6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo

Anonim

Puipuiga e faasaga i mu, o manu, faʻatu ma fanua - matou te lisiina uma gaioiga taua e manaʻomia ai i luga o lau 'upega tafailagi.

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_1

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo

O agafesootai e teuteuina i se togafiti. Aulelei lakapi e matagofie ma matagofie i le vaitau malulu. Ae o le tau malulu, e faapei o lou iloa, o le taimi sili ona sili ona faigata mo laau uma, ma e leai se faʻailoga o tagata lavareseren. Ina ua maeʻa lona faʻaiuga, e taua tele ona toe faʻafoʻi mataupu taua o tulaueleele, tuʻuina i latou i le taimi saʻo ma le ola. O le a tatou malamalama i le tausiga e manaʻomia mo faʻailoga i le tautotogo: fetilaisa, faʻamautu, suavai, puipui ma faʻamaʻi.

Vaʻai i le puʻupuʻu vitio lea tatou te lisiina ai mea taua uma.

Ma o lenei ua matou taʻuina i faʻamatalaga.

Uma e uiga i le tautotogo tausiga mo faigata

1. Puipuiga o Burns

2. faamamaina ma teuteu

3. Suavai

4. Lagolagoina ma mulching

5. Puipuiga mai le Sturs ma faʻamaʻi

6. Fasioti

1 Puipuiga o le La Sunburn

I le alu atu o le vevela o le vaipuna, na aʻoaʻoina ai tagata i togalaau e le i televave o togalaau e aveese ai se malutaga mai le tele fua. Na latou toe puipuia i latou mai le kiona-afu ma ogaoga o aisa. Amataga Amata O Le a E Le Aoga Lava Aai i le Puipuiina o le laʻau mai le mu. O le faiga o lo latou iloaina o faigofie faigofie. O le susulu o le la o le la na faʻagaioia le faʻagasologa o ata, o loʻo tafe atu i le tau. O le mea lea, latou amata ona faimai le lelei o le fatu. O le vai e sau i nila mai le root system. Ae o loʻo feagai pea i eleele maʻai ma le le mafai ona maua ai se susu mo le "fesiligia" pale. O lala o le Dehydyody e samasama ma oti. O lenei faiga e matua matautia mo talavou ma fou falinati ese laau. Atonu latou te oti. Mo lea mafuaʻaga, o le aveʻesea o le taumalulu o le taumalulu ua tolopoina seia oʻo le palapala le eleele pe a ma le 200 mm e loloto.

Ae e oʻo foʻi i nei tulaga, e matua faigata lava ona faʻatumu le patu. O le laʻau e tatau ona fetaui lelei i le fou faʻatusatusa tulaga faʻatalitonu mo ia. Ia faia lenei mea, muamua aveese le vaega o le pito i lalo o mea. Tatala le itu i matu o le pale. E leai ni ave susulu mai iinei, ma fetuunaiga o le a pasi masani. A maeʻa ni nai aso, pe a maeʻa le taimi o le fetuutuunai, ua uma foi le malutaga atoa.

Afai e le aofia ai tama i le taumalulu, e manaʻomia le tapunia mai le la susulu malamalama. Ua faia lenei mea. I le faaiuga o Fepuari, pe i le amataga o Mati E i ai le le tumau malu mai i le ea feololo. O le faigofie auala e ave ai spunanbond pe masani burlap. O mea e tatau ona tapunia le laau mai itu uma, vagana le Northern. O le tapoleni na faamaulaloina le masaga lea e le pa'ū. Mo ni aganuu maualalo, lafoia togi mai le fala, Plywood, etc.

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_3

  • 9 sili ona taatele o le tele o le afi ma faʻamaʻi o togalaʻau o laʻau (ma le mea e fai ma i latou)

2 faamamaina ma oona tufaina i le tautotogo

Ua iʻu ina uma le malutaga, le suʻega lelei lelei i le laau. E manaʻomia le faʻailoa o mea ua maliliu uma, gaʻe ni lāʻetia uma. Ma le isi, faalogo i le aisa. O mea ia o loʻo aliali mai o loʻo aliali mai i le taimi o taimi puʻupuʻu Latou te faʻaloaloa i laʻau tetele poʻo le ogalaau. E le mafai ona tuua i latou i lenei faiga, o le tau o le a avea ma "faitotoa" mo le siama.

O faʻamalama maʻaʻai na faʻamamaina ma se maʻa maʻai i luma o foliga o le maloloina o laupapa maloloina. Ona taulimaina lea o le manua 3% 'apamemea vititriol. Latou te aumaia se fofo e faʻamago ai, pe a uma ona latou manogi i le sili ona faʻaletonu ma le togalaʻau. E mavae le, o tagata mamaʻi ma mago lala ua oti. Afai e tumau tele tele tipi, lubraite foi foi. Taimi taua. O nisi o mea tau i le taumalulu ua maua se lanu samasama pe lanu samasama. Luma o le tufatufa atu lala, ia mautinoa latou te matua oti lava.

I le taimi lava lea, ua faia i fafo le pale sili. E tatau ona feololo. O agafesootai aganuu o tupu lemu. E matua pisa lemu le afi ma pini. Latou te le taliaina le aveeseina o le ola o le ola. E mafai ona aveese na o tagata oti. Ina ua maeʻa ona tipiina, tata totigilima ma le "tuʻufaʻatasia" nila, fufulu le ipu mama. O le lelei lea o le auala lelei lenei e faasaga i le pches. E le gata i lea, o lenei "faʻaputuga" faʻaleleia atili le foliga o le laau.

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_5

  • Faʻafefea ona toe suia se laʻau tuai ma maʻi: 8 tagata fai togalaʻau

3 foliga o le tautotogo vai

O le vai atoa e mafai ona pe a uma le malosi o le 'aisa o le a muta i le po. A o lei faatonuina e laau toto. O lala o taupulepulega e feololo i le vai mafanafana. E puipuia i latou mai le faʻamagoina, ma e aoga tele lona aʻafia i foliga vaaia. E sili le aveina o le alavai i le taeao. Ma, i le afiafi, o le pale e onā. A leai, o le faaitiitia i le vevela i le po o le a faaosofia ai le fausiaina o le aisa aisa.

O le amataga o le vai o loʻo faia foʻi i le afa muamua o le aso. Mafanafana vai mafanafana le roar lio. O le vai e tatau lava ona faaputuputu atoa seia malulu le po. O ia o le vai e fesoasoani i le aʻa faiga e toe malosi ai pe a maeʻa le tuufaasolo. I se faʻaopopoga, o le mafanafana vai e faʻasoa mai ai i le liusuavai o le palapala i totonu o le tamai tusi.

O le a le mafai ona faasaina le timu i le amataga o le tautotogo. O loʻo i ai le faʻafitauli o le tiga o le fefe, lea e oʻo i le pala ma le oti o aʻa. Latalata i le taumafanafana o le faʻamaloloina o kopi o kopi kopi faaitiitia ma faʻaalu naʻo taimi o le lamala Toetu Au talavou, i luga o le mea e fiafia, ua suia e le aunoa. O le latou aʻa o loʻo avea pea ma mea e tatau ona faʻamatuʻu. O lenei tulaga o le a lelei tele i le setete ma tuputupu aʻe o le talavou.

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_7

  • 9 Dacaligs o le taimi e faʻataunuʻuina ia Fepuari

4 Fafaga ma mulching

Ina ua maeʻa le kiona, e sau e taumafa gofie. E taua le tumau o latou taua. O le faigofie filifiliga nai lo le fafagaina o tama i le tautotogo, o le faataapeapeina o le 30-40 mm faapagota i le lio lipine, ona fefiloi lea ma eleele. E mafai ona e faia se isi mea ma fai se fuifui aʻiaʻi. E mafai ona iai ni vailaʻau, ae na faʻailogaina "mo Paʻaga" pe "mo le faʻailoga". O loʻo iai saʻo le faʻaaogaina o le aofaʻi o elemene e manaʻomia mo laʻau. Afai e leai se avanoa e faʻatau ai le fetilaisa, ave lautele. Ae o le folasaga na faʻapupula ifo ai lalo ifo o isi aganuu, faʻapitoa. Sauniga o loʻo avanoa i le ituaiga o granules poʻo le paʻu. O le mea e fautuaina i faatonuga o loʻo salalau solo i le lipine liʻo ma lelei latalata i le eleele e faʻaaoga ai se tamaʻi ravel poʻo le ripper.

Mo tulau ma faʻafitauli manino, o tapenaga faʻapitoa ua filifilia. Ma, afai e manaʻomia le Ekalesia, o se siʻitia o le uʻamea o loʻo manaʻomia. O BAYRY DA TOKALS e faʻaalia ai le le lava o le silicoon. E lelei tele le tautala i luga o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe o le ituaiga o le ituaiga "zircon", "Epina" poʻo le "Citivitis". O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai e tusa ai ma faʻatonuga ma le tuʻuga o le pale. O le faiga o loʻo faʻatinoina i le tele o taimi i le taimi o le tautotogo ma seʻia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana.

E manaʻomia le liliina o le liʻo e moe ai le moe. O le a fesoasoani e puipui i le eleele, faʻaititia le aofaʻi o alalaga, o le a faʻaititia tele i le toʻatele o vao leaga. I le avea ai ma Mulch, o Chips, na olopalaina paʻu, o le a faʻaaogaina ai le afu poʻo patupatu. Latou te sasaa i latou ma se faaputuga ma le mafiafia o le 40-50 mm ma solo. Taimi taua. E le mafai ona faia le mulching seia le mafai ona le mafai e le lalolagi.

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_9
6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_10

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_11

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_12

  • O le a le fefiloi o fertisizers aumai i le tautotogo: o se auiliiliga muamua e ituaiga o fualaau

5 puipuiga mai i le prefes ma faʻamaʻi

Tusa lava pe o aganuu foliga maloloina, e tatau ai togafitiga puipuia. O loʻo faia lea pe a maeʻa ona faʻamau ma faʻamamaina ai laʻau. Filifilia nai lo le faʻagaioiga o le Confifers i le tautotogo, e aoga le taliaina i le tane palu o iniseti o iniseti ma fugu ai. Ole faʻaogaina o ia fua o tupe latou te puipuia vave mai i le faʻasologa atoa o faʻamaʻi ma meaola. O sauniuniga e fefiloi, sasaa i se teuteuga lelei. O loʻo faʻatinoina.

O le tane tane e faʻatagaina oe e sefe le taimi ma maua se iʻuga lelei. Mo papa o laina o le "tuʻufaʻatasiga o le ituaiga" Aktellik "+ Topaz", "Aktara" + "faanoanoa" isi. O le faʻapopoleina e mafai ona faʻatinoina i totonu o le malulu vevela vevela, ae naʻo le malulu ma le ao puaoa. O le tali e tatau ona pa'ū i luga o le pale, ae aua le faaputuputuina mai i le eleele. Afai o le faʻaaogaina o le au pask palu e le mafai, o le faʻaaogaina o le faʻasesega e ala i le fungicides ma insectidicides.

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_14

  • Mai faʻamaʻi ma le supa: o le taulaga i le tautotogo

6 totoina o le tautotogo i le tautotogo

Totoina ma le solia o le tautoga i le amataga o le tautotogo, a o le i tupu le tau. A tulaueleele, e tatau ona tatou maua le tulafono.

  • O loʻo manaʻomia alavai i luga o le omea mamafa eleele. Ua tuu i le pito i lalo o le lauʻeleʻele lua. Atonu o oneone pe piliki tau.
  • O le eleele sili mo le tele o ituaiga o le pai, o le nofoaga o le ava, hums ma oneone. 2: 2: 2: 1 fua faatatau. Lelei faʻaopopo i le 150 g "Flecria" poʻo le 250 G "Nitropopopsi".
  • O le mamao i le va o ata toto e faalagolago i le ituaiga. Mo le umi, o le 0.5-0.7 m, mo le dwarf - 0.3-.35 m.

O se fatu poʻo ni maapupupupuu i totonu o le saunia ma le tele o le taʻele o le lua o le laueleele, faʻatumu lona fanua. E taua le root keke i le eleele. E tele vai e tatau ona faia. O le faʻavae lea o le lelei o le fetuutuunai. Mo le ola e olaola, e lelei le faʻatinoina o se taʻaloga masani ona faʻaalu ma se faʻatupulaia faʻaosoosoga, mo se faʻataʻitaʻiga, "epinama".

6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo 3647_16

O aganuu faʻaupuga e le faʻamalosia ma le onosaʻi, a o lona uiga e le mafai ona eʻaina le usitaʻia ia i latou. Taualumaga mo le tausiga o faʻailoga i le tautotogo e le tele se taimi ma taumafaiga. Ae mautinoa se vaaiga matagofie ma le soifua maloloina o aiga fou matagofie. O le a latou ola lelei-tausi ma malosi.

Faitau atili