Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga

Anonim

Matou te faʻailoa pe faʻafefea ona fai se tapuni i se paolo, o le ulu laupapa pe fauina se fale o le a tapunia atoa le lelei.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_1

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga

E tolu faʻaiuga autu, pe faʻapefea ona tapunia lelei i le atunuʻu ma ou lava lima: sipilital hatch, faʻapipiʻi tuusaʻo i luga o se mama mama, heady ma se fale ma puipui ma se fale ma puipui ma se fale ma puipui ma se fale ma puipui. O le fale ma le ulu o le ulu e mafai ona faia i le auala lava lea e tasi o le fale autu - o le faʻavae o loʻo faia o ogalaau poʻo piliki o le taualuga ma pou. O le taualuga e manaʻomia e le gata mo le lalelei. Ua tapunia le vaieli mai le lapisi - pefu ma laulaau e aumaia le matagi. E manaʻomia le timu i totonu - o le vai lelei e mama. I totonu o le loloto loloto e leai se afaina afaina o loo i ai i le amataga. Afai e taʻalo tamaiti i le atunuʻu, o le faitotoʻa ma le loka e manaʻomia. Fafaga totonu, e mafai e le tamaititi ona malemo. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, e tatau ai ona tapunia le faitotoa mai i fagafao. O le isi taua taua o le puipuia mai le malulu, ae le faatagaina e fausia se aisa aisa i le vaieli.

Mea uma e uiga i le faia o se malutaga mo se vaieli

Avanoa fofo

Vevela faasee

Filifiliga nai lo le tapunia lelei o le lelei:

- Tatala fausaga ma tapuni ma pato

- o le ulu ulu o le ua i luga o le ua

- Fale ma pa puipui i le eleele

Avanoa fofo

E tolu filifiliga autu e tolu.

  • Sizrizul tapuni tapuni i luga o mama mama, piliki po o laupapa laupapa. O mea ia e tautua ai i se laau ma uʻamea. O le Hatch e faia i luga o le mataua pe i le ituaiga o le migao. E faigofie ona faʻaaoga o se tu i lalo o le pakete pe a i ai i le semi-tatala tulaga. Luka e tatau ona poloka, faʻapea o loʻo fausia ni fale teu oloa poʻo lopatos ua faʻamautu i lalo o le pato. Luga e masani ona tuu se pato.
  • O le laupapa ulu o se taualuga ma puipui, lea e lagolagoina e le pito i luga o le vaieli. O lenei mamanu e tapunia ai le caraol - girroltal crossbar ma se soa ma 'au. E fesoasoani le Crane e alu ma lalo o paketikes ua taofi i luga o le soa faaaoga le filifili. O lea e masani ona foliga aulelei o le sipelaga i lalo, e tatau ona tuuina atu. Piliki ma ogalaau e le manaʻomia le teuteuga. Tapuni le mama lelei e faigofie - o se faʻavae faʻatuatuaina ma tatalia soʻo se mea.
  • O le fale ma puipui ua tapunia atoatoa le pito i lalo. O lenei fofo e sili ona fetaui lelei mo le maualuga-tulaga sili ona lelei o le faʻaaogaina e tatau ona puipuia mai le faʻaʻaisa.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_3

Vevela Faʻafiafia galuega

E manaʻomia pe a fai o le mea lelei e faʻaaoga i le tausaga atoa. I le vevela maualalo, vai i totonu e mafai ai ona 'aisa. E sau mai i eleele vaega e sili atu i lalo ifo o le laina o le faʻaʻaisa. I le ogatotonu o le ata, o le aisa e tuʻu ai le pito i luga o le eleele, pipiʻi le loloto o le loloto o le mita. O mea uma na i lalo ifo ua le mafai. O filo e aveʻesea i luga o le loloto o le faʻamafanafana o le ea e fesoʻotaʻi ai puipui ma le faia o totonu o le microclite microlite. Afai e te faʻapipiʻi le fofo mai luga, o le a faigofie ai le microclilite o le a faʻaauau pea, e le foʻia atoa fale. Manaʻomia le atoatoa puipuiga.

O loʻo le manaʻomia le puipuiga o laupapa - e mafai ona faʻaaoga i le tausaga atoa. O le laau lelei na uuina vevela. Ae o le siʻosiʻosaʻo faʻapitoa lelei e tatau ona tapunia. Mafaufau i le o le polokalame o ona fusiina auiliili.

Soar polokalame

  • O le mamanu o loʻo vaeluaina ma faʻamaufaʻailogaina - Tapuni le taʻei o le sifi i le sima ma oneone palu, ona ufiufi lea i crubbroid i luga o bitsumen massum.
  • O le isi vaega o loʻo faia i se mea mataga, e le mafai ona faʻatautaia le vevela. Fetaui lelei polystyrene O loʻo iai ni oloa lapotopoto e faʻapitoa e gaosia mo le sima ma tutusa ma latou i le tele. Latou faʻapipiʻi i le kelu pe i luga o le toe-fao. O le pito i luga ua tapunia ma polythylene. Afai o loʻo faʻaaogaina ni pusa faʻataʻamilomilo o loʻo faʻaaogaina, mai le faʻamalosia o puipui poʻo le scotch. Aua le faʻamalosia i latou tele - o le a faigofie ona latou gagau.
  • O se tasi o filifiliga mo le vavaeeseina o polysurethane osam. Ua alaga mai o ia i le maalili, tapuni uma o le vai. I luga o le mea, e mafai ona e faia se isi vaega o le foma.
  • Ia o le susu e le faaputuputu i le uunaiga, ua tapunia solo i se polythylene ata. I soo se vaitau, o tui ia e faia i le 10 cm ma faatopetope ai ma le pulega o Scotch. Ona moe ai lea o le meainu ma fasi.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_4

  • Faʻafefea ona faʻamama le lelei i le dacha: faʻatonuga mo le tusi lesona ma otometi faamama

Faʻafefea ona fai se mamanu mai le tapuni ma le pato

A mafanafana lelei le lelei, o le a le faʻaolaina, ma mafai ona faʻaaogaina i tausaga uma pito i tua. Puipui i luga o lenei tulaga e tatau ona sosolo. O le tali i le fesili o le faamalo lea pe o le lelei i totonu o le maota e faalagolago pe o loo iai tamaiti i totonu o le fale. E taua pe o le nuʻu ua leoleoina. I le teritori e le mafai ona puipuia, o osofaiga e mafai ona faia le osofaʻiga ma le puʻeina o le pamu, o loʻo iai i totonu o le fofoa.

O a mea e faʻaaogaina

  • Laau poʻo le faʻafanua - aldp ma le Plywood.
  • Uamea.
  • Palasitika.

O le filifiliga mulimuli e maualalo atu i le sili ona lelei ma sili ona lelei uiga.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_6
Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_7

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_8

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_9

Ufiufi laupapa

Tele masani ona faʻaaogaina laupapa mai se faʻasologa masani - e faigofie ai ona latou faʻagaioiga. O loʻo latou lelei le tolopoina malulu ma masini. E sili le filifilia o se oak, o se moli po o se uila.

Mo galuega, o le a e manaʻomia se billet cross vaega 2x15 cm ma le pa o 4x4 cm. O nei, o le a tatou faatopetope ai le talita o le uafu o le uafu. O Brucks o loʻo tulaʻi uma mai luga ma lalo ifo, tuʻu se lamolemole luga i fafo.

O le faʻanatura faʻalenatura o le a vave ona taunuʻu mai i le le mautonu pe a fai e le o togafitia ma affisfotics ma le ofi i va eseese. Ma le talafeagai vali mo galuega auala. E sui le paolo o fafie, faʻaaoga le valiina pogisa vanu. O le ata ma le mamago e tipi i lalo o le umi ma e fesoʻotaʻi e le lua pa. Faapipiiina i luga o le tagata lava ia-ata o le a umi sili atu nai lo fao masani.

O le fatuina o se lapotopoto tapuni, luga o le luga o le talipupuni toso maka. O lona ogatotonu e tuli e se tamai fao ma nonoa se maea ma se penitala. I lenei lio, e mafai ona faʻaputuputuina lelei ai lau lio. O le lotoa e faʻalagolago i le umi o le maea.

Oti le auivi curst ma tipi le pu i lalo o le faitotoʻa e sili atu le faigofie nai lo le eletise eletise. O vaega o loʻo togafitia ma affisfotics ma varnish. E tatau ona i ai ni vaega tatala. O le faitotoʻa o loʻo loka pei o le tapuni, ae le o ni o pa e sili atu le faia o ni vaapiapi. Fittins - Tools ma Teops - e tatau ona i ai le puipuiga faasagatau i le malulu. E sili ona fetaui mo oloa mai le faia o le uʻamea, Aluminum ma Kalvanzed Steel.

O laupapa e mafai ona faʻapipiʻi ma le pito i luma e le uʻamea faʻamalosiʻau '' O loʻo puʻeina i lalo o le mea tuai.

O le talita o loʻo faʻamafanafana i luga o le pito i luga ma taula, tuʻituʻi. E i ai le isi auala. Beands moli ma uʻamea lautele, tutusa tutusa i luga o le lapotopoto. A o leʻi tapunia se mea lelei o loʻo faia o le sima ma ogalaau, e tatau ona e siaki pe o le a onosaʻia ai fusiua. Afai o loʻo nofo i lalo mea, e faʻamalosia ile vai ma le faʻamalosia. Masalo o le mama pito i luga e tatau ona suia ma se fou.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_10

Uamea

E le mafai ona o ese mai le steel tulimanu, tublalar ma p-mamanuina talaaga. O le faʻavaʻa e mafai ona taʻamilosaga pe sikuea. Ia faia se lio, e faigofie atu ai le faʻaaogaina o le tulimanu. O loʻo tuu i luga o le itu faalava ma faia tipi i luga ma se sitepu i le tele o le tele o le inisinia, faʻatagaina oe e punou. E faʻafesoʻotaʻi auiliiliga, faʻaaoga le faʻaaogaina ma le fao. O le filifiliga muamua e sili atu aua o le nonoa e le mafai ona maitauina ma o le avanoa e le nofoia.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_11

E potopoto ai se sikuea faʻavaʻa, e tatau ona e tipiina le fa faʻamatalaga ma faʻafesoʻotaʻi. O mea pito i lalo o le pito i lalo o malutaga o loʻo faataatia i luga o tulimanu o le poto poʻo le tipiina i lalo ma se paʻu i lalo o le 45 tikeri.

O le pito i lalo o le faʻavaʻa ua ufitia i laupapa poʻo se laupepa o le laupapa ma faʻapipiʻi i luga o se mama sima. I le pito i lalo o le ata o le talaaga, pu mo taula ma potopoto.

O le tapuni ua fausia i le auala lava e tasi e pei o le pito i lalo. O lona mai totonu e faʻatumuina i totonu o le vevela i le vevela o mea, ma luga o loʻo teuteu ai i laupapa poʻo plywood. E tatau ona itiiti ifo le tele o vaega e ulufale ai pe a tapunia.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_12
Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_13

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_14

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_15

Faʻapefea ona aoina se pato

O loʻo taofia i luga o le lua lagolago e faʻaauau i le pito i luga o le ua po o le tafe i le eleele. O le muamua filifiliga e sili atu. O lenei fuafuaga e sili atu le puʻupuʻu. O le pito i lalo e le tatau ona puipuia mai le palapala susu.

O le tulafono, ofuina laupapa laupapa po o lautele lautele. Latou faʻapipiʻi ia i latou: tasi, faʻalua pe sili atu faʻafitauli. O lona lafi na taofi. O le faigofie fofo o ni vae e lua o loʻo i lalo o le tiʻetiʻe ma fausiaina se tasi skate. E tuʻufaʻatasia ma le tele o le suauʻu o loʻo i le va o fata. Afai o le faʻasologa e aofia ai le lua elemene o loʻo faʻaalia ai le lua skate, o loʻo fesoʻotaʻi i le pito i lalo ma se Jurizripl Jumper e auauna atu i le le mama.

O le rafter ua tuu e se crate e aofia ai taulaga i luga o laina o laina o tagata feʻaveaʻi. O le trim tautua masani taua taualuga. E sili le filifilia o māmā ma le palasitika - mo se faʻataʻitaʻiga, bysumen laupapa. Foliga manaia mai le gasea.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_16

O fata e mafai ona faia ia faamaualuga. E le noatia i le malulu ma le faapalepale masini avega. O auiliiliga ua faia e tusa ai ma ituaiga eseese.

  • Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea

Faʻafefea ona faia se tagata i totonu o le fale ma le ulu o le ulu

O le faʻavae o se faʻaputuga o se laʻau poʻo se uʻamea. Racks ma Rafters le manaʻomia. O le ata e sili atu le faigofie.

O le pito i lalo o le faʻavaʻa o le aoina tutusa ma le muamua lomiga. E taʻua i latou tafatolu i lea itu. O pito o pito o faʻamatalaga ua tipiina ma se paʻu i lalo ifo o le manaʻo. Mai luga aʻe o le autafa o le fata e faʻafesoʻotaʻi ai le skate.

O le faʻaosofia o le tele o mata o loʻo ofuina plywood poʻo laupapa. Ona taʻoto lea o maʻa. O autafa o loʻo faʻapipiʻiina i le laupapa laupapa poʻo le sivifo. E manaʻomia e le fetaui lelei ma le tini o le atunuʻu.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_18
Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_19
Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_20
Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_21

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_22

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_23

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_24

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_25

Mai le tasi itu na tipi le pu mo le faitotoʻa ma tautau i luga o le matasele. Totonu o loʻo manaʻomia se tau mafanafana e tuʻu ai le pakete. E le taofia ma lokaina fofoa.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_26
Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_27

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_28

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_29

Faʻafefea ona fai se mea e tapunia ai

E le faigata ona fausia se fale faapena. O pa o loʻo aoina mai piliki, logutu, laupapa poʻo le uʻamea pupuʻu. E le o tofo tele avega, o lea e sili atu le faʻaaogaina o se moli uila o le amuminate. O le fale e mafai ona faia faataamilo, polygonal po o le sikuea. O le faʻamatalaga meaʻai lelei ma e iai se pepa.

E manaʻomia le faʻaleleia o le faʻavaʻa i luga o le folasaga i luga o le folasaga. Ae e le o lea. E le manaʻomia le fesoʻotaʻi ma le malae taʻalo o loʻo faʻapipiʻiina. O le faavae e tatau ona lamolemole. Afai o lona fesoasoani e masani lava ona suia, o le a vaaia ai avanoa i le pito i lalo. O puipui o le faʻavaʻa e aofia ai faʻamatalaga e fausia ai le tino. O vaega tafailagi o loʻo i luga o pito mai luga ma lalo ifo, i tulimanu e fesoʻotaʻi e ala i le faʻaupuga. Ina ia sili atu le ufiufi e taofi, tuu isi mea faaopoopo.

O le faʻavaʻa e teuteu e le plywood poʻo le susu-moli-faʻamalosi pepa o le laupepa. E mafai ona iloga mai le lanu matagofie lanu. Gypsum Shiplock o loʻo malupuipuia, ae o se tamai nofoaga e sili atu le tipiina o ni matatatalu starsical mata ma faʻafesoʻotaʻi faʻatasi, o loʻo faʻaaogaina faʻatasi ai ma le piliki, o loʻo i ai ma le kulimi, o loʻo i ai ma le pili o le piliki E i ai le polymer fetuutuunai pepa e faʻataʻitaʻi ai piliki poʻo le maa o le maa. Latou te atoatoa mo lapotopoto luga.

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_30
Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_31

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_32

Faʻafefea ona tapunia le lelei i le atunuʻu o loʻo iai: O faʻataʻitaʻiga filifiliga 4067_33

Faitau atili