vaaia

Auala e Faigofie ai Latou

- fili natura

- mailei

- Oona oona

- Fork Fofo

Faʻafefea ona ave manu mai le faʻavae

Faʻafefea ona Malamalama Na Latou Maliu Rodent i le Fale

Iloilo po o a tuaoi e le o vaaia, faigofie. O le Uluai "Thells", faʻailoa mai lenei mea, o le a avea ma faʻaaliga.

  • O se manogi le lelei, o mafuaaga e le mafai ai ona iloa.
  • O le foliga vaaia o le le malamalama o leo: Saili, ma le maosia o le, faamoega.
  • Mea totino. E mafai ona mafai ona faia ni oloa, meaafale, faʻaitu, lavalava ma fesoʻotaiga mai palasitika.
  • Foliga o le tele o le faavauvau.

E faʻapena foi le tasi o faʻailoga o faʻailoga e tatau ona faʻatumu. Afai latou te lua pe sili atu, toetoe a mautinoa lava o rodent rodents i le pitonuu. E le gata i le manaia, ae e matautia foi. O mea lilo e 'ai meaʻai taofia mo manu faʻatoʻaga, oloa faʻaleaga ma fatu. Ua mafai ona latou fafagaina mea uma o le a latou paʻuʻu ai: pa puipui, faʻavae, vaega, uaea ma uaea. O le mea mulimuli e mafai ona taitaia ai se afi.

O le mea pito sili ona leaga o Rats o ni tagata sili ona leaga e lamatia mo tagata ma o faʻamaʻi o manu: mala, leptoschisdis, rabies. I se faʻaopopoga, latou te faʻavaivaia isumu ma soloa e mafai ona tuʻua a latou tagata e ona. Ua faʻasalalau e le Extoparararatites maʻi ma faaosoina le ogaoga o tagata. Faatasi ai ma le foliga mai o uluaʻi faʻailoga, o le i ai o rodent e tatau ona mafaufau i le auala e aveese ai isumu i se fale tumaʻoti.

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti 3642_3

Fai e le o taimi uma e le faigofie. O Rodents e matua atamamai. E talitonu Biololokis latou mafai ona aʻoaʻo, fetuunai i so o se tulaga. O le mea lea, pe a uma ona le aoga le mautotogi. O manu e na o le tuiina. E le gata i lea, o manu e matua faigata, e malosi, ua tele fetuunaiga maualuga. Tutusa lelei le malulu ma le vevela. O le taua ia i latou e mafai ona umi, ae na faapaleina pea i le manuia.

4 auala e aveese ai isumu i le fale

E manaʻomia le amata ona galue galue ma se faʻafaigofieina o vaʻaiga. Mo le mea lea, e faia mea inu faigofie.

Uluai gaioiga

  • Saili isumu, fuafua ala o le feoaʻi ai manu, nofoaga o latou faʻaputupuʻu.
  • Asiasia fale uma i le fale nofoaga, e iloa uma potu malolo. E mafai ona avea ma faletaavale, Barn, moa povi, etc.
  • Asiasi le togalaau ma le togalaau. O iinei foi, atonu e i ai ni meaola faalafua.

A maeʻa le potu malolo, o loʻo tatau ona tau "le aofaʻi o ia, na te filifilia ni metotia talafeagai. Afai e tele naua o latou, o le a manaʻomia e valaʻauina tagata faʻapitoa o le a taofia atoa. I isi mataupu, e mafai ona e taumafai e fai oe lava. Matou te lisi i auala sili ona aoga.

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti 3642_4

1. fili masani

I le lea metotia, e mafai ona e faʻaumatia naʻo le toʻatele o tagata taʻitoʻatasi. Peitai tusa lava pe i ai foi latou, o le a i ai o le fili o le a avea ma popolega o latou. I ia tu tulaga, e tuai tele, fefe mamao ese mai o latou fale talimalo. Le fili faalenatura mo manu o ni tagata laiti. E aofia ai pusi. Ae e tatau ona malamalama e le mafai e pusi uma ona feagai ma se fale malosi. Ma o le osofaʻiga a tagata taʻitoʻatasi e mafai ona tauʻaoina ai lona ola.

O le mea lea, e le manaʻomia le fuafua e naʻo pusi. E mafai ona fesoasoani maile laiti: faʻasaga, lafoga. O i latou o isumu lelei. Taimi taua. I le faagasologa o le tulimanu, e mafai ona manuʻa pe afaina ai le fagafao pe ua afaina mai le bites. E manaʻomia le mataituina o latou tulaga ma sauni e lagolago. O le iai o Reptiles e matua aoga. Gata - o le umi-fili fili o rodents. E oo lava i lo latou manogi e mafua ai le popole i le profes.

E mafai ona e amata se tamaʻi terarium, o le a fefe ese "fale mautotogi". Afai e leai se manao e faia lenei mea, o ese mai ai. I le Zamitosasezine, mai lea taimi i lea taimi, latou te taliaina le gata faafiafiaga, fasiga o le lapisi, ma isi. Ua tuuina i fafo i nofoaga le nofomau. O se auala lelei lea e aveese ai isumu i le fale manu i le fale manu, faletaavale, Hospostroy.

2. Mailei

E mafai le faʻaititia o le numera o "osofaʻiga" faʻaaogaina trappers ma mailei. E lua ituaiga o sea masini. O nisi o le faʻaumatia o le faʻataʻitaʻiga i totonu, o isi na faʻamalosia le saʻolotoga o lona gaioiga. I soo se tulaga, e tatau ona e aveese le manu mai le isumu. E le fiafia i taimi uma. Peitai, o nisi taimi e tatau ai. O lea, o mailei e mafai ona naʻo le faʻafitauli i le faʻafitauli, pe faʻapefea ona aveese ni isumu i le moa o le moa poʻo ni isi nofoaga tau tamaoaiga. Lenei e le mafai ona faʻaaoga le mea oona o mea oona poʻo le faʻateʻa, o lea o le rattles o mai e laveaʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o mailei

  • Oleiʻea mailei, aoga i le faʻafefeteina o isumu, e matua galue. E malosi tele manu, o lea e le taofia ai e le fualaau faasaina.
  • E atamai manu ma vave ona aʻoaʻo. Afai e i ai ni tagata i totonu o le mailei, e tatau ona toe faatulagaina. O le isi o le a le alu i totonu.
  • Aua ua mautinoa e maua le manu, ua latou tuua le faatafunaina i le Kapone, ae e leai. Ina ua maeʻa le lua pe tolu aso, o le feʻau ua faʻagaioia.

E aoga le mailei tui, ae e le mafai ona tuʻuina atu poʻo fea le fagafao.

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti 3642_5

3. Vailaau tapenaga

O mea faigaluega oona o loʻo gaosia i se tele o ituaiga tulaga ma eseʻese ituaiga: aerophuls, gyneous, efuefu. E mafai e tagata uma ona filifili mea e faigofie ona faʻaaoga i le fale. O fua o gaioiga i na sauniuniga o ituaiga e lua.

Fua

Mai le 'ai o se mea leaga e mafua ai le oti o se manu e fai sina taimi puʻupuʻu. O le aafiaga e faʻalagolago i le aofaʻi o mea 'ai, o le mea foʻi lea e mafai ona ola ai tagata taʻitoʻatasi. Pe toe foi i Noraura ma maliu ai iina. SoRodii o se lagona ma latou mumusu e ai le masalosalo masalosalo. O le mea lea, e le faʻatagaina e faʻaaogaina ni taʻaloga sili maualuga maualuga nai lo le tasi pe faʻalua taimi ile tausaga. O tapenaina i o le "rat", Amynostagmine, Zinc Fhosphide, isi.

Ma le faʻaputuputu gaioiga

Vailaau faʻaputuputu i le tino ma mafua ai le maliu o se tagata faʻaleagaina. Lagolago e le malamalama i mafuaʻaga, o loʻo faʻaauau ona latou ai ai ma le tao. O le Speectives o tapenaga sauniuni e sili. O mea nei o le eletise ma falesolo, faʻapea foi ma anticaloants. E le o maua e le mea mulimuli le mea oona, ae poloka le toto toto. O le mea lea, i itu laiti o fale e saogalemu ai mo manulele meaola. E mafai ona faʻaaoga soʻo se mea e mafai ona faʻaaoga ai O lenei "zoomudierine", "Ratinan", "Kratsky", "Goliata" O isi.

Faʻaaoga le le lelei o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ma le faʻaeteete. E le tatau ona i ai ma ai tamaiti po o fagafao. E i ai se isi tulaga lamatia. O mea leaga oona e faigofie ona avea ma mea lelei mo pusi po o maile. E mafai ona oti le mea mulimuli, inu na tala.

4. Fork Fofo

E toʻatele e manaʻomia e aveese le faʻaloga i taimi o mafaufauga i taimi faʻapenei, aua latou te saogalemu mo isi. O loʻo faʻaaogaina tamaiti pe a nonofo poʻo le 'ai poʻo ni solo e nonofo i totonu o le fale. Lisi ni auala.

FOILL FOLAFOLAGA

  • Manogi aau. O meaola ua le lelei ona iloa, ae o le manogi oi latou ua matuā lelei tele. Ina ia faʻasusu i luga vailaʻau manogi loloto: o le Daiphathalene, Corch Tar, Tarchor, mea taua o laʻau o fale ma mimiti, Amth, Amio Bordon. Fai se fofo talafeagai ma i latou, faʻamalamalamaina le prenth ma avanoa, puipui o papa, Hozpostroops.
  • O le Alkali, o loʻo i ai i totonu o lefulefu i luga o lefulefu, leaga o manu feʻai o manu. Le asini tui i le mea latou te foliga mai ai.
  • Mama mea leaga i le pches. O loʻo tuʻuina atu i latou i le matutu poʻo se pepa fou i nofoaga o foliga o manu. O le ata lenei, o Chernekneknenkree, Thel, o P ^, Chammiole.
  • Gau tioata. O loʻo faʻatumuina i luga o le isu ma i totonu o pu. E faapena foi le faaaogaina tioata. Peitaʻi, e iai faʻamaoniga e faia e iai suʻega e faia ai faamoega i totonu ma nonofo filemu iina.
E tele ni faʻataʻitaʻiga mo le tau o le tau e aunoa ma le faʻaaogaina o mea oona. Nei o ni filifiliga lelei a o lea.

Fale o le fale

  • Na malepelepe ma le tele o le palapala i le goolorale ma le vevela.
  • I vaega tutusa, sora ma suka ua fefiloi, sina falaoa na faaopoopo.
  • Faamalo Malosi ma faia i le vaega 1: 1.
  • I vaega tutusa, fale gypsum ma sana falaoamata e fefiloi.

O nei mea na tuu mai ai ina ia aina i latou e manu. Latou te amio ese mai, ae na o le taitai tutusa i le maliu o latou tagata.

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti 3642_6

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i luga o le togafiti

O nisi taimi o mea e tepa ai i le togalaau poo le togalaau. O iina, e nofoaga ai le tele o toafa, e taua o le lalolagi faalelalolagi. O le seleselega uma o le atunuʻu; faʻatoʻaga faitotoʻa, ma e latalata le fale. Ua faamaaai foi o ia. E tatau ona tatou faia se gaioiga. O le a fesoasoani i se ultrosoncolf مارد. E manaʻomia le faʻatau o se auala auala. O le tele o le mea e tatau ona sili atu nai lo le tele o le nofoaga. A leai, na latou faʻatau ni masini faʻapitoa.

I le avea o se fuataga puipuia, o loʻo totoina laʻau i le nofoaga, o lona manogi o le "tagata ese". O le anufe, le tagata Asper, Elderbyberry, Pyrum ma Chammiliki. Moni, afai o le saʻolotoga o le a maua le meaʻai, o le le lelei le manogi e le mafai ona faʻaoʻo. Ole mea lea, o pepe pepe e tatau ona faʻamauina, ia o ese mai fale. Afai e le mafai ona mafaufau ie ie pisia i le togalaau, e manaʻomia ai le mafaufau e le gata i le faia o talepeina o le lalolagi laupapa i luga o le togafiti, ae ia puipuia lou fale. O le a latou vave maua ia te ia.

Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti 3642_7

Ile tau faʻasaga i tuaoi le ulufale atu e mafai foʻi ona fesoasoani foi i mea e faʻaletonu ai. Latou te faia ni tulaga le mautonu mo rodents, e alu ese mai ultrasound. E moni, i manu felelei i aiga latou te aafia ai i le auala lava lea. O lea, e faʻatapulaʻaina ai le la faʻaaogaina i totonu o fale. E leai se auala lautele e aveese ai le supa. I mataupu taʻitasi, o le tuʻufaʻatasiga o ni auala talafeagai e filifilia.

Faitau atili