Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala

Anonim

O loʻo matou talanoa e uiga i le tino foliga o borshevik ma pe faʻapefea ona maua mai se togafiti ma isi metotia: herbicides, o isi fofo.

Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala 4024_1

Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala

I le taimi e leʻi matauina le foliga vaaia o borshevik i luga o le upega tafailagi o se ani i se faʻalavelave faʻalenatura. I le puʻupuʻu taimi, o lenei mea e mafai ona suia ai aganuu uma mai ia te ia. Ae e le o le mea sili ona leaga lenei. Vao leaga. O le Juice o loʻo i ai pito i totonu o loʻo tupu ai le mumū mamafa. O le mea lea, o le "O meatotino o le aano leaga e tutusa ma le meaola oona. O le a matou fuafuaina le auala e aoga ai le taua o le borschevik e aveese ai vave vave ma mo se taimi umi.

E uiga uma i le taua o le borkshevik

Otogofie foliga pastt laau

Aoga metotia o tauiviga

- talotalo ma eli

- Aveese le Infloretia

- mulching

- susunuina

- retullator ma fili masani

- Fork Fofo

- herbicides

Foliga o le oona oona

Ile foafoa, e leai lava se tasi o ituaiga e lua selau o vao vao. E le o latou uma oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Siberian poʻo se solitulafono e saogalemu atoatoa. AE BERSHEVEVOK SOSNOVSKY, MANTAGGGGI, leaga leaga. I fafo, o latou uma e tutusa lava, ae o le bologlonists ua tufatufaina atu o mea oona oona e iloga.

Faailoga o le mea oona

  • Lapoa ma lautele pepa faʻapipiʻi ma le faigata ma lipine pito.
  • Maualuga lua pe sili atu mita.
  • O le fluff ma le la-splashes i luga o le stem.
I tagata, o vao oona o le mutia o Herklovi mo lona tele ma le tele o le malosi. E faigata tele le faʻaumatiaina o le laʻau, ae e mafai lava pe a e suʻesuʻeina ona leaga ma malosi.

Aisea Borscheick Borshchevik

  • Faasaoina o le tolopoina mo se taimi umi. Fatu le germinate i le 5-8 tausaga o le malologa.
  • Le tagata lava ia. O lea, e oʻo lava i le pau lava le kopi o le a tuʻuina mai ai le tele o fanau. I faamalu ua alualu i luma mai le 20,000 i le 70,000 fatu fatu.
  • Manuia foi le tuputupu ae. I le ao, o ona fanaina e ala i le averesi o le 100 mm.
  • Tetee aisa. Faigofie ona faapalepale i le sili ona ogaoga manumalo.
  • O le agavaʻa o fatu e faʻamamaina i luga o le tipiina o umbullas.
  • Faalogo i le tuputupu ae. O lo o i lalo ifo o le eleele le tulaga i le 40-100 mm. Faapipii le ata i luga atu o lenei tulaga e le avatua se aafiaga.
  • Faigofie tufatufa o fatu. Fesiitaiga e mafai i auala eseese: nei o vai, matagi, manu, tagata, ma isi mea.

E i ai le musklova mutia ma vaivaiga. O lea, mo se faataʻitaʻiga, aua o le olaga atoa taamilosaga, ma e ono pa'ū mai i le lua i le lua i le sefululua tausaga, e fausia ai le fanau. O le leai o se toe gaosia o oloa o se ma se isi togalaau - pe a fai o le Gardener - pe a fai o le fiafia uma o tina, na matou malolo ai.

Ma le isi, e tatau ona e iloa o ia o malamalama-vaai. E le fiafia i ata o ata, e le mafai ona ola i le loloto mai le loloto loloto ma le le mafai ona sili atu le afaina o le susu.

Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala 4024_3

  • Faʻafefea ona aveese le uaea o le uaea i le faʻatoʻaga: 7 auala lelei

O auala sili ona lelei e tau ai le borkvik i luga o le upega tafailagi

Ina ia tosina ai le mutia oona oona e faigata, ae tatau ai. A leai, e leai se mea o le a tumau mai i le palu palu i se taimi puʻupuʻu. O le a faʻatumuina uma i le maualuga o alavai ma faʻamalu, talafeagai mo le mea e mataʻutia, aemaise lava i le la susulu. Ua matou aoina auala sili ona lelei e aveese ai le borshevik.

1. talotalo ma eli

Masini aveese le lelei, ae tautua. Ae le i faia le galue, e manaʻomia le ofuina ofu pai, o se ofutino ma ofuvae na faia i ie fufusi, paʻu. Afai e pa'ū le sua o le paʻu, e tatau ona fufuluina i le tele o vai. O le taimi lava lea i luga o le nofoaga mai le sua i luga o le paʻu i lalo o le faʻamalosi a Ultraviolet liua malosi. O lea, e tatau ai ona faaeteete.

Aʻo lumanaʻi le vaʻai o le a solia, vao vao e mafai ona 'eli ai. E manaʻomia le faia ma se suo maumoʻe, tuʻituʻi lelei aʻa i luga o aʻa i le loloto e mafai ai. Pe a fai o latou le lavalava, ave i luga o le vaiumu ma le tosoina e toso le laau. Afai e paʻu le Rhizer, o le faʻagaioiga o loʻo toe fai. Alu i le lalolagi, e leai se faʻatonuga faʻatoʻatanoa. Atonu latou te maua ni meaʻai moe o le a tofoina i le taimi. E mafai ona eliina le eli pe a fai o ni tulaga se tasi e vaaia i luga o le upega tafailagi.

I luga o le teritori, o le tele o lea lava ua faʻatumuina i se pigo, eligiina o le 'eli o le a oʻo foʻi i le taimi e toe faʻaaluina. Lafo iinei. A maeʻa le uluaʻi faʻasalalauga, e faʻamauina, o le faʻagasologa o loʻo fai pea i masina uma. Afai e tatau ai, i le lua pe tolu vaiaso. O le malosi o le a faia ma susunuina. O laulaau e mafai ona faataatia i le faapalepale, o aʻa ma taʻaloga sili ona faʻaumatia. O le eleele i luga o le eleele i luga pe a vave ona tupu le taeao, o le mea lea e talafeagai ai pe faʻaaogaina le metotia lenei i le lavelave ma isi.

Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala 4024_5

  • Tasi ma le faavavau: faʻafefea ona aveʻesea le suauu i luga o le togafiti

2. Aveese le alofa

E le mafai lava ona e maitauina se mutia i taimi o mea oona i le taimi, aemaise lava pe a / na ia muamua faaali mai i le fale. Ina ua uma ona faailoaina le fuatupe, ua tuai ona auai i le faatafunaga. O le faʻafitauli o le fiasefulu afe o le afe o fatu-ola o loʻo i le taimi lava e tasi i faʻamalu. Afai latou te paʻu i totonu o le eleele, o fana e mautinoa lava. O le mea lea, o mea uma e mafai ona faia o se paleni palasitika fanua, tuu i luga o le faʻatupututu ma faʻalelei. O le manifinifi o naifi tipi le stem. Na potopoto le faamalu i lenei auala.

  • Faʻafefea ona puipuia le foliga o vao i luga o le togafiti: 7 auala e faʻafaigofie ai le ola

3. Mulching

O le aano taʻu o le Andratechnical faʻafeiloaʻiga i le malu o le eleele e se mea e faʻateleina ai lana gaosiga ma faʻamalosi le susu. Ia feagai ai ma le 'ai oona, e mafai foi ona faʻaaogaina. Na o le mea lea, ua tapunia e le mulch le malamalama e avea ma le tiga mo le gexlery. E lua filifiliga mo le faʻaaogaina o le metotia.

Spring fanua ua onā pe suotosina. O le togafiti na saunia i lenei auala o loʻo ufiufi e se geopolo pito o le itiiti ifo i le 100 g / sq. m. Mai luga, o se vaega o eleele ma le maualuga o le 30-50 mm ua faaputuputu. E i ai le fefiloi o le tolu pe fa ituaiga o hides. Lulu le mautonu - tusa o le 1 kg o fatu i le selau. Ina ua uma ona foliga o ulu, o le taimi o le leo leo o le faia. Ole a mafai e faʻaaoga ai eleele mo le tuputupu aʻe soʻo se aganuu i le lua pe tolu tausaga.

Ma le polythylene ata

I le amataga o Iuni, ua faia Mesh. O le Dreaten saunia i lenei auala o loʻo ufitia i le uliuli polythylene o le sili atu o le 100 microns. Ina ia le o le malutaga le pito i luga o ato oneone, maa tetele, ma isi mea O le moli moli ma moli o le a le mafai ona paʻu i lalo o le ata, lea o le a faʻaumatia aʻa ma meaʻai moe. Malupuipuia tuua mo le tausaga. Ona aveʻesea lea, o le fanua e onanā.

Mulching lelei, ae faʻatali mo le iʻuga mo se taimi umi. E masani ona faʻaaogaina i teritori ma le tele o le mutia vao.

Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala 4024_8

  • Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele

4. susunuina

Faʻaaoga naʻo le mea o iai se tele o avanoa avanoa e fausia, laʻau, fesoʻotaʻiga. Puna oona ma le eleele i lalo o le le liligi vai i le le fiafia pe na o penisini, mumu. A o mumu e tupu, ua latou tuliloa le afi, latou te le avatua ia te ia ia te ia ia matua fusia ma faasalalauina foi. O lefulefu malulu o loʻo sipili, moe moe i luga o le eleele fou. I le nofoaga lea, e le fautuaina i le totoina o vao ma fualaausu i le atoa tausaga.

5. O laau o tagata reomepers ma fili masani

Heroles mutia mafai ona faatafunaina i tagata aveese. Moni, e fautuaina le faia o nofoaga lapopoa lautele. Soʻo se vave-tuputupu ae tamaʻi poʻo ituaiga o fesoasoani. O le galla ua manatu o se filifiliga lelei, o ia o se 'oti, ma le afi e leai se afi. E mafai ona e totoina se pito i luga pito i tafatafa po o pateta. Afai o loʻo iai se manaʻo, o le a faʻaaogaina le lipine o se toe faʻaleleia. E faʻasolosolo foʻi ma faʻateleina laʻau.

I ni fautuaga, pe faʻafefea ona faʻaleagaina Borschevick Sosnovskogoo, Oi e i ai le fautuaga e faʻaaoga ai lona fili masani - borshevichny mole. Ioe, o le a vave ona e feagai ma le faafitauli. Ae i le taimi lava e tasi o le a seleina atoa faamalu i le togalaau. Pau lava le saogalemu o le natura o le fili faanatura o se tagata fai aga o le ppe o phomna hngatta. Ae o lona faʻaaogaina i faʻatoʻaga totino e le mafai.

6. Fofo Fofo

E tele auala e faʻaleagaina ai le vao vao i fesuiaʻiga. O le faigofie o le faʻaaogaina o le kuka masima. I le vaega o le aʻafiaga, o le masima tele o loʻo faʻasalalauina i le fua o le 1,500-2,000 g i le sikuea sikuea mita. M. Ona le mafai ai e le palapala le eleele, ina ia pa'ū le vai i totonu o le loloto. O le tele o lenei metotia, o le lalolagi e le talafeagai mo laufanua. E le faʻatagaina oe e le aliʻi maualuga e te tuputupu aʻe se aganuu iinei. O le a manaʻomia faʻapitoa gaioiga.

Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala 4024_10

E mafai ona aveʻesea le puaʻa oona ma le mafaufau loloto. Faatino le tolu filifiliga.

Tolu auala o le apalaiina o le mafaufau

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani a le syringe, o le vineta o loʻo faʻalauiloaina i le fogafale o le stem ma aʻa. E taofia le tuputupu ae o le vao ma faasolosolo ona fasiotia o ia.
  2. O le fofo mai le lita o le vai, e lua Citric Acid Sarthets, lita o le le mafaufau loloto, e fa sipuni mama ma 50 ml o le 'ava malosi ua saunia. O le fefiloi o loʻo sasaa i totonu o le purveaizer ma spray o puaa i totonu o le matagi la le la.
  3. Ina ua uma ona tipiina le faamalu i totonu o le stem sasaa le mafaufau loloto. A mavae sina taimi, o le amid o le a afaina ai le mutia leaga.
Taimi taua. Afai e iai laueleele faʻaleaganuʻu e latalata i le vailaʻau oona, e sili atu le lamatia o se togalaau. O papalagi ua salalau, lulu ai aʻa ma faʻamama ia i latou ma le le mafaufau lelei. E sili le saogalemu o lenei mea e mafai ai mo nofoaga aoga.

7. Jerbicides

O le ogaoga o le tulaga o le a sefe le telē o le atunuʻu mai le barshevichny zaroshi. Mo le galueaina, latou faʻatau mai se sui talafeagai: "Faʻasalaga", "a ane a Afa", "arnanh-Forthe", ma isi. E tatau ona faʻaaoga lelei tusa lava ma faʻatonuga, ae tusa lava poʻo le a mafai ona afaina i fualaʻau ma fualaʻau ma le aulotu aganuu. Ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, o le faʻagaioiga o herbicides faia se vave ma aoga le taunuʻuga.

I fonotaga a tagata fai faapitoa, pe faapefea ona aveesea le broshhok i le nofoaga e faavavau, o fautuaga e masani ona maua e tuufaatasi ai auala. O lea, ina ua uma le mulching e lelei le lulu o le toega. O ata uliuli e aoina ma lulu pi, 'oti ma sinapi. O le a le gata latou te suia i fana e le tatau ai, ae o le "galuega" a o nofoa malosi, Toefuatai le eleele. I le tautoulu latou ua manogi pe faʻapipiʻi faʻatasi ma le eleele.

Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala 4024_11

E i ai le isi auala aoga faʻaputuputuina tuʻufaʻatasi. I luga o nofoaga tetele o le amataga o le tautotogo, pe a uma ona faia e vaega faauo i le togafitiga ma le au oka. Ina ua mavae le 25-30 aso, suotoe, ona faia lea o le tupuaga. Afai e te maitauina bean bowots, tagata uma toe fai. I le vaitaimi o le taumafanafana, o nisi faapena o soʻo se taamilosaga ua faʻatino. Ole tausaga na mulimuli mai ai, ua uma mai ai le eleele ma sauni mo le galuega i le vaitau.

Faitau atili