O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao

Anonim

Matou te faamatalaina le uiga o mataupu faavae o le filifilia o laʻau mo tulaueleele i luga o le pa ma ofo atu se faʻamatalaga o filifiliga sili ona lelei.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_1

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao

O le sili ona taugata ma le maoaʻe o le pa o le a foliga le fiafia e aunoa ma le pupula o le glallene. Ae o tulaueleele e le gata aulelei, latou te faamamaina le ea, fatuina se ata i le vevela ma tapuni le le fiafiaga o tagata o tagata e nonofo ai i tuaoi. O le a matou fuafuaina na totoina i luga o le pa i le atunuu e maua ai le sili ona lelei.

O mea o loʻo tuʻuina mai ai laʻau i luga o le pa

Tulaga o Filifiliga

O le a le mea e mafai ona maua i le atunuu

- laau

- shrubs

- fugalaau

Tulaga mo le filifiliga filifiliga

O le faʻataʻamilomilo lea o le mata, e manaʻomia le filifilia o le itu taumatau. Sa matou faia se lisi puupuu e fesoasoani ia te oe e fai.

  1. Matou te iloa le malamalama o le nofoaga. Tele o le aso iinei o le la, ata lafoia pe faataapeapeina malamalama. Matou te filifilia filifiliga e ola i ia tulaga.
  2. Iloa le mafuaʻaga o le tulaueleele. E tatau ona latou tapunia le pa, sui poʻo faʻatasi ma tuʻufaʻatasia.
  3. Matou te faʻamatalaina le tele o avanoa e mafai ona tuʻua i lalo o le togavao. Afai e laʻititi le togafiti, e le tatau ona vaʻavaʻaia i se mush lanumeamata. A leai, e foliga mai lava.
  4. Saili le loloto o le vai o le vai ma le ituaiga eleele. Mo aganuu taʻitasi o loʻo i ai se seti o tulaga lelei, pe a fai e le atiaʻe e masani ai.
  5. Faʻatupuina le tele o le taimi e fuafua e tuʻuina atu le vaʻaiga fanua. Afai e laititi, filifili ni ituaiga le talafeagai. E tusa ai ma le faʻaeteete faʻaeteete.

O le taliina o nei fesili, e mafai ona e fuafuaina le ituaiga o mea toto e lagona lelei i luga o le tulaga. Faapitoa fautuaina i le ono mafai ona fuafuaina o fuafuaga tulaueleele i le fausiaina tulaga pe o le fuafuaina o le pa. I lea tulaga, o polokalame o le fiafia e fiafia i ai ma piki i luga o laufanua. O le tali sili e maua o se olaga.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_3

  • O a fugalaʻau e tuʻu i luga o le fale ia Aperila: o se lisi o laʻau matagofie mo lau fugalaʻau

O mea o loʻo tuʻuina mai ai laʻau i luga o le pa

O se taua taua i le filifiliga o le fuafuaina o le maualuga o togalaau. E mafai ona umi. O nofoaga faapena i luga o le pa e latalata latalata i le auala e puipui ai le nofoaga mai le efuefu o le auala. Sili ona lelei mo le teuteuina o le pa. Afai ei ai se nofoaga, o loʻo latou i ai i le tele o laina, vaega i le averesi, etc.

Laau

Naʻo laʻau fualaʻau e masani ona totoina i le taumafanafana fale. O lea ua suia le tapuaiga. E faʻateleina le tele o tagata ona o loʻo faʻateleina le teuteuga ma le faʻamaoni. Ose tali lelei lea pe a fai e te manaʻomia e filifili le mea e tuʻu ai le fefe mai le auala. Maualuga fanua o le a tapunia le nementan teritori mai le pefu o le auala ma le indiscreet manatu. Ae o se tali se fofo e le talafeagai mo paga uma.

O se tamai teritori o loo siosiomia e laau maualuluga o le a foliga mai e laiti ma le fiafia. E tatau ona lava le tele o le nofoaga. E i ai isi foliga. O lea, a tupu le laʻau, o le a tapunia soʻo se vaega o le upega tafailagi mai le la. E tatau ona malamalama ma fuafua toto ua faʻamamaina ina ia leai se leaga o le teteʻe atu. I se faʻaopopoga, o aʻa aʻa lea e mafai ai ona faʻauigaina le pa. O le mea lea, e tuu ai fanau i se mamao o le itiiti ifo ma le 300-500 cm mai ai. Matou te lisiina mea talafeagai mo le totoina o papa.

  • 7 Vavega-tuputupu aʻe laʻau mo lau '' upega tafaʻilagi

1. Thuya

UNGTREN GURFERS mai le aiga o le cypress. Lē faʻamaoni, na manatu o se pa faʻapitoa. Thuya e iloga i le tele o ituaiga ituaiga. E tupu i le ituaiga o togavao ma laau ma le maualuga o le 70 m. E i ai le malulu sisi ma se malosi malosi. Ua totoina i le ola fatufatu, o lo latou maualuga e oʻo i le 15-20 m. Na te faʻaliliu lelei, ma le tausiga lelei o le 50 tausaga ma sili atu.

Fuafuaina Filifiliga A tele: nofofua poʻo le tele-laina uʻamea, ola faʻamalosia. Foliga lelei i tuufaatasiga. Blue e 'aina, fuga i togavao, juniper, pine - o le mea lea e mafai ona totoina i le va o laulaufaiva i luga o le pa. O faʻafitauli i laufanua laufanua e maua ai ma le tuʻufaʻatasiga o pulega a le malo ma ituaiga.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_6
O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_7

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_8

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_9

  • 6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo

2. Sporce

Alualu i luma lemu lemu le palauvale. Sefe se lanu suamalie i soo se taimi o le tausaga, fai le laufanua. O laʻau mafiafia ua soʻona faʻamalosi, faia se pa puipui mo le pefu, o manatu le lelei mai le auala ma le le faʻatagaina o le auala. O se ituaiga o 'aʻai e ese mai i lanu: lanumeamata, lanumoana, samasama. Lea e mafai ai ona e faia ni mea manaia.

Mo tagata taʻitasi o loʻo i le aufana, o se fetuutuunai eseese i tulaga tau aʻea o loʻo maua. E tolopoina o le mataala. O le tele o le aofaʻi o le ultraviolet mafua ai bel, aemaise i se laina talavou. E le o le faapaleina mamago, mimini ma le taugofie o le vai. Faigofie ona gafataulimaina e tu i ai le tuina o le faiaina, ola 60-70 tausaga ma sili atu.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_11
O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_12

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_13

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_14

  • O le a le mea e toto i lalo o laʻau: lisi o lanu, vaomatua ma isi fofo

I fautuaga e fai i luga o le pa mai tuaoi, e masani ona taua le laau. Ua totoina e le gata i le tasi laina, isi tali e mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatoaga, lanumeamata poʻo le lanumoana ua totoina i luma o le lalolagi. O le laina lona lua e faia ai ituaiga ma se pale o le pale, pei o le willow po o birch. O le latalata atu i le pa e tuu ai papa mamafa.

Toto le naʻo le teuteuina o le nofoaga, e mafai ona latou feaveaʻi se avega. Ma, afai e manaʻomia le pa mo le pa, e tatau ona e totoina le afu, Rean po o le lipa. O le fua o fualaʻau o laʻau apu, plums, pars - o le a maua ai se avanoa e selesele ai i le tautoulu.

  • 8 Oona o le Poionas Lima e le mafai ona totoina i luga o le togafiti (pe e te manaʻomia e faʻaumatia ma le faanatinati)

Togavao

O vao e lelei mo le teuteuina o le pa. E laiti, e talafeagai mo se nofoaga lautele ma mo se mea itiiti. DACHA pule filifili i le va o fualaau 'aina ma teuteu ituaiga. O taua, o le BlackBerry, Clinrant, gooseberry e talafeagai mai mai le fua mo le pa. I le vaitau latou te lafi ai le asini e 'ai fou pe seleselega. Ua totoina i se tasi itu o le 150 cm mai le pa, ma faaputuputu le seleselega o le a faigofie.

Teuteuga foliga o se lalelei malosi. Mo le manumalo mamanu, latou te aulelei tipi i foliga o polo, kupita, ma isi mea Matou te lisiina ni togavao talafeagai mo le avatua.

1. Dren.

Le le fiafia i le tuputupu ae o le togavao ma le matagofie matagofie o susu. E tele ituaiga eseese o lanu eseese ma le tele. Puipuia, e mafai ona e taumafai e avatu se foliga. I le taumafanafana, o le ofutino na fuga, pa'ū i le tautoulu. I le taumalulu, o loʻo paʻu'ū i fafo, susulu susulu o le lanu malamalama. E le taliaina le le mautonu o Grebr.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_17
O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_18

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_19

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_20

  • 6 Oloa le le faʻamaoni o fugalaʻau mo le mamanu o tuaoi i luga o le upega tafailagi (matagofie ma faigofie!)

2. Amr lilac.

Umi ma le tele o le vaomatua. O fugalaʻau e pupula ma se manogi malosi. Manaʻomia se ogalaau, a leai e ola aʻe ma avea ma neakkurat. E le taliaina le ata lafoia, soona faanoanoa. O le a le mafai e Lilac ona tuputupu aʻe i le mea o loʻo tu latalata i le eleele o le eleele. Nofouta i le maualalo vevela. E fautuaina mo le taumalulu o le vao.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_22
O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_23

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_24

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_25

  • 7 sitaili pa mo le togafiti (taumafai e toe fai oe lava!)

3. Barbaris

Le le talafeagai lelei o le vaomatua o le tele o auala. O ona paranesi ua leva, ma e le mafai ona totoina i le pa. Mauaina a itiiti mai 200 cm. E le o malamalama i le malamalama. Barbaruis e talafeagai mo i latou e saili le mea e tuu ai i le pa i le paolo. O Le O Le F O Le Lo Na Ia Usitai lelei foi, ae o le matagi malulu e le manaʻomia mo Ia. O le mea lea, e sili atu le laueleele mai le itu i saute poo sisifo. I le taimi o le mea na tutupu ma le matua o Berries e manaʻomia le tele o alavai.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_27
O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_28

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_29

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_30

I le faʻaopopoga i nei laʻau, o le filifiliga lelei: O siparea, rourale, becleom, masoa, o KOWHORT.

  • 6 le le mautonu berry shrubs o loʻo ia te oe lava le taimi e tuʻu ai

Fugalaau

O fugalaau o loʻo filifilia ina ia latou fuga i taimi eseese. Ona aulelei lea o le pa. E mafai ona e faʻataoto ituaiga maualuluga ma faʻalogo eseese ituaiga, o loʻo tusia i latou i se faʻailoga manaia. O le isi fofo lelei o le va ma le ofuina o aganuu. Latou te fausia se tele-tulaga fausaga e faʻamalosia le nofoaga e puipuia ai le pefu ma fia iloa. Matou te lisiina i le toʻalima femalagaaiga laʻau e manaʻomia le totoina e ala i le pa.

  1. Tagi rosa. Le filifilia o lanu ma foliga. O le fugalaʻau e le fiafia, manaʻomia le lelei moli ma le tele o alavai. Fugalaau e tupu ia Iuni. I le lelu manaomia mo le teuteuina ma le malutaga.
  2. Ivy. Vave tuputupu ae laau ma lau lau matagofie. Le talafeagai ma le taua. I vaega ma le le fiafia o le tau, o loo taofia ai se vaaiga manaia i le tausaga atoa. Lelei i le Tiute mo Blooming Beacsos.
  3. Wolatia. Liaya ma pulu paʻepaʻe, piniki poʻo lilac fugalaʻau. Svetigubiv, manaʻomia se lagolago mautu. O lea, o loo totoina sa latalata mai Brick, maa, maota faaaloalo. Sili ona lauiloa ituaiga: Saina, Iapani, tele.
  4. Nonoa. O le fugalaau ola e uiga i le aso, o le isi ua fausia i lona tulaga. O le vaitaimi fugalaau amata ia Iuni. E tele ituaiga o ituaiga o lenei laau. O latou uma oona i fuga. Mo le tulaueleele, o le pa o le a ofiina le pesini o fanua ma vevesi, o le pa o le gataifale.
  5. Cmitlotis. O se mea na mimiti ma lanu tetele lanu e foliga mai o se fetu fetu. Faalumaina i le amataga o Iuni, fuga mai seia oo i le tautoulu. Ma le tau talafeagai, o fugalaʻau ua faʻataoto mai i le muamua frosts. O Cleatmas e manaʻomia le malamalama ma le le aoga o le eleele.

O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao 4070_32

  • Aisea e le fuga ai rosa ma le auala e faʻasaʻo ai: 10 mafuaʻaga ma aoga aoga

Na o le lima o le tele o poloka poloka. Campxis, Campling Hydraeveya, Curved Honeysuckle, Wild Post Poden Brapes mafai ona totoina. O le a na maua e le au ea se talaaga lelei mo Tuilises, Dhonaas, o popias, paionia ma isi lanu.

  • Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu

Faitau atili