O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai

Anonim

Matou te faamatalaina auiliili i metotia o le tautotogo laufanua ma ituaiga e mafai ona tuuina i luga o le faila ia Mati, Aperila ma Me.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_1

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai

Matagofie fugalaau faatoese i taimi uma e fiafia ai le mata. O le mea lea, o le nofoaga o loʻo amata ai le faʻaliliuina o faʻatoʻaga i se taimi vave e mafai ai ona fiafia i le boptomim. Faatasi ai ma le agavaa filifilia o laau, fugalaʻau moega poʻo le fugalaʻau moe o le a fuga pe fugaina ni nai masina e oʻo lava i le laʻititi tausiga. O le a matou fuafuaina le auala e faia ai le fatufatu ma mea fugalaʻau e toto i le vaipuna i le eleele e maua ai le sili ona lelei.

Uma e uiga i le tautotogo fanua i se fugalaau moega

Uma e uiga i le tautotogo pa'ū fugalaau

O le a ma le taimi e toto ai i le fugalaau moega

  • Mati
  • Apelila
  • Mae

Spring Souter Metotia

I totonu o le palapala i le tautotogo, tasi ma le Eleterial ma le Elēl Criptions ua totoina. O le vave vave alu atu i luga ma i le lua pe tolu masina ua uma ona fuga. E le mafai ona Poodes i le tausaga muamua, o se mea masani. Mo le tulaueleele i le pong o masina, e tolu auala e faʻaaoga.

Otaota

Galue ma le taugata, ae o le mea sili ona lelei. O le vaitaimi o fugalaau amata vave ma faaauau pea le umi. Fasiga na totoina mai Ianuari i le amataga o Aperila. O le taimi tonu e fuafua lava i le aganuu ma sili atu foliga o le eria. Lenei mafai ona faʻamalamalamaina i luga o le afifiina ma fatu. O le pikiina o fanau ma le muamua muamua na lavea, o lona uiga, na latou fetuʻutauina i ipu taʻitasi poʻo isi pusa. Pe a auai pea le 'aisa, e aveʻesea i latou i le nofoaga ua saunia i le fugalaʻau.

  • O le a le mea ia Fepuari: 13 fualaau faisua, lanu ma berries, o le taimi lea e toto ai i le fatu i le taimi nei

Faitogafiti

O le lulu e faia i le eleele. O le mea e tupu e iloa ai le ituaiga eseese, tau foliga ma le tau o le fanua. Lea la, o agafesootai malulu-mamana e luluina mai le vaiaso lona tolu o Aperila. Vevela-alofa tele mulimuli ane, pe a ma le masina. O le fatu o loo faataatiasia i le sauniuniga muamua i le eleele. Laititi ma faʻasalalauga ua tuu i tamaiti, lapoa i tamaʻi taimi. O le loloto o le fula e faalagolago i le tele o le fatu. E le tatau ona i lalo ifo o le lua pe tolu nimeters. O le oso mai o fana na tupu.

  • 8 Dactional ma lea e tatau ona e maua le taimi seʻia oʻo i le iʻuga o Mati

Le vaega o aa

O aganuu tutusa e manaʻomia ai vaega masani o le vao. O le faiga o loʻo faʻatinoina mo a latou faʻafouga ma toe faʻafouina. I le tautotogo, laʻau o loʻo fuga i le tautoulu poʻo le taumafanafana. Rhizome tumu eli mo se sitch, taofi se korten com, ina ia aua neʻi faʻaleagaina ni aʻa laiti. Vaevae i latou i ni vaega. O fuaitau o tagata uma e leai se tagata matua moto. O le i ai o aʻa ma fatugaʻo e manaʻomia. Fasi fasi e susulu ma carcical, spreapplant.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_5

  • O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau

Squash fugalaʻau i le atunuʻu i le Spring: Calendar sauniuni fatu ma fale e tulaueleele

O le filifiliga o ituaiga ma le taimi o lo latou lulu faʻanoanoa faalagolago i le tau ma le tele o tulaga o le eria. Auiliili faʻamatalaga e uiga i aganuu ma uiga faʻapitoa o lona galueaina o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina ma fatu. Matou te ofo atu e faamasani i le lisi, o a mea o fugalaauina i le tautotogo i le falepuna, ma le tufatufaina atu o le lauʻeleʻele o taimi i le masina.

Mati

Amata ona tulaueleele fatu.

1. Peninia

Ua tupu i le sami. E laiti fatu, ae lei oofuina i latou ma le oneone. O le fefiloi o loʻo faʻamaoniaina, e le moe i le mea e te suia ai. Nai lo le vai faʻapipiʻi i le vai mai le spray. A maeʻa pepa muamua, e faʻapipiʻi fatu. I totonu o le eleele na ata ia Aperila. O le masani masani i le va o le atms o le 250-300 mm. Afai e fuafua e ola i luga o ato, e le sili atu i le 3 fugalaʻau o loʻo totoina i 8-10 lita o le laueleele.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_7

  • Matou te filifilia tuaoi i moega: Totoina auala talafeagai i le togalaau ma le togalaau

2. Velhets.

E mafai le laueleele i le eleele ia Aperila poʻo se isi, ae na te faʻaolaina le fugalaʻau, tupu fatuga. I totonu o pusa e faʻaalu ai le palu slashoves o loʻo tuu ai fatu i le mamao i le va o latou 20-30 mm. O moeifo le lalolagi, i ituaiga ma faatofai lelei. Ina ua uma ona foliga mai o le lua pe tolu moni "craved" laulaau, e mataina fatu. I luga o le fugalaʻau Las e faʻaseʻe atu ina ua maeʻa 18-20 aso. O le velhatz tuputupu ae i lenei auala ua uma ona i le iʻuga o le a fiafia i la latou fugalaʻau.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_9

  • O le a le mea e tupu ai i luga o le faamalama i lenei tautotogo: 6 trandy, matagofie ma maloloina laau

3. Leona Zev

I le itu i saute o le itu i tua e sili atu i le ea i le eleele. O tagata ma le malulu o le malulu o le tautotogo ua tupu e se fale. Fasi i luma o le faamauga i le palapala e osofaʻia i le oneone, suʻe le lalolagi ma suia. Filifili pe a uma le foliga mai o le lona tolu o le fanua. Tolotolo i le fugalaau togalaau i le afa po o le lua masina. Tele ituaiga - i le mamao o le 50 cm mai le tasi ma le isi, laititi - 15 cm.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_11

  • 7 o le tautotogo lanu o le a tupu ai le malosi ma o le a teuteuina lau totonu

4. Villa poʻo Pansties

O fanau e nofouta i le sili atu le manaia o le susu, o lea o le alavai e tatau ona taoto i le pito i lalo o le pusa. O fanau e lua. O le taimi muamua pe a uma le foliga o le lua pe tolu o lau. Le lua taimi - i le lima vaiaso. Afai o le sporouts fuafuaga e toto i le pusa, o le mamao i le va o latou e tatau ona le itiiti ifo i le 60 mm. Ina ua mavae le ogatotonu o Me, Vilol e faʻaseʻe atu i le fugalaʻau. I le va o vao e tatau ona le itiiti ifo i le 100-150 mm.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_13

  • Faʻatulagaina i le faʻatoʻaga mo le tausaga muamua: o le a le taua e iloa uma togalaau

5. Dolfinium

E tupu le tasi ma le tele o tausaga. I totonu o le ala e mulimuli ai, o fugalaau e sau na o le lua tausaga o le olaga. O nei faʻaletausaga e masani ona susu i le eleele, ma tuʻuina atu o le tau. O Dolphinium ua tupu e se fatu. O fatu e luluina i totonu o se koneteina i tamai togalaau. Vavaeʻese i ni koneteina eseese, pe a fai o loʻo faʻatumauina le fanau, e uiga i le 25-30 aso talu ona totoa. I le nofoaga i le moe moe ua fesiitai i aso mulimuli o Me.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_15

Ia Mati, e mafai ona lulu i le fatuga ma isi laʻau: verbanaa, o le porotuk, Balzami, Tausaga, o le Heaotatrop, Anona, o le atale Attra, etc, anit astra, ma isi

  • I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu

Apelila

I le tele o itulagi, i le vaiaso lona tolu o le masina, ua mafai ona e sailia se eleele tatala e tetee i breakzers ma tagata. Ae afai o le mafanafana ua leva, e sili atu le lulu ma ola fatu. Matou te lisi atu o mea o fugalaʻau toto i le tautotogo i se eleele matala.

1. Eshcholce

Tamai fatu mo le taumalulu ua fufuluina i se nofoaga malu. I le tautotogo lulu e aunoa ma ni domoves, teisi teisi i totonu o le eleele. Ona oso ai lea ma le vai ma mulch le vaega o le laau. O nisi taimi o le mea moni o le tagata aitu o le a sosolo sao i le kiona. A uma le 10-14 aso, o ua fana muamua foliga foliga mai na latou vave mafai ona suisui. O STEM e tatau ona aveʻese ai se tasi mai le isi 20 cm. Kalefonia o le poppyia, o le igoa lona lua lea o le fugalaʻau, na faʻamalosia ai le suavai, moli-mata.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_17

  • Uma e uiga i fanua ma le tautotogo tausiga mo strawberry i le matala eleele

2. kalendula

I le taimi lava e tasi, teuteuina mo fale ma vailaau. 10-14 aso a o leʻi sauni le palapala i le auala, o fetilaisa na latou faia. O le fatu o loʻo taoto i totonu o le Grooves e faʻaalia ai le 1-2 cm. I le va o latou e tatau ona 20-25 cm. Afai o le kalena o loʻo tuputupu aʻe mo le tele o vailaʻau, mo le i le va o laina o le 8-10 cm. 15 -20 aso talu ona foliga vaaia fatu fatu fatu manifinifi. E le gata i lea, e sili atu le malosi, e mafai ona feoaʻi, e mafai ona latou foʻi mai i se isi fugalaʻau. Kalendula blosstums amata latalata i le ogatotonu o le taumafanafana.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_19

  • 8 Oona o le Poionas Lima e le mafai ona totoina i luga o le togafiti (pe e te manaʻomia e faʻaumatia ma le faanatinati)

3. Faapipiiina kapisi

Matagofie matagofie ma le le mautonu laau. O mea e sili ona fiafia i ai ma le sullinniva mauoa i malie. Taaloga le mafai. E mafai ona tupu i se tamaʻi paolo, ae o le la o le la o le laʻau o le laulu susulu. Fatuga o le lelei. Afifi i totonu o le ie na susu i le vaifofo fetilaini fofo. O nei fatu o loʻo faataatia i luga o le eleele, moe i se vaega o le laueleele ma le mafiafia o le 1 cm. Pe a tatau ona e maua le lapoʻa o le 3-4, O fanau e manifinifi.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_21

I le vaitau o lenei vaitau, clarkiy, o Rionis, Cornonforts, Fravad, Sporcles, Saina Carning, Con, Lene, Macs ma isi ua luluina.

  • O a fugalaʻau e tuʻu i luga o le fale ia Aperila: o se lisi o laʻau matagofie mo lau fugalaʻau

Mae

I le masina talu ai o le tautotogo, o moli e faʻaseʻe atu i fugalaʻau moega, sosolo i fugalaʻau o fugalaʻau ma vaevae le Tuber Peters. O nisi otaota, mo se faʻataʻitaʻiga, mafai ona totoina i le eleele. E taua tele le malosi o eleele. O loo latou lelei ma i le tusa o le masina ua uma ona fuga. Isi faʻi, pei o siamupini, o le laʻau vave. O taulaga o tautotogo e suia mai Iulai ia Setema, Ossennetsnews - mai Iuni ia Aukuso. Matou te lisi atu o fugalaʻau o fugalaʻau e toto ai le tuai o le tautotogo.

  • O le a le mea e mafai ona i ai le fanua i le: 7 ituaiga o fualaʻau ma 6 lanu

1. Georgina

Fiafia i le malu puipuia le eleele, o se tele o le malamalama. I luga o paolo o mea e le matagofie tele. Afai e le aoga le lalolagi, pe a tulaueleele i le pito i lalo o le pu, o le alavai ua faaputuputu. O ubers e togafitia ma se vaivaiga vaivai o Manganese poo Phytoospoin. Mo le faamalosia o le tuputupu aʻe, o loʻo latou faaseseina ai lea i le "cornontery" sili ona lelei, "epin". O vaieli o loʻo eli e tusa ma le polokalame 40x30 cm mo le maualalo o ituaiga ma 70x50 cm mo lapoʻa. O le tuber e tuu i le vaieli, e moe i le lalolagi, tapunia le uafu ua le sili atu nai lo le 3-4 cm. Vai ma faaulu.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_24

  • 8 laʻau mo le tuʻuina atu, e mafai ona e amata amata tuputupu aʻe i le fale ma toʻilalo pe a uma le nofoaga

2. Anemones

O ituaiga uma e manaʻomia le a le eleele. E tatau ona seleseleina, l, vaivai ma leai ni mapusaga ma alkaline tali atu. E le faatagaina ni ata malosi. O le maualuga o le malamalama e ese, e faʻalagolago i le tele o le ituaiga o le anemone. Sprove cubers laau. E muamua ona faiā i latou i vai, ona tuu lea o le susu i le mea na susu ai, SPAHUGUM, ieie pe i le moega. Ina ua maeʻa, ua siʻitia uʻulaʻu i le pu ua saunia. O loʻo latou faʻapipiʻiina e le 6-7 cm, e sili atu le fuga o le eleele. Vaa Vaia 7x7 cm.

O a fugalaʻau e toto ai i le vaipuna i le eleele: 10 ituaiga talafeagai 4421_26

  • Faʻafefea ona tapena le fanua mo fatu: E malamalama ai faʻatonuga

Lisi, o a fugalaʻau mafai ona totoina ua tuai i le tautotogo, e mafai ona e faʻaauau: acrokninu, laʻau, o le togalaʻau, o loʻo liliuina, ma isi, atc. E manaʻomia le filifili o fualaʻau ma foliga masani o le laufanua o le laufanua o loʻo mafai ona maua ai se vai fugalaʻau. O le filifiliga o fugalaʻau o faʻatoʻaga e lautele lautele. Faatasi ai ma i latou ma le tagata moni, ma o se tagata asiasi ua matua le faigofie ona pikiina se ituaiga e teuteu ai lau ofu fugalaau.

  • Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau

Faitau atili