Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama

Anonim

O loʻo matou talanoa i mafuaʻaga, faʻailoga o le filogia o vai i totonu o vaieli ma metotia o faʻamamaina.

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_1

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama

O le lelei o le vai e tatau ona faigata. E fuafua lava ile soifua maloloina o tagata uma e inu ai ma faʻaaoga i manaʻoga o le atunuʻu. O le mea lea, e taua tele le mulimuli i le tulaga faʻateʻi o le onoga o le puna. I taimi o taimi, sa ia manaʻomia le faʻamamaina. O le a matou fuafuaina pe faʻafefea ona fufulu ou lima ma le auala e malamalama ai i le mea e tatau ai ona fai.

Mea uma e uiga i le faamamaina o le lelei

Aisea le vai filogia

Faailoga o le filogia

A e sili le mama

Lua auala o le fufuluina

- otometi

- lima

Aisea le vai i le tane ua palapala

Leaga, paga lea, o se tulaga masani. E tupu lenei mea mo le tele o mafuaaga. Tele taimi e le masani ai le faʻaaogaina, o le mea masani mo le tuʻuina atu o nofoaga i vaitau. Ile taimi o le upu faʻatatau i le taimi o le "IDLEer", na faʻasolosolo malie ona manumalo faʻasasilii pe faʻapea foi, e pei o tagata tomai faʻapitoa, e teuteuina. O loʻo atagia mai ai e le gata i le lelei o le vai, ae faʻapea foi i le tulaga o masini. O lea, ua aveese mai tapenaga ma faʻamamavae mai le Mili. A le o lea, latou te toilalo vave.

Masani ona tupu o le filogia

  • Lelei fetaui lelei faavaa. O aʻu e na o le mafai ona tatalaina a o tuu i lalo ma oso i luga o le pakete. O isi mea uma, e tatau ona tapunia tapunia. A leai, o le pefu, o le okeni ma palapala o le a pa'ū i totonu o le ogalaau. I se faʻaopopoga, o le ultraviole e faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o le anga, o le a le manaʻomia tele.
  • Solia o le faamau. I le taumalulu, o le eleele malulu, ona liusuavai. Ia faʻaleagaina uma faʻasalalauga pe a faʻaleagaina soʻoga o palu. Ua pa'ū palapala i totonu o le taʻeʻeʻeʻeʻeʻei lapisi i totonu o le ogalaau.
  • Faʻaleagatoto poʻo le mea sese i le faʻatulagaina o le Clay Cyste. O le mea lea o le vai o loʻo iai "vaega" ma le mafiafia o le 50-100 cm, faʻapipiʻi i autafa o le mama. A o le faatamaia o le ivi asoaso pa'ū i totonu o le vaipuna ma aumaia fasi o eleele, otaota o le ola, ma isi.
  • O le suia o mama mama. O le pito i luga e faʻapipiʻi i lalo o le faʻafitauli o le eleele fulafula ona o le faʻaʻaisa. O le pito i lalo e tatau ona opeopea. I soo se tulaga, toe faaleleia o le a toe faaleleia.

Ia faʻaititia le tau o le galuega, pe a manaʻomia, e faʻatalaʻia le faʻatinoina o le tumau i le faʻamamaina.

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_3

Faʻafefea ona Malamalama O le faʻamamaina o le lelei i le atunuʻu e manaʻomia

E le o le tagata e ona malamalama o le puna o le puna e filogia. O loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina ma faʻaalia lo latou soifua maloloina. E i ai faʻailoga, o foliga mai o loʻo taʻu mai ai le iai o le faʻafitauli. E le tatau ona le amanaiaina i latou.

Faailoga

  • Ola i ao. E tupu ona o le i luga o le eleele o eleele po o mea i totonu o le tane. Masalo, o le suavai ua faʻalavelavea pe o mama na fesuiaʻi.
  • Lanu samasama. Faailo le i ai o le tele o le atoa o le uʻamea. I le faʻaopopoga i le chroma, o se manogi le lelei o le a aliali mai. E le manaʻomia le faʻamamaina o pepa. I le maeʻa ai o le suʻega Labratory e faʻamaonia ai le "faʻaiuga", o se faʻamamaluina talafeagai ua faʻavaeina.
  • Lanumeamata lanumeamata. O lipoti o le microscopic algae e faʻateleina faʻateleina i le vai. Afai ei ai se manogi manogi o le pro, o lona uiga o le hydrogen sulfide hits le punaoa.
  • O le lanu uliuli ma se manogi le lelei, ae atonu e le o se, ua faʻaalia ai o le okeni na paʻu i totonu o le koneteina ma ua amata ona pala.

O nisi taimi o le mama i fafo atu o vai ma manino e maua ai se tofo suamalie. O lenei mea e faʻaalia ai le ono mafai ona sili atu le tele o le nitrogen. Sa tele taimi o le tupu pe a pa'ū Natrat i totonu o le punavai. E manaʻomia le maua ma aveʻesea le mafuaʻaga mo o latou foliga vaʻaia. O le tele o le fua o le fua i luga o fale faigaluega o aiga ma ipu ua faʻaalia ai le faʻateleina o le aano o le lio. E manaʻomia le taofia lona lisiti. O nei mea uma o loʻo faia i taimi o tapenaga ma faʻavasega le toe faaleleia.

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_4

  • Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea

A e sili atu le faʻamamaina o le lelei i le atunuʻu

E leai ni tulafono e faamatala ai le taimi o le tank faamamaina. E fuafua lava i tulaga o tagata. Palapala i totonu atonu e foliga moni lava i nai vaiaso talu ona maeʻa le faʻatulagaina pe ina ua mavae ni tausaga o faʻagaioiga. O le e ona e taua le mataitu le lelei o le vai, e masani ona fai ni faʻataʻitaʻiga e faʻatonutonu ai le faleʻoloa. O le a faʻatapulaʻaina ai lava i vailaʻau sinama e faʻatatau i vailaʻau lea e manaʻomia e toe faʻaleleia le soifua maloloina i totonu o se tulaga le lelei.

O faʻataʻitaʻiga lelei o faʻataʻitaʻiga i tulaga masani e faia faʻatasi i le tausaga. E masani i le downseason. E tusa ai ma o latou iʻuga, filifili i le faʻamamaina o tapenaga. Mo mea e ono paʻia ai pea, e manaʻomia le lima i le lima tausaga. O punavai o le vaitau e tatau ona maua i tausaga uma. O se liliuga e le mafai ona faia e masani ona faia faamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se manu poʻo se manu na agaʻi i totonu o le maina.

O le taimi sili mo le fuafuaina o le galuega o le ogatotonu o Aukuso.

I lenei vaitaimi, i lalo ole eleele, o le aofaiga o le faʻamamaina ua faʻaititia i tulaga maualalo. Ole mea lea, e faigofie lava o le tapenaina o le mama ogalaau. E mafai ona faia i ou lava lima, aua le faʻaaogaina o ni tagata faʻapitoa.

E le fautuaina faauma le va o le tautotogo i le vao o lologa. Paʻu, sa tumu i luga o le fatu o le eleele e mafai ona faʻatumu le maina pe a uma le pamu.

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_6

Lua auala o le fufuluina

Faʻamamaina le lelei i le atunuʻu e mafai ona avea ma tagata faʻatau pe faʻaaogaina ni mea pueata. O le auala muamua o le sili-aluga o le taimi, ae o le sili ona aoga. O le lona lua e manaʻomia ni mea laiti laiti, ae o le ogaoga o le filogia e le mafai ona fefaʻatauaʻi. O le a matou iloiloina uma filifiliga i auiliiliga.

1. otometi

O le tekonolosi e aofia ai le faʻaaogaina o le pamu alavai, o lona galuega o le siʻiina poʻo le pito i lalo. O lo o faʻapipiʻiina i masini ma e feo i luga o le vai o loʻo faamamaina e le faʻamama. Ona toe setiina lea i lalo o le mamafa ma le taamilosaga.

Mo ni togafiti, e lua pamu o le a manaʻomia: O le umiga e faʻamamaina ai le tafe o le afu o le paelo; Alavai pamu o le ala palapala.

Aveesea o le lio mai le pito i lalo ma puipui e faia e se hydrocacacade. E mafai ona pulea i le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu o le tane pe mai luga. Ina ia fufulu le punaoa e faʻaaoga ai le pamu o mea faigaluega, e tatau ona e faia laʻasaga nei.

Faatonuga mo le Faamamaina

  1. Pamu vai mai le maina. Matou te tuʻuina atu i le sili atu le siʻitia o le siʻitia o le sili atu. A leai, pe a uma se taimi puʻupuʻu o le a toe sau.
  2. I luga o le folasaga o loʻo matou tuʻuina se masini alavai, faʻapipiʻi. Ina ia e le faʻatuai le iunite o le il, tuu i luga o se tamai tulaga poʻo se tulaga. O le aveʻesea o le masini o le masini o loʻo faʻaalia i totonu o se koneteina. E mafai ona avea o se tamai parrel po o se taele tuai.
  3. I le pito i luga o le ogalaau, matou te faʻapipiʻi le pamu omiga. O le a fausia ai se filo malosi e faamama ai puipui.
  4. Tamoe masini. O le faasolosolo lava, matou te fufuluina le pito i totonu o le pakaina o le hydrocacade.

A o faʻamamaina ma faʻamamaina alavai ulufale. A uma ona toe maua le vaega o faamama, e foia ai le palapala, taofi le galuega.

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_7
Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_8
Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_9

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_10

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_11

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_12

2. Tusi Lesona Talanoa

O le aano o le faʻagaioiga o le faʻamamaina o puipui mai le palapala ma le vavale ma le uʻamea uʻamea poʻo se moli uila. Mo lenei, o se tagata e fanau mai i totonu o le fou mago le ogalaau.

E tatau ona tatou iloa e uiga i tulafono o le saogalemu, ma e le amanaʻiaina latou e le gata o le soifua maloloina, ae o le ola foʻi o le tagata faigaluega. I le loloto o le sili atu 3 mita, oxygen stargelia lagona. O lea, e na o lo la lava e le mafai ona faʻasaina.

Fesoasoani e tatau ona tumau i luga. Latou o le a fesoasoani e faatofa i lalo, ma afai e tatau ai, siitia se tagata faigaluega. E tatau lava ona tago atu se fusi saogalemu, ma le fesoasoani e mafai ona aveʻese ai i luga o le leiloa o le malamalama. A o lei amataina, o le i ai o le okesene ua siakiina i totonu o le tali. O le faia o lenei mea, o le teuina o le teuina o lo oi totonu o le pakete. Afai e alu i fafo, o le okesene e le o le pito i lalo. O le a matou suʻesuʻe lea laasaga i lea laasaga, faʻafefea ona fufulu le vaieli ma le vai i le atunuʻu.

Tusi Lesona Faamaloloina Faatonuga

  1. Ua matou mago le tane. O le faigofie auala e fai ai lenei pamu alavai. E mafai ona aʻoaʻoina uma le susu, saunia ai o le puna e le loloto ma ua tumu teisi solo.
  2. I le pito i lalo faʻapipiʻi le sitepu. E fautuaina le faaavanoaina o le lagolago mo le ituaiga o vaega laiti ina ia latou le o susu i le IL.
  3. Barm scraper poʻo se pulumu malosi ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete le afi i luga o le totonu o totonu. I le soa, matou te galulue ma le faʻaeteete e le faʻaleagaina.
  4. Faamama le pito pito i lalo o le aofia ai ma le oneone. E faia lenei mea, siitia i luga. Pito i luga sui sui. O le a le mea na fufuluina ai le pito i lalo ma le lotoleaga. Ona taʻoto lea o le mea.
  5. Matou te asiasia le faamama lima. Na maua uma faaletonu le toe faaleleia. Soums i soofaatasi ma se fofo ma hydrophobic vaega.
  6. Le maua uma i luga o le mea uma. O le faia o lenei mea, ua fai ma le faaeteete i latou i le 10% cylorine fofo, mangantan poʻo le ituaiga o vailaʻau "paepae". Ia mautinoa e faagaoioia le faamama lalo. O galuega uma e fesoʻotaʻi ma vailaʻau o loʻo faia na o le manava.
  7. Na matou tuuina le pamu. Fufulu o ona faʻamama i lalo o le mamafa poʻo manaʻoga faʻapitoa.
  8. Matou te faʻatali seia faʻatumuina le mimiti. Matou te tuua i lenei faiga mo le aso pe lua. Ona matou tosoina lea ma toe tutu. Tatou faia lea aso pe lua, pe a uma ona e faʻaaogaina.

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_13
Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_14
Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_15

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_16

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_17

Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama 4060_18

O le tulaga faʻatagaina e faʻaoga i le faʻamamaina o le faʻamau. O loʻo faia i luma o le amataga o le vaitau faʻaaogaina o le punavai ma mo le vave maua ai. Matou te faʻailoa pe faʻapefea ona mamaina le vaieli, aua le alu i lalo. O le faia lea o lenei mea, o le paʻu o le paʻu o le paʻu o le paʻu poʻo le tetea o le manganese o le moe. Ia mautinoa e manaʻomia se saʻo fuafuaina, e fia kalama o le a manaʻomia le vailaʻau. E le aoga le ova. E mafai ona faʻaaoga le chlorine-faʻavae e le tumau o papa poʻo ni mea tutusa.

O le fuafuaina o le aofaʻi o le vailaʻau sooupu i se laititi o le vai, sasaa i totonu o le vai, o loʻo fefiloi manino. Fai e masani lava ona umi lona ono. Ona ufitia lea o le tane i le mafiafia o le ata ma se ie o le a le o le chlorine. Faatali mo le taimi faʻamatalaina i le faʻatonuga. E tele taimi na oso aʻe ai ma faʻatumu seia oo ina maua e le vaivai le manogi o le vailaʻau.

A o matou talitonu, faamama le lelei le fausaga i le atunuu e le faigata tele. Afai e manaʻo i ai, o le a mafai ona faia lenei mea e ona.

Faitau atili