Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili

Anonim

O loʻo tatou talanoa e uiga i le filifiliga o aia tatau a le faamasinoga o loʻo matoulua, ma faʻagasologa o le lisiina o le pakete o Moss Okela, Foss, Iona ma aso nei;

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_1

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili

O le faʻagasologa o le tipi o le tipi o le taʻoto o se vai inu, lea e mafai ona faʻatino pe a fai se taimi fausiaina, i nai tausaga mulimuli ane, pe a oʻo mai le fausiaina ma avanoa fou. O loo faia, pe a manaʻomia, pe a oʻo i totonu o nofoaga o loʻo iai ni ata, ma le sili atu o susu. Ina ia mafai ona faʻatino lelei galuega, o le a e manaʻomia se faʻapitoa meafaigaluega mo le tipiina o le tipiina ma le atoatoa o le vevela. E le manaʻomia faʻapitoa le tomai, talu ai o soʻo se tekonolosi e sau e lalo le faʻaaogaina o vailaʻau i le puipui ma le fooss, aumai mai le vaomatua ma mago. Mafaufau i le tala pe faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma mea eseʻese.

Uma e uiga i le pantry tipi

Mea

Manaomia Meafaigaluega

O le leo o le faʻataʻamilosaga o le faʻasolitulafono i le taimi o le fausiaina

Faamafanafana ma le le faʻamaoni

Faʻaaogaina mossina o le Doss

Faamafanafana ma lipine mea

Le faʻaaogaina o aso faʻaonapo nei

Mea mo le Humarmal Creous

O nisi o i latou e le faʻaaogaina e leʻo selau tausaga. I le tulaga lelei, latou te le sili atu le leaga nai lo le aso nei minvat po o le synthetic shlant. Ma le lelei tiaʻi la, o le a latou tautua mo se taimi umi, e tuʻuina atu puipuiga aloaʻia e le malulu ma le ata tusia.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_3

  • Jing o se fiva fua ma maualuga malosi. E le faʻaleagaina i lalo o le faʻamalosia o le tolopoina ma e talafeagai foʻi mo tapu peiʻai ma raw o peimeni e faʻafesoʻotaʻi ma le eleele. E gaosia i le ituaiga o se pa paole, rope ma le tapoleni e aofia ai puʻupuʻu. O le Jise e iai se fatu malu. E faigofie ona galulue ma ia. Auaunaga ola - mai le 3 i le 5 tausaga.
  • Paic - e faia i le Jif, Shemp ma Patura masani. Hemp ma flax e mafai ona pala, o le a le sili atu le faʻaaogaina i totonu o se siosiomaga faʻammid e aunoa ma le faʻatupuina o afsisptotis. Oloa o loʻo faia i Rolls poʻo le ituaiga o le tele o le tele, afifiina i ato. O le fausaga e i ai le maualuga maualuga ma e umia le malulu sili atu nai lo isi texlation. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, e sili atu faigata ona avea ma puleaina avanoa. O le vaega mo le tipiina o le Oti e le sili atu nai lo le 3-4 tausaga, pe a uma ona suia le olaga tautua.
  • Lagonaina - gaosia i le tagi. E masani ona faʻaopopoina faʻaopopoina faʻaititia ai le faʻaogaina, ae e mafai ona latou faʻaititia ai le faʻaaogaina o le motu. Ona o lenei pa malulu leaga. O le vaega masani na faia e aunoa ma le faʻaopopo e sili atu le lelei ma sili atu le lelei nai lo matua, ae e faʻaleagaina i lalo o le taʻitaʻiga a siama o siama. E le gata i lea, o totonu e ono amata le mol.
  • Linovatin - o se ie o le pupuʻu paʻu paʻu. E le aofia ai vailaau ma e manuia le vevela. O lona fausaga faʻapipiʻi e faʻaaoga ai le susu mai ogalaau, puipuia i latou mai le soli. O le fulintinin e le afaina mai le le fiafia, ae o iniseti e ono amata i totonu. Ae le i pala, e manaʻomia le faʻatinoina o le faʻalaveai o se fofo a le aipo. I le maualuga o le vevela i le potu Steam, antippitics o loʻo amata ona faʻamatuʻu vailaʻau i se manogi ma le manogi o le maʻai masani o fale. O le olaga tautua e le sili atu nai lo le 3 tausaga.
  • Moss o se tasi o le sili ona aoga. E le manaʻomia ni faʻamatalaga a le itu, ona o ia lava e faʻailoaina ai le mea e puipuia ai le faʻavae o meaola o meaola. Na aoina i le vaomatua, tua mai ua la faʻamaufaʻailoga mai le palapala, ma faʻamaualuga. Leai ni pagotia o pa o le a le iloa. Afai e te mago mo le umi, o le ass o le a amata ona malepe pe a oomiina. E i ai fale gaosi oloa, ae seasea maua ma taugata. Mo manaʻomia saʻo lelei, tomai faʻapitoa e manaʻomia.
  • O loʻo faʻaogaina ni vaipuna - o loʻo faʻaaogaina o loʻo i totonu o le faʻatauga o mea i le faʻatauvaʻa, pe naʻo le faʻatumuina o lo latou gaogao. Sealants e gaosia i le tulaga o le faʻataʻutaʻuina ma le faʻataʻotoʻoi Briquettes. E faʻaaogaina naʻo lo latou ogalaau ogalaau ma semicracralar grooves. O le taupulega e faʻatumuina ai mea uma e mafai ma ia faia ni taimi umi atu nai lo ona faʻanatura.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_4

Manaomia Meafaigaluega

  • O se seti o le blade - e iai lona aoga. O se ata saʻo i luga o le 'au, na vaūina i luma. O le umi o le umi e tusa ma le 20 cm. O le lautele o le 'au o le 15 cm, i le faaiuga - 10 cm. O le le lelei o le mea e tatau ai. Mafiafia i le faaiuga - 5 mm. O le atoaga o le oloa o le 30-40 cm. Ua toso ese mai le laupapa mautu poʻo le vaseina mai le uamea.
  • O le faʻaʻoleʻole metallic chisel ma le itu faigaluega o le 5 cm. E talafeagai le galue i tulimanu ma luga o nofoaga lapotopoto.
  • O se suo ma le tafatolu ma le fiafia - o le fibre ua filifilia ma lamolemole rollers mimilo mai ia i latou.
  • SOFA BRACK WESTIT 3 CM - latou o loʻo faʻateleina avanoa.
  • Kiyanka mai le laina - e fusi o ia i lima o le laupapa mea faigaluega. Uamea Hammer o le a vave ona taitai ai i latou lava.

O le galuega galue e manaʻomia ma le totoʻa. O le vevesi o le laualuga e masani ona pipii i le matasele ma toso ese i latou i fafo o le Seam.

O mea faigaluega masani a Carpentry e le mafai ona fetaui lelei mo le taoto ma le taʻoto i le paluga. Muamua, e le faigofie ona latou sopoia ava, ma lona lua, latou te faʻaleagaina le tagata leaga pe o mai i le le mautonu.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_5

A o le fetolofi

O le taimi o le seleselega i ou lava lima e mafai ona faʻatino i auala eseese.

Metotia o le faamau

  • Mass poʻo le Taavale salalau i luga o laina taʻitasi o logs (pale) ina ia faʻafailele ai pito i itu uma e lua. Ona seti lea o le isi pale. Pito o le lambambpe ina ua uma le fausiaina o le taualuga. Afai e te togi i latou i luma o laina uma o loʻo tuʻuina atu ma o le pa o le pa ma le toniga avega, e mafai e le fale ona skew, pei o le tapoleni taua i luga o le tai. O le tekonolosi e le viapi ​​e faʻalagolago i le maualuga, tofiga ma fausaga o fausaga o le fausiaina.
  • O le faʻasesega e tauʻaoina i se mea gaogao ua i ai ina ua maeʻa le fausiaina o le taualuga. O le lipine mea pe maea fetaui mo galuega. O le fibre i itu uma e lua o loʻo tulia i totonu o le slot ina ia latou tautau i lalo i le 5 cm, ona faʻasolo mai lea o le autau ma faʻatumu le avanoa avanoa. E tatau ona e faia vave i luga o puipui uma, e ala i le faʻaaogaina o le pale i le tino. Afai e te mafaufau muamua i le tasi itu, o le mamao va i le va o le a tupu ai ma o le ata vaʻaia o le a tupu, o le a faigata ona faʻasaʻo. Ina ia aloese mai mea sese, e fautuaina e faaaoga le tulaga o le faiga.

E masani ona faʻaaoga le ala muamua, talu ai e sili atu lona faigofie ma sili atu ona lelei. Ma le sili atu, o le lona lua e talafeagai.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_6

E mafai ona tausi se fale ogalaau i le taumalulu

E sili le filifilia o se taimi mafanafana mo galuega. I le Pa'ū Ma ole tautotogo o loʻo timu, ma o le faʻamela o loʻo alu mai i le fogaeleele. E leai se mea e le mafai ona mou atu. Ua saogalemu le ea malulu o le ea pe a le manaʻomia e le teʻena le faʻamago. E tatau ona aveese le vai malulu. Faia i le fou frosty ea o le a le manuia. O le galuega e tatau ona tolopoina le taimi o le kiona ma le matagi malosi. Ma le malosi malulu, fafie e faalauteleina ona o le faʻaʻaisa o vai i lona fausaga. A o ese atu, e toe foi mai i lona tulaga muamua ma le au o loʻo faʻaleagaina.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_7

Faatonuga mo le HEMRALL

O le pasi ua faʻapipiʻi i le pito i lalo o le vaega o se vaega o le 2-4 cm. Faʻaiʻuga e tatau ona tautau le 10 cm i itu uma. Mai luga, o le laina lona lua o ogalaau ma ufiufi i PALULS. Ona fai lea o le fale atoa.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_8

Ina ua uma ona faʻapipiʻi le taualuga o le taʻele, alu i le vaega lona lua. O pito ua liua ma ua pupuni pupuni i le pito. O le iʻuga, o se faiga maupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupuea ua fausia. O mea faigaluega laupapa e talafeagai mo galuega. O latou o le shester steel ma faaleagaina ai le fibre itiiti. Gaoioi lelei mai tulimanu i le ogatotonu. E tatau ona totogi atu tulimanu i totonu e tatau ona totogi, e pei ona sili atu le gaogao o nei nofoaga. I se faʻaopopoga, i soʻoga o le malulu e le lafoina mai se tasi, ae vave loa i le lua luga o le tasi ma le isi.

Muamua osofaʻia le palealii lalo faataamilo i le tauvaga, ona faʻatoaloloa lea i luga o le pito i luga. Afai e manaʻomia, ni manoa e faʻaopopoina i le au. E faʻapipiʻiina pe a fai o loʻo tumau pea le nofoaga. O le tele o loʻo gaugau, faia o se maea ma le mafiafia o le 1-2 cm, faʻaaoga i le lau ma alu ai i totonu. E i ai le isi metotia o loʻo masani ai o loʻo masani ai i le asoa ma faʻanoanoaga, tuʻi le ogatotonu.

E tietie i totonu o isi pacles, e tatau ona e faʻaaogaina le malosi. E taua aua le soona fai. I lalo o le faʻamalosi tino, o le laina o le a tulaʻi atu i se lapoʻa maualuga ma le fesoʻotaʻiga o le pale o le ulu o le a vaivai. E masani lava o le pito i luga o le fale e tasi-faleoloa na o le 10 cm. Aua le faʻatagaina le faʻaleagaina e fesoasoani i le faʻavae o le fausiaina.

O nisi taimi o pa e fetaui lelei ma le tasi i le isi. O se tulafono, i le isi itu, o le avanoa leai se avanoa. E sili le aua le taumafai e ave le mea i se vaapiapi ma tuu atili ai iina, pe a mafai.

E tatau ona mafiafia manu o manu. Afai e le o mafai ona maeʻa le vaega o loʻo iai ma ou lima, ma e le faʻaauau.

E le gata i le va o le va o ogalaau e tatau ona gaosia, ae solo foʻi ia te i latou foi. O loʻo tipiina le tipiina, ona faʻapipiʻi ai lea.

O tulimanu ua maeʻa faʻatumuina ma le fofo o se mea faigaluega i le curve blade toe fai a latou leo. Ina ia mafai ona faʻateleina le maualuga o le ofe o loʻo taofia, o soʻoga e faʻasaina e ala i le nofoaafi, tuʻu le fuaitau ia latou, o le a faʻatumuina atoa le avanoa.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_9

O le faʻagasologa o le kacopt taʻavale moss

Moss e aoina i le tautoulu i le vaomatua. I lenei vaitaimi, ua atili ai ona tele. I se faʻaopopoga, e latalata i le taumalulu le numera o iniseti o loʻo i totonu e le lapoʻa e pei o le taimi mafanafana. Mo le aoina o masini mago mago le la, pe a le o le eleele e le susu i le timu. I le taumafanafana ua matutu.

I nisi itulagi, e le mafai ona mauaina se faʻasologa masani - naʻo le sphagnum ma "cukushkin len" e talafeagai mo galuega. I lea tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina faʻatau.

Sauniuniga o Mea

Muamua, ua faamama ona o lapisi ma eleele, ona mago ai lea, ole toto i luga. Uma e tatau ona tautau i luga o itu i le 5-10 cm. O loʻo tu latalata i fusi e puipuia ai apamemea, faia se mea sili ona lelei i vaega uma. O le mafiafia o le 10-15 cm. Luga o le faitotoʻa ma faamalama o loʻo maualuga, o fea le taimi faʻateʻa ai, o le mafiafia faʻateleina. E taua tele le le faʻaleleia o le le atoatoa, a leai o le a le maua i le fetuʻutuʻu ma o le a taʻe pe a oomiina.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_10

Auala e Faaputu ai Plucking

O se faʻasologa o ogalaau poʻo pa o loʻo faʻapipiʻiina o le fale atoa o le fanua atoa e faʻapipiʻi i luga o le vaega o le opeo. Luga o le moss i luga. Ina ua uma sina mago, na tuu ai le isi pale. O le mea lea e tu ai i taavale. Ina ua maeʻa le fausiaina o puipui ma le taualuga o loʻo faʻatinoina vasi o faʻasaoina. E tatau ona e taumafai pe a e lavea le faʻaleagaina o le faʻasologa, pei o le moss e matua vaivai lava.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_11

Faʻafefea ona oʻo i le fale ogalaau ma le Jute ma isi lipine faʻaʻi

Konopka Srub Juutad, Routch Tood ma flacnin e leai se taimi. O loʻo faia i le fausiaina o le nofoaga ma i le taimi o toe faʻaleleia. I le tulaga muamua, o taavale solofanua i luga o palealiili uma. O a latou lautele e tatau ona sili atu nai lo le faʻavae mo le tele o le sene centimeters ina ia tautau i fafo pito i itu uma e lua. Ma o le isi isi ituaiga e tagofia, ma o itu o lo o taua.

I le tulaga lona lua, o taimi uma ua tu ai i latou uma o latou nofoaga, o loʻo tatagi le lisi i luga o le eleele i lona umi. E tatau ona ia pepelo fua. E le manaʻomia le faʻaloaloa atu. O le ie ua ave mo se mea e maua fua ma le alu i le va o le va, taia le ogatotonu o le tapoleni. I le taimi lava e tasi, e lua tutusa pito o le 5-7 cm. O le gaioiga e tau mai i le tasi tulimanu i le isi. O le ie ua tipi i luga o le umi o le puipui ma se laina o le 30 cm, aua o le taimi e alu ai.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_12
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_13
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_14

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_15

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_16

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_17

I le isi taimi, o le faʻatopetope tapena pito ua liua ma feoaʻi atoa i totonu o le ausa. O le tasi vaega o le a laitiiti. E te manaʻomia le lua pe tolu. O le faʻaumaina o le faʻaumaina o le faʻauma i luga o le luga e 3-5 mm. A mafai ona e taulimaina ma ou lima, e tatau ona e faʻaauau le trimmer.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_18
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_19
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_20
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_21

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_22

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_23

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_24

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_25

Lafo le galuega. Na te tele le taimi ma taumafaiga, ae peitai ma le saʻo le faʻatinoina o tulafono uma, o le a tumau le fale i le malosi malulu.

Faʻatonuga mo le faʻaseai ma lipine mea, vaʻai le vitio.

Faamafanafana ma aso nei oona

O vaipanoa e mafai ona tuʻufaʻatasia ma aʻoaʻoga faʻaleaganuʻu pe faʻaoga eseʻese mai ia i latou. O le pusa e aofia ai le saua mai le polesi polythylene. E le fefe i le susu, oa o meaola faalafua ma anetomi e suia lelei.

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_26
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_27
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_28
Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_29

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_30

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_31

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_32

Faʻafefea ona tausia se fale ogalaau ma ni mea eseese ma metotia: o se faʻamatalaga auiliili 4855_33

O le aveeseina o le gaogao o loʻo faagasolo pe a maeʻa le fausiaina. E manaʻomia i le taimi lea ua faʻateʻa ai le fale.

Muamua, o avanoa o loʻo kilia ma aveʻesea mai le lapisi. Pefu ma faʻaputuputu solo ma se faʻailoga. O le pulumu faataamilo i le tulaga o le tino na tuu muamua. I le taumalulu, o le paʻu paʻu ua faʻaaogaina, i le mafanafana o le tau - vai. Ina ua maeʻa lona faʻamago i le Vaomatua, o le polechylee o le tele o le lapoʻa e tuʻuina ma ufiufi i se taligalu. O loʻo faʻamatuʻu i le ituaiga o le lipine, palasitika tele i paketi, faʻapea foi ona mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o le fana. O le laualuga e vali pe sacqumen ma le leai se aoga.

Faitau atili