6 aoga masani o tagata e masani ona atoatoa le tumau i le fale

Anonim

Vaʻavaʻai mo faʻasao o oloa faamamaina oloa, faʻatulaga le le aoga ma sili atu ona siakiina - faia amioga aoga mai la matou lisi pe a e manaʻo i le taimi nei pe a maeʻa le fufuluina o le fale.

6 aoga masani o tagata e masani ona atoatoa le tumau i le fale 3902_1

6 aoga masani o tagata e masani ona atoatoa le tumau i le fale

O ni nai minute o le aso na faʻaalu i le toe faʻafoʻi o mea, o le a faʻaolaina oe i se tele o malosiaga i le faaiuga o le vaiaso, A na o le atoa o le lagolagoina o le lalolagi. Faʻapefea ona taofia lou fale i le faʻasologa o taumafaiga laiti i aso uma - Faʻamatala atili mai.

1 toe liligiina le mama

O le masani lea masani, faʻafetai i le mea e mafai ona taofia le faʻatonuga i fuafuaga, ae i le taimi moni lava. Amata se pusa eseʻese mo vailaʻau uma o aiga, e mafai foi ona e tuʻuina le vaipuea fale. Ia siaki e le aunoa mea o loʻo i totonu o le pusa ma le aofaʻi o lona uiga i le tasi poʻo le isi palu. Afai e i lalo ifo o le tasi vae tolu - o le taimi e toe faʻafou ai oloa. E taua le faia aua e masani ona faʻamamaina e le aoga ma e i ai lava sau mea faigaluega talafeagai i le lima. A leai e iai se lamatiaga e tolopoina le mea na umi mo se taimi umi.

  • 22 O mea vave mo le faasologa i totonu o le fale o le a nofoia lalo ifo o le 10 minute

2 i le tulaga le aoga

Maua se pusa ese i le kapoti e aoina uma mea i totonu o le fale. E i ai ni nai mea: i potu taitasi mo a latou mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le potumoe - e gagau ese ie le faʻata maʻau i totonu o lenei pusa, lavalava, pe a fai o iai sau pusapau iina. I le umukuka - e aveese ai ni mea eseese poʻo ni faʻailoga i totonu. E manino lava le aoga o lea pusa: o nisi taimi, na tulaʻi mai, matou te togi ese le mea tatau, pe leai foi, na teuina le mataala. Tuʻuina atu e le aunoa ia atigipusa, o le ae uuina misi-racon ma i le taimi lava e tasi e faʻatumauina ai le manatu o le faʻaaogaina o le mafaufau, aua e iai le avanoa e suia ai lou mafaufau ma toe faʻafoʻi mai le mataupu mai tua.

6 aoga masani o tagata e masani ona atoatoa le tumau i le fale 3902_4

  • Faʻaliga: Faʻafefea na aʻafia ai a tatou masaniga

3 mama e le naʻo le faʻaupuga, ae o loʻo i luga foi

O le faʻatapulaʻaina o poloka i soo se mea: uma i fata ma faitotoʻa, ma i totonu o faitotoʻa i totonu, ma luga o le TV. Ma o aitema mulimuli e lua o loʻo iai ni atilima ma ituaiga uma o nofoaga e faʻapea e foliga mai e faʻaalia i latou lava ma le susulu o le la. O mea na e faaleagaina ai le faʻaosofia o le faʻamamaina fou: o le lagona o le atoatoa mama o taimi lava e leai. O lea, e taua tele le i ai o se ie faʻamamā pe a e soloia pefu, e le gata ile tafailagi, ae faʻapea foʻi i le itu tagi.

4 faaalu taimi masani

O le ventipelation e aoga tele. O le ea fou e le faʻatagaina ai le pefu e faʻaputu ai, fusuaga ma pathogenic micronosism ma e masani ona aʻafia ai totonu i soʻo se mea ma vaʻaia. E foliga mai o le lagona o le mama ma le sili ona lelei o le avanoa, e sili atu le tele o le ea ma faigofie, o se manogi manaia foliga foliga. E tusa ai ma le tumama tulaga, o lona tau i le faʻamoemoe tasi i le itula mo le 10 minute, ma ia sili atu - tuʻu le faʻamalama ua le umi.

6 aoga masani o tagata e masani ona atoatoa le tumau i le fale 3902_6

5 Ia vave aveese le vaipuna

Afai e te faʻamavae le kofe, faataavaleina e le tootoo poʻo ni seevae auala i totonu o le fale mautotogi, ona sili ai lea o mea uma e aveese vave. E lava le paga o solosolo pe o se ie susu, ma o le fale na te faʻavaeina le faʻasologa muamua. Afai e te tuulafoaia lenei mausa, o le a tuua le palapala i le mea e tasi o le a salalau solo i luga o le fale mautotogi uma, ma o le a faigata ona ave. Mo meainu ma meaʻai i totonu o le umukuka, na vave ona matuā faʻamamaina ai, ona le lava lea o le na ona salu i le nofoaga, o le a manaʻomia e amata ai se tele-fua. Ma o le tele lea o le taumafaina.

6 Aumai le fale mautotogi ae leʻi tuua ma moe

Sili atu le manaia sili atu ona fiafia e toe foi i le fale-tausia lelei i le fale nai lo le itu tauagavale pordkaa. O lenei lagona e aoga i le faʻalauteleina o le 10-15 minute e toe faʻafoʻi ai mea i le nofoaga, aveese lapisi ma tuʻuina mai le fale mautotogi ma se foliga vaaia. O le mea lava e tasi ma i luma o le moe i le taimi: Ia avea se matui e avea ma se faaiuga talafeagai o le aso. E sili atu nai lo le faʻaleagaina o oe i le taeao, ala i le vevesi.

6 aoga masani o tagata e masani ona atoatoa le tumau i le fale 3902_7

  • Faamama ae le i moe, ma o le fale o le a mama i taimi uma

Faitau atili