Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma

Anonim

Matou te taʻuina pe faʻafefea ona iloa mea na amata ai e le 'au taumoe i totonu o lau falelotu ma pe faʻafefea ona taulimaina i latou.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_1

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma

O le osofaʻiga o rodent o se faʻafitauli o se faʻafitauli na toetoe lava o tagata uma o le fale o le fale. I le taumafanafana, e leʻi faʻatagaina ai le au malo, ma i le taumalulu e faʻasao ai ona natia i totonu o le fale. Matou te taʻuina atu le auala e aveese ai le isumu i le atunuʻu, afai ua maeʻa ona paʻu, ma le auala e puipuia ai o latou foliga.

Uma e uiga i le gaoia isumu

Faailoga o foliga vaaia

Ituaiga o isumu

Puipuiga

Metotia o tauiviga

Faailoga o foliga vaaia

O Rodents e mafai ona nana lelei, ae o le le mafaufau o le dachanuk e faigofie ona matauina le foliga o le presses i luga o lona nofoaga.

  • Le faalogo i le po i leo i le fale ma luga o le auala. Masalo o le a e faʻalogo i le tumutumu o manu ma le risttic rustle.
  • Matamata mo tulaueleele: fualaau suamalie, fua fua ma selesele fatu fatu. E mafai ona latou faaulu.
  • Ua ou faalogo foi i oloa i totonu o le fale: E mafai ona amata ni pu momomo i ato ma tuaoi mo le teuina o seleselega. O isi mea, pei o lavalava ma tamaitusi, e ono faaleagaina.
  • Afai ei ai manu a le atunuʻu, ma faʻapitoa ai latou. O se manatu faʻapitoa faʻapitoa o le a tuʻuina atu ai le foliga o malo i luga o le upega tafailagi.
  • Asiasi ma le totoʻa le fale ma fale o le fale i luga o le togafiti, e mafai ona e iloaina minks ma pu i totonu o puipui. Ia faʻaeteete pea i le iai o le faʻaeʻeina o rodent i totonu ma fafo.
  • Savalivali lau teritori ma faʻailoga auala i luga o nofoaga: tele auala eseese, faʻaleagaina e le paʻu i luga o laau, e ono avea ma isumu.
  • Afai e te uuina i luga o moa, o le taimi o le numera o fuamoa fuamoa. Matau le leiloa - o le tagata agasala o lenei ua uma ona e iloa.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_3

  • Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi le lalolagi i le atunuʻu: 10 auala

Ituaiga o isumu

Fale susu

O manu e le mafai ona ola i le maualalo o le vevela ma le vevela vevela ma e le fiafia tele i le tau mago. Oracle e le gata i le fale. O lea, latou te masani ona leiloa timuga, ma le amataga o taumafanafana latou te sosola ese ai e saili ni meaai i le auala. O le mea lea, o le afaina e aumai i soo se mea e fai i luga: I luga o le upega tafailagi, ma le pito i lalo, i le celchen - teuina. E tele taimi latou te fafagaina i fatu fatu ma iniseti, ae o le tele o isi mea e mafai foi ona gaoioi.

O le faʻafitauli tele i le tau faasaga i le fale o le fale o le saoasaoa o latou toe gaosia. O le fafine emort e mafai ona aumaia le fanau 5-14 taimi, aʻo le aofaʻi o isumu i le taimi - mai le 3 i le 12 fasi.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_5

Polevki

Latou te auai i le aiga o "Homekov", o loo fai ma sui o se tele o ituaiga. Afaina i le atunuu aumaia tele masani masani masani palota, o loʻo i ai i le vaomatua ma 'auvae. O le laumei soifua na o le 4.5 masina, ae o le taimi lenei o ia o loʻo ia te ia le taimi e faʻasesē ai le neura e le e ona o le fale e sili atu. Alofa i laau uma ma a latou fatu, ma fua, ma fana, ma aamu. Foi, ae le o le tagata e faʻamalosi e faʻamalosia ai paʻu o laʻau ma laʻau.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_6

Earthwika

O nei manu e tutusa lava ma isumu masani, ae e iloga i foliga uumi i le pito umi i le Trot. E tusa ma 25 ituaiga o le 350 o lo oi ai i totonu o le aiga e nonofo i Rusia. O nei Itūsepuina ua taua tele, a o latou fafagaina i luga o Lalaʻo ma iniseti, e aofia ai ma e ono leaga i faʻatoʻaga. O fua o laʻau latou te 'ai naʻo le sili ona leaga. Peitaʻi o latou penefiti mo le atunuʻu o loʻo matua taua tele: O loʻo mafai ona faʻaleagaina e le tele o laʻau i le taimi o le sailia o meaʻai, o lea e tatau ona aveese e le au o mea.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_7

  • Faʻafefea ona aveʻesea le urosa ma puipuia le atunuʻu o le atunuʻu mai ona foliga

Faʻafefea ona lapataʻiina le foliga o rodent

Muamua lava, e aoga le manatuaina o Mice Tulaʻi i totonu o fale e faigofie ona ulufale. O le mea lea, siaki uma fale mo le i ai o slots ma pu. O le manu e gagau ai lava i pu laiti i pu, o lea e tatau ona e tapunia mea uma. O le faia lea o lenei, faʻaaoga le faʻaaogaina pe masani ai oona o lona uiga - tioata taʻaloga poʻo le faʻapipiʻi o le fulafula ma uʻamea chips. E mafai ona tape le slots i le faʻaaogaina o le taligalu poʻo le sili- O nei isumu o mea e foliga mai e le ofi.

Afai o loʻo i ai pea le manaʻo i le fatafata i totonu o le fale i le pu latou, latou te le afaina, pe a fai e te teuina uma mea uma i hurmetic ma faʻavasegaina ua tapunia bed e tapunia.

E aoga mafaufau i le nofoaga o le papupuni o le pipi ma lapisi tane. E sili le faia o latou mai le fale ma nofoaga na teuina ai le seleselega. Filifili 'au e fesoʻotaʻi ma fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻamaufaʻailogaina tane. Tele na masani ai, o lapisi e tosina mai ai isumu ma isi ofuvae i le nofoaga.

Aua le tipiina foi i totonu o le cellar ma i le fale. E le tatau ona e aumaia se mafuaaga e nofo ai ia te oe.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_9

  • Faʻafefea ona aveʻesea ni isumu i se fale tumaʻoti ma luga o le togafiti

Auala e aveese ai le isumu i le atunuu

Faleoloa

I fale o le tamaoaiga, faletalimalo ma fale oloa, e mafai ona e faʻatauina ni auala faʻapitoa e tau ai manu.

Oona

O se tasi o metotia faigofie a le tauiviga o le faaaoga lea o tala. Afai tatou te faʻatusatusaina ma metotia o le mea faʻaalu, o le toe faʻalelei o le aoga tele vave ma sili atu lelei. E le gata i lea, e manaʻomia meafaigaluega lelei. Afai e te filifili e faʻaaoga mea oona, e sili atu le filifilia o se invoutum e faʻavae i luga o anticoloasnts. E faʻatino le umi ae le teena le teteʻe i tagata taʻitoʻatasi.

Faavae malosi

  • Brodi faʻafefe o se vailaʻau e faʻaititia ai le toto toto. Ina ua uma lona taliaina, e ono oti ai manu mai sina mea laititi, pei ona agai atu i le toto i totonu.
  • O Flokamufen o se vailaʻau e le tuʻuina atu i le tino e maua ai vitamin k1 ma porotini. E aʻafia foʻi le toto, o lea lava e faʻaitiitia ai le tagata mai faʻafesoʻotaʻi.
E taua le mafaufau o le a le mafai ona faʻaaoga le posis pe a iai sau fagafao. O nisi vailaʻau o loʻo faia e tagata o loʻo faia oona e fefe ai fagafao. Ae o le faʻaaogaina e fuā paʻu nei vailaʻau.

Ultrasonoc le toe fai

O lona uiga o le a aveese ai le au mea a suka. E le fasiotia tagata taʻitoʻatasi, ae naʻo le faʻamaligiina o latou mai le togafiti. Ma masini i le mea moni e mafai ona e liliu i fafo i le outlet ma galo ai. E na ona sao mai, ma e te le manaʻomia ona aveʻesea tamai povi o oti.

E eseʻese folasaga: O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina i totonu o le fale, e i ai na o e gaioiga i luga o le togalaau ma le faʻatoʻaga i le faʻatoʻaga ma le faʻatoʻaga.

Ae peitai, o le faʻaeteete tele le faʻaaogaina o le masini pe a iai sau fagafao, pei o le a faʻamalosia ai. E tatau ona tatou aloese mai se auala faapena e mi ai, pe aofia ai ma se gadget mo sina taimi.

Moautrap

Tulaga o lona uiga e taua tele susu. Ae e tele ni mea sese. Muamua, pe a lapoa le faitau aofai o tagata taʻitoʻatasi, e faigata ona faʻafetaiaʻia le tele ofau. Lona lua, o le a e manaʻomia ni mausa sili ona matagofie, o le mimita o meaola poto, e faigofie lava ona latou maua mailei. Tolu, ina ia mafai ona latou tago pe aunoa ma le puipuiga o le mauaina o isumu atonu e le gata e le manaia, ae leaga foi. Oraracle mafai ona fesiitai eseese faʻamaʻi lamatia.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_11

Tagata fofo

Afai e te popole i le auala e ave ai le isumu i le atunuʻu i le atunuʻu e aunoa ma le faʻaaogaina o le chemistry poʻo masini faʻapitoa, e mafai ona e faataʻitaʻi se tasi o metotia nei.

Pusi

O le mea uiga ese, ae aumai lau fagafao i le fale e tau ai coudgents - o se manatu lelei. I le itiiti ifo, o le pusi o le a faailoa ai oe mo latou i ai. Ma tulaga lelei, o le a fesoasoani ma aveese. Ae afai e te filifili e tosina lau uo sanarate e fesoasoani ai, ia manatua o vailaʻau ma faʻateʻa e le mafai ona faʻaaogaina. I se faʻaopopoga, o le pusi e le fesoasoani i le puʻeina o manu i le taumalulu.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_12

O le suauu taua a le MINT

O le mea faigaluega e mafai ona faʻaaogaina i auala eseese, mo se faataʻitaʻiga, faʻaopopoina le suauʻu i le vai ina ua fufulu fola. O le mea taua e le toe faʻatuina ma le aofaʻi, aua o le ulu e ono maʻi ua faʻamalosia mai le manogi, "o le ai ai pea se paga o mataua. Ma le, e mafai ona fefiloi vai ma uili uili ma taofiofi i latou i le fale.

O le isi auala o le togafitia ai se fefiloi o le 300 ml o le vai, 10 mata o le suauʻu ma le 10 ml o le ava malosi ma isi nofoaga e mafai ai ona avea ma vailaʻau o mea e mafai ona avea ma vailaʻau.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_13

Laau

Tuu le mutia o le mutia, o le manogi lea e le taliaina ai rodent, - pirma po o le chiaral duud. Slow Slags mafai foi ona le teuteuina i luga o aiaiga e puipuia ai oloa.

Fale mailei

Auā o le a e manaʻomia se ipu pusa e tolu-lita, pata ma maunu, faʻataʻitaʻiga, pigut gotter, o le a le ata o Peace. Faʻaulu le fagu mai totonu i totonu ma le suauʻu ina ia pa puipui, ma tuʻu le maunu i le pito i lalo. Tuu le fagu i luga o le lagolago i se tulimanu o le 30 tikeri. O le manu, o le o ai na faʻaoso i luga o le maunu, o le a le mafai ona alu ese mai le mailei ona o puipui faʻaseʻe. O le metotia e le talafeagai mo i latou e tuʻua le mailei, faʻatasi ma vaega umi mo taimi umi, aua e manaʻomia ona faʻamama.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le Dacha i le taimi atoa ma mo tagata uma 4765_14

I le matou tusitusiga, na matou tali ai i le fesili pe faʻapefea ona foʻi 'ese mai Mem i le Dakha e faʻavavau. E mafai ona e tau ma le au talimalo ma le fesoasoani a faleoloa, ma faʻaaogaina le fua o mea. E taua aua le tamoe i le faʻafitauli ma amata galue vave, pei ona maitauina muamua ni tulaga muamua o papa. Aveese mai i latou mulimuli ane o le a sili ona faigata.

Faitau atili