Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Anonim

Matou te taʻuina ni fofo faʻafitauli e mafai ona faʻaaogaina pe faʻapefea ona fuafua ma faʻapipiʻi i le potu i lalo o le faletaavale ventige system.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_1

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga

O le cerlar o le velila o le faletaavale e manaʻomia tusa lava pe o le a le faʻaaogaina. Ua faamalieina pea i le fale faigaluega, o se faʻafiafiaga nofoaga, fale teu meaʻai i mea na mafai ai meaʻai, mea faigaluega, mea tuai, o le avanoa, o le avanoa o loʻo faʻaalia, o se umukuka, o le umukuka ma se potu teutusi ma se potu malolo. Tusa lava pe le o fuafua e faʻaaoga le tele o le taimi, o se fesuiaiga o le ea e tatau ona tuʻuina i totonu.

Faia le ea i le pito i lalo o le faletaavale

Aisea e te manaʻomia ai le taʻavale

Polokalama Fuafuaina Filifiliga

  • Tasi paipa
  • Lua-paipa
  • Eletise eletise

Filifiliga o auiliiliga

Laasaga-i-laasaga faʻapipiʻi faʻatonuga

Aisea e te manaʻomia ai le ventipelation i le pito i lalo o le faletaavale

I le tele o taimi, na iai le potu lata mai o le potu teu fua e aunoa ma faamalama, stratug ma isi masini e mafai ai ona maua fortiving. E le lava faitotoa mo lenei mea. O faiga faigata e manaʻomia, e aunoa ma le mea e lamatia i se taimi umi. O se tasi o mea o le leai o le okesene. O mea mataʻutia e faʻaalia ai mea oona, e pei o penisini, foʻi o vailaʻau, vailaʻau. O a latou faʻaolaina e mafai ona mafua ai le ogaoga o le soifua maloloina.

O le faʻaaogaina faifai pea e manaʻomia e oʻo lava i se potu e seasea taunuʻu ai tagata. E aunoa ma le faʻaauauina o le savaliga i luga o puipui ma le faʻatagata, faʻapipiʻi faʻapitoa, e aofia ai lo latou faʻaumatiaga. O le faʻagasologa na faʻavasegaina e maua ai meaola ninii na tupu i totonu o se vailaʻau suamalie. O ia aiaiga, o mea ma oloa faʻaavanoa e faʻafaigata ai i le tulaga mataga, ma uafu vaega ma mea faigaluega e ufiufi i le paopa.

Ma le saʻo o le faiga o le tino, o le a saogalemu i lalo. O le tasi pe lua paipa e maua ai le tafega fou ma aveese o le manava manava. E mafai ona atiaʻe se polokalame ma faia le faʻapipiʻiina ma ou lava lima e aunoa ma le fesoasoani a inisinia faʻapolofesa ma toe faʻaleleia Bride.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_3

  • Faʻafefea ona fai le ea i se fale tumaʻoti fale

Mafai Faafouga Faafoega

Tasi paipa

O le tasi auala na faataatitia i le eleele vai pe a ala mai i fausaga ma le fusifusia. O le sini lona lua e faigofie ia faigofie i le faatinoina, talu mai le taimi o faʻaaoga i ai, e te le manaʻomia le e suʻe ai se pu i le teritori. E le gata i lea, i lalo o le eleele fesoʻotaʻiga aafiaga Deforments ona o le siʻitia o le auala feʻaveaʻi. Pe a tuʻu i totonu o le fale, e tatau ona e ositaulagaina le avanoa i le tulimanu pe latalata i le puipui.

O se ata e tasi-paʻu o se osofaʻiga e tafe i le mamafa o le faʻamalosi i totonu o le fale ma luga o le auala. O le maualuga o le maualuga, o le pito i lalo o le, o lea e sili atu le galuega i le tulaga o le taualuga.

O le le lelei o le tasi-paipa faʻataʻitaʻiga o le vaivai o le puipuiga. E le taofi, e tatau ona e taofia pea le faitotoʻa.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_5

Lua-paipa polokalame

E aofia ai se alavai alatoto ma le manava. O lenei metotia o le ventraing i le potu i lalo o le faletaavale e sili atu le aoga. Mo masani masani, e sili atu le faʻamalositino ma o loʻo manaʻomia i fafo. O le nofoaga o le mamao mamao o le ea, saturaged ma le vaʻa ma taʻavale taʻavale ma le karbon dioxide, e tatau ona faʻatumuina fou. O le alatoto o loʻo faʻaulu i luga o le puipui i luga aʻe o le ogatotonu o le kiona. O lenei faailoga e ave mai le pito i lalo. O le alatoto e ala i le auauai ua ave i totonu ma tuu i le maualuga o le 20-40 cm mai le fola. Ulufale i le pito i luga e tatau ona i luga o le isi itu. E faia i le taualuga po o le tumutumu o le puipui. O nei masini e lua e tatau ona ulagia i itupa o le potu, a leai o le "tagata oti" o le a aliali mai. Ia faia atoa le faʻafouina, o le tafe e tatau ona oʻo i le atoa voluma atoa.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_6

E taua le manatunatu ile maualuga eseesega, mai le malosi e faʻalagolago i ai le malosi. O le mamao mai le pito i luga o le mea e tatau ona i ai le 1 m.

O le malosi o le gaioiga e faʻalagolago i le vevela i luga o le auala. I le tau malulu, e faʻateleina, o lea e fetuʻunaʻi ai i le vaitusi, e tatau ona e faʻapipiʻiina le lauʻeleʻele. E ala i le suia o lona tulaga, e mafai ona e fetuunai le bandwidth.

Eletise eletise

I le taumafanafana, o lona vevela i totonu ma luma o le fale e le ese mai. O le a le faʻaaogaina o le ea faʻalenatura, o loʻo faaseʻe ai le puipuiga. Ina ia foia le faʻafitauli, o le fun e faʻapipiʻi i le pito i luga o le amo mai i le socket pe ofi sao i le poto talitofoga. E amata ai ona e kiliki i le ki.

I totonu o cellars susu, e lamatia le eletise. Ua sili le uaea e faʻaloaloa mai luga, faʻasaʻo le ki i le faitotoʻa i le pito i luga o le fausaga.

E i ai le faʻataʻitaʻiga i luga o matato. O lo o faʻapipiʻi i luga o le fātā. A tape le masini, e afua ai i le itu, o le a le mea na matala ai le auala. Afai e le o faia lea, ina ua tape le afi le afi o le a aofia ai le vaega o le koluse.

A o le i faia le ventiplation i le faletaavale cellar, e manaʻomia le fuafua o le aofaʻi o le ea e tatau ona faʻafouina i le iunite o taimi. Mo lenei faiga, o le mana o meafaigaluega ua filifilia.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_7

Filifiliga o le faiga o elemene

E tatau ona latou saogalemu, talafeagai i le faʻapipiʻiina ma pe a faʻaaoga. O meatotino o le faiga e aafia ai ni itu.

Tulaga tutusa

  • O le foliga o le vaega - Recpanguar o oloa e sili atu le puʻupuʻu. E faigofie atu le tuu i totonu o le puipui po o le taualuga. Faataamilo ese mai ia i latou maualuga maualuga.
  • Foliga o le auala - o le tafega fua faatatau e fuafua i ai. O le itiiti ifo o le asini, o le tele lea o le.
  • Aveeseina ma le paka i le faletusi e tatau ona tutusa vaega. E le masani ona faaaogaina le tau. Mo mea faʻalenatura faʻalenatura, e tatau ona faʻafouina le ea.

O le lapoa o loʻo fuafuaina e le fomu: D = 2√ s / π, o fea le auala o le auala. Mo tulaga faʻapitoa, o le le itiiti ifo 1/400 overlap eria. Mo le laualuga o le 10 M2, o le sao ma le galuega ma le sili atu ona maualalo kolosi o 0.025 M2 o le a manaomia. Π o se aʻoaʻoga tumau e tutusa ma le 3.14.

Suia mea taua i le folauga, matou te maua: D = 2√ s / π = 2 √ 0.025 = 18 cm.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_8

O tulaga masani o le faatinoga e faalagolago i luga o le mea.

Mea

  • Palasitika - e faigofie, fetuutuunai ma maualuga malosi. Ona o lona suamalie o puipui mafai ona tafia avega taua. O le mea taua o le mea moni e mama. E tatau ona faʻatulaga fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻavasega mai mea faigaluega o le faʻamafanafana, fau fale, soʻo se vevela. O oloa ua leiloa le foliga i le vevela o le 60 tikeri. O le PVC e le i ai se vaega puipuia, o lea e faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau o loʻo mafai ona faia se faʻamatalaga le talafeagai mo le faʻaaogaina. O vaega o loʻo i ai ma le le mafiafia o le tino mai le 4 MM o loʻo faʻaaogaina. Latou faigofie ona tipi i totonu o le aiga ma le masani ona iloa.
  • Uamea - ei ai le vailaʻau o le tino, maualalo le mamafa ma le agavaʻa e faia ai le tele o le tele o avega. E le pei o le palasitika, uamea ma almininum e noatia i le 'aisa. Afai ua faʻaleagaina le vaega o loʻo faʻaleagaina, o le vaega e vave suia, aua o le a le mafai ona sefe. O le laualuga e lelei tele le vevela o le vevela ma ola ai i aafiaga masini. O le au keri e mafai ona pipiʻi ia i latou, ae mulimuli ane latou te maua ai o le a mautinoa mai faʻamatalaga. Uʻamea e faʻamalamalamaina le mafai ona toe faʻaola ma faʻamalosia ai le leo. E le gata i lea, uamea ma le aluminim lelei faia le vevela ma le eletise. Ina ia faʻaitiitia nei faʻaletonu, o le paipa ua afifiina ma se vaega o le vevela o le vevela o le tino.
  • Asbestos - e iai ni faʻailoga lelei mo le malosi, e le faʻatautaia nei ma e le tufatufaina galu lelei. E le tali atu i vailaʻau faʻamalositino e le liusuavai. E matua faaletonu, ae le fautuaina lenei mea, pe a fai lava ma se fesoʻotaʻiga umi ma le ola maloloina. Asbestos e talafeagai mo le Laty Lalo lalo. E i ai le tele tele ma e le afaina. Mo le tipiina, o le a e manaʻomia se disk na vaʻaia i luga o sima. O auiliiliga e faʻatuatuaina, tumau, ae o le le malie i le faʻapipiʻiina.

Faapipiiina Ventilation i le faletaavale ma le pito i lalo

Faataitaiga, mafaufau i se lua paipa lua paipa. Faatasi ai ma le vaega atoa o le 10 M2, o le lapoa o le ea o le tau o le a tutusa ma 18 cm. Oloa oloa - pvc. O Billets ua tipi i vaega o le umi o le umi faʻaaogaina o se vaʻai poʻo se uʻamea vaʻai.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_9

O le Latene o le Galuega e sili atu ona faigofie e faʻaalu i le faʻatulagaina o le fale pe a mafai ona faʻatuina le lapoʻa ma faʻatusatusaga e tusa ai ma fesoʻotaʻiga. E masani ona tuu auala i totonu o puipui. Faapea foi ma faʻavae o loʻo teuina, faʻateleina ma le taualuga ua fausia.

Vaitaiga alatoto

O lenei masini e tatau ona tuʻuina i fafo i le maualuga na filifilia i le ogatotonu o le kiona, faʻaopopoina le isi 10 cm. I le vaega o le vave o le 1 m mai le eleele. I totonu o se tamai pamu poʻo se sima, o se pu mo e mafai ona tuia i se peni, ae e sili atu le faʻaaogaina o se mea leaga ma se pala o taimane. E faia ai se lamolemole lamolemole ma mea malie. Latou te le tau faʻatagaina ma faʻaiʻu. Fua faatatau e fetaui lelei ma le faʻapitoa. E le aliali mai le pito.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_10
Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_11

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_12

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_13

O le nozzle ua pipii i le alatoto ma alu ifo i lalo. I le mamao o le 20-40 cm mai le fola ua seti e tatala. E mafai ona nana le lima i lalo o le ogalaau pe tapuni le pusa teuteu. O loʻo faʻasaʻo i luga o le tuʻuga i luga ma le fesoasoani o clamps e faʻasaʻo i luga o le fao ma nifo.

Mai fafo na latou tuu le ata e puipuia mai le lapisi, iniseti ma rodents. A aunoa ma lea, o le va totonu o le a tatau ona fufulu pea pei o taimi uma lava. Faatoa tele lava le faigata.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_14
Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_15
Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_16

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_17

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_18

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_19

Afai o le lima o loʻo aofia ai ni vaega, e lua auala e faʻaaoga ai

Metotia mo le faia o lima lima

  • O tagata, o le au tee ma tulimanu mai totonu o loʻo uʻusiina ma le sili ona faʻamaliti poʻo le kulimi, ona faʻapipiʻi ai lea o le paipa i totonu o le va o le va o vaega i le va o le va i le va o vaega i le va o le va i le va o vaega i le va o le va o vaega i le va o le va o vaega i le va o le va o vaega i le va o le va. Oloa e mafai ona i ai i le tasi itu o le solo, faʻatagaina le faia e aunoa ma ni ausilali vaega. Nofoaga o le pupula e le mafai ona ootia i le faʻamago atoatoa o le faʻaititia o le faʻapipiʻi.
  • O itu lamolemole e aunoa ma ni fusi e fesoʻotaʻi i le faʻaaogaina o tagata flanges - conplings ma paʻu paketi. O latou tino e lua polt clamps. A oʻo i le faʻamalosia o fusi, o loʻo faʻamalosia ai e le faʻamalamalamaga o mea lilo o mea i le va o latou.

Faapipiiina o le sili atu

O le pu mo le mea e tuu i le itu e faafeagai i le alatoto o alatoto. O le faʻamalositino o le sima o loʻo tuʻuina atu e se tagata pe leai se pale poʻo se taimane taifau, o le laupapa laupapa ma le eletise eletise.

O le paipa o loʻo kuka i totonu o le pu ma faʻalelei i luga o le puipui o le sipuni. Ua tapunia i lalo ifo o le mama mama ma solomuli ai le fagu. O le grid ua taofi i luga.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_20
Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_21

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_22

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_23

O sina mea laititi o loʻo i ai le anoano o se auala, o le sili foʻi ona lelei. A aunoa ma i latou, e faigata ona fai, pe a fai e fesoʻotaʻi ma se faʻasoaga o le ato. O lenei metotia e faʻaaoga i fale, aofia ai ma le faletaavale. E aveʻesea le manaʻoga e faʻapipiʻi se paipa tuuese i luga o le taualuga, ae e iai lona leaga tele. O le taulaʻiga atoa ua fuafuaina mo se faʻamalosiʻau, ma o ana nofoaiga e le lava lea e le lava le vaitafe. O le iʻuga o le ova o le maʻua, o le ea o le ea e amata ona tafe i totonu o potu pito i luga.

A faʻapipiʻiina se eseʻei ese i lalo o le sili atu ma le taualuga o le keke, o loʻo faia se pu. O le mea sili ona faigata o le tipiina i luga o le laupapa. Vaega o le faʻaiuga o le a e tapeina e faia se ofu matagofie.

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_24
Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_25
Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_26

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_27

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_28

Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5054_29

O le pito i luga o le pulou e tatau ona faia i le 40-50 cm i luga aʻe o le taualuga. O loʻo faʻatautaia mamao atu mai puipui ma le skate i le mamao e mafai ai ma faʻafetaui le mama mama i luga o le fao. Ina ia faʻateleina le naunau, o se faʻaletonu o loʻo tuʻuina atu i le pito i luga. O se faʻasologa o mea pepelo e ufiufi ai le auvai mai le matagi, ae o le faʻatagaina o le ea e alu i lalo. Ina ua agi mai le matagi i lalo o le paipa, mai le faafeagai o le tafega o le tafe, o se gaogao.

Ia malamalama i le auala e faia ai le ea i le faletaavale Rellar, e tatau ona e iloa pe aisea o le a faʻaaoga. O le malosi o Ventice, e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le potu. E faatonutonuina e ala i masini sapalaiina ma le pulea o vaiali. A e fesoʻotaʻi masini eletise, e tatau ona matauina puipuiga. I tulaga o le le fiafia i tulaga, o le uaea ma taufetuli e tatau ona ave i le fola pito i luga. I totonu e le faʻatagaina ona faʻapipiʻi Switches, e fesoʻotaʻi ai le faʻalauteleina o kerds ma masini e faʻaaoga ai le tele o le malosi. Faʻaoga sckets e mafai na o le puipuiga puipuia (uzo).

Faitau atili