9 e le o ni mea e le o oe i le fale e le tumau

Anonim

Faitotoʻa faitotoʻa, faia o kapeneta ma fefiloi - lisi mea e tatau ona e togafitia ma ansesptotics.

9 e le o ni mea e le o oe i le fale e le tumau 3873_1

9 e le o ni mea e le o oe i le fale e le tumau

Talu ai nei, na tuuina mai e Rospotrebnadzor se lisi o fautuaga mo le le atoatoa o nofoaga e nofo ai i le taimi o le Coronavirus. Ua matou faʻalauteleina lenei lisi siaki ma faʻaopopo ni nai mea e ono galo ia te oe e faʻaleaogaina, e ui lava e te faʻaaogaina toetoe lava i aso uma.

1 faitotoa vaa

Mafaufau faapea na e sau i le fale ma alu loa i le faletaele e fufulu ou lima. I lea taimi, e le mafai ona e fealuaʻi i tago o igoa - na paʻi atu i le faitotoʻa o loʻo i luma ina ua tapunia, ona ki lea i le faitotoʻa. Peitaʻi, tusa lava pe ua uma ona uma ona tuu se fagu ma se fagu anispeptic ma le le mautonu o ou lima i le taimi lava na maua ai pea le fale. E ui e te faʻaaluina se taimi i le fale, e faigofie lava ona paʻi ai le punavai o faʻamaʻi pipisi, ona faʻapipiʻiina lea i le fale a o paʻi atu i le faitotoʻa o faitotoʻa. I se faapuupuuga, aua le faatalaloa i latou i le faamamaina.

9 e le o ni mea e le o oe i le fale e le tumau 3873_3

  • 6 mea i fale taʻitasi e te mafaia ma manaʻomia e faʻamamaina i le taumafanafana

2 'au ma sui o meafale

O le mea lava lea e tele na matou fai mai ai e uiga i faitotoʻa faitotoʻa, faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai ma sui o meaafale. Masalo ua galo ia te oe, a o le taimi mulimuli na soloi ai ma le pito i luga o le solosolo. O le isi taimi i le tapenaina i le fale, ia mautinoa e faia.

3 alatoto (trat) palu

O isi mea e le tupu e le tupu i le faʻalumaina, faʻatasi ma laupapa o faitotoʻa ma fale kapeneta. Ae a uma lava, matou te faʻamama le vai aʻo leʻi fufuluina ma lima palapala, o lona uiga e i ai le mafuaʻaga o le le faaiʻuina. Rospotrebnadzor fautuaina atoa fufulu le palu faatasi tasi i le aso, ma afai o loo i ai le gasegase i le fale, sosoo ai pe a uma ona aoga.

9 e le o ni mea e le o oe i le fale e le tumau 3873_5

  • 10 aitema o loʻo sili atu nai lo le faleuila (ma atonu e te le fufuluina o latou!)

4 isu i luga o se tagata tufatufaina ma le suavai fasimoli

E ala i le tala faatusa ma le fefiloi, matou te tago i le scout o le tufatufaina ma le suavai fasi. Aua nei galo le mama ma faʻapena foʻi, ona e le tau popole ai i siama ma le mama o le fale.

  • Lapataiga: 8 aitema i lou fale e mafai ona mafua ai le afaina

5 fale faigaluega o le fale e te faaaogaina i aso uma

Igoa: O le Fofoga Faʻamalo mo le TV, o le ki i luga o le eletise eletise, i luga o le kofe kofe, pe a fai o oe, le kekopoina o le laptop poʻo le mea moni o le pesega. O le ala lea, o faamau i luga o maa kuka, o loʻo i ai ma 'aʻai e te paʻi atu ai i aso uma. Aua neʻi galo ona le maua ai nei mea uma, ae aua neʻi latou le ono mafai foi le ava ile ava malosi, o loʻo tigaina ai le metotia mai lea. Ma le faaeteete e ala i le laualuga i le solosolo.

9 e le o ni mea e le o oe i le fale e le tumau 3873_8

  • Faʻafefea ona faʻaaoga se antippice mo lima i aso uma o le olaga: 9 manaia auala

6 Switches

Faʻamaumauga i luga o le faʻaliliuga o le a galo e taʻele toetoe o mea uma, e ui lava latou te faʻaaogaina i aso uma. O lea e leai se mafuaaga e le tatau ai ona aofia ai i totonu o le lisi o mea e mafai ona faʻamamaina ai, ma i le vaitaimi o le siʻosiʻomia e tatau ona e faʻateʻaina.

  • 9 mea laiti i totonu o le fale atonu e te le fufuluina mo se taimi umi (ma o le taimi)

7 ato ma tagata e te alu mo oloa

Afai na e tuʻua taga palasitika ma aumai se ato mo oloa, ona faʻamaonia ai lea o le tele o microbes i le ala i le faleoloa. I se faʻaopopoga, ua e tuʻuina i luga o le laulau i le pusa ofisa, aʻo gagau oloa. Solo le pito i lalo o le ato i le pito i luma o le solosolo, ma afai e mai le ie, faʻaaoga le agisppitic mai le fana fana. Ma o le a le sili atu le tape o sea ato i le vai vevela.

9 e le o ni mea e le o oe i le fale e le tumau 3873_11

8 fata

Faatasi ai ma le pefu i le efuefu tatala, o pathogenic e mafai ona vaaia o le siama siama o Pathansia O lea e ave le tulafono e pasi e le agispic solosolo i luga o fata i taimi o fale.

9 laulau pito i luga

Counteppit of the tusiala ma 'ai laulau ma le sologa lelei o le umukuka ulutala e tatau foi ona fufulu ma le faʻaaogaina o le le atoatoa.

Leai se manaʻo e liliu le manaʻo e faʻamamaina i le manic deffice e tuʻuʻese mea uma. Ae faʻaeteete lou soifua maloloina ma totogi se taimi itiiti e faʻamamaina ai mea o loʻo faʻaaoga i aso uma i lou fale - e aoga atoatoa.

Faitau atili