Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu

Anonim

Matou te faʻamatala auiliili i le tautotogo o le tautotogo o mea e tutupu - fafagaina, taugofie, faʻaʻoleʻole, o le faʻaseʻe ma isi e tatau ai mo le tuputupu aʻe atoatoa ma lush o fuga o lanu piniki.

Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu 4403_1

Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu

I le taunuu mai o aso muamua o le tautotogo Passyner o le taimi e amata ai le tausiga o le rosary. Tausisia le tulafono ma faʻatonuga, faʻailoa atu uiga tau aʻe o le vaega e mafai ai ona fuga mai ia le itiiti ifo i le sefulu tausaga i le sefulu tausaga i le sefulu tausaga i mea uma. O le a matou malamalama poʻo a ni ituaiga o rosa e manaʻomia i le tautotogo.

Uma i le tautotogo tausiga mo piniki fana

  1. Aveese le malu
  2. Matou te foia faafitauli taumalulu
  3. Saltm
  4. Tipi lala
  5. Podkramliva
  6. Matou te puipuia i le faʻamaʻi ma le fiafia
Na o le ola maloloina ma le lelei-puipuia bush fuga. O le mea lea, mo le meataalo e taua tele le faʻaaluina uma o mea tautotogo o mea na tutupu i se taimi vave. E manaʻomia ona tipi, 'aʻai, pe a manaʻomia, toe fetu ma toto toto, puipuia mai o latou faʻamaʻi, ma isi. Ina ia aua neʻi galo se mea na matou saunia ai se lisi faigofie mai le ono.

1 faʻafefea ona aveʻese ai le malulu o le taumalulu

Tafe taimi e faalagolago i le taimi o le aveeseina o le taumalulu malulu. E manaʻomia le faia ina ua maeʻa le eleele. O se tulafono lautele lea mo le tele o vaega. E le mafai ona tuai ma faanatinati. I le tulaga muamua, o le vaʻavaʻai o loʻo lamatia ai le tele o le faʻamaluluga ma faʻalogo, i le lua - faʻaʻaisa.

O afea e fana ai

  • Itu i saute o le itu i saute - mai le ogatotonu-Mati i le ogatotonu-Aperila.
  • Moscow eria - mai le ogatotonu i le faaiuga o Aperila.
  • Leonenrad Region - Mai Aperila LRIVER TRIMESTER seia ogatotonu-Me.
  • Ural ma Siberia - mai le ogatotonu-Me i le amataga o Iuni.
Afai ua tatalaina roses tatala, e mafai i itumalo mafanafana, e tatau ona e tausia le puipuiga mai le liliega. Ina ua amata ona tafe mai le amataga o se mafiafia o le mimiti. A leai, o aʻa o le a amata ona mataala. Kuiniki, lea na ufitia i le ufiufi, tatau ona faaalia.

Faʻafefea ona faʻaalia le vao

  • Na amata ona faʻaalu le Ventiplation ina ua maeʻa le kiona, o le a sau ma le sili le mafanafana o le tau. Afai o lenei aiaiga e faia, o le malutaga e teisi teisi teisi teisi mo le tolu itula.
  • O le vaega o le mauaina o loʻo faia o loʻo faia pe a liu le eleele 150 mm loloto i le loloto. O le malutaga ua aveeseina mai i sasae ma le itu i matu.

E tolu aso, o le malutaga ua aveesea uma. Ae o loʻo tuʻuina atu e matutu le tau e aunoa ma le matagi. E le mafai ona tuua le togalaau tatala. O le Root system e le i ala atoatoa ma le leaga. O le mea lea, e le mafai e 'au ona faʻafesoʻotaʻia le ultravaviolet. E puipuia le sunburn, o lo o sainia. E fai lenei mea, aua le aveina ni meaʻai faʻataʻu, seleni, poʻo ni mea maoae manifinifi.

Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu 4403_3

I ni nai aso mulimuli ane, ae tapenaina lea o vao i le la susulu, o le fasiga o le a faamamaina. O lea ua fai ai le fufui. Na faʻailoa e le au faitoʻaga le ofuina o totigilima puipuia ma lima ma le faaeteete gū. O le laititi ona maua i ona ulu o le a tumau pea le le taua. Mulimuli ane, ua faasalalauina foi ma eleele i se eleele sosolo. O le tasi-ola fofo o le 'apamemea uli uroricate o vaega o mea na vavaeina ai.

  • I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu

2 Faʻafefea ona foia faʻafitauli pe a maeʻa le taumalulu

Ina ua maeʻa le tau malulu, o laʻau uma e tatau ona suʻesuʻe ma le faʻaeteete. I le vaitaimi lea, o le fogo o faʻamaʻi, ua faʻaosofia ai pe fofoina o fana e avea ma vaaia. O lala mimilo mago ma maua se lanu enaena enaena-enaena lanu. E vave ona tipi ese atu. Lanu mumu-enaena i luga o fana e iloa ai ua latou "manuia." O taunuuga o le faaiuga, o le mafuaʻaga lea ua tuai ona o le malutaga.

Muamua, o nofoaga lanu enaena e sili ona teuteuina i ai, ona o le ogatotonu o latou na ogatotonu. Afai latou te le tau ma i latou, latou vave salalau atu le paranesi. Ua aafia e sola ese ua tipi i se nofoaga maloloina atoatoa. Oti mea e tatau ona susunuina. O le nofoaga o le 'oti ua maeʻa togafitia ma se fungicide ma' apamemea. O le a fesoasoani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, uo copper clooly. Afai ua uma ona salalau solo i luga o le laau, ua laufiloloina ma susunuina.

O nisi taimi e taʻelaina foliga eseese o le tele o lala. O le mafuaaga o le mafanafana oomn. O le faʻatinoina o Faʻamafanafana I luga o ia tulaga o loʻo teletu mai i lalo, ae le taofia. A oʻo mai le aisa muamua, o le suavai vai ma gagau le fafie. O ia leaga e manaʻomia ona togafitia ma le apamemea malosi poʻo se vaifofo o le manganese. O le maasiasi ua ma matamuliina e le togalaau a le togalaau. Afai e suia malosi le sola ese, ua aveeseina.

Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu 4403_5

O le teuteuina o lanu o lanu o loʻo aliali mai o le iʻuga o le leai o le tautoulu gaosi. E tatau ona aveʻesea le tina o le mold, naʻo le lava. Ona taulimaina lea o le faʻafitauli o loʻo i ai ma le uʻamea poʻo le fasimoli vai ma le faaopoopoina o 'apamemea. O isi taimi e foliga mai e oti le vao. E leai se taualumaga ou te fefe ai i luga. Fai mai le au faifaatoaga e siitia le laau. Afai o loʻo savali mai i le savali, e foliga mai, ua oti le aʻa o le aʻa ma ua le toe faʻatumauina. A leai, o faleta latou te le i ai.

  • Mai le filifiliga o le nofoaga e tausi ai: O le itu taumatau o le tele o le oso i le tautotogo i se eleele fafo

3 O afea ma pe faʻafefea ona toto roses i le tautotogo

E latalata i le ogatotonu o Aperila, e leʻi sopoia e tamaiti, e mafai ona sopoia, e mafai ona faia se fesiitaiga ma tulaueleele. Muamua filifili se nofoaga. E fautuaina foi le toto i le itu i saute ina ia pau ma matala. Le fiafia o matagi malulu. O le fatu o loʻo totoina i le ata saunia O aso muamua e lima e le o ese ai ma aua le tago i ai. A uma le taimi lea, e mafai ona fafagaina le suavai ma mulimuli ane fafagaina.

Spring Epiece e sili ona aoga, ona ua faia e alu i le malulu. E sili le totoina i se malaga i taimi malu o le tausaga, ma pe a tupu ai le toilalo i le taumafanafana e mafai ona e pikiina se vao. Mafaufau, mo se faataʻitaʻiga, pe faʻapefea ona faatulaʻi mai se rosa i luga o le rosa rosa i le tautotogo. E leai ni faʻatapulaʻa o le filifiliga o metotia, ae o le tele o togalaʻau e fiafia ai le "Fort" metotia ma i totonu o le "But". Rosebership o loʻo tipi i lalo o le pamu, o loʻo faia ai le umi o le paʻu o le paʻu. O lea, ina ia e alu loloto i totonu o le tumutumu. Ona faia lea o se tamai koluse vaega. Sauniuni mata o loʻo faʻapipiʻiina i totonu, o loʻo iai.

Le lelei o mea tui e taua tele. O le mea lea, e taua le tausia muamua o le auala e faʻatumauina ai maʻa o rosa i le tautotogo. Ua seleseleina le tuai i le tautoulu poʻo le taumalulu. Taofi le afifi i se ata tifaga i le malulu: i le potu i lalo, shorigearator pe afaina i le kiona.

Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu 4403_7

  • Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau

4 Auala e Trimp Roses i Spring

Piniki fana i le tautotogo e tatau ona teuteu. E le gata i lea, ua fai le teuteuina o le lua. Muamua faia le tumaoti ma na o le na o le fatu. O le mafuaʻaga o le tumaʻoti faʻailoga o le aveesea o laʻau tuai pe le lelei. Vave aveese le fana e tupu i totonu. Mo laʻau faʻapipiʻi, e taua tele le aveese atoa atu o vaomatua uma na aliaʻe mai i totonu o le tui puipui. O vaega uma e faagasolo vave e le taifau po o le togalaau.

Faletua o le Aiaiga Tulafono

  • Shrub trim i le tautotogo uma.
  • O tagata faʻatautaia uma o loʻo faia aʻo leʻi faia le fatugaʻo.
  • Saʻo le faʻatinoina o se fasi o le 5-6 mm i luga o se fatuga o le fatugaʻo malosi i se vaega o le 45 °.
  • Mo le faʻagaioiga ave le mea lilo, e tatau ona maʻa. Ina ua maeʻa gaosi se tasi laʻau, e le faʻamaonia.

O le faia o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faia mulimuli ane. O lona sini o le faʻagaioia le tuputupu aʻe o fana ma le fausiaina o se pale matagofie. O uluaʻi ituaiga amata o loʻo faʻataʻalia nei ia Aperila, pe a leʻi maeʻa lau lau. Eleele-tulaga, tele ma ti-ti-ti-ie-hybbID ituaiga o loʻo tipi ia Me.

Ituaiga o Fausiaina Faapipiiina

  • Matou te vaivai. Sefulu fatuga tumau i luga o le lala. Na latou matua aʻafia ai lava i totonu o nafu laiti, o lea ma le paka ma le tele o ituaiga ituaiga. E fuga mai le fuga ia Iuni.
  • Lautele. Tuu le fitu fatugaga. O lala e foliga mai e umi lava pe a vaivai. Ae o le a latou fuga mai mulimuli ane. O lea mafaufauga toetoe o ituaiga uma.
  • Malosi. E tolu fatugaʻo. Latou te tuuina i le malosi lala lapotopoto. Blossom ua tuai mo le masina.

O le ituaiga mulimuli o Tariming e le talafeagai mo le tele o ituaiga. E leai so latou taimi e fuga ai. O le togavao ua tipi i lenei auala. Lea faʻatagaina latou e faʻafou, e maua ai le iʻuga o le toe faʻafouina. Mo ituaiga taʻitasi o loʻo e manaʻomia ai se ituaiga ituaiga o teuteu. Ma, mo Kobraes, faʻapipiʻi mai ata ma paka e naʻo le vaivai. I luga o le toese ese le ono fatugaʻo. O loʻo i totonu o le 'eleʻele e feagai ma le faʻamama o le faʻamamafa o le tuufaatasia, pei ona latou tuputupu aʻe - toe faʻafouina.

Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu 4403_9

  • Faʻafefea ona tuputupu aʻe se rosa mai se buquet: o se taʻiala auiliili mo Garden

5 nai lo le fafagaina o rosa i le tautotogo

I le vaitau o le tautotogo, e manaʻomia ai e le Bink Boosh o meaʻai faaopoopo, o loʻo aofia ai le Phosphorus, Magnones, Nitrogen ma Passaum. E mafai ona e fafagaina minerale, ortiuc pe faigata fetilaisa. I le filifilia o le faʻatusatusaga, ia e mautinoa e suʻesuʻe i faʻatonuga ma faia lelei le fafaga i le tusa ai. O le lautele o minerale paluga e faia tutoʻatasi. Faafefiloi Ammane Soulffate ma Amio Agalelei i vaega tutusa.

  • 10 sili ona lelei le tautotogo fesootaiga mo roses

O le iʻuga e faia e faia i le mimilo eleele i le fua o le 30 g i le sikuea sikuea mita. O le metotia e faʻaaoga mo le susu susu. Afai e matutu, e manaʻomia le fetiva i lalo o le aʻa. Ona tapena lea o le suavai fafagaina. O le fefiloi ua soloia i le vai ae e te lei malaia. O se filifiliga lelei nai lo le fafagaina roses i le tautotogo mo le lalagaina o fugalaau o fugalaau - feoai fesootaiga. O se vaega o le eleele ma le maualuga o le 50-100 mm i lalo o le vao ua aveeseina. E ufitia i le malie po o le faapaologa.

  • Faʻafefea ona toto roses i le tautotogo pe a maeʻa le faʻatauga: auiliiliina taʻiala mo tagata fai togalaʻau

6 Faʻafefea ona puipuia laʻau mai le pisses ma faʻamaʻi

O le tautotogo o le tautotogo o loʻo i ai e aofia ai le faʻamalosia o le puipuiga puipuiga. Ma o lo o latou aoga, amata le vave, ae a uma le fa po o le lima e faamafanafana ai aso susulu. I luma o le muamua faagasologa o le eleele i le rosary tatala. O iniseti e o ese mai le eleele o le a faia ai i luga o se nofoaga malolo, pe a latou faʻagaioia. Ua fuafuaina mo eleele. Vaiaso mulimuli ane, lona lua, ua uma ona mo laau ma eleele.

O sauniuniga o gaioiga uma ua filifilia, e masani ona 'ai' apamemea. Mo laʻau, o le iniseti ma o loʻo manaʻomia (fungicadal sooupu. E taua le saunia lelei o le fausiaina o le tuʻufaʻatasiga e tusa ai ma le gaosi oloa. E mafai ona e faʻaaogaina metotia faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, lelei le puipuiga mai faʻamaʻi o se fefiloi o vai ma Kerosene: 10 lita o vai 1 sipuni ti.

Tausia mo roses i le tautotogo: O se lisi faigofie mai le 1 togi e faatino ai le taumalulu 4403_13

Tausi lelei mo roses i le tautotogo pe a uma le taumalulu e taua tele. E maua ai le avanoa e tuʻua ai le taumalulu ma alu i le faʻamalosiʻau ma le faʻatupuina o le vaega. O le Novice Gardener atonu e foliga mai o le faigata o loʻo taofia uma mea talafeagai. Ae peitai, e le mafai ona Ia faʻatalale. Pink vao i le fale o le a faafetai mo le tausiga o lush lanu pupula.

  • Mai faʻamaʻi ma le supa: o le taulaga i le tautotogo

Faitau atili