Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies

Anonim

Matou te taʻuina atu mea e filifili ai: O se faʻasologa masani poʻo ni mea taua, o loʻo mafai ona faʻaputuputu tutoʻatasi ma tuʻuina atu i le laʻasaga i luga o le pa.

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_1

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies

O tautau mo lavalava e faigofie ona faia oe lava. O le le lava o polokalame faigata ma manaʻoga o tulaga faʻapitoa faʻataga e mafai ona e faia se faʻailoga i ni auala moni e aunoa ma ni faʻatapulaʻaina. O le mamanu e tatau ona faʻatuatuaina. Matau ma faavae o le tumau avega. O lea ia le solia ma tautua umi, e tatau ona setiina le malosi. O le isi taua taua o se tulaga. A faʻapea e sau malo, e le mafai ona faʻatagaina o latou ofu e afu pe paʻu i le fola. O le mamafa atoa o le ofutino, peleue, o le peleue e tele o tusefulu o kilokalama, aʻo leʻi saunia atoatoa pe a tatau ai. Sili atu mo mea faigaluega e sili atu pe a iai se manatu o le totonu o mamanu. E mafai ona faʻasalalauina i se ata pe faʻatupu oe lava. Ina ia puipuia se mea sese, muamua faia se ata poʻo se lanu vaʻai, fuafua le foliga ma fua o vaega, tatou mafaufau i ai e uiga i le faʻatauga.

Matou te faia se laupapa laupapa

Filifiliga o mea

Talosagaina fofo

Fafie Fala

Faatonuga mo le gaosiga

O le a le mea sili: O se faʻasologa masani poʻo se faʻafanua o kenue ma paʻu

O se tulafono, o vaega na faia mai laupapa ma pa. Chipport ma MDF e maualalo ifo ia i latou i luga o le sili ona lelei uiga.

Mea totino

O le chiphboapi o loʻo faʻapipiʻiina ma tuʻu i luga chips tapunia e se tagata puipuia i fafo atu o mea masani. O ana fanua e iloa ai pe faʻapefea ona foliga mai mea o loʻo maeʻa i mea uma, ma o le a le umi o le a latou tautua ai.

O le MDF e iloga i se maualuga malosi. O lo o faasalaina i lalo o le maualuga o le malosi mai le laititi na tuufaatasi ma le faʻapipiʻiina.

Filifiliga Filifiliga

  • Laminan - o le ata o loʻo faʻaaogaina i se pepa faʻapitoa ma le le amanaiaina ma le mekasini e toe teuteu, fausia se ata malosi vaivai. O loʻo faʻasaʻo i luga o le slab i le ala o le vevela o lo o osofia ai.
  • Sampling - faʻapipiʻi le ipu manifinifi mai le faʻasologa. A maeʻa le gaosiga, o le galuega e faigata ona iloa mai le moni poʻo lefulefu.
  • O loʻo pipiʻi - faʻapipiʻi se mea mautu teuteu ata i lalo o le omiga. O le metotia e faia na o le chipboard. O le utiuti o le pupuu-ola ma ma le maualuga o le dumvidence screness leiloa pefu ma le faavae. E le talafeagai lelei mo le faia ma ou lava lima lima laupapa laupapa i le ala savali. O le ata o loo vavaeina e tipi ese.
  • Atavali - e faatatau mo le MDF. Maua ai le maualalo maualalo o le puipuiga, ae e lelei lelei uiga.

O papatusi tipi o le gluue ma ua matua ese lava mai le itu i luma o le itu. I le gaosiga o vaega o le galuega e te tatau ona tipiina. O pito o lea o laupapa ma pa e le manaʻomia ona natia, ae o le tipiina paʻu tipi. E le gata i le manatu o le manatu. E le mafai ona fuaina i le susu ma faigofie ona salalau pe a lavea ma feteʻenaʻi. O le MDF e sili atu le faigata ma sili atu le malosi i le tele o taimi, ae e oʻo lava i le vaega sili ona lelei o le a le mafai ona teena le avega e aunoa ma le puipuia o le ata.

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_3

Foliga o le natura masani

Sporuce po o le pine softer isi ituaiga. Maualuga-lelei avanoa i luga o a latou alavai mafai e le ese mai le chippord. MDF pepa mafai ona faʻatusatusa i luga o oak poʻo le mea manogi. E sili atu faigata ona gaoioi. Latou te le lelei talafeagai mo filo lelei, ae o latou auaunaga olaga o le tele o taimi.

O laʻau o se mea faʻapitoa tele. O lona fausaga e aofia ai fiber. E faigofie ona latou mitiia le susu mai le siosiomaga ma tuu i ai ma le matutu vevela o le tau. O le susu nofoia o se aofaiga. E faʻalautele le avanoa i le va o le fibre, faʻateleina le tele o le vaega. Pe a faʻamamaina, faʻaititia le faʻaititia. O nei faaletonu, e lava mo fegalegaleaiga i le va o elemene na faʻavaivaia ai, ma matauina sūla ua aliali mai i nofoaga o mafiafia soʻo. Ua latou faʻaititia le malosi ma faʻaititia le ola o le oloa.

O le isi lestoback o le teuteuina o nofoaga e mafai ona aliali mai i luga o le fua o le gayray. Latou tulai mai ma le sili ona manaia. E avea ma auala feololo. Ina ua maeʻa faʻamago, o le a tumau pea pisia. Ina ia puipuia le galuega, e le afaina ai i ansisptostics ma faʻaaoga se vaega o vale poʻo le vali e taofia ai le tui o le steam ma le vai mataina i totonu o le fale puipui. I luma o lenei mea, o le mea ua mago mo ni nai aso. Saunia e sili atu nai lo le vaiaso. Mo Plywood, Chipport ma MDF e le manaʻomia.

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_4

O le faʻagaioiga o gaioiga o le maitau e sili atu le leaga nai lo matua, ae o se laʻau e masani ona faʻafaigofie ona e galue. E le malepelepe, tipi foliga manaia. Fiber tusi foliga sili ona masani nai lo pepa. Ma le isi, o i ai metotia e mafai ai ona faia faaaliga.

Peitaʻi, e tele fofo mo mea e aofia ai mea o loʻo i ai le galue ma patuta. O a tatou aʻoaʻoga i lalo, mafaufau i se tasi oi latou e tele auiliili.

O faleoloa tautau a le Wood e mafai ona faia ma o latou lava lima.

O afifi e aofia ai ni elemene taua se lua - mata ma le komiti e avea ma faavae. Top, o se tulafono, e iai se fata. I le alatele o loʻo faʻaaogaina mo le teuina o pulou ma sikafu. E mafai ona faʻamoemoe i le fiafia tele, leisi, ma le isi faʻalenatura.

  • O se tasi o faʻafitauli o loʻo iai o se talita faʻapitoa e sau mai le fata i lalo. E manaʻomia e le faʻafesoʻotaʻi lavalava i puipui o pa, ae leʻi ia ma sa le fufuluina. O lona umi e mafai ona laititi, ae i se isi faʻataʻitaʻiga o talitafa e ulu atu i le fola. O sea tali faʻapitoa e fetaui lelei ma le puipui i le faitotoʻa ulufale. E mafai ona avea ma se vaega o le ulu o le alatele ma le manuia faaopoopo. O le talita e faia i le tutusa o auala e tutusa ai pe tasi le laulau.
  • O loʻo iai le transformer o loʻo nonofo ma ni mata o feoaʻi. Latou te aofia ai tutusa papupuni pa. I le va oi latou na i ai ni matau i hinges faia mai le mea lava e tasi e pei o le faavae. E puʻupuʻu le mimilo papa, o le pito i lalo o le tulaga tatala o loʻo malolo i luga o le puipui. O le vaega pito i lalo o loʻo teuteu ina ia tatalaina lona laufanua, sologa lelei le mea e tuʻu i luga o le puipui. I se ata faatasese, o matatau na liliu atu i se tasi o laina laina o pa, e ese mai le tuaoi i lona umi.
  • O lavalava e mafai ona tautau i luga o ni masini talafeagai mo lenei. Tulo mai i le fagu, nofoaafi matagi ma tele fao, ua lelei mea faigaluega i le komiti, mo faʻataʻitaʻiga, o latou. I lea tulaga, o le pamu o loʻo faʻaogaina - plags ma sipuni e mafai ona ave ai le sili ona faʻatupuina ituaiga.
  • O se tasi o tali o le faʻaaogaina o foliga masani masani. I luga o lala moni ma bugs tuputupu ae i luga o le ogalaau, lavalava e le itiiti ifo tuu nai lo le fale gaosi tala. O le ogalaau o le tafailagi.
  • E i ai le isi filifiliga. O le paelo ma le bitch o loʻo tipi i luga o le galuega o le umi lava o le umi ma tuʻu i le va o leo faʻamilo ua suia ai le laupapa. O le oloa e tatau ona faʻamago, sa litaea, supa aftisfodics ma aʻe.
  • O le Komiti Faatino, o le ma mea o loʻo i ai, e toso i fafo i le tele ma tuʻuina i ai tulaga manaʻomia. Na i ai, o nisi taimi o le tiga, filogia ma ufiufi i va eseese o le pa lea e aofia ai le moega talu ai nei. O le talita e aoina mai vaitafe, fausia se taimane-foliga toe faia mea teuteu o latou. O lenei fuafuaga e mafai ona fetufaaʻi fetuʻunaʻi.

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_5
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_6
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_7
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_8
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_9
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_10

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_11

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_12

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_13

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_14

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_15

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_16

Faʻafefea ona puipuia laupapa ma faʻaleleia atili ai ana mea teuteu

Fai se pa i le alavai i le alatele ma ou lava lima, faamasinoina i le ata, e te mafaia mai se mea. Tusa lava pe iai ni mea ma pa ma pa ma pa, e le o le sulugatiti moni, ona fesoasoani lea ile vaomatua, gaosiga faʻateleina ai le lelei o le oloa ma faʻaleleia atili ai matata o le oloa ma faʻateleina lona foliga.

Puipuiga Puipuiga

Ina ia tausia lelei a latou avanoa ma le suia le tele i le taimi o le mago, latou ua mago i le vevela o le potu mo le tele o aso. Afai e te liliu i luga o le moli faʻafuaseʻi, o le a amata ona vave le lelei o le susu ma e le saʻo foʻi. O le tulaga lamatia o le le mafai ona i luga o le fiber o le a aliali mai.

O le faʻamamaina e manaʻomia e le gata o elemene tele lapoʻa, faigofie ona suia lou foliga. E manaʻomia le puipuia mai i le siama o loʻo ola i se siosiomaga susu.

Ina ua uma ona aveese le susū, o mea e faʻaititia i le atoʻatoa fofo. Ina ua seasea ma le a soli. O faʻamatalaga e manino ma faʻaalia.

E lelei tele acrylic e fetaui lelei mo le atavali. Latou te le sili atu le faʻaaogaina i le i ai o le toe foʻi o le resini. O le suauʻu vali e talafeagai, ae o le vailaʻau oona ma le uumi o loʻo aisa. O se manogi le lelei e mafai ona tumau tusa lava pe a uma ona mago.

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_17

Fulu tekinolosi

O se tasi o auala e teuteu ai ma puipuia o se lagona fiafia. O se vaega o tui e tuu i luga ma polesi i luga. O le tufuga e faia mai Beeswax. Ua malu ma liligi ifo i le turbid turbid, vevela i le vai taele. Skiipar fua faatatau - 1: 2. O le fofo e matua faaosofia ma agamalu. Nai lo le wax, paraffin e masani ona faaaogaina. O le aofaʻi o le a manaʻomia ona faʻateleina le 10%.

O le tuʻufaʻatasiga e faʻaaoga i le paʻu mama. E mafai foi ona e tuu i luga o Valivali ma vali. O le tau o le faʻavae e le tatau ona sili atu i le 34 Faʻamalisi, e leai se isi sikaloa o le a tumau pea.

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_18

Finatuga avanoa

O le mamanu e sili atu lona faʻaalia pe a uma le tatalaina o le afi mumu. O le fausaga maua le tetee atu i le susu ma siama. O le faʻatuatuaina atu i ansissetics i lenei mataupu o le a le manaʻomia.

E mafai ona e susunuina naʻo se tamaʻi pese - larch, spruce, pine. Mo lenei, e le gata i se laina e talafeagai, ae faʻapea foi ona mouta. I luga o le la luga e le tatau ona i ai se resinnend ma tulaga o le faaumaina. E le faatagaina le afaina. O laupapa tuai a le Komiti usufono, aveese le pogisa pito i luga vaega. O loʻo faʻamatuʻu faʻamatalaga i le potu vevela.

E sili le faʻaaluina o le galuega i luga o le auala - E faigofie ona faʻatulaga se afi. O le fiafia e maua ai se kesi kesi - o le sologa lelei na faia i luga o le umi atoa o auiliiliga. O le afi e tatau ona lamolemole ma ua i ai le lanumoana paolo. Samasama samasama vete le laualuga. O le sipine o loʻo i luga o le uamea e fufuluina ua fufulu i luga o le fiber, ona e solo ai lea o le ieie.

Faʻatonuga mo le gaosiga o puipui o puipui ma fata

FAʻAALIGA, o le gaosiga o mea tatou te faʻamatalaina, o se laupapa poʻo le talita ma le uʻamea mata. Ua faia i latou pe faʻatau i totonu o le faleoloa. O le a o le a i luga. O tagata tau masani o le a le manaʻomia. E mafai ona faʻatapulaʻaina i tatou lava i le polokalame ma se faʻailoga o le lapoʻa ma le nofoaga o vaega o loʻo tusia i lima.

Meafaigaluega mo Galuega

  • O le samala.
  • Sikulukalaiva.
  • Hacksaw.
  • Roulette.
  • Penitala.

Le faʻagasologa o gaosiga ma faʻapipiʻi i le puipui

Ua oti le talita ma se faailoga. E lua auala e puipuia ai pito o le chippord: o le melamine lipine ma le PVC Beal - e sili atu le fata i uta.

O le fata o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻavae faʻaaogaina o tulimanu. Vaavaai mo le teuteuina oloa ma se mamanu. Masters mafai ona faia itu i luga o le ata o le tagata faatau.

I le pito i tua o le fausaga ma le fesoasoani a fao o loʻo faʻapipiʻi lops. E faigofie lava ona latou mauaina i totonu o le faleoloa.

O le pa e tatau ona faʻatuatuaina e tuʻu ai le tautau ma lavalava. I le mea o le a paʻu ai le au meataʻalo, e tatau ona e sikoa i le pu i le puipui o laupapa laupapa. O nisi taimi e le taua i ai, ona faʻatumu lea o pu i le sima lea o le Tamarar ma, seʻia o atu ai o ia i ai.

E i ai isi mea sili ona faigata na faʻapipiʻi faiga mo fata ma autafa. Ua maeʻa ona latou faatulagaina i le fesoasoani a le Wrenches - tamai pine i luga o pito na faʻaofi i totonu o fale na manaʻomia mo latou.

I le tulaga pe a faʻaaogaina le fale ae le o le fale gaosi mata, e tatau ona e mautinoa ia latou faʻatuatuaina. Afai o i ai se latou matua maualuga le mafiafia, o fao e faʻapipiʻi i le faʻavae mai le pito i tua. I uʻamea vaega e manaʻomia e faʻaalu ai pu mo i latou ma tipi i totonu o le filo.

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_19
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_20
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_21
Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_22

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_23

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_24

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_25

Faʻafefea ona e faia se puipui tautau mai se laʻau poʻo se agalogies 4361_26

Faitau atili