Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala

Anonim

Matou te taʻuina mai mea o loʻo mafai ona faʻaaogaina ai le fofo o tagata ma humalmode ma mea e mafai ona faʻaaogaina ai ma le mea e mafai ai ona fesoasoani faʻapitoa ma le agisini.

Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala 4406_1

Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala

E tele meafaigaluega faaonapo nei, pe faʻapefea ona aveese ni loli loli i luga o le 'upega tafaʻilagi. E i ai ni metotia tuai e le maualalo ia i latou e le lelei. Tamai ofu laiti, pe sili atu, mafaufau, olaga i le pito i luga o eleele ma vete o aʻa o laʻau. E fafaga i iniseti - beeles, larva, ma timu. O laʻau e leʻo o lana meaʻai autu. O aʻa o mafatia ona o le mea moni o loʻo i ai i le meaola o le manu, ua ou faʻasusuina i latou ma faʻasolo i le auala e sosoo ai. I luga, e faʻaalia ai ni tagata maimoa, ma filifili mai i le vaʻaiga o se tagata e le o ni nofoaga sili ona talafeagai ai. O tumutumu na aliali mai i le togalaʻau, laʻau fugalaʻau, ala, i Greenthoses. E faigofie lava ona tautevateva e uiga ia i latou. A le laki ma le vae e le mafai i totonu, e mafai ona manua. O gaioiga o loʻo totoina e le eleele faʻamalosia ai ma okesene, ma o lenei e i ai a latou pe a fai o latou peleni atu, ae afai o le namea le seleselega. E mafai ona ave na o oe lava.

Uma e uiga i metotia o tauiviga

Faailoga faapitoa o manu

Iloilo o tupe e mafai ona faia muamua

Fale gaosi fale

Foliga mai ma uiga taua

Faʻailoga faʻapitoa ma mea e tatau ona aʻoaʻo e filifili ai se fuafuaga aoga o le taua.

Afai e te vaʻai i le ata o le manu, e mafai ona e vaʻai e laʻititi tele ma e tutusa ma le uluaʻi uili isumu. Na te foliga i se isu mumu, sa fai si leo lemu. O nisi ituaiga i ai ni mea laiti. O le ulu e sili atu nai lo le isumu. Lima, tail ma fulufulu vaivai. E i ai ituaiga foliga foliga foliga.

O mafuaaga o loʻo aliali mai ai vaega o loʻo iai le koloni. Atonu e masani lava, o latou Taunuu e fesoʻotaʻi ma feʻaveaʻiga o iniseti e faia le mea masani o manu. O koloni e mafai ona tuua tutoʻatasi, ae e le aoga le faitau i ai. O nisi taimi latou te nonofo ai i le tasi nofoaga mo se taimi umi.

Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala 4406_3

Saili se auala e aumai ai le tosina mai le togalaau, e mulimuli i ai pe a afaina. Afai e iai ni aganuu latou te totoina i le teritori ma aa faigofie e faigofie ai ona faʻaleagaina, ma o le tino i manatu o tagata o le au vaʻa, e le o mafai ona faʻaleagaina le tauiviga. O kolone e le gata ona le gata ina le afaina, ae o faʻamanuiaga foʻi. Latou te leʻi mauaina le leaga o iniseti faʻaleagaina o mea leaga. Taʻitasi o le aso e 'ai lua taimi sili atu o lona lava maoaʻe. O gaioiga e faʻaleleia atili ai le lelei o le eleele, suauu faʻapipiʻi ma okesene mai totonu.

Afai, e aunoa ma ni mea e iloagofie, o se fugalaʻau fiafia ai e aunoa ma ni mafuaʻaga, ma sa tulaʻi le mauga i le moega aisa, ua oo i le taimi e alu ese ai. E le o taimi uma e vaʻai ia i latou - e seasea ona latou fetolofi i luga. E i ai auala e fuafua ai poo ai na talimalo i luga o le tulaga. E manaʻomia ona filifili le mea saʻo, aua o le manu i ona lafu ma o meaʻai e ese mai i nai tamaʻi paoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te le 'aʻai aʻa, ae faʻapefea aʻo latou ala. O le mauaina o le vaega o le aʻa o le aʻa o le eleele o loʻo i lalo ole eleele, e mafai ona e mautinoa - e le o se mole ma leai se isumu ma leai se isumu. O le a latou ave na o lona 'ai ma o le a e le maua ai le tele o le toso. O le isi faʻailoga o le nofoaga lea o le nofoia. O le manu e faʻapipiʻi ai le eleele pito i le vai latalata i vai o vai. O lona, ​​e le pei o tuagane, e tosina atili ai se vai susu.

Faʻatulaga le numera o tagata taʻitoʻatasi e faigata - O le manu e mafai ona maua atoa le atoa, tuua le tulaga i soo se mea.

  • Faʻafefea ona aveʻesea le borshevik i le atunuʻu o le atunuʻu: 7 aoga auala

Faʻafefea ona aveʻese mai ni loli loli e le tagata fofo

E tele a tauau ma le latou uso. Tele metotia ua fetaui lelei e faʻaumatia ai le gaʻo ma papupuni.

1. E le o ni manogi

Latou te le gata ona e sioa manu, ae faʻafaigata foʻi ona faʻafaigata ai ona maua ni meaai. Latou mauaina ma le latou lagona o le manogi. Afai o le manogi o le gaosiga o le a faʻalavelavea ai seisi faʻamalosi, o le a le mafai ona e suʻe.

E le aoga le faʻaogaina o le faʻamalositino chemistry - e mafai ona faʻasino i le eleele ma faʻafaileleina le tele o laʻau nai lo le mumu. I Norra, e mafai ona e tuu le tuai o le laki ma le penisini poʻo le kerosene. Iʻa o iʻa poʻo le ulu e talafeagai. Na vave ona pala le vaega o iʻa i totonu o le eleele. O luga o lona manogi o le a le maimoaina. O lea e faʻaititia vave i totonu ma e leʻi manuia, o le ulufale o le moe ua moe.

O le faʻafitauli e fesoasoani e faʻafetaui ai le mint, Wormwood, faamalusia, faʻapea foʻi ma pi, Letols ma pi. O loʻo ofuina i latou i luga o gaioiga pe nonofo i lalo i le pa e puipuia ai le faʻaleagaina o le pa.

O le lelei o le auala o lona siosiomaga agalelei. Sagisagi le lava o le iʻa, o lau ma saito ua teuteuina lelei i le eleele. O le le mautonu o le manu e mafai ona toe foʻi mai le manu pe a taofi le faʻamalosiʻau o le a taofi le galue.

Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala 4406_5

  • Faʻafefea ona aveese le manogi i le faʻatoʻaga

2. Togafitiga Teteʻe

Le leo e tatau ona tui i le eleele. Luga o le laufanua, o le a avea ma manuia. O le mamanu o le tagata lava ia-faia e matua faigofie lava. O le umi o le faʻamalosiʻau o loʻo tafiesea ai i luga o le mita, o le apa o le a mafai ona tuʻu ai le tiʻetiʻe uila i luga. Ua maasiasi i puipui o le toʻotoʻo, e fatuina ai faʻamalosi mafuaʻaga mafua ai le popole mai le manu.

Amininim propllers o loʻo tipiina foʻi pe fatuina fetolofi le toe fai mai le palasitika fagu. E i ai le 3-4 foloa tipi mai le pito i lalo i le ua i luga o latou puipui. Mai le pito i luga ma lalo o le pito i luga, o loʻo faia pea e le lua sipili. O papatusi na i ai na maua i le itu. O le masini e pei o se roury fan. O le tolopoina lea e tatau ona i totonu o le fagu. Na ia tuuina i luga o le ua, ma o loo malolo Poin i le ogatotonu o lona pito i lalo. O le Blacks e tatau ona i ai i tutusa tutusa i le toʻotoʻo.

O le vitio faʻaalia ai le auala e foliga ai se fale o le fale.

O le metotia arus arus o le leo puipuia e le gata e le gata o sa faasusui, ae o se tagata foi. E le gata i lea, homemide promllers galue na o le matagi o le tau. O manu e iloa ai i auala eseese. O nisi tagata ua faasolosolo ona faaaoga e faaaoga ma taofi le matau.

3. O pusi fale ma maile

Pess atoatoa feagai ma le galuega. O le mea autu o loʻo ia i latou le manaʻo e auai i le tuli. Afai e iai fagafao i luga o le teritori, leai se mataupu e le mafai ona faʻaaogaina e le oona vailaʻau. Tusa lava pe le maua muamua e le fagafao meaai oona, e mafai ona ia oloina le mole poʻo le rodent, o loʻo taumafai ai le meaʻai i mea oona.

4. Oona o mea oona

Latou te faʻatagaina oe e aveese le manu mo se taimi umi, ae o mea lilo e matua mataʻutia lava. O nisi e faʻaogaina i le paʻu ma moli, mafua ai ona sili ona malosi le onā. A saunia se tali, e iai le tulaga lamatia o le mauaina o se manu felelei. Ole tulaga lea e te le talitonuina ai le malosi o tagata. I le faʻaopopoina o meaʻai ma meaʻai i vailaʻau e mafai ona tosina mai ai papaʻe mai nofoaga tuaoi.

O le faʻaaogaina o vailaʻau oona e faʻamisamitonu pe a o isi auala e aveese ai ni loli loli. E mafai ona e faʻaogaina na o fale gaosi mea faigaluega e le lamatia i tagata.

5. Vai vai vai

Pili ua lolovaia mai le hese. E le masani ona fesoʻotaʻi, o lea e te manaʻomia e vaʻa uma le vaega atoa. O le tafe o le a mou atu o ni alofilima i luga ma faaumatia nisi o pito i lalo o le eleele. E taua aua le toe faatulaga ae le lololosia oe lava ma tuaoi. I le lelei o le fuaina o le sussore, o le ai ai ma le umi ma faʻaleaga solo laʻau, lelei tele le matagofie. O le latou aʻa o le a lolofi solo.

O ia fofo e le tatau ona faʻaogaina masani ona faʻatau e masani ai, e le o le fufuluina o le fale lafulemu o le eleele.

6. lokaina velvets i luga o le togafiti

I totonu o aufono, o le auala e feagai ai ma le lalolagi i le atunuu, e mafai ona e feiloai sili mafai ona latou agaalofa - mo se faʻataʻitaʻiga, naʻo le totoina o velu. E le mafai ona faasee earthods. O fugalaʻau e mafai ona faʻaogaina i luga o le pa puipui mo le puipuia. O le mea ese lava, ae o lenei metotia galue. O le Kolono na amoina le teritori ua aveʻesea e ala i le faʻapipiʻiina o pesini i pu.

Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala 4406_7

  • 10 laʻau mo le tuʻuina atu ma le tagata e te le o toe manatuaina le mea e te manatuaina i lau '' upega tafaʻilagi

7. Faʻapipiʻi le Grid i luga o le pa

O le Grid tatau ona tatalaina i le tulaga o mea uma o mea uma e tuu i lalo ifo o le 1.2 m, e alu ese 10-20 cm. E sili atu ona talafeagai ona tuu i le fausiaina o le pa.

Carbon Steel Grid vave faavave. Galvanized e taugata. Palasitika e le fefe i le susu, ae faigofie lava ona vili. E sili le faʻaaogaina o le alumini ma faʻaputuputu uʻamea.

  • Faʻafefea ona aveʻese le moss i luga o le poloka: faʻataʻitaʻiga taʻiala mo novice deachen

O lona uiga o lona uiga

1. Ultrasound masini

O mea na faaeletoroni o le faatulagaga o suiga maualuga-masani. I le avea ai ma faʻataʻitaʻiga, a "amina", "tagata eletise", "anti Fonicrot", "luko" e mafai ona aumaia. O le a faia se faʻataʻitaʻiga mo le avanoa avanoa. O masini ua fuafuaina e galue i le potu e le talafeagai.

O se tagata e le o lagona le ultrasound. I manu, na ia mafua ai le tagata valea, o lea o le masini e ono le mafai ona fetaui ma tagata e ona o pusi ma maile.

O le Hull e pei o se fao ma le vae o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le eleele ma se pulou. Faatusatusa eseese i le mana ma le mana eletise. Le sone o le sone ma le malosi o le aʻafiaga e faʻalagolago i le mana. O le leo leolelemu o le leo, o le sili atu. O masini e faʻamalosia e se fesoʻotaʻiga ma le maa. E i ai le tagata faʻauigaina, suia le taimi e leai ai se taimi e leai se taimi e faʻaaoga ai i le galu. O le a mafai ona ausia le manaʻo manaʻo naʻo i ni nai aso.

2. Moautrap ma le conpopop

Na fuafuaina latou faapitoa mo ni manu. O le pusi ma le maile i latou o le a le pau. Capps o le a faatofuina i noura pe o lo o teu i le taimi atoa. Finat tautua iniseti ma timuga.

Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala 4406_10

  • 10 faʻailoga o le mauga-Gardener, o le a faʻaleagaina uma le seleselega (siaki oe lava)

3. Vailaau tapenaga

  • Kesi pomu - drastte kasa e mafua ai le oti o manu. Ua lafo i totonu i le lua ma soli le faitotoa i le eleele ina ia aua nei alu le kesi, ae tufatufa mai le paleavai.
  • Tapenaga ma mea oona oona - o le ua afaina e 'ai ai ma oti. O se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e aumaia le "hunter antiggerazuzun" poʻo le "nuccracker".

Latou mafua ai le oti mai le manava ma le toto i totonu. E tatau lava ona faʻaaogaina i le taimi mulimuli, pe a le mafai ona fesoasoani isi fofo, ma e faigata lava ona sefe le seleselega i se isi auala. E tatau ona manatuaina o le afifiina o le teuina i se nofoaga e le mafai ona teuina mo tamaiti ma fagafao. E matautia e o ese mai i luga o le togafiti o le mea e mafai ai ona maua le afifiina o se tamaititi po o se fagafao. O lona uiga o le a faaleagaina uma le ofuvae i le a latou gaioiga.

  • Faʻafefea ona aveese le uaea o le uaea i le faʻatoʻaga: 7 auala lelei

Faitau atili