Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game

Anonim

Faʻaiua o, Matagofie, faʻamatala e uiga i nei ma isi faʻasologa ina ia tumau le vao mo se taimi umi.

Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game 36512_1

Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game

Ina ua faʻatasia le mutia mutia ma faʻasolosolo, e foliga mai e masani lava ona nonofo uma faigata. E na o le fiafia i le fiafia i le ituaiga o suamalie Greenery. Ou te le manaʻo e le fiafia, ae leai lava. I tua o le mutia e tatau ona faaeteete, a leai, o le a vave ona le fiafia ai. Seʻio latou maitauina le auala e tausi ai le lupe, ina ia e pupula ma matagofie i taimi uma.

Uma e uiga i le vao tausi

Lisi o Taualumaga Taualumaga

Galuega vaitau

  • Vaipuna
  • Taumafanafana
  • Pa'ū
  • Taumalulu

O a taualumaga e manaʻomia i laufanua fanua

I le vao na le maua se foliga manaia, e tatau ona e tausia. O le tausiga e masani ona faia nisi o taualumaga. Matou te lisiina e alagatataui i le herbal laau.

Vai

E manaʻomia le faʻamagaloga mo le ola o laʻau, o lona malamalamaaga e tatau ona masani ai ma sili atu. Ia alalaga taitasi, e tatau ona vaʻavaʻaia eleele e uiga i le 20 cm loloto. Faia o loʻo i ai i le lua pe tolu aso, i le taeao. O le afiafi tele tusa lava pe mafai ona faaosoina ni maʻi tau fiʻi, aeʻesega pe a fai o le auala e malu. I le vevela, o le aofaʻi o alavai e faʻateleina ai, o le timuga o le timu ua faʻaititia i se laʻititi pe taofi.

E le mafai ona vai malulu tele vai. O laʻau o loʻo i lalo o le popole, o le iʻuga e tuʻu ai meaʻai. O lenei mea e mafua ai ona feagai ma a latou foliga ma tuputupu aʻe. Mo le alavai, o le hose ma se diffuser poʻo le spashing ua filifilia. Suavai Jets fufulu aʻa ma eleele eleele ma isumu, faʻaletonu le afaina.

Hose ma sprayer

Hose ma sprayer

  • Green Laws e te maua i le fale: filifili vao vao

O le lauulu

Ata e faia i se taimi taimi uma e lua vaiaso uma 2-4. Mutia, atonu e tatau ona ou oti soo i taimi uma, ofi lemu. E galue ai, o se meafaigaluega faʻapitoa mo le tausiga o le laʻei o le a manaʻomia. Atonu o se tasi lea o le ituaiga o le trimmer po o le lawn susu. O le maamoʻa laufu olise lanumeamata, fesoasoani i le taua 'ai le taua ma vao, e faaosofia ai le tuputupu aʻe o lau.

O galuega e faia na o le Hare, ae le o se aso vevela. O le mataina o le mataina o loʻo faia i ni faʻatonuga se lua: muamua i le itu o pale, a faʻapea foi. O le averesi o le maualuga o le vaega o loʻo totoe i luga o le ata o le 8-10 cm, ae le itiiti ifo i le 5 cm. O le logo o le logo e tatau ona aveese. A leai, o le a solia le eleele eleele, o le fea faamaita manu.

Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game 36512_5

  • O le a le Motocos e sili atu: 7 filifiliga filifilia ma mini-rating o sili sili ona lelei

Āiga

O aʻa o faʻatasiga e matua malosi lava. Gagau, latou te fetaiai ma le eleele, e faalavelave i le loloto o le eleele o le eleele ma okesene. O lenei mea le afaina ai laau. O le mea lea, a le itiiti ifo 2 taimi e tatau ona faia se tausaga. Mo lenei, o le eleele ua tuia i le loloto o le 12-15 cm. Fai i ai ma le inisinia AErators po o le AErator Laines. A leai ni mea faigaluega, ua faʻaaogaina tui. Ina ua maeʻa le Matafu i le eleele, e faʻaaogaina e faʻaosofia ai fetilaisa.

Fetilaisa mo laau

Fetilaisa mo laau

Muli

E faʻaaoga e le au fai togalaʻau lenei auala e puipuia ai le palapala mai le tele o mea le talafeagai: o le alualu i luma, vevela vevela, faʻamago, ma isi. O le tekonolosi e faigofie: I luga o le matutu luga, o se vaega o le okeni o loʻo faʻaaoga e aunoa ma se oti. E mafai ona vaʻavaʻaia, vaomago, faapalaga, pit, Arofiber, etc. O le mulching o le laufanua e mafai ona faʻatinoina pe a uma ona lulu ma faʻamalosi i le tautoulu e pei o tapenaga mo le taumalulu.

Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game 36512_8

  • Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele

Teuteuga

Se isi metotia e ave ai le eleele. E ese mai le matua mai le fatufatu. Ua faʻaalu lelei le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o laʻau. Ua avea i latou ma mafiafia, sili atu aa. Mutia mutia ua avea ma tagata atamamai. O le faiga o loʻo faia e se sifi ma se naifi na tapunia ai le eleele, ona uitaʻi lea. I nisi o tulaga, o loʻo faʻasaʻolotoina e ala i le fan ropela. Ina ua maeʻa le Aʻoaʻoga, E fautuaina e faʻataʻitaʻi, ufiufi le mulch pad.

Verticitter AErator

Verticitter AErator

  • O le a le fefiloi o fertisizers aumai i le tautotogo: o se auiliiliga muamua e ituaiga o fualaau

Galuega vaitau

Sa matou lisiina mo gaioiga tele e aofia ai le tausiga o subbal lona fanua. E taua le tufa atu i vaitausaga ma faʻatino mea uma e te manaʻomia atoa. O isi taimi e foliga mai pe a uma ona lulu, pe a fai o fana ua uma ona tupu, e mafai ona malolo ma mo sina taimi e uiga i laau. Ae e leai. E faʻasolosolo lava ona faʻapipiʻi e Jerbal, e manaʻomia le mataala lelei i vaitau uma.

Tautotogo vao

Amata galuega e oo lava i luma o le kiona e ufiufi atoa mai le eleele. Faatasi ai ma le amataga o le au tū e maua ai le taimi e auai ai i le vao. O femalagaiga o le vevela e suia ai le fausaga o le kiona. E avea ma faʻaleagaina, mamafa. O le aisa aisa o loʻo aliali mai i luga, tuai ai le ea i luga o le ea i laʻau. O ia tulaga na tupu ai fanua, faʻaleagaina le aʻa o aʻa.

I lenei taimi, e faaleaogaina e aveese le kiona, paluina ma le faaeteete le palaka. E manaʻomia le faia o le ma le faaeteete ia aua neʻi faʻaleagaina le tele o le herbal. A sau atoa le kiona ma o le a mago le lalolagi, e sau le taimi o le tausiga atoa o le vao i le taumalulu. Amata i le lapisi lapisi, o le tausaga talu ai. Fans rakes poʻo le isi mea faigaluega ua aveese mai le upega tafailagi ma ave. E le mafai ona tuua le tino.

Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game 36512_12

E mafolafola, faʻapipiʻi, faʻalavelave i le tuputupu aʻe o le toa talavou talavou. I se faʻaopopoga, laʻau toto o loʻo i ai le auala fua mo tagata fungaus ma siama. A maeʻa ona aliali mai le muamua o sporouts, e tumau le faʻatali seʻia latou soloi ifo i le 10 cm. A tupu, o le muamua paʻu. Naʻo laʻau o laʻau ua aveʻesea, e le sili atu nai lo le 1-2 cm. Ina ua maeʻa, fafagaina o loʻo faʻatinoina. Soʻo se amataga o le palu e faia poʻo ni fetrosen fetilaisa. E manaʻomia le vai, a leai se isi mea e mafai ai ona iai le mu oloa o le aʻa paʻu.

I le supnai, o galuega uma o loʻo faʻatinoina faʻapitoa lelei. Shern ina ua uma le vaitaimi o le taumalulu na teena, lea e sili ona mafaufau lelei ai i le leaga. O auupega fou e talafeagai mo le mea na tupu. Afai e tatau, o le 'upega tafaʻilagi pe a uma ona tapunia le tulaueleele ma mulch. I le maeʻa ai o le lona lua poʻo le lona tolu o lauulu, o loʻo faia. Aemaise i le taimi tatau o le tausaga o lenei tausaga, o loʻo suʻesuʻeina le laufanua mo le iloaina o faʻamaʻi o fugolo. E oo lava i faʻailoga laiti o a latou faʻailoga o se mafuaʻaga mo le gaosi o fungicides.

  • Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu

Tausi lelei

I le taumafanafana, o le faamamafaina fesuiaiga i taimi lava e lava le totogi. I le averesi, e lua pe tolu taimi i le vaiaso. Tau o le tau e mautinoa ai a latou lava fetuunaiga. O loʻo i ai foʻi se suʻega masani e pei o srokes. Umi sili atu nai lo le 10 cm ua leva ona manatu o le sili atu.

Tupe o le taimi lea o le taua faasaga i vao. E sili atu lo latou laina i tagata. O le faʻaaogaina o herbicaidectudes e mafai, ae o faʻaputupu laufanua o le a mafatia. I lea tulaga, ia faʻaititia le faʻaletonu mo cerals, lua pe tolu aso ae leʻi fuafuaina e faʻatagaina ai le fafagaina. Ma ina ua mavae le maliu o Horbs, Spras o Cereals "Epic", "Meggichol" po o se isi popolega, o le a fesoasoani e aumaia i latou i fafo.

Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game 36512_14

I le taimi o le taumafanafana i masina, e faʻaaoga faʻafuaseʻi fetilaisa i taimi taʻitasi. E aunoa ma i latou, o le mutia, o le a maua ai se vaʻaiga matagofie ma le teteʻe i faʻamaʻi. Mo le fafagaina filifilia filifilia faapitoa o le taumafanafana. Faʻaaoga ia i latou e tusa ai ma le gaosiga faʻatonuga. O le au pipisi e masani ona faʻataʻavaleina, e faʻaalu ai le faʻaaogaina. Ia Aukuso, ua toe aumai i le fafagaina, ae ua uma le tautoulu. Afai na toe aliali mai foi, latou te totoina laau fou ia i latou.

  • Faʻatulagaina i le faʻatoʻaga mo le tausaga muamua: o le a le taua e iloa uma togalaau

Autumn galue

O le galuega taua o le tautoulu vaitaimi o le saʻo tapenaga o le vao i le taumalulu. I le amataga o Setema, o le auga o loo faia. A maeʻa, o se faʻavaʻa faʻapitoa mai le phosphoric ma Pash Beatrit fetilaisa o loʻo faʻalauiloa atu i totonu o le eleele. O le a latou faʻamalosia le rhizome i luma o le amataga o le tau malulu. Suia le faifaipea o le vai. O lea, ua iʻu lava i le taimi e vaʻai i le vaiaso pe a fai o le lalolagi. O le auega e lamatia mo aʻa. 'Ua faʻavaivala aʻe, i le amataga o frosts oti.

O le suavai mulimuli e faia mulimuli ane nai lo le amataga o le ogatotonu o Oketopa. E fuafua lava i tulaga maualuga. Ae e tatau le faia i luma o le 'aisa muamua. Latalata atu i le taumalulu le tulaga o le tulaga ua kilia mai lapisi, foliage, ma isi mea Afai e te tuua nei otaota, o le mutia o le a amata ona lalafi i lalo o latou, faafou. Faataga e le mafai.

O le numera o le ate ua faaitiitia. O lea ua latou ofi e uiga i le tasi lua vaiaso. Le pito mulimuli ane i se taimi mulimuli ane nai lo le faaiuga o Oketopa. I luga o fasi mea o le lawn. E le lautele le fatu, ina ia mautinoa e matua faatupu pō. E le mafai ona savali i lenei nofoaga pe a uma ona lulu. E puipuia ai i le fufuluina ma supercooling, o se vaega o mulch e faaputuputu.

  • 8 laʻau mai le mea e mafai ona e faia fetilaisa (ma sefe!)

O le a le mea e fai i le taumalulu

I le malulu malulu, olaga i luga o le fale o le aiga pe o le Dacha Freezes. Leai se tuusaunoaga ma le larbal vao. Ua uma ona ia sauni mo le taumalulu, leai se galuega ua le toe faia. Pau a le mea e fai o le le aofia ai le leaga o le mea. O le taimi lenei la e masani ai le le mafai ona le mafai ona fesiligia. E le mafai ona e savali i luga o le tulaga, aveina i lalo. Ina ua filifili le kiona, o lona le mafiafia o le a sili atu i le 25-30 cm, e mafai lava ona o atu i le upega tafailagi.

Faʻafefea ona tausia se fanua: Faʻagasologa Taualumaga ma Vaiaso Game 36512_17

Sa matou talanoa i le tausiga lelei mo le mutia. E leai ni faigata faigata i lenei. O le masani lea o le tala masani. E tatau ona e faia se tulafono e faʻaalu uma mea tutupu i taimi uma. Na o le pau lava lona fanua lilo o le a fiafia ai lanumeamata ma le-tausia manatu.

  • 7 faamaʻi o le fale vao (ma faʻafefea ona sefe le fanua ma le itiiti taumafaiga)

Faitau atili